Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel TITAN AEX:TITAN.NL, NL0010389508

Laatste koers (eur) Verschil Volume
1,540   0,000   (0,00%) Dagrange 1,540 - 1,610 3.572   Gem. (3M) 2,6K

http://www.tradesims.com/

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Alshira 29 mei 2004 21:25
    Dit heb ik gevonden op www.tradesims.com/
    Groet, Alshira

    Dit is een met de computer gegenereerde analyse en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Voor meer informatie ga naar www.MarkSmeets.nl of www.tradesims.com. Deze informatie is (c) 2002 Tradesims B.V.


    Korte termijn analyse van TIE HOLD


    Laatste koers: 0,55 (0,00% ten opzichte van de vorige slotkoers, 0,55).
    Advies: Even niets doen.
    De zeer korte termijn trend is opwaarts gericht. Dit zien we doordat het 3-daags voortschrijdend gemiddelde (de gele lijn) dalend is. Ook de middellange termijn trend is neerwaarts gericht. Hiervoor wordt gekeken naar het twintigdaags voortschrijdend gemiddelde (de groene lijn).
    Kijkend naar het MACD histogram zien we dat deze stijgend is, wat duidt op een koopsignaal. De RSI grafiek geeft de relative sterkte index weer. Indien die boven de +/- 75 komt kan een reactie naar beneden verwacht worden. Andersom, wanneer de RSI onder de 25 komt kan een reactie naar boven worden verwacht. Op dit moment heeft de RSI een waarde van 28,00 en kunnen we hier dus verder geen betekenis aan ontlenen.
    De donkerblauwe lijnen geven steun en weerstandslijnen aan. Het idee is dat de koers moeite zal hebben om een weerstand te overwinnen of een steun te doorbreken. Het kopen wanneer de korte termijn trend omhoog gericht is is alleen aan te raden wanneer weerstanden relatief ver weg zijn. In dit geval ligt de eerste weerstand op 0,59 (en de tweede op 0,71). Een eerste steunniveau ligt op 0,63 (en een tweede op 0,54). Op basis van de eerder genoemde feiten zou geen advies gegeven kunnen worden. Een risicoanalyse op basis van de steun en weerstandsniveaus heeft dus geen zin.
    Afgaande op de steun en weerstandslijnen kunnen we overigens concluderen dat TIE HOLD in een uptrend zit.
    Ten slotte kijken we naar de omzetgegevens. We zien dat er de laatste paar dagen meer dan een gemiddeld aantal aandelen TIE HOLD worden verhandeld. Een reden om TIE HOLD goed in de gaten te houden.
    Kijk ook naar de lange termijn analyse!
    Voor geavanceerdere grafieken ga naar TradeCharts. U kunt uw eigen analyses samenstellen met behulp van TradeScript.





  2. nhp22 30 mei 2004 12:36
    Dank voor je posting. Zelf zit ik er nog iets korter op en ik kan je vertellen dat de weerstand op 57ct zit en daarna op 60ct de 3e weerstand is die in de range 72-74ct. Steun vinden wij op 55ct en daarna 50ct en daarna, misschien 35ct. Verderder kun je twisten over de RSI, zelf vind ik als je speculatief ingesteld bent, dat je best in kunt stappen bij een waarde van 30 of minder. Je zult meer trades generen, maar dat betekend niet dat je meer winst maakt. Ik ben er redelijk succesvol mee. Maar dit is slechts een van mijn instrumenten.
  3. nhp22 30 mei 2004 22:16
    Ik gok weinig, als je de forums de laatste tijd hebt gevolgd weet je dat dit geen reele mogelijkheid is, althans op dit moment. Misschien dat DVRG zijn positie in TIE in de toekomst verder uitbreid. Om uiteindelijk TIE geheel in te lijven, maar dit zijn slecht speculaties. Als er een overname zou komen, wie zou dan de koers willen drukken. Ik denk dat we nog even geduld moeten hebben tot de volgende onzekerheid en dat is de uitgifte van aandelen door TIE. Dit zullen maximaal 10% van het aantal uitstaande aandelen zijn. Minder dan de maximale uitgifte zou een meevaller zijn. De vraag is bij deze emissie is: hoe worden de aandelen geplaatst en door wie worden ze gekocht.
    Het belangrijkste is dat de orders op 57 en 60-61 ct worden ingetrokken. Als dit gebeurt, dan kunnen we omhoog. Ik denk dat er op het moment geen trigger voor is. Waarom zouden deze personen nu ineens hun orders intrekken?! Er is geen trigger voor. Ik denk dat we gewoon nog een tijdje geduld moeten hebben, maar ik hoop het natuurlijk niet.
    Als we aan het eind van de week op 70ct staat ben ik heel tevreden.
  4. Alshira 30 mei 2004 23:47
    TA op zich is wel leuk maar mag inderdaad nooit het enige zijn waar je een beslissing om te kopen of te verkopen op moet nemen.
    Kwartaalcijfers, jaarcijfers,PB's en uitgesproken vooruitzichten voor zowel het bedrijf in kwestie alswel verwachting voor de sector zijn belangrijker dan een door de computer gegenereerd advies.
    Maar op zich ben ik het in dit geval wel helemaal eens met de conclusie van deze TA: Even niets doen.
    Ik hou mijn aandeeltjes en heb vertrouwen in de toekomst, overname of niet, Tie is een goed bedrijf en dat zal zich vertalen in een mooie koersstijging in de nabije toekomst.
    Succes iedereen.
    Groet, Alshira
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.