Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Technische Analyse« Terug naar discussie overzicht

Handelshoek Dmmsch juni 2016

2.682 Posts
Pagina: «« 1 ... 106 107 108 109 110 ... 135 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 d' Aandelen ' 23 juni 2016 11:22
    @ Zen,

    daar heb je helemaal gelijk in maar door het advies niet te handelen loop ik nu wel een aardige stijging mis, zelf verwacht ik vanmiddag wat meer spektakel wanneer er berichten over de stemming binnen druppelen.

    Ron van de Does had het er ook over dat de markt al aardig gestegen was en en het risico omhoog misschien wel groter is dan naar beneden ook in verband met winstnemingen.
  2. [verwijderd] 23 juni 2016 11:26
    quote:

    Henri-2016-Nog-1-Kans schreef op 23 juni 2016 10:21:

    [...]

    True... maar er kwam geen doorbraak op de RSI en de index stortte daarna wel in.. Dat kan nu natuurlijk helemaal anders zijn, zeker nu ik onnodig te zwaar short zit... :-)

    Waar is Reversal eigenlijk? Te druk met traden of met zijn side-project?
    Met beide erg druk op dit moment Henri, daarnaast (en misschien daardoor) ook weinig inspiratie om hier te posten op dit moment.

    Met betrekking tot RSI divergentie:

    Mijn ervaring is dat signalen van een enkele indicator (geldt eigenlijk voor alles, ook patronen, fibo, EW, etc) gemiddeld 50% van de keren werken. Om een hoger % halen dan is het zaak om te gaan onderzoeken in welke omstandigheid een signaal wel of niet werkt en wat mogelijk aanvullende signalen zijn in die omstandigheid die je kunt gebruiken om dit te valideren. Op deze manier kun je de signalen gaan filteren waardoor je het % vergroot. Helemaal naar 100% is misschien onmogelijk maar richting de 80%/90% is wel haalbaar. Ik weet dat velen zeggen dat dit niet mogelijk is, echter mijn ervaring is dat dit wel het geval is.

    Mijn vertrekpunt vwb analyse is de koersbeweging zelf, ik onderscheid meerdere bewegingen (LT, MLT, etc) en beoordeel de afzonderlijk van elkaar of ze corrigerend dan wel trendmatig zijn. Voor de beoordeling hiervan gebruik ik de RSI. Komt een koersbeweging met de RSI boven de 70 of onder de 30 dan is het in de regel wat mij betreft een trendmatige beweging (klopt in 80% van de gevallen, dus niet altijd). Vervolgens gebruik ik EW en Fibo om patronen te herkennen.

    Door bewegingen te onderscheiden kun je slechte signalen filteren. ND op de 15min werkt vaker niet als de 1u ook kracht heeft gekregen. In dat geval is het namelijk een beweging van een grotere orde geworden en moet daar de ND gaan ontstaan. Voor ND in de uur zou dan moeten gelden dat de 5u niet boven de 70 is gekomen, in dat geval werkt de ND vaker, zeker als de 5u op de beweging daarvoor onder de 30 is gekomen. Je hebt dan mogelijk te maken me een LH op de 5u.

    In dit geval is de 5u ook boven de 70 gekomen, wat betekent dat de kans groter is dat de ND op de 1u mogelijk niet uit gaat werken.

    ND of PD toont mogelijk het einde van een beweging, maar je moet wel de juiste beweging hebben.

    Een beweging waarbij de RSI door de 70 is gegaan leidt vaak tot een corrigerende beweging omlaag (RSI niet onder de 30, dit zijn positieve en negatieve reversals) om vervolgens nog weer een vervolgbeweging omhoog in te zetten. Als die vervolgbeweging niet sterk is kan er divergentie ontstaan. De koers zet nog wel een hogere top maar de RSI niet meer.

    Klein voorbeeld nog:

    Als de 1u een sterke beweging omlaag neer heeft gezet (rsi < 30), mogelijk de start van een trendmatige beweging (UKT beweging), dan krijg je in de 15min een corrigerende beweging omhoog (kan trendmatig zijn in de 1min en 5min)Deze beweging omhoog in de 15min wordt dan vaak afgerond met ND, dit is dan het signaal dat de corrigerende beweging is afgerond en dat de beweging omlaag in de 1u weer een vervolg krijgt. Dit vervolg kan er dan toe leiden dat de 5u kracht krijgt omlaag, het wordt in dat geval een beweging van een hogere orde. Lukt dat niet en krijgt de vervolgbeweging in de 1u geen kracht in de 5u en niet in de 1u zelf dan zou daar in de 1u ND kunnen staan. Vaak heb je dan op een beweging van een hogere orde (KT) met een HL te maken.
  3. [verwijderd] 23 juni 2016 11:30
    quote:

    Henri-2016-Nog-1-Kans schreef op 23 juni 2016 11:15:

    AB voor de vooruitziende blik van Disci... Het net geen genoegen nemen met een klein winstje gisteren vlak voor tienen heeft me zo'n 1000 euro gekost.. :-(((

    Zal je zien dat het straks alsnog naar beneden stort...
    1.000 Euro?
    Pittig Henri.

    Fictief verlies? Of heb je jouw verlies genomen?
    Het is namelijk na jouw post nog een stuk verder omhoog gegaan.
  4. [verwijderd] 23 juni 2016 11:34
    overigens, adviezen van brokers zijn BS natuurlijk...Soit in dit geval is het natuurlijk raadzaam om niet op de limiet van je margin de nacht in te gaan. Maar daar heb ik geen advies van mijn broker voor nodig, dat is common sense.

    Behalve dan de signalen van de broker van Zen, als je begrijpt wat ik bedoel ;-)
  5. Henri-Trader-Zonder-Trades 23 juni 2016 11:41
    quote:

    Disci schreef op 23 juni 2016 11:30:

    [...]

    1.000 Euro?
    Pittig Henri.

    Fictief verlies? Of heb je jouw verlies genomen?
    Het is namelijk na jouw post nog een stuk verder omhoog gegaan.
    Margin calls, dus echt verlies.. Weliswaar afkomstig uit onverwachte winst, maar evengoed flink balen...
  6. [verwijderd] 23 juni 2016 11:44
    quote:

    Daxwatcher schreef op 23 juni 2016 11:34:

    overigens, adviezen van brokers zijn BS natuurlijk...Soit in dit geval is het natuurlijk raadzaam om niet op de limiet van je margin de nacht in te gaan. Maar daar heb ik geen advies van mijn broker voor nodig, dat is common sense.

    Behalve dan de signalen van de broker van Zen, als je begrijpt wat ik bedoel ;-)
    Zonder het advies van mijn broker was ik nu ook uit de markt gebleven hoor. En nu is het vanwege het weer ook al niet verstandig op m'n racefiets te stappen .... 'heel zwaar leven'....
    www.youtube.com/watch?v=JLNvBvJ-F00
2.682 Posts
Pagina: «« 1 ... 106 107 108 109 110 ... 135 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.