Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Delta Lloyd« Terug naar discussie overzicht

Delta Lloyd 2016

31.190 Posts
Pagina: «« 1 ... 108 109 110 111 112 ... 1560 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 maart 2016 17:01
    Volgens Delta Lloyd zijn er geen juridische gronden om een besluit over de claimemissie uit te stellen.
    In tegenstelling tot wat Highfields beweert, is de claimemissie nodig, aldus de verzekeraar in een verklaring.
    Uitstel zou de waarde van Delta Lloyd in gevaar kunnen brengen, stelt de verzekeraar.
    Delta Lloyd heeft de ingebruikname van het interne rekenmodel pas in 2018 gepland.
    Er gaat veel tijd overheen, maar dat komt volgens de verzekeraar omdat het goedkeuringsproces bij DNB al zes maanden duurt en de toezichthouder ook twee balansen op basis van de nieuwe solvabiliteitseisen (Solvency II) wil.

    Volgens een woordvoerder van de verzekeraar wil Delta Lloyd op geen enkele wijze concessies doen aan de kwaliteit van het interne rekenmodel.Dat moet staan als een huis.
    Delta Lloyd-ceo Hans van der Noordaa reageerde gisteren op de kritiek.

    We blijven gefocust op waardeverbetering voor aandeelhouders op de lange termijn en geloven dat onze plannen een goede basis hiervoor bieden.

    Dat is dan maar te hopen, al leg je dat aan grootaandeelhouders die op 12/15 instapt zijn ( Norges Bank) moeilijk uit.
    Ik geef het dan ook maar het voordeel van de twijfel die velen nog hebben bij deze ( noodzakelijke ) emissie.
    Hierover is het laatste nog niet gezegd voor 16 mrt.

    Fijne dag / avond allemaal.
  2. forum rang 10 voda 4 maart 2016 20:37
    Highfields Capital wil aandeelhoudersvergadering Delta Lloyd blokkeren - Update

    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Highfields Capital wil aandeelhoudersvergadering Delta Lloyd blokkeren', om reactie van Delta Lloyd toe te voegen.)


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Highfields Capital Management heeft vrijdag de Ondernemingskamer gevraagd om de vergadering voor aandeelhoudersvergadering van Delta Lloyd nv (DL.AE) voor de aangekondigde claimemissie te annuleren, meldt het hedgefonds vrijdag.

    Delta Lloyd meldt in een separaat persbericht kennis genomen te hebben van het verzoek van Highfields Capital en meldt de Ondernemingskamer te vragen het verzoek te verwerpen. De aandeelhoudersvergadering is het geschikte forum om de voorgestelde emissie te bespreken, meldt het concern. "Inidividuele aandeelhouders moeten niet proberen dit te omzeilen door middel van gerechterlijke stappen", voegt het bedrijf toe.

    Volgens Highfields Capital, dat naar eigen zeggen meer dan 9% van de aandelen in de verzekeraar heeft, verstrekt Delta Lloyd "inconsistente en incomplete informatie" in de aanloop naar de aandeelhoudersvergadering op 16 maart, meldt het investeringsfonds in een persbericht.

    Highfields eist ook dat, als de vergadering wel doorgaat, Delta Lloyd regelt dat aandeelhouders genoeg tijd krijgen om hun stem op afstand uit te brengen.

    Highfields, zelf fel tegenstander van de claimemissie, vindt dat Delta Lloyd aandeelhouders hiermee "verwarring bezorgt en schrik aanjaagt", en ze daarmee wil bewegen voor de claimemissie te stemmen.

    Highfields wijst erop dat er andere mogelijkheden dan een aandelenemissie zijn, om te voldoen aan de vereiste kapitaalpositie. Het fonds meldt in het persbericht over het verzoek aan de Ondernemingskamer dat het management van Delta Lloyd zelf geen aandelen in het eigen bedrijf heeft en dus geen risico's loopt of schade ondervindt bij doorgang van de claimemissie. Het management wil door de aandelenuitgifte het eigen functioneren vergemakkelijken door overkapitalisering van Delta Lloyd ten koste van de aandeelhouders, aldus Highfields.

    Delta Lloyd wees er donderdagavond nog op dat het de aandeelhouders tijdig en adequaat heeft geInformeerd over de details van de aankomende aandeelhoudersvergadering.

    Het concern kondigde vorige week een claimemissie van EUR650 miljoen aan, nadat in november een kapitaalverhoging van maximaal EUR1 miljard was aangekondigd. Het lagere bedrag was mogelijk na stappen om zelf de buffer te versterken tot het vereiste niveau, en afspraken met De Nederlandsche Bank.


    Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; amsterdam@wsj.com
  3. aandeelofoptie 4 maart 2016 21:50
    quote:

    aandeelofoptie schreef op 3 maart 2016 19:34:

    [...]

    Totale netto shortpositie op 3 maart 2016: 1,30%

    ( loopt dus wat achterop maar trend is duidelijk lijkt me )
    Totale netto shortpositie op 4 maart 2016: 0,73%

    ( loopt dus wat achterop maar trend is duidelijk lijkt me )
  4. Ir en Largo 4 maart 2016 22:18
    Kleine toevoeging

    Totale netto shortpositie op 4 maart 2016: 2,89% (inclusief de laatst bekende positie van partijen die onder de meldingsgrens zijn gekomen).

    Nog even slikken en geduld, eerst moeten de short posities weggewerkt worden dan een eventuele recht zaak en na de vergadering op 16 maart (of later) volgt er stabiliteit.
  5. aandeelofoptie 5 maart 2016 11:52
    quote:

    painter75 schreef op 5 maart 2016 11:00:

    deze week overname? net voor de emissie! 8 euro per aandeel
    Is een geweldige overnameprijs voor de overnemende partij maar niet voor de aandeelhouders van het eerste uur en dus ook niet voor enkele groot aandeelhouders
    De meesten zitten er voor ver boven de euro 10,00 in
  6. [verwijderd] 5 maart 2016 17:36
    quote:

    lokeend schreef op 5 maart 2016 12:57:

    [...]

    Zou mooi zijn!! vind 12,50 per aandeel meer op zijn plaats
    Hoezo een overname als je ook alleen verder kunt. Ik denk niet dat er iemand op zit te wachten Laten we maar eens afwachten wat die emissie gaat worden dat doen ze niet zomaar dunkt mij Er is iets wat nog niet helemaal duidelijk is waarom deze moet plaatsvinden En als er een overname zou gaan gebeuren dan is het zaak dat je emissie aandelen koopt want daarna hangt het ervan af om hoeveel de koers dan nog waard is Maar nogmaals een overname dat denk ik niet dat dat gaat gebeuren Delta Loyd is en was een goed solide bedrijf en dat is al jaren zo,Waarom heisa nu ontstaat is eigen belang.
31.190 Posts
Pagina: «« 1 ... 108 109 110 111 112 ... 1560 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.