Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Rob Koenders - NY: Banenbal

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 april 2004 19:23
    Vanuit de VS dan een antwoord op Uw vraag, zonder dat ik Uw artiekel gelezen heb. Helaas geen tijd!

    Het betreft hier inderdaad manipulatie. Werkeloosheid is een statistisch heel rekbaar begrip .... alleen de geregistreerde werkelozen komen er in voor, de uitkering trekkers. Die laatsten worden echter na een zekere periode automatisch verwijderd (beeindigen steun). Dat is goed voor de statistiek! En dan zijn er nog alle "werkelozen" die vinden dat ze consultant zijn danwel self-employed (een prachtige amerikaanse term om de schijn op te houden voor de buren). Die tellen ook niet mee in het officieele werkeloosheids cijfer maar zijn wel heel duidelijk verscholen werkelozen!

    mvg,

    ellemme
  2. [verwijderd] 2 april 2004 19:36
    Wauw ! Rob, Wat een ommekeer. Petje af:)

    Inhoudelijk objectief. 't is ook wel een abc'tje de absurde verhoudingen tov de zgn. concensus.
    Tot November helaas vele van deze ronduit keiharde leugens van 'uncle George'.

    Wat denk je gaat het volgende week verder omhoog??

    Ik denk van niet en heb zonder enige angst mijn putjes meegenomen over het weekend.

    NB Niet persé betreffende de inhoud, maar meer van deze duidelijke inhoudelijke artikelen en ik ga je meer en meer respecteren.

    Prettig weekend

    Superloeloe
  3. tgaeko 2 april 2004 19:57
    Het valt mij al een paar maanden op dat de meeste cijfers uit Amerika om de een of andere reden altijd "onverwacht" zijn. Onverwacht hoger, of onverwacht lager, of onverwacht stabiel. Hoe de cijfers ook bewegen het is vaak onverwacht.

    Komt dit omdat de Amerikanen niet kunnen rekenen, of te snel de cijfers willen publiceren? Of komt het omdat de berekeningen op weinig representatieve grondslagen zijn gebaseerd? Of worden de cijfers gemanipuleerd?

    Ik ben geen mens die in complottheorien denkt, nu ook niet, maar het blijft onverwacht dat de cijfers uit Amerika vaak onverwacht zijn.
  4. [verwijderd] 2 april 2004 22:31
    juist Rob, elk cijfer wordt bewerkt en we mogen het ermee doen, let's go with the flow en laten we uitvogelen wanneer het toneelstuk zijn laatste maand ingaat , wat mij betreft 2w voor de verkiezingen uitstappen. met al het gelieg is natuurlijk wel alles mogelijk, ook groei na de verkiezingen of juist grote schoonmaak van de cijfers door kerry , we zien wel. mvg
  5. [verwijderd] 2 april 2004 23:18
    Beste Rob..........
    Is nogal wat ..... en twijfel geen moment aan de scherpte van je analyse , maar als je jouw bericht extrapoleert naar wat er allemaal om ons heen gebeurd dan denk ik dat we er goed aan doen om alles te verkopen , geen official meer te geloven en de vrij komende tijd te spenderen aan heel hard werken in de moestuin.
    Dan word er nog wat verdiend op een eerlijke manier.
    Ik denk met jou dat er welliswaar wat windowdressing hier en daar gepleegd kan worden, maar de manipulatie die jij presenteert zou een nog groter schandaal zijn als de Enron affaire.
    ik hou het voorlopig op... beetje windowdressing. maar onderliggende structuren zijn in orde.

    Ian
  6. [verwijderd] 3 april 2004 00:31
    Het cijfer klopt met de cijfers die ik begin van de middag op de site van U.S. Department Labor vond (http://www.dol.gov/opa/media/press/eta/ui/current.htm). Op die site vind je een tabel met 'Initial claims' en 'Continued Claims'. Tel het NSA-totalen bij elkaar op voor 2/28/2004 (A)en doe hetzelfde voor 3/27/2004 (B). Wanneer je vervolgens A-B berekent staat daar dat er in maart 312.761 minder claims zijn aangevraagd. In hoeverre dat ook zoveel nieuwe banen heeft opgeleverd is een andere vraag. Tijdelijke banen op contract/inhuur-basis tellen volgens mij niet mee. Een andere opservering als ik voor dezelfde data de SA-gegevens optel: SEASON ADJUSTED zijn er in maart 8.000 MEER claims aangevraagd!! Vraagtekens te over dus......
  7. [verwijderd] 3 april 2004 14:38
    Wat een ongelooflijk ononderbouwd verhaal, waar de populaire ondertoon alleen maar is dat - ik zal u citeren - "de zittende regering een houding heeft om alles naar haar hand te zetten en alles en iedereen te willen beheersen". Mijn hemel, wat weten we dat in Nederland toch altijd goed, hoe verdorven, manipulatief, individualistisch en arrogant dat Amerikaanse volk wel niet is. Geen betere plek om dat te beoordelen dan achter de computer in Heerhugowaard, nietwaar?

    Maar ter zake verder. Natuurlijk komt dit bericht op een juist moment. Als het een maand geleden gekomen was - toen de cijfers zo tegenvielen en niemand repte over statistische verschillen en manipulaties - was het moment ook juist geweest. En volgende maand nog juister. Dat het bericht "nodig was om de markt in stand te houden", of de president in de zetel te houden klinkt natuurlijk allemaal hartstikke spannend - u heeft "24" ondertussen aanstaan om het gevoel van samenzweringen op hoog niveau te versterken - maar het is op geen enkel (!) feit gebaseerd. En dan durft u van de toren te blazen, dat objectief gemeten gegevens geen grondslag voor positivisme zijn?

    Maar laten we vooral doorgaan met het in twijfel trekken van al hetgeen aan Amerikaanse zijde gebeurt (tenzij het ons denkbeeld bevestigt). Dat Amerika ons ondertussen aan alle kanten voorbij streeft, en wij hier verstrikt raken in een web van semi-socialistische verzorgingsstaten is immers zorg voor later, toch?

  8. [verwijderd] 3 april 2004 23:08
    Ten eerste: je kan toch niet serieus menen dat je van een regering van een land in oorlog complete eerlijkheid verwacht op gebieden die met die oorlog samenhangen.

    Ten tweede: zulk gedrag van een regering is niets typisch Amerikaans, het is iets typisch voor de overheid. Denk je werkelijk dat Wijn niets wist van afspraken van de fiscus met bepaalde bevolkingsgroepen, dat Kok ooit de intentie had om het kwartje terug te geven of dat Balkenende niets wist van de benoeming van de Hoop-Scheffer? It's politics, klaar.

    Ten derde: ik zie de link met het "alles naar de hand zetten op alle mogelijke manieren", let op het woord _alles_, totaal niet. Koenders gebruikt een generaliserende gedachte die tegenwoordig goed aanslaat bij de bevolking (God mag weten waarom) als bewijsvoering voor zijn eigen gelijk en dat is gewoonweg erg kort door de bocht en laakbaar.

    Tot slot: de Amerikaanse mentaliteit is harder. Als een Amerikaan jou niet mag, en nu ga ik zelf gemakshalve ook maar even generaliseren, dan haalt-ie ook geen koffie voor je op het werk. Dat is duidelijk en helder. In Nederland interpreteren we die mentaliteit als schijnheilig en arrogant, terwijl het omgekeerde het geval is.

    Ik wil absoluut niet zeggen dat er niets mis is met het Amerikaanse systeem, maar ik ben wel van mening dat we een hoop van ze kunnen leren - meer dan zij van ons. Met die mening kan je het oneens zijn, maar Koenders verzint populistisch gedachtegoed om de zijne als waar te bestempelen - hetgeen veel zieker is dan welke andere mentaliteit dan ook.
  9. [verwijderd] 3 april 2004 23:31
    Ik heb met interesse uw inzending gelezen. Ik denk dat u ook weet dat in de beleggingswereld het wemelt van adviseurs( miljoenen) die allerlei adviezen geven wat een burger met wat geld(ook wel belegger genoemd:) moet kopen op de beurs.
    Vaak, worden er bij de adviezen/overwegingen termen gebruikt die wat lakoniek van gehalte zijn.
    Ik ga er van uit dat de USA volgens een vast patroon/systeem de werkenden/werklozen telt en volgens een vaste methodiek voor de publikatie bepaald.Of zouden die dalingcijfers ook gemanipuleerd zijn ? :)
    Ik neem 95 % van die adviezen die ik krijg na eigen onderzoek aan voor het gehalte van de 1 april grap die de iex-redactie erop na hield...haas
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.