Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

Laatste koers (eur) Verschil Volume
3,580   +0,014   (+0,39%) Dagrange 3,560 - 3,612 383.159   Gem. (3M) 1,1M

BAM Groep januari 2015

6.079 Posts
Pagina: «« 1 ... 270 271 272 273 274 ... 304 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 januari 2015 10:29
    Den Haag - Het lijkt erop dat de meer traditionele bouwbedrijven het voortouw nemen in het weer op gang brengen van projectontwikkeling. Natuurlijk om hun eigen bouwproductie aan te jagen, maar kunnen zij ook radicale veranderingen faciliteren?

    De laatste decennia is vastgoed vooral een financieel-technisch product geworden, dat te ver van de eindgebruiker af is komen te staan. Monofunctionele, aanbodgerichte ontwikkelingen en technisch gebouwbeheer zijn kenmerkend voor het gerealiseerde vastgoed. Terwijl de consument steeds kritischer wordt en juist behoefte heeft aan slimme, gastvrije en vooral leuke multifunctionele ontmoetingsplekken.

    Het is lastig hiervoor snel nieuwe producten te ontwikkelen. Vastgoed is immers een trage discipline. Om projecten van enige schaal te realiseren, ben je gemiddeld zeven jaar bezig. Risicomijdende beleggers geven bovendien de voorkeur aan bewezen, vaak verouderde concepten en technieken. Bovendien zijn vastgoedprojecten vaak gebaseerd op marktinformatie uit het verleden.

    Vooruit kijken
    Terwijl door technologische ontwikkelingen het gedrag van mensen juist exponentieel snel verandert. Zo zette de introductie van de smartphone en mobiel internet zetten in korte tijd de kantoorwereld op z’n kop. En onlinewinkels zoals Amazon en diensten zoals Airbnb schudden de retail-, woning- en hotelmarkt tijd flink op. Juist in de conservatieve vastgoedsector is het dus belangrijk om vooruit te kunnen kijken, oog te hebben voor innovatieve, baanbrekende ontwikkelingen en trends en daarop te kunnen anticiperen.

    De laatste jaren moesten veel creatieve projectontwikkelaars, zoals TCN en MAB, het speelveld verlaten. Grote bouwbedrijven, zoals BAM, Heijmans en VolkerWessels nemen nu het heft in eigen handen en ontwikkelen steeds meer projecten zelf om hun bouwproductie voor de toekomst zeker te stellen. Met hun kennis, ervaring, kapitaal en een langetermijnvisie is dat logisch en het is natuurlijk goed dat deze bouwers blijven investeren en nieuwe wegen inslaan. Maar hebben zij ook voldoende competenties, creativiteit en innovatiekracht in huis om bovengenoemde radicale veranderingen te faciliteren, door met nieuwe servicegerichte diensten en verfrissende stedelijke ontmoetingsplekken te komen?

    Hybride samenwerkingsvormen
    Ik denk het niet. Ontwikkelende bouwers willen uiteindelijk alleen maar geld verdienen met bouwen en hebben last van diep gewortelde technocratische bedrijfsculturen, die maar moeilijk te veranderen zijn. Om echte vernieuwing tot stand te brengen, zullen meer hybride en open samenwerkingsvormen moeten worden opgezet tussen ontwikkelende bouwbedrijven, kleinschaliger creatieve en lokale ontwikkelaars, ondernemende architecten en designers. Maar juist ook bedrijven uit andere sectoren zoals internet, mode, kunst, marktonderzoek, trends en marketing moeten erbij worden betrokken om voor de consument van nu en de toekomst goede plekken te kunnen maken.

    Net als in andere industrieën zal in het vastgoed een nieuwe generatie startups moeten zorgen voor baanbrekende ideeën, en voor de noodzakelijke cultuurverandering. Deze is hard nodig om de vastgoedsector klaar te stomen voor het creëren van enerverende en interactieve ontmoetingsplekken, in plaats van de vele traditionele gebouwen zoals wij deze kennen uit de analoge tijd.

  2. Guus_Geluk 29 januari 2015 10:31
    quote:

    Crusader schreef op 29 januari 2015 10:19:

    En ineens, bij rode index, is Bam de grootste stijger in AMX.
    Mogen we concluderen dat de bodem op 2,50 een hele dikke is?
    En dat Bam in de springveren zit? Nu los los-laten..
    Het feit dat de allerlaatste grote short partij (hedge fund MW) inmiddels ook zijn short positie aan het afbouwen is, wil denk ik wel zeggen dat we de komende tijd (veel) hogere koersen zullen gaan zien bij BAM.
  3. [verwijderd] 29 januari 2015 10:35
    quote:

    Guus_Geluk schreef op 29 januari 2015 10:31:

    [...]

    Het feit dat de allerlaatste grote short partij (hedge fund MW) inmiddels ook zijn short positie aan het afbouwen is, wil denk ik wel zeggen dat we de komende tijd (veel) hogere koersen zullen gaan zien bij BAM.
    Dat hoop ik denk ik ook Guus, gr
  4. forum rang 4 bammie 29 januari 2015 10:43
    quote:

    @Marc schreef op 29 januari 2015 10:34:

    Als ik die GO-Park opdracht lees ligt het risico volledig bij BAM. En bij schade aan bestaande bebouwing hebben we zo weer een winstwaarschuwing te pakken. Kunnen ze zich hiertegen niet verzekeren?

    Over winstwaarschuwingen gesproken, hopelijk blijft het rustig tot 19 feb.
    Uiteraard heeft Bam hiervoor een verzekering (CAR-polis).
  5. [verwijderd] 29 januari 2015 11:14
    quote:

    Utreg1960 schreef op 29 januari 2015 11:12:

    [...]

    Nu maar eens hopen dat onze grote pluk richting de € 3,- wil gaan Euro.Gr.
    Dat moet lukken Utreg1960, zeker na berichten bouw trekt aan (gisteren op TV en veel ander goed nieuws, zeker weet je niets, maar dit moet toch hoger kunnen, gr (en MW heeft dat ook door...))
6.079 Posts
Pagina: «« 1 ... 270 271 272 273 274 ... 304 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.