Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

Laatste koers (eur) Verschil Volume
1,228   -0,002   (-0,16%) Dagrange 1,208 - 1,230 630.177   Gem. (3M) 1,9M

PostNL januari 2016

2.870 Posts
Pagina: «« 1 ... 120 121 122 123 124 ... 144 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Cerburus 20 januari 2016 17:26
    Over zwarte bril gesproken "Zeker weten doe ik niks, net zoals de meeste hier en in de beleggingswereld. Maar de overheden zullen de boel echt niet compleet laten klappen, dan hebben we namelijk allemaal niks meer."

    cheer up! trekt heus wel weer bij hoor, zuur appeltje momenteel. Ik zit alleen al vandaag -4500 op PostNL maar zie het positieve LT echt wel. No worries.
  2. patrick 22 20 januari 2016 17:26
    Wouter Slot heeft de analyse van Post NL voor het laatst beoordeeld op woensdag 20-1-2016.
    Als Binck-klant ontvangt u 50% permanente korting op een TOSTRAMS-totaalabonnement
    Toelichting
    Post NL heeft steun gevonden rond de top van november.
    Post NL heeft het oude uitbraakniveau met succes teruggetest. Post NL heeft hiermee ruimte gekregen voor een verdere stijging. Ons eerste koersdoel ligt op 3,90 (gevormd op 26 oktober 2015). Zolang de steun op 2,86 (bodem van 3 november 2015) intact blijft, handhaven we een positieve visie

    nou nou het kan niet op. idd eerst de 2.86 maar eens testen.
  3. forum rang 6 prinszicht 20 januari 2016 17:41
    Niets aan het handje. Maandag ook min 3%. Alleen verging de wereld toen niet. We blijven boven de 3,10 en gaan weer stijgen. Vorige keer geprobeerd de bodem te vissen onder de 3. Ergens vermoed ik dat we dat niet gaan halen. Ik kijk het morgenochtend aan.

    Je kunt zeggen dat we naar de 2,50 gaan. Maar dat gingen we de vorige keer ook toen John mocht inkopen. Alleen knalden we toen naar de 3,70 met intraday 3,92. We handelen te laag en er is ook geen volume beschikbaar. Behalve die paar aandeeltjes die wij naar de markt brengen.
  4. [verwijderd] 20 januari 2016 17:52
    quote:

    Cerburus schreef op 20 januari 2016 17:26:

    Over zwarte bril gesproken "Zeker weten doe ik niks, net zoals de meeste hier en in de beleggingswereld. Maar de overheden zullen de boel echt niet compleet laten klappen, dan hebben we namelijk allemaal niks meer."

    cheer up! trekt heus wel weer bij hoor, zuur appeltje momenteel. Ik zit alleen al vandaag -4500 op PostNL maar zie het positieve LT echt wel. No worries.

    Mijn verlies vandaag is iets minder dan bij jou, scheelt niet veel! ik maak me ook niet meer zo druk als voorheen, toen ik in paniek afgelopen september (meen ik) met zwaar verlies TT verkocht, hij ging toen van 10 naar 8,35! zwaar verlies en binnen 2 maanden stond ie op 12+. Toen wist ik dat ik iets fout deed. Met postnl heb ik afspraken met mezelf gemaakt op wat voor koers ze eruit gaan, eerlijk gezegd had ik wel verwacht dat we daar al zouden zijn! Maar ze gaan pas de deur uit als die koers bereikt is. En dat moment gaat zeker komen!!!!
  5. aad94 20 januari 2016 18:56
    Niet teveel laten leiden door emoties...en vooral bijkopen als het onder de 3 euro komt, fundamenteel blijft post een goed bedrijf mede door een defensieve Herna.

    Het omvallen van Macintosh geeft mij ook een duidelijk signaal dat pakketten sturen echt het "nieuwe" post is.
    Nieuwe bedrijven als Bol.com FonQ, Zalando hebben Macintosh failliet gemaakt. Deze bedrijven hebben de toekomst en dit zorgt ook voor een mooie toekomst voor PostNL een modern pakketten bedrijf waar concurrenten helaas (vind ik) jaloers op zijn en misschien willen overnemen, leuk voor de korte termijn...

    We zitten in een transitie fase en die gaat vaak gepaard met een lage koers...De grote winst van post vroeger moet namelijk veranderen in grote winsten op pakketten. Veel beleggers blijven daardoor toch denken... Eerst zien dan geloven.

    Ik denk dat in stappen rond de 3 euro altijd goed is. Het geeft nu nog een mooi koers rendement i.p.v over 5 jaar als er weinig rek in de koers zit en je het puur moet hebben van het dividend...
  6. Peett 21 januari 2016 08:28
    Pakket kopzorgen PostNL

    De chaos rond de status van zelfstandige rijders bij PostNL houdt nog jaren aan. Dat is de inschatting van juristen na een reeks rechtszaken die zijn aangespannen door pakketbezorgers bij verschillende rechtbanken in Nederland. In drie gevallen was volgens de rechter sprake van een verkapt dienstverband, in vijf gevallen niet.

    „Deze uitspraken betekenen het einde van normale arbeidsverhoudingen. Een werkgever hoeft helemaal geen arbeidscontract meer aan te bieden en kan hetzelfde doen als PostNL. Het zijn Amerikaanse toestanden. Vandaag heb je werk, morgen ben je ontslagen”, zegt Maurice Jacobs van de Vereniging Subco Partners, die de zaken aanspande namens de zelfstandige rijders. Volgens hem schept dit een precedent, ook voor zzp’ers in de bouw en in de zorg.

    De zelfstandige pakketbezorgers die naar de rechter stapten, werken voor één opdrachtgever, namelijk PostNL. Hoewel een zelfstandige zonder personeel meerdere opdrachtgevers moet hebben om door de fiscus als ondernemer gezien te worden, kwam PostNL jarenlang onder de afdracht van loonbelasting en sociale premies uit dankzij een deal met de Belastingdienst. Die accepteerde dat deze groep maar één opdrachtgever had.

    De advocaat van Subco Partners, Diederik van Tellingen, gaat tegen een aantal uitspraken in hoger beroep, zegt hij tegen De Telegraaf. Hij voorziet dat de juridische strijd nog niet ten einde is. „De rijders mogen geen pakketjes van andere vervoerders meenemen. Er worden rode en gele kaarten uitgedeeld aan de bezorgers. Dat is niet normaal in een gewone relatie tussen een ondernemer en een klant.” Ook PostNL overweegt om in hoger beroep te gaan, aldus een woordvoerder.

    Het is niet vreemd dat de rechtbanken tot verschillende oordelen komen, zegt arbeidsjurist Pascal Besselink van Das. „Het is een niemandsland, omdat elke zaak op zich staat. Daarom verschillen de uitspraken ook. Ik verwacht dat dit gaat opspelen tot aan de Hoge Raad aan toe.”

    PostNL en zijn ruim 1050 zelfstandige pakketbezorgers liggen al jarenlang met elkaar overhoop. Er is al tweemaal gestaakt omdat de tarieven niet hoog genoeg zouden zijn om het hoofd boven water te houden als ondernemer. Meer werken zit er vaak niet in, omdat ze vaak al de hele dag op pad zijn.

    Vorig jaar besloot PostNL dat de zelfstandige bezorgers in dienst kunnen komen, als ze dat willen. In totaal hebben ruim 100 pakketchauffeurs van die mogelijkheid gebruikgemaakt, zegt een woordvoerder.

    Gisteren meldde deze krant dat het aantal zzp’ers in Nederland toeneemt. Hieronder zitten ook veel pakketbezorgers. Het UWV verwijst veel werklozen door naar PostNL. Deze worden dan vaak zonder begeleiding het ondernemerspad opgestuurd, waarbij ze ook een nieuwe bus moeten leasen of kopen, die voldoet aan de eisen van PostNL. Soms hebben ze al schulden, maar weten ze toch geld los te krijgen voor de aankoop. „Hierdoor wordt de strop om de nek verder aangehaald. Het is een feodaal systeem, want het contract kan elke dag opgezegd worden”, stellen bronnen rondom de PostNL-directie. Een woordvoerder van PostNL stelt dat het bedrijf niet betrokken is bij de aankoop van de bussen.

    De uitspraken van de verschillende rechtbanken betekenen niet dat de bezorgers die volgens de rechter in loondienst zijn, ook een arbeidscontract krijgen. „Het is nog te vroeg om daar antwoord op te geven. We wachten de andere uitspraken nog af”, zegt PostNL.

    Maar Subco Partners ziet een andere beweging. De problematiek van de zzp’ers wordt ergens anders neergelegd. Maurice Jacobs: „Er zijn nu subcontractors die geen contract meer hebben met PostNL, maar als zzp’er nu hun routes rijden in opdracht van andere onderaannemers.”
  7. Utreg1960 21 januari 2016 08:58
    AEX opent hoger tot 400 punten, neerwaartse risico's niet weg, ECB in focus

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX opent donderdag naar verwachting hoger op basis van een gedeeltelijk herstel van Wall Street, terwijl de risico's voor de markt aan de onderkant blijven liggen. De aandacht gaat donderdag vooral uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en het commentaar van voorzitter Mario Draghi om 14.30 uur.

    Cees Smit, handelaar bij Today's Beheer & Brokers, die straks om 09.00 uur op Beursplein 5 de gong mag slaan, verwacht een openingsnotering van 399 tot 400 punten. "Maar ik vrees dat het niet al te overtuigend is wat de AEX straks laat zien. Het zal donderdag gaan om de Europese Centrale Bank, die vandaag met een rentebesluit naar buiten komt en wellicht dat Draghi zich in de persconferentie zich nog uit over eventuele stimuleringsmaatregelen", aldus Smit.

    Koen Bender, vermogensbeheerder bij Mercurius Vermogensbeheer, ziet evenmin overtuiging. "Wat we gisteren op Wall Street hebben zien gebeuren, leek even op paniek, waarna zich een herstel aftekende. Dat er dan toch een slotverlies van 1,6% voor de Dow Jones-index op het bord verscheen, is teleurstellend. Dat de Nikkei-225 dan donderdag ook nog eens 2,4% inlevert, is geen bijdrage aan een positiever sentiment. Dat de Bank of Japan donderdag aangeeft nu geen negatieve rente te overwegen, en dat de fundamentele basis van de Japanse economie gezond is, legt de vraag op tafel, waarom Draghi vandaag dan wel met stimuleringsmaatregelen zou moeten komen. Het zou overigens wel een positieve verrassing zijn", aldus Bender.
2.870 Posts
Pagina: «« 1 ... 120 121 122 123 124 ... 144 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.