Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 1102 1103 1104 1105 1106 ... 1803 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Belegde boterham 24 november 2016 23:12
    quote:

    josti5 schreef op 24 november 2016 22:24:

    Schandalig, dit strafproces.

    Ik ervaar dit STRAFproces (men spreekt over een misdrijf!!!) over de rug van de reeds veelgeplaagde Geert Wilders als zéér bedreigend voor de vrije meningsuiting, en heb zojuist de petitie getekend.

    De zogenaamde correcte politiek laat haar ware aard zien: Duitsland 1934.

    Dan begrijp je weinig van artikel 7 - vrijheid van meningsuiting.

    Alles mag gezegd en geschreven worden, geen censuur, maar beledigen mag niet.
    Als een individu/ groep zich beledigd voelt en stapt naar de rechter dan doet hij/zij daar een uitspraak over. Of jij dat nu vervelend vindt of niet, dat gebeurt al decennia, ook zonder een Geert in de hoofdrol.

    - Artikel 137c Sr stelt strafbaar om het zich in het openbaar beledigend uit te laten over een groep wegens hun ras, godsdienst of levensovertuiging, seksuele gerichtheid of handicap;

    - Artikel 137d Sr bevat een verbod tot het in het openbaar aanzetten tot discriminatie, haat of geweld tegen leden van groepen vanwege bovengenoemde kenmerken en ook vanwege geslacht;

    - Artikel 137e Sr verbiedt het openbaar maken, verspreiden of ter verspreiding in voorraad hebben van publicaties met een dergelijke inhoud. Ook ongevraagde toezending valt hieronder.

    - Daarnaast is in de artikelen 131 en 132 Sr het opruien tot geweld en tot het plegen van strafbare feiten strafbaar gesteld. Ten slotte is er nog de strafbaarstelling van smaad (artikel 261 Sr), laster (artikel 262 Sr) en eenvoudige belediging (artikel 266 Sr). Deze beschermen individuen tegen onterechte beschuldigingen. Als het gaat om opzettelijke belediging van de Koning(in) zijn de artikelen 111 -113 Sr aan de orde.

  2. forum rang 8 josti5 24 november 2016 23:14
    Al genoten van het TV programma 'Braboneger verkaast?'
    Zo niet, zou het maar snel doen: óók al vervolgd wegens 'racisme'.

    Ik heb deze week genoten van dat programma: de ironie en de zelfspot druipt er van af.

    Maar de humorloze racismejihad denkt er anders over...

    Steven Brunswijk Alias BraboNeger
    braboneger.com/
  3. Belegde boterham 24 november 2016 23:34
    quote:

    josti5 schreef op 24 november 2016 23:14:

    Al genoten van het TV programma 'Braboneger verkaast?'
    Zo niet, zou het maar snel doen: óók al vervolgd wegens 'racisme'.

    Ik heb deze week genoten van dat programma: de ironie en de zelfspot druipt er van af.

    Maar de humorloze racismejihad denkt er anders over...

    Steven Brunswijk Alias BraboNeger
    braboneger.com/

    Nou en, maak je niet zo druk. We hebben een goed werkende democratische rechtstaat, wat jij of ik vinden het zal.

    Je zou toch mogen verwachten dat je juist nu in deze 'bange/ bizarre islam en Isis'-tijden de democratie en rechtsstaat omarmt :-)
  4. [verwijderd] 24 november 2016 23:50
    quote:

    Rafter schreef op 24 november 2016 21:01:

    [...]
    In Den Bosch zie ik er regelmatig een paar op de Markt lopen, totaal in t zwart, niet echt uit op communicatie, laat staan integratie. In n buitenwijk, met veel schotelantennes, lopen er wat meer, oa wat meisjes van ca 10 jaar. Over 'vrijwilligheid' gesproken...
    Gauw naar Iran of SA, lijkt me n stuk leuker voor hen, lijkt mij.

    NEXIT
    Meisjes van ca 10 jaar??? Weet je zeker dat het geen lilliputters zijn ofzo?
  5. forum rang 9 rationeel 24 november 2016 23:51
    Ja de vrijheid omarmen. De onvrijheid uitwijzen.
    Ga maar naar ZEMBLA kijken Boterhammetje. En kijk of de Sharia overeenkomt met je artikeltjes. En denk ondertussen aan al die arme vrouwen en kinderen, een heel leven in onvrijheid.

    En dan hier komen onze vrijheden beschimpen. Weg ermee.

    NEXIT
  6. Belegde boterham 25 november 2016 00:07
    quote:

    rationeel schreef op 24 november 2016 23:51:

    Ja de vrijheid omarmen. De onvrijheid uitwijzen.
    Ga maar naar ZEMBLA kijken Boterhammetje. En kijk of de Sharia overeenkomt met je artikeltjes. En denk ondertussen aan al die arme vrouwen en kinderen, een heel leven in onvrijheid.

    En dan hier komen onze vrijheden beschimpen. Weg ermee.

    NEXIT
    Had het over de vrijheid van meningsuiting, kan me niet herinneren het over de sharia te hebben gehad hier, ooit.

    Andere discussie imo.

  7. [verwijderd] 25 november 2016 00:10

    Belegde Boterham doe niet zo dom! "Alles mag gezegd en geschreven worden, geen censuur, maar beledigen mag niet."

    Er staan een aantal uitzonderingen zoals smaad in de wet. Maar nu is het zo gedraaid onder aanvoering van wereldvreemde politici zoals Rutte en zwevende juristen dat.

    1. Racisme ineens niets met ras te maken blijkt te hebben. Daar kunnen dan de Joden die vergast zijn vanwege hun ras dan zeker achteraf nog protest tegen aan gaan tekenen? Ras is ras en anti racisme is niet "alles wat links niet bevalt".

    2. Wat je niet begrijpt Belegde Boterham en dat valt me tegen van je. Wat gaande is. Is het verdraaien van het recht op vrije meningsuiting tot een RECHT OP NIET BELEDIGEN. Dat is far out Freedom of Speech.

    Het OM en Rutte met zijn smerige manieren kan doorgaan, maar ik voorspel dat op een gegeven moment het gaat ontploffen aan de andere kant en wil je dat?

    Groet, Jonas

    PS Soms heb ik de slechte gedachte dat er toen na de moord op Pim nog wat meer doorgedrukt had moeten worden. Zonde van die monumentale gebouwen dus die overeind houden, maar een Klaas de Vries, Kok, Melkert en maten in onderbroek naar buiten had ze misschien geleerd eindelijk eens te doen wat de meeste mensen willen.
  8. [verwijderd] 25 november 2016 00:46

    Wist je trouwens Belegde Boterham dat de Grondwet geen directe werking heeft en dat een formele wet boven de Grondwet gaat. Geleerd van PvdA professor Akkermans (helaas veel te vroeg gestorven deze aardige en echt geleerde man).

    Die man daar leerde je wat van en of je nu links of rechts was, deed er niet toe.

    Beter dan dat amateur boerenkool jurisme dat het OM en jij dus ook nu als instrument van Rutte en consorten nu bedrijft. Laat Rutte nu eerst maar eens een echt uitzettingsbeleid uitvoeren i.p.v. de vrijheid van meningsuiting de nek omdraaien.

    Groet, Jonas

  9. Belegde boterham 25 november 2016 01:01
    Juist Jonas, je haalt er van alles bij van Pim Fortuyn tot de bedreigingen naar het adres van G.W., die begrijp me niet verkeerd onderzocht en mogelijk vervolgd moeten worden. Maar daar gaat het hier niet om.

    Daarnaast is G.W. imo intelligent genoeg om te weten dat zijn uitspraken tot een rel/ vervolging zouden leiden en wie heeft daar nu het meeste baat bij?

    In politiek bedrijven is G.W. niet zo onnavolgbaar - herhaling van zetten op hetzelfde bord

    Ga nu schaapjes tellen, sleep well
  10. [verwijderd] 25 november 2016 01:17

    Belegde Boterham je begrijpt het nog steeds niet. Je hebt je gewoon laten ophitsen door de VARA en het NPO. Beelden van het College van B&W van Utrecht gaan aangifte te doen. Ook zo idioot. Namens wie? Staat dat ergens in de Gemeentewet? Laat die klojo's eerst maar eens hun eigen stad fatsoenlijk besturen.

    Enfin ook justitie ingeschakeld en zowaar de voorgedrukte aangifteformulieren hadden Rutte en Samson ook al geregeld. De meest burgers moeten uren wachten na zelfs mishandeling, maar dat kon dan ineens wel snel.

    Kwamen er 6000 formulieren ondertekend, waarvan de meeste onder tekeneaars niet een s begrepen wat ze ondertekende. Op zijn minst een vreemde gang van zaken belegde Boterham.

    maar dan nog Broodje Belegd leg mij nu eens uit welk land niet discrimineert in iimiigratiebeleid en waarom dat niet zou mogen. Leg me ook eens uit waarom criminelen met 2 paspoorten niet maar dat andere land mogen worden uitgezet.

    Ben je trouwens ook er niet strontziek van als politici zeggen: ja we willen wel uitzetten, maar het kan niet. Dat laatste is dan naar landen die we miljoenen ontwikkelingshulp geven. Moet je zien als we daar eens mee gaan stoppen of daarmee dreigen. Dan zal het wel kunnen en bovendien we kunnen die criminele allochtonen rotzakken best wel dropepen met een flesje water in Polisariogebied in Zuid Marroko. Waar een wil is een weg.
  11. [verwijderd] 25 november 2016 01:22

    Overigens Belegde Boterham Op mijn principiële punten heb je geen verweer.

    Het belangrijkste is VRIJHEID VAN MENINGSUITING is WAT ANDERS DAN HET RECHT OP NIET BELEDIGING!

    Beslist het Hof anders op 9 december dan zal dat een ZWARTE DAG worden in de NEDERLANDSE RECHTSPLEGING. Maar, ja we weten van de HR in de Tweede Wereld Oorlog enzo.

    Groet, Jonas
  12. Rafter 25 november 2016 01:32
    Totaal dolgedraaid hier de Gedachtenpolitie.
    Zijn er 120 moskeen in Denemarken die op allerlei manieten hun sharia aan ons willen opleggen (meerdere vrouwen per man, steniging vrouw bij overspel, slaan vrouw aangemoedigd etc...)....en t mag allemaal, want wat in Den gebeurt achter de schone schijn van de vroom meekletsende imams, gebeurt hier ook. Schijnt te mogen..
    Zeg je 'Minder, minder Belgen/Spanjolen/Marokkanen/Malinezen....etc wordt je aangeklaagd.....

    MEER NEXIT, MEER NEXIT
  13. forum rang 9 rationeel 25 november 2016 03:01
    Als burger word je niet meer beschermd. Noch je persoon, noch je goederen zijn veilig, en je wordt belaagd door een soort ad hoc pseudo moraal. Je bent schuldig omdat anderen zich beledigd voelen.

    Vernielen mag. Overlast veroorzaken moet kunnen.

    De volks opstand is niet ver.

  14. forum rang 8 josti5 25 november 2016 09:05
    'Alles mag gezegd en geschreven worden, geen censuur, maar beledigen mag niet.
    Als een individu/ groep zich beledigd voelt en stapt naar de rechter dan doet hij/zij daar een uitspraak over'

    BB, deze wet, óók die met betrekking tot godsdienstvrijheid, is gemaakt in een tijd, dat wij nog min of meer één cultuur hadden, min of meer 'één soort gedrag'.
    Je had protestanten, katholieken, humanisten - dat was het zo'n beetje.
    Het was een tijd, waarin Wim Kan politici op de hak kon nemen - zij zaten zelfs bij hem in de zaal en waren min of meer beledigd, als zij niet 'aan de beurt' kwamen...
    Men beschikte over een behoorlijke dosis humor en zelfspot; met het 'zich in de eer aangetast voelen' en het 'zich beledigd voelen' viel het allemaal wel mee, en je moest het wel erg bont maken, wilde het tot een proces komen.

    Nu, met de komst van de islam, is de Nederlandse/Westeuropese wereld héél anders: er is een cultuur náást de onze gekomen, die onze wetten niet respecteert (zie Zembla), die humorloos is, die zich om een poep en en scheet 'in de eer voelt aangetast' en 'zich beledigd voelt', en dan onze wetten, die oorspronkelijk héél anders en ruimer bedoeld zijn, misbruikt om het opgeblazen ego te voeden.

    Dát is ook het dilemma van een BDB en zijn godsdienstvrijheid: met de islam kán dat gewoon niet meer, net zoals de vrije meningsuiting meer en meer wordt ingeperkt door de komst van de islam.
    Gaat men daarin in islamitische ogen te ver, dan word je vogelvrij verklaard en gelden opeens hún wetten, zoals de fatwa: Rushdie en van Gogh weten er álles van...

    De islamieten gebruiken onze wetten als het ze uitkomt, en als het ze niet uitkomt, hanteren ze hun eigen wetten.

    Naïevelingen als jij zullen er binnen 1 - 2 generaties achter komen, wat dat wérkelijk inhoudt!
  15. [verwijderd] 25 november 2016 09:26
    quote:

    jonas schreef op 25 november 2016 00:10:

    1. Racisme ineens niets met ras te maken blijkt te hebben. Daar kunnen dan de Joden die vergast zijn vanwege hun ras dan zeker achteraf nog protest tegen aan gaan tekenen? Ras is ras en anti racisme is niet "alles wat links niet bevalt".

    Het Joodse ras?
  16. [verwijderd] 25 november 2016 10:12
    quote:

    jonas schreef op 25 november 2016 01:22:

    Het belangrijkste is VRIJHEID VAN MENINGSUITING is WAT ANDERS DAN HET RECHT OP NIET BELEDIGING!

    Groet, Jonas
    Dat behoeft nadere uitleg.
    Een voorbeeld: rapper Ismo beledigt in z'n lied Eenmans behoorlijk joden en homoseksuelen n.m.m. " Hij geeft 'flikkers' geen hand en haat 'die fucking joden' nog meer dan nazi'."
    Tijdens de rechtzaak verklaarde Ismo dat hij het anders bedoelde namelijk "Flikkers zijn mensen die wat flikken, ik bedoel geen homo's en met joden bedoelde ik zionisten. Die haat ik nog steeds."
    Valt het bovenstaande onder de noemer: vrijheid van MENINGSUITING of BELEDIGING van bepaalde bevolkingsgroepen?
    Overigens werd hij door de rechter vrijgesproken omdat het oordeel van de rechter was dat de teksten niet beledigend waren.
36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 1102 1103 1104 1105 1106 ... 1803 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.