Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel ASM International AEX:ASM.NL, NL0000334118

Laatste koers (eur) Verschil Volume
601,200   -10,200   (-1,67%) Dagrange 596,200 - 609,200 77.048   Gem. (3M) 124,2K

Fundementeel geloof ik in Chip markt

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 oktober 2000 11:42
    Zoals ik al eens eerder gezegd heb .Zijn sept en okt nou niet de beste maanden . ook op deze forums laten zich een hoop mensen verleiden tot sentiment . Mensen kijk naar de toekomst . Chip is toekomst . ASMI komt maandag met cijfers Deze zullen niet slecht zijn . De lage euro levert ook een positieve bijdrage . Winst boven 2 euro .Geeft k/w van onder de 10 . Nog even over sentiment gesproken .Nasdaq gisteren eerst min 5 % een dik uur later plus 1 % .Let maar op in nov staat alles er weer een stuk positiever voor .
  2. [verwijderd] 19 oktober 2000 11:47
    Guust, niemand zegt dat de chip niet de toekomst is. Maar de chipsector is net als bijvoorbeeld de plastic sector een cyclische sector. Dat betekend dat als het minder gaat met de economie, er minder producten worden verkocht waar chips in zitten (laten we eerlijk zijn, als je minder verdient of de kans op ontslag groter is laat je die nieuwe TV of Computer even zitten). Dus als het einde van de chip cyclus in zicht is, worden ook investeringen terug gedraaid etc. En dat is slecht voor ASMi en ASML. Dat het ook weer aantrekt: ja. En dat er nog steeds chips nodig zijn: ja. Maar dat er best eens een paar jaar een slumb kan zijn: ook ja. En er is nu een grote tweedeling. Sommige zeggen: die slumb komt over een jaar, dus we stappen er nu uit. Andere zeggen: kijk naar Philips en IBM etc. Ze blijven investeren, dus die slumb blijft uit. Kan. Ik weet het niet. Maar het risico is momenteel erg groot.
  3. [verwijderd] 19 oktober 2000 12:28
    BvdH , Bedankt voor je reaktie . Ik zie het toch iets anders . Punt a alles is op dit moment even negatief . Punt b . De chipmarkt kan de vraag nog steeds niet aan . Chips zatten vroeger toch meer in duurzame artikelen . ( P.C ) . Nu veel meer in wegwerp artikelen . Mobiele telefoon .Ik zie om me heen mensen met steeds weer nieuwe telefoontjes . En ja een jaar vooruit kijken blijft toch moeilijk .
  4. [verwijderd] 19 oktober 2000 13:59
    Ik kan het me indenken. Maar er zit een groot verschil in chips. Duurzame, hele hoge kwaliteit, wegwerp, etc. Maar de vraag is of er nog zo veel groei zit in de markt. Ik bedoel daarmee: kan het allemaal nog zoveel meer, beter, etc. geproduceerd worden? Maar ik zou het niet durven om er nu op te gokken.
  5. [verwijderd] 19 oktober 2000 15:27
    Philips en IBM: klopt. Maar ik heb altijd 1 ding in mijn gedachten: de Siemans fabriek in Engeland. Kosten: DM 3 miljard Tijd operationeel: half jaar reden sluiten: ineenstorten chipmarkt aan zien komen: nee, een half jaar eerder leek alles er nog perfect uit te zien, met gigantische groei. Een cyslische markt is al erg, maar een cyclische markt zonder enige waarschuwing is nog erger. Het risico is me nu gewoon te groot.
  6. [verwijderd] 19 oktober 2000 19:06
    Let er wel op, wij moeten dus kijken naar de afgeleide van de chip-vraag-grafiek om te zien of mensen bij ASMi gaat aankloppen voor nieuwe machines (we rekenen dus niet in procenten, maar in absoluten, een stijging van 1000 naar 2000 is net zo veel als een van 9000 naar 10.000), ook zeer belangrijk is de bereidheid om in nieuwe zooi te investeren, dat is vervanging. We kunnen niet alles van de chipmarkt afleiden dus, een val in de vraag zal wel effecten hebben als het gaat om de meest hoogwaardige chips, want wanneer wij de PII-350 kochten zaten de machinebouwers aan machinerie voor de P3 series te werken, hetzelfde voor alles in deze snelle markt, waar innovatie amper een voorsprong opleverd en iedereen winst maakt.
  7. [verwijderd] 19 oktober 2000 23:09
    je hebt wel een beetje gelijk bvhd, maar ik denk dat Philips en IBM nu toch wel op hun hoede zullen zijn, men heeft ook wel van het verleden geleerd en de analisten hebben ook gewaarschuwd. Het is inderdaad een cyclus, maar dat is waarschijnlijk ook de reden waarom veel mensen zo angstig hebben verkocht. Men is veel te bang dat de cyclus aan het einde is vooral na waarschuwingen van een aantal analisten. Maar zoals blijkt zaten veel analisten er vet naast met de verwachte cijfers voor veel chipfondsen. We zullen zien hoelang de cyclus nog duurt maar als je asmi op een k/w van nog geen 10 verkoopt terwijl de markt nog zo positief is dan vraag ik me echt af waar je dan nog wel in moet beleggen.
  8. elkokko 19 oktober 2000 23:16
    BvdH: "Maar de vraag is of er nog zo veel groei zit in de markt. Ik bedoel daarmee: kan het allemaal nog zoveel meer, beter, etc. geproduceerd worden?" waarom niet? de afgelopen eeuwen is alles groter, beter en sneller geworden. waarom dan de komende jaren niet? Bekijk het eens zo: 1/3 van de wereldbevolking heeft nog NOOIT 1 telefoontje gepleegd. Er zijn momenteel 6 miljard mensen en 420 miljoen PC's op de aarde. Het wereld-internetverbruik neemt elke 3 maanden met 70% toe. Binnenkort heeft elke nederlander een set-up box op zijn tv staan (met chips erin). Niet lang daarna alle tv-kijkers op aarde. 1,2 miljard Chinezen en 1 miljard Indiers smachten naar een PC en een mobiele telefoon. Over een paar jaar hebben we smart koelkasten (met chips) en allerlei ander huishoudelijke apparatuur. In een beetje nieuwe auto gaan tegenwoordig zo al 70 chips. ... en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan! THINK BIG!
  9. [verwijderd] 20 oktober 2000 00:03
    Juist! En dan hebben het alleen over de dingen die al bij iedereen bekend zijn. De technologie gaat in een razend tempo voort en steeds worden er weer nieuwe electronische snufjes ontwikkeld. Zaken waar wij wellicht nog nooit aan gedacht hebben. Nee, die chips zie ik niet zo snel teruglopen.
  10. [verwijderd] 20 oktober 2000 00:28
    Ja wat dacht je naast de chinezen van , hoewel een kleinere markt, de rest van Europa (Polen etc. wat bij de euro komt en waar flink geinvesteerd gaat worden) die weten binnenkort ook wat computers zijn. Er komen inderdaad steeds meer technische producten bij. Men verwacht over een aantal jaar miljoenen set-op boxen in gebruik te hebben. WAP gaat zorgen dat je via je mobiel heel je huishouden kan regelen en daar komen telkens weer de chips om de hoek kijken. (is deze markt nog wel zo cyclisch?)
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.