Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Antonov« Terug naar discussie overzicht

Antnov in de AEX, of Antonov van de Beurs?

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 mei 2004 23:10
    Beste forumgenoten,

    NU bekend is dat Antonov dit jaar 1,2 miljard gaat omzetten zijn er een aantal scenarios mogelijk:

    1)Antonov word opgenomen in de AEX. Dat heeft nog wel even een klein hobbeltje. Als Antonov inderdaad 1,2 miljard gaat omzetten (opgave www.autonov.nl) dan zou de Koers volgende jaar wel eens tussen de €100 en €200 per aandeel komen.
    Als je de weging dan meeneemt in de AEX dan zou de AEX naar de 700 weer toegaan. Dat kan natuurlijk niet dus zal er een aandelensplit moeten komen.
    1 op 8 denk ik zelf. Dan is de waarde van Antonov zo ongeveer de waarde van Kon. Olie (€50) . Dat rekent makkelijker voor de beurs, en zijn ze weer makkelijk verhandelbaar en voor meer beleggers bereikbaar.

    2)Antonov gaat van de beurs. Aangezien de beurswaarde op het moment slechts 5% van de verwachte jaaromzet is, zal Antonov snel alle aandelen van de beurs wegkopen. Roumen Antonov word een multi-miljardair en op de forbes 500 zal hij boven Bill Gates komen te staan. Uiteraard vissen alle
    Believers naast het net.....

    ik ben benieuwd hoe jullie hier over denken..

    Biel

  2. Pokerface 31 mei 2004 23:32
    Beste Biel,

    Helaas schort het aan alle kanten wat betreft jouw stelling:

    1)Antonov word opgenomen in de AEX. Dat heeft nog wel even een klein hobbeltje. Als Antonov inderdaad 1,2 miljard gaat omzetten (opgave www.autonov.nl) dan zou de Koers volgende jaar wel eens tussen de €100 en €200 per aandeel komen.

    Antonov wordt pas in de AEX opgenomen wanneer de omzet in aandelen Antonov tot de 25 grootste behoort. Dit zal pas gebeuren wanneer er meer gehandeld wordt in Antonov en de koers reeds de 200 gepasseerd is.

    Als je de weging dan meeneemt in de AEX dan zou de AEX naar de 700 weer toegaan. Dat kan natuurlijk niet dus zal er een aandelensplit moeten komen.

    Twee onwaarheden: Antonov moet wel heel erg zwaar in de AEX wegen wil die in z'n eendje de AEX naar 700 punten helpen. Of de koers moet natuurlijk met enkele duizenden procenten stijgen.
    De andere onwaarheid is dat de aandelen split ervoor zorgt dat de weging van Antonov minder wordt. Een split heeft geen enkele invloed op de weging van Antonov op de AEX. De weging wordt namelijk aangepast bij een aandelen split.

    1 op 8 denk ik zelf. Dan is de waarde van Antonov zo ongeveer de waarde van Kon. Olie (€50) .

    Weer twee onwaarheden: 1 achtste van jouw 200 euro per aandeel is 25 euro en geen 50. Bovendien staat Olie niet op 50 maar op 40. Een 1 op 5 split komt meer in de buurt

    Dat rekent makkelijker voor de beurs, en zijn ze weer makkelijk verhandelbaar en voor meer beleggers bereikbaar.

    Meer aandelen zorgt er niet voor dat de aandelen voor meer beleggers bereikbaar zijn. Dit is alleen afhankelijk van VRAAG en AANBOD.
    Enige waarheid in dit stuk is eigenlijk dat de aandelen beter verhandelbaar worden bij een aandelensplit. En wat ook waar is, is het koersdoel van 100 tot 200 euro per aandeel, er van uit gaande dat Honda inderdaad voor meer dan een miljard aan omzet per jaar gaat zorgen en er meerdere deals gesloten gaan worden (dit jaar) en de nieuw te ontwikkelen bak een succes wordt, en de zesbak begin 2005 in productie gaat en geproduceerd gaat worden voor de top vijf van grootste autofabrikanten en de Antonov motor zuiniger is dan alle eerder geproduceerde zijnige motoren en bovendien meer PK's levert dan de sterkste productiemotor en bovendien milieu vriendelijk is.
    Al met al heel realistische doelstellingen dus ik blijf rustig zitten met m'n aandeeltjes. Zolang Antonov niet failliet gaat, is er een kans dat de kansen voor Antonov keren en waar het dan naartoe gaat met de koers...? Joost mag het weten (Kom maar Joost, vertel het me)

    Groeten van Pokerface (die alle vertrouwen heeft in Antonov en ook wel inziet dat Biels stelling als een komische noot op dit forum moet worden gezien. Zoniet, dan is het nivo van dit forum wel heel erg gezakt)
  3. [verwijderd] 1 juni 2004 00:04
    Eigenlijk is het een gekkenhuis..

    De efteling kost ruim €24 euro en geen gratis eten.

    De AVA kost je €0,60 (+€9,50 transactiekosten)= €10,10
    gratis karten
    gratis eten
    gratis theatervoorstelling (de directie)
    gratis Freakshow (de sekteleden)
    gratis op de foto met Roumen
    en dan volgend jaar gewoon €200 euro (-€9,50 transactiekosten)=€190,50 terug

    winst = €180,40 plus een fantastisch dag uit

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.