Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

Laatste koers (eur) Verschil Volume
4,544   -0,006   (-0,13%) Dagrange 4,508 - 4,560 574.471   Gem. (3M) 888,3K

BAM - November 2015

4.213 Posts
Pagina: «« 1 ... 194 195 196 197 198 ... 211 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 november 2015 07:15
    Over koersdoelen:
    ==============================================
    Vraagje van een lezer deze middag in de comments van het IEXLiveblog:
    Nick: kun je eens een verklaring geven over de uiteenlopende adviezen. Bij Mittal is dit zeer onregelmatig. van 3.90 tot 12.00. En mocht je de smaak te pakken hebben eens een verwachting erbij voor Mittal. Op t forum voelen mensen zich beet genomen door de koersontwikkeling.
    Tuurlijk wil ik even kijken naar de adviezen bij ArcelorMittal. De downgade vandaag van Goldman Sachs staat er nog niet bij. Hier is een screenshot uit Reuters met de laatste adviezen. Klik zoals altijd voor groot.
    Adviezen, we raken er nooit over uitgepraat. Ik wil niet iedereen over één kam scheren, maar een héle grove scheiding tussen de particulier en de professional kan worden gemaakt op de volgende wijze: particulieren lezen het koersdoel en het advies, maar niet de inhoud van een rapport. Profs lezen de inhoud, maar kijken niet naar het koersdoel of het advies dat er aan wordt gekoppeld.
    Mijn eyeopener was toen ik met profesionals ging praten over analistenadviezen. Eerst met een oud-analist die naast mij kwam zitten hier op kantoor. Hij las een analistenrapport. Ik vroeg hem of ik mee mocht kijken hoe hij zo'n rapport leest. Dat mocht ik en hij vertelde: "Ik lees alleen de inhoud van het rapport en dan vorm ik mijn eigen oordeel, naar het advies of het koersdoel kijk ik niet."
    Een vermogensbeheerder die ik sprak zei tegen mij: "Als een Amerikaanse zakenbank een koopadvies geeft, dan doet ze dat alleen om van haar eigen stukken af te komen. De bank creëert vraag door zo'n advies, maar wie denk je dat er aan de andere kant van de lijn verkoopt?" Lacherig kwam er achteraan: "De particulier die net leest dat hij zou moeten kopen zeker?"
    Nog iets. Voor wie is het advies en het koersdoel? Voor Jan de lange termijnbelegger met een horizon van 40 jaar, of Joop de korte termijn handelaar die niet verder dan een week vooruit kijkt? Beleggen is persoonlijk maatwerk. Eenheidsworstadviezen en -koersdoelen dragen hier niet aan bij.
  2. marcel13 26 november 2015 08:58
    Omzet bouwsector opnieuw gestegen
    Donderdag 26 november 2015 06:44

    DEN HAAG (ANP) - De bouwsector kijkt terug op een goed derde kwartaal, met een omzetgroei van bijna 7 procent en een laagterecord aan faillissementen. Bouwondernemers zijn aanzienlijker positiever geworden over wat 2016 zal brengen, meldde het statistiekbureau CBS donderdag.

    De sector beleefde het vierde kwartaal op rij waarin de omzet hoger was dan een jaar geleden. En voor het eerst sinds 2008 was de omzetstijging bij grote bedrijven hoger dan bij de kleinere spelers.

    Bouwbedrijven met meer dan honderd werknemers zagen hun omzet met ruim 8 procent toenemen. Dat is de sterkste groei sinds het derde kwartaal van 2008. Bij de overige ondernemingen steeg de omzet met 5 tot 6 procent.

    Het aantal faillissementen in de bouw kwam in het derde kwartaal uit op 154, het laagst gemeten aantal sinds 2009 bij de start van de reeks. Het recordaantal van 500 faillissementen werd in het eerste kwartaal van 2013 bereikt. Sindsdien neemt het aantal bankroeten in de bouw vrijwel onafgebroken af.

    www.beurs.nl/nieuws/binnenland/389290...
  3. marcel13 26 november 2015 09:00
    Donderdag 26 november 2015
    Bouwbedrijven draaien steeds beter

    De bouwsector lijkt de weg uit het dal gevonden te hebben en steeds beter te draaien. In het derde kwartaal was de omzet in de bouw 7 procent hoger dan een jaar geleden en waren er aanzienlijk minder faillissementen. Ook de vooruitzichten voor volgend jaar zijn volgens bouwondernemingen positief, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

    De omzet neemt nu al een jaar elk kwartaal toe. Voor het eerst sinds 2008 is de omzetstijging bij de grote bouwbedrijven groter dan die bij de kleinere. In zowel de woningbouw en de bouw van bedrijfspanden, als in de grond- weg en waterbouw werd er meer gebouwd.

    Wel was de omzetstijging in het derde kwartaal iets lager dan die in het tweede kwartaal. Dat heeft volgens het CBS mogelijk te maken met de verhoging van het btw-tarief voor renovatie en onderhoud van huizen van 6 naar 21 procent. Kleine bedrijven profiteerden meer van de lage btw dan de grote.
    Faillissementen

    In het derde kwartaal gingen 154 bouwbedrijven failliet, het laagste aantal sinds begin 2009. Het dieptepunt lag begin 2013, toen er maar liefst 500 bouwbedrijven over de kop gingen.

    Per saldo zijn de bouwers voorzichtig positief. Een op 6 bouwondernemers denkt dat de omzet volgend jaar zal stijgen. Ook de werkgelegenheid zal naar verwachting iets toenemen. Met investeringen blijven ze voorzichtig. Een kleine groep denkt volgend jaar zelfs minder te investeren in materieel.

    nos.nl/artikel/2071427-bouwbedrijven-...
  4. Minderheidsbelang 26 november 2015 10:29
    Morgen uitspraak in het kort geding over de Rotterdamse Baan. De aanbesteder wordt belangenverstrengeling verweten.

    Wat denken jullie? Maakt de eiser (Combinatie COMOL) kans, of gaat BAM dit project gewoon maken?

    quote:

    €d_Modus Vivendi schreef op 26 november 2015 09:48:

    en dan nu een mooi persbericht en het kan los.
  5. [verwijderd] 26 november 2015 10:34
    Schrijft BAM zich nog steeds niet te laag in op projecten? Dat ze dan orders binnen halen is leuk, maar wat is de marge nu tegenover bijvoorbeeld een jaar geleden?

    Tevens zag ik laatst hier een goed bericht dat we eigenlijk niet moeten zeuren, we zijn van begin dit jaar van 2+ gekomen. Het is jammer dat we nu even blijven hangen en (nog) niet verder stijgen, maar we zijn al van ver gekomen.
  6. [verwijderd] 26 november 2015 10:36
    quote:

    Minderheidsbelang schreef op 26 november 2015 10:29:

    Morgen uitspraak in het kort geding over de Rotterdamse Baan. De aanbesteder wordt belangenverstrengeling verweten.

    Wat denken jullie? Maakt de eiser (Combinatie COMOL) kans, of gaat BAM dit project gewoon maken?
    [...]
    De eiser maakt een kleine kans, omdat tijdens de aanbestedingsprocedure door de gemeente gewoon werd doorgepraat met Bam.
    Maar ik gun het Bam.
  7. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 26 november 2015 10:57
    quote:

    Drsnuggle schreef op 26 november 2015 10:34:

    Schrijft BAM zich nog steeds niet te laag in op projecten? Dat ze dan orders binnen halen is leuk, maar wat is de marge nu tegenover bijvoorbeeld een jaar geleden?

    Tevens zag ik laatst hier een goed bericht dat we eigenlijk niet moeten zeuren, we zijn van begin dit jaar van 2+ gekomen. Het is jammer dat we nu even blijven hangen en (nog) niet verder stijgen, maar we zijn al van ver gekomen.
    er wordt niet meer op objecten ingeschreven met lage marge. Als voorbeeld:
    157€m Watford mall
    But earlier this summer it emerged that BAM could not agree a price for the full job with the client. Since then Intu has been in talks with other bidders.

    Dus...
4.213 Posts
Pagina: «« 1 ... 194 195 196 197 198 ... 211 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.