Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Versatel« Terug naar discussie overzicht

dilemma

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 maart 2004 16:00
    Beste VRSA-vrienden,
    Aan de ene kant heb ik (zeer) veel vertrouwen in de prestaties van VRSA en ben ik ervan overtuigd dat de Q1-cijfers, begin mei, bevredigend zullen zijn.
    Aan de andere kant ga ik er een klein beetje vanuit dat de banen-update in de VS aanstaande vrijdag tegen gaat vallen, waarmee de kans groot wordt dat de DOW door de 10000 heenzakt en daarmee de AEX, en daarmee weer VRSA naar beneden zal trekken.
    Ik vraag me af dus af in hoeverre het mogelijk gaat zijn dat VRSA wordt meegesleurd in negatief sentiment, TERWIJL de cijfers die het presenteert op substantiële groei wijzen.
    Ik hoop dat mijn vraagstelling een beetje duidelijk is. Is het mogelijk dat een bedrijf steeds weer prima cijfers presenteert en dat desondanks het aandeel over een periode van meerdere maanden zakt vanwege de grillen van het sentiment? Zelfs als de belangen in bijv. de VS te verwaarlozen zijn? En zo ja, in welke mate?
    Wie heeft hier ideeën over? Heeft iemand eventueel ervaring met een aandeel dat tegen de stroom van de index inging waarin het zich bevond?
    Ben erg benieuwd.
    Iedereen succes gewenst met VRSA!
  2. [verwijderd] 28 maart 2004 16:44
    Een zekere winst geeft een bodem aan een fonds, b.v. de banken zullen niet veel meer zakken aangezien je al zeker bent dat je 4 a 6% rendement via dividend krijgt.
    Als de index zakt komen er koopjesjagers die de aandelen gewoon voor het dividend oppikken aangezien het 2 * zoveel is als op de spaarrekening.

    Bij versatel moet je het puur hebben van de toekomst en van de koerswinst, als de index zakt dan zakken alle aandelen die geen winst maken (versatel, getronics, hagemeyer, semi's enz) harder mee aangezien niemand ze dan wil hebben en iedereen de storm afwacht.

    Medewerkers van banken typeren deze aandelen als : Aandelen die in principe naar de 0 kunnen, maar ook met een gigantisch hype naar de 5 kunnen.

    Een k/w tussen de 8 en 10 is normaal op dit moment, zelfs voor lokale groeibriljanten met geweldige vooruitzichten.
    Wil versatel dus serieus tegen de aex in gaan stromen dan zal er een bodem moeten zijn van minimaal 20 cent nettowinst per aandeel, wat neerkomt op een nettowinst van +- 100 miljoen.

    Bij versatel is dit geen probleem, alleen wordt het pas voor +- 2008 verwacht en dus is er nog geen bodem voor dit moment.

    Kijk je verder dan een jaar of 2 en heb je geduld en het geld niet nodig dan moet je er op de dip zoveel mogelijk bijkopen want beleggen is vooruitzien en bij versatel kan het hard gaan want stel ze maken in 2010 al 250 miljoen nettowinst dan zit je al op een theoretische bodem waar ze nooit meer onder komen van 0,50 * 10 = 5 euro en dan zit er nog geneens verwachting in.
    Als er dan al dividend is pak je dat gewoon mee en je hebt meer dan 200% koerswinst in 6 jaar wat meer dan 35% per jaar is en dat vang je bij geen enkele bank.

    FRANS.
  3. [verwijderd] 28 maart 2004 16:55
    Versatel is wel degelijk dollar gevoelig.
    Alle aparatuur die geplaatst wordt bij klanten (backbone's / modem's / firewall's e.d.) komen allemaal van amerikaanse producenten en worden in dollar's betaald.
    We hebben de mazzel dat de dollar bijna 30% gezakt is in een jaar wat dus een leuke meevaller was aangezien de investeringen nog steeds grote kostenposten zijn wat logisch is voor een groeibedrijf.

    Jammer genoeg stijgt de dollar nu, maar lang zal dat niet duren denk ik.

    FRANS.
  4. [verwijderd] 28 maart 2004 17:18
    Het neerwaarts risico is m.i. bij Versatel dankzij de goede omzetcijfers/verwachtingen beperkt.
    MA-200 ligt op 1.70 en ik verwacht niet dat de koers hier onder komt.
    Aan de andere kant is het stijgingspotentieel bij een slecht beursklimaat beperkt, we kunnen m.i. dan ook niet verwachten dat de sterke stijging van vorig jaar voortgezet wordt. Dus Versatel wordt m.i. een gewoon rustig stijgend aandeel.
    De omzet is overigens de laatste maand wel sterk toegenomen.
  5. [verwijderd] 29 maart 2004 13:26
    Nurdy, als jij belegt om per week of per 2 á 3 dagen wat te verdienen, stap dan morgen of woensdag uit. En stap dan maandag of dinsdag volgende week weer in. Wie niet belegt om straks zijn belastinggeld mee te kunnen betalen of de afbetaling van de auto (wat zéér riskant is!), die blijft gewoon rustig zitten. Moet je soms wel een sterk hart voor hebben - of laconiek zijn.
    Groeten,
    André
  6. [verwijderd] 29 maart 2004 13:42
    Sorry, onder verkeerde draadje geplakt, nu wel goed hoop ik.

    Nurdy, als jij belegt om per week of per 2 á 3 dagen wat te verdienen, stap dan morgen of woensdag uit. En stap dan maandag of dinsdag volgende week weer in. Wie niet belegt om straks zijn belastinggeld mee te kunnen betalen of de afbetaling van de auto (wat zéér riskant is!), die blijft gewoon rustig zitten. Moet je soms wel een sterk hart voor hebben - of laconiek zijn.
    Groeten,
    André
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.