Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Imtech« Terug naar discussie overzicht

Draadje voor evt adviezen van andere aandelen dan Imtech....

41.365 Posts
Pagina: «« 1 ... 1037 1038 1039 1040 1041 ... 2069 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 februari 2015 12:52
    www.analist.nl/hottopics/21092-bottom...

    onderstaand stukje (uit bovenstaande link) vond ik wel interessant

    Vanuit een meer tegendraads standpunt geloven wij dat de Braziliaanse markten het potentieel kunnen hebben om ons positief te verrassen in 2015. De koppige binnenlandse inflatie, de zwakke prijszetting voor producten en de lage verwachtingen van de investeerders met betrekking tot de tweede ambtstermijn van President Dilma Rousseff hebben de stemming bekoeld. Maar het vooruitzicht van een grotere fiscale discipline en groeiversterkende maatregelen betekent dat Brazilië de ‘joker’ van de grotere opkomende markten zou kunnen zijn. Wij zijn ook optimistischer dan de huidige consensus over winstgroei voor India, en op een sectoraal niveau, voor de technologische, de consumenten- en de financiële sector.
    Lees meer via www.analist.nl/hottopics/21092-bottom...
  2. [verwijderd] 20 februari 2015 12:57
    Heb Boskalis nog wat verder uitgebreid (long). Dat was het waarschijnlijk voor vandaag. We hobbelen de week uit en het verdict met de Grieken dat niet zo spannend zal zijn vernemen we vanavond.

    A.s. maandag PostNL, wat sterk zal plussen of minnen. Kennelijk zijn de verwachtingen niet zo hoog (algehele luwte). Ik zie geen beren, dus sta bij de weinige positivo's (tot het tegendeel blijkt, wat trouwens weer een flater zou zijn voor in dit geval ING met een koersdoel van maar liefst 5,5 euro).
  3. p1woord 20 februari 2015 13:29
    Wies; IBM gaat elke dag omhoog lijkt elke dag nog sneller omhoog te gaan . Ik denk er over om er nog maar 1000 te nemen .Zal dit het Warren buffet effect zijn.Zoals de eu er straks per mnd 60 miljard in de Fin markten stopt dan kan er toch nooit een fin crises uitbreken? Hoe zie jij dit
  4. p1woord 20 februari 2015 13:43
    [quote alias=profitmaker id=8275706 date=201502201324]
    [...]

    lees maar eens het boek van Michael Porter over concurrentiekrachten, schaalgroote etc. Dan zijn de opmerkingen die je maakt dat Bam het altijd aflegt tegen een locale speler te simplistisch
    [/quot

    Profitmaker,ik ben ook simpel maar heb wel een hoop ervaring .Als je in het buitenland komt gaan land of streek genoten altijd beter geïnformeerd en hebben met politici betere banden .Ik heb huizen te koop zien staan in Duitsland met een Nederland makelaar geen Duitser keek er na de dakpannen werden al groen van de aanslag daarna gaven ze het aan een Duitse makelaar en toen begon het te lopen .In het buitenland hebben ze weinig met je te maken of je moet enorm inventief zijn en dat zijn ze niet bij BAM. Een handige lokale ondernemer werkt veel harder en werkt met zijn eigen geld,bij bam zijn het allemaal werknemers en hebben er niet alles voorover die kijken alleen naar hun salaris.als ik zie hoeveel keer BAM directeuren op vakantie gaan dan ben niet met je vak bezig zo zie ik.
  5. [verwijderd] 20 februari 2015 13:52
    quote:

    harrysnel schreef op 20 februari 2015 12:15:

    [...]

    En nu calls schrijven op de index? Minder belangrijk om draaimoment te pakken omdat de tijd juist in je voordeel is. Als koersen tegen toppen aan blijven hikken dan is dat ook geen probleem. Krijg je toch een spike omhoog worden de putjes wellicht nog goedkoper:)
    Ja, dat kan ook, je kan door calls te verkopen, je aankoop van puts financieren, maar ik wil straks gewoon echt short zitten tegen een X aantal fondsen die ik Long zit

    ik wil in een Gazprom, PBR en TT long blijven zitten , ook over een correctie, die zijn genoeg afgestraft geweest in t totale plaatje, dus daar hoef ik geen hedge voor

    maar als ik Apple , Man, IBM , Glencore , Telekom Austria en Nestlé , wil blijven Long zitten , dan wil tegen die wel echt een hedge hebben door de DOW short te zitten, dus ik moet puts Kopen

    ik ben nogal een gelover in koersdoelen, als die eens bereikt zijn de aandelen te laten gaan

    zo heb ik voor Apple 135 en dat zeg ik al vanaf 100, daar laat ik ze allemaal gaan, gaat die later naar 150 prima, maar zonder mij en daar heb ik dan ook geen hard feelings over

    Man laat ik 1/3e gaan op 2 pond en met 2/3e neem ik de gok dat we wellicht een kans maken op retour naar de FTSE 100

    wat Man betreft, die zijn hard bezig te spreiden binnen hun Fonds Managers, ze hebben een paar maand geleden , één van de US bond Fondsen in te lijven, die hebben het thans allen moeilijk , vanwege laag rendement, Man raapt die op.

    Man is eigenlijk al lang niet meer een Hedge Fund Manager, ze zijn daar aan het uitgroeien, ze zijn nu echt een Group of Companies van verschillende Fonds Managers, een ieder gespecialiseerd in een bepaalde sector, Man gaat steeds meer "tailor made " fondsen aanbieden voor specifieke doelgroepen, defensief renderend zoals bvb voor Pensioen fondsen en dan ook weer speculatief voor grote Handelshuizen, die een appetite hebben voor risk.

    verder is er ook nog altijd Bank of NY and Mellon op de achtergrond, die via 3 verschillende belegging vehicles , totaal een 8% van Man's stock bezitten.
    aangezien de meeste Banken nog steeds niet rijp zijn na de financiële crisis om overnames te doen, liggen deze gewoon op de plank, de vraag blijft natuurlijk wat wil Bank of NY and Mellon Longterm met haar Man aandelen doen ?
    Man dadelijk met 75 miljard aan Fondsen onder beheer is natuurlijk voor een handelsbank een interessante klant, de meeste handelsbanken hebben allemaal grote brokerage firma's in beheer en denk eens aan de omzet dat een Man kan geven aan business op alle beurzen en commodities, obligaties enz... wereldwijd.
    verder heeft Man als enige van de weinige Fonds Managers een licentie voor Mainland China, via hun Hong Kong branche, nu ligt dan nog zeer sterk beperkt door regelgeving en ook omdat China exact wil weten wat voor Fonds je lanceert, dus daar zal best een hoop paper-work op zitten, maar eens gaat dat ook draaien en dan kan Man ook een overname kandidaat worden.

    de downside op Man, die is er natuurlijk ook, is als er weer nieuwe regelgeving komt van wat Fondsen mogen en niet mogen en de hamvraag is ook, hoe heeft Man het gedaan, daar waar veel grote Fonds Managers 2014 als een héél slecht jaar gezien hebben, met veel outflows aan Gelden, heeft Man straks bij de rapportage meer nieuwe inflows kunnen krijgen dat dan er outflows zijn geweest ?
    vergeet niet FUM ( funds under Management ) dat betaald via Management fee voor de operating expenses en overheads, de winsten worden bekomen door performance fees en om die te kunnen innen, moeten ze goed presteren voor hun klanten, boven de vast gestelde benchmark en ook nog eens als het desbetreffende Fonds naar new highs gaat qua notering

    heeft Man dat allemaal kunnen doen in een jaar dat slecht is geweest voor de meeste fonds Managers ?
    indien zo, dan zullen velen hun gelden naar Man doen vloeien.
    60% van Man's Fondsen zijn computer -driven, algoritme handel.
    zijn de Man whizz-kids beter geweest dan die van Goldman en JPM en ook van een Fidelity en een BlackRock ?, da's de vraag ?

    de trend van het aandeel doet vermoeden dat sommigen denken van wel.
    we gaan t zien, Man is nog steeds mijn grootste belegging, 40% van mijn porto, ik zit er in van onder 1 pond, maar heb er ook in t verleden ingezeten op 5 pond, het is dus ook voor mij niet altijd gefundenes fressen geweest, maar ik sta wel ahead of the game en behoorlijk ook.
    ik hoop t zelfde over exact 1 week ook te kunnen zeggen.

    W
  6. [verwijderd] 20 februari 2015 13:54
    quote:

    Jan Pal schreef op 20 februari 2015 12:52:

    www.analist.nl/hottopics/21092-bottom...

    onderstaand stukje (uit bovenstaande link) vond ik wel interessant

    Vanuit een meer tegendraads standpunt geloven wij dat de Braziliaanse markten het potentieel kunnen hebben om ons positief te verrassen in 2015. De koppige binnenlandse inflatie, de zwakke prijszetting voor producten en de lage verwachtingen van de investeerders met betrekking tot de tweede ambtstermijn van President Dilma Rousseff hebben de stemming bekoeld. Maar het vooruitzicht van een grotere fiscale discipline en groeiversterkende maatregelen betekent dat Brazilië de ‘joker’ van de grotere opkomende markten zou kunnen zijn. Wij zijn ook optimistischer dan de huidige consensus over winstgroei voor India, en op een sectoraal niveau, voor de technologische, de consumenten- en de financiële sector.
    Lees meer via www.analist.nl/hottopics/21092-bottom...

    Ga je je al in BRZU storten JP?

    Bart
  7. Levy 20 februari 2015 14:31
    quote:

    Levy schreef op 13 februari 2015 16:46:

    @ GrandVision, een pluk weer gekocht op 19,85. Je moet maar zo denken, als er een rondje winstnemingen komt, treft dit GrandVision niet, want daar zit thans niemand in met winst (noteert thans onder de introductieprijs).

    @ Wiesje. TomTom had je ongelooflijk goed gezien!
    Dat was weer even aangenaam poen scheppen zojuist met GrandVision. Zoals gezegd kon je ze oprapen ruim onder de introductiekoers dus zat er niemand in dit fonds die op lagere niveaus was ingestapt. Winstnemers konden er dus niet zijn. Voor meeste andere aandelen is dat wel anders.

    @Fugro. Ik zag zojuist Corné van Z. en Martine H. op RTLZ. CvZ had het even over Fugro. Ooit gaat Boskalis Fugro overnemen. Maar Boskalis is niet gek, die willen niet teveel betalen, daarom laat die overname nog lang op zich wachten, het gebeurt zeker niet op korte termijn, aldus CvZ.

    De laatste tijd handel ik veel in Fugro -werkt op zich perfect- maar volgende week komen ze met cijfers. Die gaan drama zijn verwacht ik. Nu vraag ik me af, zal dit een grote rol gaan spelen, of slechts ter kennisgeving worden aangenomen aangezien de mogelijke overname door Boskalis allesbepalend is en blijft, waardoor de cijfers een non event zijn?

    Mijn gevoel zegt dat ik eruit moet zijn vóór de cijfers.
  8. [verwijderd] 20 februari 2015 15:33
    quote:

    p1woord schreef op 20 februari 2015 13:29:

    Wies; IBM gaat elke dag omhoog lijkt elke dag nog sneller omhoog te gaan . Ik denk er over om er nog maar 1000 te nemen .Zal dit het Warren buffet effect zijn.Zoals de eu er straks per mnd 60 miljard in de Fin markten stopt dan kan er toch nooit een fin crises uitbreken? Hoe zie jij dit
    Buffett , hij ziet in ieder geval IBM zeker zitten, want hij is verreweg de grootste aandeelhouder en heeft zelfs afgelopen kwartaal nog bij genomen, ik vraag me dan ook af of dit is ingegeven vanuit de samenwerking met Apple

    hoe dan ook, ik heb ze en ik hou ze voorlopig vast

    ik denk als de ECB dadelijk gas geeft met het inkoop/steun programma gaat dat meer druk zetten op de Euro, het zal ook ondersteunend werken voor aandelen, maar ik denk toch dat Amerika daar de wereldspeler is en die gaan straks juist wat afkoelen, zodra de rente aanpassing gaat beginnen.

    ik denk simpel, waarom zou ik me druk maken om meer aandelen, als ik gewoon 10% kan pakken op de valuta, ik wil nog steeds geen Euro's en aangezien de valuta bij mij de grootste positie is ben ik hier gewoon volgend en ik bedoel daarmee, ik volg gewoon Goldman en die zegt 1 op 1 en waarschijnlijk daarna 90 cent voor de euro tegen de $

    verder lees ik steeds meer dat zowel Buffett , dit jaar 20% minder geld in de Beurs dan in 2014 en 2014 was al afbouwend, Soros die bijna volledig gehedged zit en Icahn die enkel nog selectief investeert,
    wel als de grote der aarden voorzichtig tewerk gaan, dan moet ik ook maar afbouwend zijn, ik zit thans weer 60/40 shares/cash en dat moet terug naar 40/60, ik geef mezelf nog 8 week om dat te bereiken.
    persoonlijk zou ik dus nu voorzichtig zijn met meer bij te nemen, ik prepareer mij al voor meer valuta handel dan aandelen handel.

    succes W
  9. Henk10 20 februari 2015 16:00
    Klasse vegas! Winst is inderdaad winst. Zeker met deze etf's waar het weer zo weer kan omslaan. Net UGAZ verkocht na de mooie stijging van vandaag. Ben nog aan het twijfelen om UWTI te kopen als WTI onder 50 komt. Ook ga ik begin volgende week short op de euro. Misschien vandaag/ maandag nog een up-tik na besluit met de Grieken. Daarna short.

    Alvast fijn weekend allen!
41.365 Posts
Pagina: «« 1 ... 1037 1038 1039 1040 1041 ... 2069 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.