Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Imtech« Terug naar discussie overzicht

Draadje voor evt adviezen van andere aandelen dan Imtech....

41.365 Posts
Pagina: «« 1 ... 1228 1229 1230 1231 1232 ... 2069 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 april 2015 13:23


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten staan vrijdag aan het begin van de middag flink lager en maakten met name een duikeling aan het eind van de ochtend, onder druk van winstnemingen, de zorgen over Griekenland die weer in alle hevigheid zijn opgelaaid en nieuws uit China waar toezichthouders op de financiele markten regels voor short-selling versoepeld zouden hebben.
    De EuroStoxx 50 noteert aan het begin van de middag 1,9% lager op 3.679 punten. De DAX-30 daalt ook 1,9% tot 11.766 punten, de CAC-40 gaat 1,5% omlaag op 5.144 punten en de FTSE-100 verliest 0,6% op 7.017 punten.
    Waar de Europese aandelenmarkten de ochtend kwakkelend, maar wel lager doorkwamen, was er aan het eind van de ochtend opeens sprake van een forse duikeling, volgens marktvolgers mogelijk te wijten aan het nieuws dat Chinese toezichthouders groen licht hebben gegeven aan vermogensbeheerders om aandelen te lenen voor short-selling. Dit zette de zogenaamde H-shares - aandelen van bedrijven van het Chinese vasteland die een notering hebben aan de Hongkongse Hang Seng - flink lager, waardoor ook de Amerikaanse futures daalden en dus in het spoor daarvan de Europese beurzen.
    Verder is de angst voor een zogenoemde 'Grexit' vrijdag weer terug, zeker nu de internationale geldschieters van Athene steeds sceptischer worden over het bereiken van een akkoord over hervormingsmaatregelen waarmee Griekenland een nieuwe uitbetaling uit zijn steunprogramma kan ontvangen.
    "Het basisscenario is nog steeds een akkoord, maar de steun van de politieke achterban in Griekenland om nog meer bezuinigingen door te voeren is beperkt en dit betekent dat er een aanzienlijke kans is op een exit uit de eurozone binnen de komende twee jaar", stelt analist Gabriel Sterne van onderzoeksbureau Oxford Economics. Hij schat de kans van een Grexit in op meer dan een op drie.
    "Het geld raakt op in Griekenland", erkende de Griekse minister van financien, Yanis Varoufakis, donderdag in Washington. Hoewel hij blijft hopen op een akkoord tussen zijn land en de internationale kredietverstrekkers, verklaarde hij donderdag ook dat "Athene zich niet gaat vastleggen op doelstellingen waaraan onze economie niet kan voldoen."
    In mei en juni moet Athene opnieuw voor miljarden euro's aflossen aan het IMF maar op uitstel hoeven ze niet te rekenen, zo benadrukte IMF-chef Christine Lagarde donderdagavond.

    Het is niet de vraag of er een Grexit komt eerder wanneer. Dat dit gaat gebeuren is zo goed als zeker.
  2. [verwijderd] 17 april 2015 13:53
    quote:

    profitmaker schreef op 16 april 2015 21:59:

    [...]

    maandag zal het "verkoopkaf" van vandaag van het "koopkoren" van vandaag (o.a PM) gescheiden worden:-). Heb ervan genoten en zal maandag nog harder genieten,

    @ATHX: eerst deze vrijdag maar 'ns doorkomen (pre-market verlies loopt alvast wat terug, dus er is nog hoop).

    Beter ware geweest een inschrijving op de IPO van ETSY, dan was 16 dollar 30 dollar geworden.

    Ook het pas losgelaten Shake Shack blijft aardig opwaarts rennen.

    Dit alleen als attentiepunten. Inhoudelijk geen oordeel. Op CNBC enthousiaste commentaren, maar zo is men in de VS wel meer als het de goede kant op gaat.
  3. Chimpie 17 april 2015 14:15
    quote:

    BackFire4 schreef op 17 april 2015 09:45:

    [...]

    Chimpie komt vanaf Den Haag. Weet dus niet of een en ander haalbaar is.
    Inderdaad, ik vertrek morgen vanaf Den Haag, indien er nog iemand wilt meerijden, het kan, er zijn nog 2 plaatsen vrij! Omrijden via Amsterdam gaat m niet worden, maar geinteresseerden kunnen eventueel met de trein naar Den Haag NOI komen, daar kan ik prima mensen oppikken. Laat het dan even weten op chimpie@workmail.com.

    Overigens ben ik op dit moment aan het kijken naar AT&T, en dan met name naar hun dividend, hoe veilig is dit? Ze yielden op dit moment 5,7%, zijn dividend aristocrat. Door een net out of the money put te kopen (jan 2016) en iedere 2 maanden nieuwe ver genoege out-of-the money calls te verkopen zou het in principe mogelijk moeten zijn om een relatief veilige 3-7% te maken tot en met januari 2016, met het dividend erbij gerekend. Ze hoeven dus niet te stijgen om deze strategie te laten slagen. Om toch een beetje opbrengst te krijgen van mijn ongebruikte cash ben ik hiernaar aan het kijken. Worst case scenario van deze strategie is als ze het dividend opschorten of verlagen, heeft iemand hier ervaring met AT&T?
  4. [verwijderd] 17 april 2015 14:45
    @Chimpie

    Hoi,

    Ik snap je strategie niet zo; je hebt een long put (waarmee je dus geld verdiend als de koers daalt) en gaat dan ongedekte calls schrijven? Lijkt me een riskante strategie.

    Verder ken ik AT&T niet zo. Misschien dat die put op zich het wel goed zal doen, maar ik denk/hoop dat dat voor wel meer fondsen zal gelden.

    Tot morgen!

    EDIT

    Ik vermoed dat je deze strategie wilt combineren met het kopen van aandelen. Dan moet je dus wel bullish zijn op AT&T.

    Ik ken de premies niet, maar weet wel dat aandelen + put = call (zelfde mnd + uitoefenprijs). Voordeel van het kopen van een call ipv aandelen + put is dat de call nu (achteraf gezien) te goedkoop is, mocht het dividend worden verlaagd. Als dat echter gebeurt, zal het aandeel wel niet omhoog gaan en is je hele strategie waarschijnlijk alsnog om zeep.

  5. Chimpie 17 april 2015 14:59
    quote:

    BackFire4 schreef op 17 april 2015 14:45:

    @Chimpie

    Hoi,

    Ik snap je strategie niet zo; je hebt een long put (waarmee je dus geld verdiend als de koers daalt) en gaat dan ongedekte calls schrijven? Lijkt me een riskante strategie.

    Verder ken ik AT&T niet zo. Misschien dat die put op zich het wel goed zal doen, maar ik denk/hoop dat dat voor wel meer fondsen zal gelden.

    Tot morgen!
    Hoi Backfire,

    Ik had het in mijn enthousiasme niet erbij vermeld, maar uiteraard koop ik de aandelen ook (anders krijg ik geen dividend, dit is het voornaamste bestaansrecht van deze strategie).
    Dus (prijzen zijn bij benadering):

    koop 100 aandelen @ 32,70
    koop 1 put 32 jan 2016 @ 2,15
    verkoop iedere 2 maanden gedekte calls, veilig genoeg out of the money zodat ze niet makkelijk gecalled kunnen worden (en als ze gecalled worden je winst hebt)
    Opbrengst: ongeveer 0,20 per keer, ik hoop dit 5x te kunnen doen tot en met januari, verwachte opbrengst = 1
    Dividend: 0,47*3=1,41

    Resultaat indien lager dan 32: -0,7 koersverlies - 2,15 kosten put + 1 opbrengst calls + 1,41 dividend = -0,44 per aandeel. Dit is ongeveer 1,3% verlies. Met de notitie dat er wellicht meer opbrengst kan komen van verkochte calls indien koers flink daalt.
    Elke koers boven 32,44 zorgt in principe voor winst, wat mijns inziens een vrij risicoluwe investering is tenzij het dividend wordt opgeschort. (in dat laatste geval is max. verlies 1,85/(32,7+2,15)=5,3%)

    Daarom ben ik zo geinteresseerd in het dividend van AT&T, het ziet er relatief veilig uit, maar ik ben nog even jaarrekeningen aan het doorspitten nu.

    Edit: ik ben niet echt bullish op AT&T (en zeker niet op Amerikaanse stocks in het algemeen), maar ze zijn een van de hoogst yielding blue chips en indien het echt 'veilig' dividend lijkt het me een goede bestemming voor enkele van mijn dollars die anders toch maar niets liggen te doen op dit moment.

    Tot morgen!
  6. [verwijderd] 17 april 2015 15:14
    @Chimpie

    Ik had mijn bericht nog ge-Edit, ik vermoedde al dat je de aandelen erbij zou nemen.

    Als we ervan uitgaan dat het dividend gehandhaafd blijft, lijkt je downside beperkt. Je moet wel een bullish view hebben op AT&T om er echt wat aan over te houden. Behalve dat ik alle beurzen nogal hoog vind staan (hoogtevrees) heb ik verder geen specifieke mening over/kennis van AT&T.

    Succes!

  7. durobinet 17 april 2015 15:29
    quote:

    Opus135 schreef op 17 april 2015 13:53:

    [...]

    @ATHX: eerst deze vrijdag maar 'ns doorkomen (pre-market verlies loopt alvast wat terug, dus er is nog hoop).

    Beter ware geweest een inschrijving op de IPO van ETSY, dan was 16 dollar 30 dollar geworden.

    Ook het pas losgelaten Shake Shack blijft aardig opwaarts rennen.

    Dit alleen als attentiepunten. Inhoudelijk geen oordeel. Op CNBC enthousiaste commentaren, maar zo is men in de VS wel meer als het de goede kant op gaat.
    Nog bijkopen PM? :-)

    Athersys, Inc. (ATHX) -NasdaqCM ? Watchlist
    2.18 Apr 16, 4:00PM EDT
    Pre-Market : 0.96 Down 1.22 (55.96%)
  8. [verwijderd] 17 april 2015 16:49
    quote:

    durobinet schreef op 17 april 2015 15:29:

    [...]

    Nog bijkopen PM? :-)

    Athersys, Inc. (ATHX) -NasdaqCM ? Watchlist
    2.18 Apr 16, 4:00PM EDT
    Pre-Market : 0.96 Down 1.22 (55.96%)
    Tja, zoals verwacht blijft de reaktie uit, dat is nu het echte kaf..
    Maar als ik profitmaker was, zou ik volgens de pearle methode 3 voor de prijs van 1 stukken hebben gekocht voor 90 dollarcent en na een uurtje handelen m'n volledige positie met vette winst hebben verkocht op zoals het er nu voorstaat op $1,37..
    maar gelukkig ben ik niet de profitmaker..
  9. [verwijderd] 17 april 2015 16:53
    quote:

    profitmaker schreef op 16 april 2015 22:08:

    [...]

    maandag zullen we kijken wie het weer scherp zag. Een stel angsthaasjes die het bericht van zondag niet willen afwachten verkopen angstig nu hun stukjes. Zojuist op 2,14 weer fors bijgekocht van deze bleekneusjes. Zo'n buitenkans laat PM uiteraard niet lopen.

    Koop graag van bleekneusjes laag in en verkoop volgende week weer erg graag op een hoge koers aan de roodhoofdjes. Buy low, sell high :-)

    THX guys!!
    Je had ze ook vandaag in de 90 cnt kunnen kopen, gniffel. Blijkt maar wederom dat je er werkelijk niets van bakt en puur een gokker met een grote mond bent.
  10. [verwijderd] 17 april 2015 16:57
    quote:

    effebuurten schreef op 17 april 2015 16:53:

    Je had ze ook vandaag in de 90 cnt kunnen kopen, gniffel. Blijkt maar wederom dat je er werkelijk niets van bakt en puur een gokker met een grote mond bent.
    Het is allemaal fake, snap dat dan.
    Oneindig lang bijkopen en net doen of er niks aan de hand is.
    Wat een kaf..r

  11. [verwijderd] 17 april 2015 17:05

    Ja, ik ben ook geen gelover van dit eeuwig double-up, maar ik heb er vandaag toch ook 5.000 stuks van gekocht

    ik ken heel t bedrijf niet, maar heb even snel ingelezen en toen zag ik dat alhoewel t niet goedgekeurd is , dat het toch wel wat resultaat had, dus ik denk op deze afstraffing laat ik daar eens 5k stuks van oprapen.

    zet ze gelijk bij t andere Mickey Mouse spul
    Afren en NQ Mob
  12. [verwijderd] 17 april 2015 20:51
    quote:

    p1woord schreef op 16 april 2015 23:50:

    [quote alias=rutgervanheck id=8417225 date=201504162012]
    Op dit forum lees ik veel over uwti, gazprom, ugaz en gasl, echter waar zijn deze te koop?

    Zelf beleg ik via ing, maar dat is geen beste optie volgens mij, redelijk hoge transactiekosten en zeker bij verschillende valuta. Zo kocht ik 70k aandelen Afren voor een kort ritje en deze hebben mij 10 pond aan valutachange gekost en daarnaast nog 5euro aankoopkosten en 5euro verkoopkosten.

    Zijn deze via degiro beschikbaar en een stuk goedkoper in transactiekosten?
    [/quot

    Rutger jij denkt dat dat al je kosten zijn geweest is veel meer geweest.je hebt de valuta omwisseling blijkbaar niet in kaart .als je in vreemde valuta transacties doet ben je minstens 0,7% kwijt.ik heb dit gepost in julie vorig jaar en het hele forum had toen veel leedvermaak en ze hadden gelijk
    Ik ben zeker geen taal-purist en zelf slecht in spelling en grammatica. Ben van orgine meer een beta-Harry. Maar als je je interpuncties zorgvuldiger plaatst en/of leestekens, komt je boodschap een stuk beter over. Je zegt zeker wel intresantte dingen.
41.365 Posts
Pagina: «« 1 ... 1228 1229 1230 1231 1232 ... 2069 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.