Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Griekenland

6.157 Posts
Pagina: «« 1 ... 244 245 246 247 248 ... 308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 januari 2015 18:33
    quote:

    geniet schreef op 25 januari 2015 18:24:

    Eerste voorlopige mogelijke uitslag.

    Alberto Nardelli ?@AlbertoNardelli 14 min.14 minuten geleden
    Greece exit polls:

    SYRIZA 35.5-39%
    ND 23-27
    To Potami 6.4-8
    GD 6.4-8;
    KKE 4.7-5.7
    PASOK 4.2-5.2
    Ind. Greeks 3.5-4.5
    dat wordt dus helaas niet de 38procent, zo het lijkt
  2. forum rang 6 hirshi 25 januari 2015 18:36
    De links-radicale oppositiepartij Syriza lijkt de verkiezingen in Griekenland te hebben gewonnen. In exitpolls krijgt de partij van voormalig studentenleider Alexis Tsipras 35,5 tot 39,5 procent van alle stemmen.
    De partij heeft 38 procent nodig om een meerderheid te krijgen in het parlement. De grootste partij krijgt in het Griekse kiesstelsel vijftig parlementszetels als bonus.
  3. [verwijderd] 25 januari 2015 19:03
    quote:

    Vlokkenfeest schreef op 25 januari 2015 18:42:

    [...]
    Klopt maar de range ligt er meer onder dan boven, we zullen het zien:-)
    Komt men een procentje tekort, kan men misschien met de partij Onafhankelijke Grieken gaan regeren, die ook tegen de bezuinigingen zijn. Is een kleine rechtse partij. Europa siddert , lees ik. Heb er geen last van.
  4. [verwijderd] 25 januari 2015 19:47
    Volgens bovenstaande poll van de Griekse staatsomroep halen de extreeminkse EU-hators zelf 45,3% van de stemmen. Premier Samaras zou de nederlaag al toegegeven hebben en in de Syriza-tent staat een jubelende Alexis Tsipras "Willen jullie meer of minder Brussel?" te roepen. Meer slecht nieuws: de Nazi's van Gouden Dageraad staan derde. Zometeen straks meer vanuit Athene door onze oorlogsverslaggevers ter plekke. Stay tuned.

    www.geenstijl.nl/
  5. forum rang 7 ffff 25 januari 2015 23:29
    Eigenlijk best beangstigend als je ziet wat " democratie" uiteindelijk bewerkstelligt. De Europese Unie heeft totaal ruim 320 miljard Euro aan kredieten aan Griekenland gegeven en daarvan reeds zo'n 80 miljard weggestreept, afgeschreven.

    Uiteindelijk betaald door de Europese belastingbetaler, of zeg maar voorgeschoten door de Europese belastingbetaler.

    Nu kun je als kiezer er natuurlijk voor kiezen om niks meer terug te betalen, maar dan krijgt Griekenland bij wijze van spreken de komende jaren geen Euro krediet meer. En voorlopig, zoals de huidige toestand is, hebben ze kredieten broodnodig.

    Voorlopig worden de Griekse tekorten nog altijd door de Europese belastingbetaler betaald en nu kun je wel gemakshalve zeggen: We willen niet meer bezuinigen, we willen een hoger pensioen etc. etc..... Maar.....dat Moet de Europese belastingbetaler in de vorm van kredieten aan Griekenland geven.

    Wat mij betreft: Forget it, Grieken. Desnoods schrijft Europa de hele 240 miljard af....... Maar dan heb je met extreem links te kiezen....nog niks opgelost en sta je met even lege handen...... neen, je krijgt dan een nog lager pensioen , uitkering, etc. etc.

    Kortom: Schitterend voorbeeld dat een sinterklaaspoliticus de stemmen krijgt.....maar daarmee los je het onderliggend schuldenprobleem niet op. Vraag het maar eens aan Hollande.

    Ben wel heel benieuwd hoe Europese toppolitici Griekenland nu gaan aanpakken. Want..... schuld kwijtschelden en ondertussen toch miljarden naar Athene overmaken van de Europese belastingbetalers....DAT kun je mijns inziens echt niet maken.

    Peter
  6. nobahamas 25 januari 2015 23:51
    Ik denk dat er nog wel een lijmpoging komt met een neutralisatie-voorstel van 40 miljard (wat in werkelijkheid misschien stiekem oploopt tot 80 miljard), maar dan is de koek op.

    Ooit, in 2010 heb ik deze situatie al eens geschetst.

    U kunt het hier lezen:
    www.iex.nl/Forum/Topic/1240091/1/DD-A...
  7. [verwijderd] 26 januari 2015 00:01
    quote:

    Tja. schreef op 25 januari 2015 19:47:

    Volgens bovenstaande poll van de Griekse staatsomroep halen de extreeminkse EU-hators zelf 45,3% van de stemmen. Premier Samaras zou de nederlaag al toegegeven hebben en in de Syriza-tent staat een jubelende Alexis Tsipras "Willen jullie meer of minder Brussel?" te roepen. Meer slecht nieuws: de Nazi's van Gouden Dageraad staan derde. Zometeen straks meer vanuit Athene door onze oorlogsverslaggevers ter plekke. Stay tuned.

    www.geenstijl.nl/
    De mogelijkheid blijft aanwezig, dat niemand met Syriza wil regeren indien die net de meerderheid niet haalt. Dan verandert er niets in Griekenland en zet men het huidige beleid voort van hervormingen,bezuinigingen en hoge lasten.
  8. forum rang 7 ffff 26 januari 2015 00:13
    nobahamas,

    Ik lees in je postings alleen maar dat de Griekse Overheid er een zootje van gemaakt heft en gigantische schulden opgebouwd. Verder niet veel meer.

    Waar het om gaat is: Hoe lossen we dat nu op? Europa heeft de helpende hand toegestoken door honderden miljarden krediet te geven , schulden weg te strepen met als tegenprestatie: Sanering van de gigantische tekorten. Eigenlijk een voorloper van de situatie waarin Europa ooit nog verzeild raakt als de schulden maar blijven oplopen.

    Maar dan is er een ex-communist...... en die denkt dat hij het oplost met.....Ja, met wat eigenlijk?

    Ben zo benieuwd wat Europa nu gaat doen. Christine Lagarde had ooit de lef om te zeggen dat de situatie in Griekenland altijd nog een paradijs was vergeleken met vele landen in Afrika. Daar was moed voor nodig om zoiets te zeggen en werd haar zeer kwalijk genomen. Maar denken die Grieken nu echt dat ze van Europa kunnen EISEN dat het hen financiert?

  9. nobahamas 26 januari 2015 00:17
    Ik denk dat frau Merkel de poot stijf houdt, en ik ben het daar ook wel mee eens.
    Wanneer Griekenland teveel krediet "krijgt" (lees wegstrepen van krediet), is het hek van de dam... lees; PIGS
    Stiekum wat helpen kan (merkt geen Ollander iets van)

    Maar publiekelijk wegstrepen?

    Nooit.
  10. [verwijderd] 26 januari 2015 00:17
    quote:

    ffff schreef op 26 januari 2015 00:13:

    Waar het om gaat is: Hoe lossen we dat nu op?

    De corruptie en belastingontwijking/ontduiking in Griekenland liegen er natuurlijk niet om. Dat moet eens aangepakt worden. Net als in de rest van Europa.
    Strenge straffen voor de belastingontduikers. Vijf jaar heropvoedingskamp.
  11. [verwijderd] 26 januari 2015 00:21
    Syriza heeft heel wat ijzertjes in het vuur liggen om EU te chanteren en hun richting op te laten buigen, dit gaat de Noorderlingen bakken geld kosten.
    Denk na, Syriza is anti-NATO, anti-RU-sanctions Russen zullen hier direct op inspringen met geld en beloftes.
    Ze roepen nu al in Athene eerst Athene daarna Madrid, Duitse linke viert feest mee.
6.157 Posts
Pagina: «« 1 ... 244 245 246 247 248 ... 308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.