Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Banenrapport

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 maart 2004 00:23
    Vrijdag aanstaande wordt het o zo belangrijke banenrapport in de US vrijgegeven. Ik denk, dat dit een zodanige market mover kan worden voor de beurzen in Europe en US. Hiermee zal voor de middellange termijn een postieve richrting worden aangegeven onder de voorwaarde dat tereur en angst voor terreur op de achtergrond wordt gedrukt.

    Huidige mineurstemming op de beurzen wordt veroorzaakt door dezelfde tereur, echter economen zijn van mening, dat het vorige teleurstellende rapport ook een behoorlijke impact op het huidige verloop heeft gehad.

    Verwacht wordt een cijfer van 103000, vorige maand 21000. een cijfer onder die verwzachting betekent nog meer twijfels, grotere twijfels over het economisch herstel, dit uit zich dan tot lagere koersen voor de komende maand(en).

    Tja, ik laat me verassen.

    Dan nog een niet onbelangrijk detail, de presidentsverkiezing in de US. De onzekerheid, wie er president wordt, zal de beurs tot grillige bewegingen leiden.
    Als Bush president blijft: Groter neerwaarts risico
    Als Kerry president wordt: opwaarts potentieel
    En waarom?? Het banenrapport natuurlijk.

    Oh ja miisschien nog een market mover, de rente. Zal deze verlaagd worden of niet?
  2. forum rang 4 bearishbull 28 maart 2004 10:59
    als dat banencijfer alweer gegantisch tegenvalt, dan kan je er vergif op innemen dat de daling vanaf 2000 nog niet over is..Als het de payrolls eindelijk toenemen, dan is er nog hoop voor Amerika en zal er een herstelletje komen, al zal deze niet groot zijn zolang er angst in de markt is..Dat is mijn visie
  3. forum rang 4 bearishbull 28 maart 2004 14:42
    Stier, ik ben even beniewd naar jouw mening, als de payrolls alweer tegenvallen. Blijf je dan nog steeds zo positief? Je weet dat een economie onmogelijk kan groeien als de werkgelegenheid niet aantrekt. De markt gaat inderdaad uit van tegenvallende cijfers, wat naar mijn idee heel logisch is. De payrolls vallen al maanden tegen en dit brengt bij velen twijfel over de groei in Amerika, is er wel groei???..

    Voor de optiegokkers is het mischien interessant om een long april strangle of straddle rond dinsdag/woensdag te openen, ik kan me niet voorstellen dat er een mogelijk cijfer is dat de beursen niet in beweging gaat brengen.

  4. forum rang 4 bearishbull 28 maart 2004 16:19
    beweging is naar mijn idee vooral voor de korte termijn..het is een maandelijks cijfer, en volgende maand kan het weer totaal anders zijn..Op het moment is het opwaards potentieel zoiezo niet erg groot naar mijn idee zolang er angst in de markt is. Die angst zal nog wel eventjes duren
  5. [verwijderd] 28 maart 2004 16:23
    In februari waren er 125.000 tot 150.000 nieuwe banen verwacht, dit werden er in werkelijkheid slechts 21.000. In werkelijkheid zijn deze banen ook nog eens door de overheid gecreeerd. Ik vraag mij af of er dan nu een reden is om te verwachten dat het banen aantal is gegroeid ? Mijn vraag is: is er structureel iest veranderd in de economie, behalve dan dat er een flinke correctie is geweest op de beurzen en dat er een dalende trend is ingezet. Al met al denk ik geen redenen voor een enorme groei. Of zie ik dit verkeerd ?

    Wat ik mij nog afvraag: in de periode tussen 20 en 26 maart heb ik drie video's van FTV gezien, waarin analisten een korte stijging naar 345 voorspelden waarna er een daling naar 310 of lager opkomst zou zijn. Is het nu zo, dat we nu in de aanloop naar de stijging van 345 zitten en dat vrijdag de kentering komt. Hoe denken jullie hierover ?

    Den
  6. forum rang 4 bearishbull 28 maart 2004 16:55
    Ach, die analisten van FTV kunnen me wat, puur eigenbelang..

    Als er 1 cijfer is dat onvoorspelbaar is, dan is dat wel de payrolls. Het kan net zo goed 10.000 als 400.000 worden..Ik verwacht ook een tegenvallend cijfer, maar dit basseer ik puur op gevoel. Het maakt mij eigenlijk weinig uit wat eruit komt, laatste tijd handel ik vooral intraday, dus kan me makkelijk aanpassen aan het scenario.

    Ik denk persoonlijk dan 345 niet bereikt wordt, ik denk dat we net onder de 340 de daling al verder inzetten. Mochten we doorstijgen tot over de 340 bouw ik mijn shortposities gewoon op.. 345 lijkt mij een draaipunt..dat is mijn visie.
  7. [verwijderd] 28 maart 2004 19:59
    Als ik aan Nederland denk dan verwacht ik in de wintermaanden een minimale groei, door dat men pas echt aan de slag gaat na de winter dan ontrollen de bouwprojecten en vergroot zich de bedrijvigheid.
    Nu is mijn gedachte dat zal ook grotendeels wel voor de us gelden, of zit ik er ver naast?
    mvrgr jo jo
  8. stocktrader26 28 maart 2004 21:26
    Wordt de productie verlaging echt door gevoerd of niet dat zal een belangrijke marketmover zijn. De olie prijzen zijn dit jaar 17% gestegen las ik in de nrc van afgelopen zaterdag dat werkt als belasting verhoging daarnaast zijn veel grondstof prijzen gestegen wat ook weer inflatie kan aanwakkeren. Zwijgt vooral Saodie Arabie voor de druk van de US of durven ze de productie verlaging door te voeren wat in het nadeel werkt van de Amerikaanse consument en voor de Bush regering.

  9. bijna 28 maart 2004 21:33
    We zien sinds donderdag de olieprijs dalen.
    Dit als gevolg van druk vanuit de VS op OPEC leden.
    Ik denk niet dat olieprijs nog verder zal stijgen omdat OPEC leden hun verantwoordelijkheid zullen nemen.
    Bedenk dat olieprijs op huidige nivo's zeer hoog staat, gemeten in historisch perspectief.
    Dit kan niet OPEC landen er toe aan zetten productie te gaan verhogen(denk aan Rusland).

    groeten stier
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.