Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

Laatste koers (eur) Verschil Volume
1,228   -0,002   (-0,16%) Dagrange 1,208 - 1,230 614.457   Gem. (3M) 1,9M

PostNL Mei 2016

2.363 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 119 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 mei 2016 13:09
    quote:

    Erik9400 schreef op 9 mei 2016 12:50:

    reactie van koers is steeds overdreven,... toen de koers met outlook opeens > 20% omlaag dook begreep niemand het

    Toen de koers niet steeg na goedkeuring verkoop TNT door China was dat ook bizar

    Voor mij wel een signaal om deel te verkopen maar als het niet zo goedkoop zou zijn had ik alles gedumpt....aandeel stinkt
    maak je niet druk op dit niveau is het nogsteeds een koopje, koers zal komende tijd weer omhoog gaan er zijn nl geen enkele redenen te vinden om te verwachten dat de koers nog veel verder omlaag zal gaan.
    PostNL is nu gewoon een speel bal en dit zie je meestal met kleine fondsen.
    Mij advies als het kan lekker bij kopen, schrijf eventueel wat opties en pak premie, (nu lekker veel premie op PUTS). en over 6 maanden zal je zien dat dit alleen maar gerommel in de marge is geweest.
    Zit je er in voor de korte termijn dan is het natuurlijk een ander verhaal, maar beleggen is volgens mij iets dat je voor de LT doet.
  2. forum rang 6 prinszicht 9 mei 2016 13:23
    Omzet is nog geen procent. Koers wordt gezet naar de wensen van John en de big boys. Is wel irritant. Je weet immers nooit waar je aan toe bent. Goeie cijfers down. Redelijke cijfers hard down. Slechte cijfers, John aan boord. Tis pure manipulatie. Dat zie je ook aan de opening. Eerst omhoog vanwege performance en dan dumpen. Herna maakt zich wederom niet druk. De KW kan haar niet deren. Dividend blijft een mysterie. Wat, wanneer en hoeveel. Hoe lang moet zij nog onderhandelen over de overname. Koers moet wel laag blijven....
  3. forum rang 6 hvasd2 9 mei 2016 13:35
    ABM Financial News - 2016-05-09

    PostNL heeft voor het eerst in een decennium marktaandeel gewonnen in de postmarkt, wat duidelijk werd aan de geringere daling van postvolumes bij PostNL, dan van de algehele markt in het eerste kwartaal van 2016. Dit schreef Andre Mulder van Kepler Cheuvreux maandag in reactie op de cijferpublicatie.

    PostNL zag de postvolumes in het eerste kwartaal met 6,1 procent dalen, waar de marktdaling 10 procent was, volgens de analist.

    "Waar concurrent Sandd zijn marktaandeel bleef uitbreiden, van 0 procent in 2004 naar 22 procent in 2014, zei PostNL terug te gaan vechten als Sandd dichtbij een marktaandeel van 25 procent zou komen", zei Mulder. De marktvorser voegde toe: "Die strategie is duidelijk zichtbaar in de lage volumedaling van 6,1 procent".

    De winst in marktaandeel had volgens de analist alleen geen positief effect op de winst.

    "Het terugwinnen van marktaandeel had duidelijk een negatief effect op de prijzen".

    Dit beperkte het onderliggend contante bedrijfsresultaat (EBIT), waarbij pensioenlasten en provisies buiten beschouwing worden gelaten, tot 38 miljoen euro, volgens Mulder, wat 3 miljoen euro onder de verwachting was, en 17 procent lager dan in het eerste kwartaal van het voorgaande jaar.

    Terwijl de daling bij de postmarkt werd beperkt, maar de resultaten slechter waren dan verwacht, werd ondertussen bij de groeidivisie, de pakkettenmarkt, een beter dan verwacht resultaat geboekt, maar "niet zo sterk als je zou verwachten met een volumestijging van 12 procent", zei Mulder.

    De groei bij pakketten zal in de komende kwartalen op een hoog tempo doorzetten, maar uiteindelijk zal PostNL hier ook met een volwassen markt te maken hebben, zei Mulder.

    "Het zal niet voor 2020 zijn dat de pakkettendivisie de postdivisie kan compenseren, en de grootste bijdrage zal zijn aan de totale operationele winst", concludeerde de analist van Kepler, die een Reduceren advies heeft en een koersdoel van 2,80 euro.

    PostNL noteerde maandagochtend op een hoger Damrak 3,9 procent lager op 3,66 euro.

    Door: ABM Financial News. Info@abmfn.nl Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
  4. forum rang 6 prinszicht 9 mei 2016 14:25
    Ik hoop sluiten boven de 3,70 vandaag. Anders gaan we vermoedelijk nog iets verder zakken de komende dagen. Daar helpen de grote jongens graag aan mee. Bodem dan rond de 3,50 plus. Pakken we de 3,70, dan verwacht ik een opwaartse trend boven de 4 met een piek rond de 4,20.

    Ben ergens ook benieuwd of er nog een koper is. Het aandeel wordt de komende jaren alleen maar duurder. Ik heb het eerder meegemaakt met Kpn op de dag vAn slecht(e) ontvangen cijfers. Bod op het aandeel bij opening USA.
  5. forum rang 6 prinszicht 9 mei 2016 14:29
    Ik ben tot slot erg nieuwsgierig naar de dividend berekening en beredenering bij Post. Wanneer je zo exact kunt berekenen wat je cashflow is de komende jaren, moet het toch een kleine moeite zijn om de jongens van het dubbeltje eind 2017 tegen te spreken. Daar is tot op heden nog geen behoefte aan bij Post.
  6. Toekomstbeeld 9 mei 2016 14:36
    En dat is het punt beste Prins!

    Ze tonen geen enthousiasme, geen trots, vertellen niet zelf dat ze marktaandeel uitbreiden, niets over besparingsprogramma's, niets over plan om wel of niet schuld af te lossen vh geld van TNT,.....
    Een kale standaard presentatie, een Herna bij RTLZ die 3 valium's had genomen, hier heeft u de presentatie en zoek het zelf maar verder uit en trek u eigen conclusies want wij gaan niet / nooit ook maar iets zelf vinden!!!


  7. forum rang 6 prinszicht 9 mei 2016 14:44
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 9 mei 2016 14:36:

    En dat is het punt beste Prins!

    Ze tonen geen enthousiasme, geen trots, vertellen niet zelf dat ze marktaandeel uitbreiden, niets over besparingsprogramma's, niets over plan om wel of niet schuld af te lossen vh geld van TNT,.....
    Een kale standaard presentatie, een Herna bij RTLZ die 3 valium's had genomen, hier heeft u de presentatie en zoek het zelf maar verder uit en trek u eigen conclusies want wij gaan niet / nooit ook maar iets zelf vinden!!!

    Das behoorlijk balen dan. Zou toch geen bewuste intentie zijn? Dat bemerk ik namelijk al een tijd maar zie dan spoken. Outlook aanpassen. Geen probleem. Dividend belofte de deur uit. Geen probleem. Verkoop TNT. Geen probleem maar ook geen dividend. Alleen de VEB kaart het aan door te stellen dat ze feitelijk nu al kunnen lappen. Vind ik ook. Herna aan de valium of gewoon ongeschikt? Wat heeft het voor zin om je Outlook naar boven bij te stellen als je geen garanties kan geven?
  8. [verwijderd] 9 mei 2016 15:33
    quote:

    prinszicht schreef op 9 mei 2016 14:44:

    [...]

    Das behoorlijk balen dan. Zou toch geen bewuste intentie zijn? Dat bemerk ik namelijk al een tijd maar zie dan spoken. Outlook aanpassen. Geen probleem. Dividend belofte de deur uit. Geen probleem. Verkoop TNT. Geen probleem maar ook geen dividend. Alleen de VEB kaart het aan door te stellen dat ze feitelijk nu al kunnen lappen. Vind ik ook. Herna aan de valium of gewoon ongeschikt? Wat heeft het voor zin om je Outlook naar boven bij te stellen als je geen garanties kan geven?
    De CEO is iemand die niet sterk is in communicatie, maar wel kan managen. Bij veel CEO's is dat andersom. Dan heb ik liever Herna. Ik denk dat het juiste beleid wordt gevoerd en dat dit zich straks gaat uitbetalen. PostNL gaat zuinig om met de cash vanwege negatief eigen vermogen en dalende dekkingsgraad van het pensioenfonds (dat het overigens in vergelijking met de sector nog heel goed doet). Ik vind dat verstandig beleid. Er wordt goed ingezet op besparingen, het personeelsbeleid is weer fatsoenlijk aan het worden (hier heeft de concurrentie nog een achterstand weg te werken)en de pakketdienst groeit als kool en compenseert steeds beter de teruglopende omzet op de postmarkt (die minder daalt dan de omzetten van de concurrentie). Straks is het bedrijf schuldenvrij door de verkoop van TNT en komt er meer handelingsvrijheid. De analyses van de zogenaamde analisten kijken veel te weinig vooruit. Het koersdoel van 2,80 van Kepler is ronduit belachelijk. Hoe komen ze er bij met de huidige winst en positieve vooruitzichten van PostNl? Zelfs het holdadvies van KBC met een koersdoel van 3,60 euro is niet realistisch. Ik ben benieuwd wat de grootbanken straks gaan zeggen in hun analyse van PostNl. Hopelijk kunnen die verder kijken dan hun neus lang is.
  9. Toekomstbeeld 9 mei 2016 15:56
    @DirkH: dat heb ik ook lange tijd gedacht. Slecht in communicatie en goed in managen en goed beleid en gaat zuinig om met cash.
    Dat laatste vraag ik mij wel al wat langere tijd af of dat waar is. In de presentatie van de strategisch update van 3 november is een overzicht gemaakt mbt verwachte bezuinigingen in relatie tot de cash die nodig.
    Wat me daar opvalt is dat er meer cash nodig is in de periode tot 2020 dan dat het aan besparingen oplevert in diezelfde periode.
    Nu gaan kosten voor de baten op maar ze zouden kunnen overwegen om hun investeringen in, en start-up kosten voor besparingsprogramma's eventjes een jaartje op een lager pitje te zetten. Dat zou direct een positief effect hebben op de cash positie en daarmee op het EV.

    De Herna ambitie om operationeel tiptop alles voor elkaar te hebben met de nieuwste machines etc, juich ik in principe toe maar die ambitie bijt wel behoorlijk mijn persoonlijk belang om de koers hoger te zien door vast en zeker het dividend niet in gevaar te brengen.

    Daarmee lijken ze te balanceren en langs het randje vd afgrond te gaan.
  10. forum rang 6 prinszicht 9 mei 2016 16:27
    Strak onder de 3,70. Nieuwe weerstand! Heeft de vorige keer een paar weken gekost. Daar gaan de serieuze banken geen verandering in brengen. Dat wordt weer een paar maanden aanmodderen. Misschien nog een sprintje op het eind. In dat geval deze week door de 3,90. Het blijft armoede!
  11. forum rang 5 Cerburus 9 mei 2016 16:44
    en ergens volgende week na de acceptance periode t/m 13 Mei, het bericht dat het geld vanuit TNT nu echt binnen is, en we dalen weer 4% :) logisch aandeel dit. We zitten nu idd weer op de koers waar we tijden onder de 3,7 zaten. Idd dan is 5 euro een goed bod. Bij 4,20 toch een stuk minder. Het zal toch niet :) #ReinsteSpeculatie.
  12. forum rang 6 prinszicht 9 mei 2016 17:19
    Tis geen speculatie maar voorbedachte rade. De Outlook aanpassing is een bewuste actie. Iedereen ziet dat het een tandje minder kan met de kosten, investeringen en reserveringen. Koers moest omlaag om het toekomstig bod aantrekkelijk te maken. Want ja, Post kan echt niet beter. Doen we er een beetje ACM bij en je weet dat de overheid al akkoord is. Dan de timing. Moet niet te veel opvallen. Dus laat her bod op zich wachten. Ondertussen mogen de big boys sprokkelen.
2.363 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 119 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.