Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Blij met fysiek goud en zilver!

8.849 Posts
Pagina: «« 1 ... 294 295 296 297 298 ... 443 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 januari 2015 17:17
    eur/chf op 1,20 niet usd/chf

    recente stijging USD gaf zwitserse export naar buiten EU een beetje lucht eindelijk. dat voordeeltje veeg je ineens van tafel. terwijl EU export nu een flinke knauw gaat krijgen. per saldo dus zwaar negatief.

    als je safe haven flows had willen stoppen had je ook simpel kapitaalrestricties kunnen invoeren.
  2. forum rang 5 Ed Verbeek 15 januari 2015 17:19
    quote:

    BEN belegt schreef op 15 januari 2015 17:07:

    2010:

    I'm convinced the US government will go bankrupt
    But not tomorrow
    Before they go bankrupt they will print money and then you get very high inflation rate
    Then you get the depression with high inflation
    And eventually they'll go to war


    Een waarschijnlijk scenario. Zo is het immers eeuwen lang gegaan met economische grootmachten.
    "This time it's different" ?
    :-)
  3. forum rang 5 Ed Verbeek 15 januari 2015 17:35
    quote:

    BEN belegt schreef op 15 januari 2015 17:23:

    eeuwen lang? tuurlijk. nou, we blijven lekker wachten op de dag dat de dollar valt dan maar.
    Er zijn weinig economische grootmachten uit de geschiedenis te vinden die géén (gedeeltelijke) default kenden op hun staatsleningen of waar de geldpersen (of de verontedeling van munten) níét een tot een ontwrichtende inflatie heeft geleid of waarvan de munt níét een keer vervangen is bij een grote geldsanering of waar een economische crisis níét tot oorlog heeft geleid.

    De geboorte van onze republiek komt daar zelfs direct uit voort (zie geldproblemen van Spanje in die tijd waarvoor o.a. de Nederlandse adel geld moest ophoesten).

    Als de laatsten uit de bevolking zijn uitgestorven die de vorige grote depressie hebben meegemaakt, is de kans op een nieuwe grote depressie het grootst.
    De mensen denken dan nl. "eeuwen lang? nou, we blijven lekker wachten" enz. :-)
    Juist omdat zij zich niet kunnen voorstellen dat opnieuw gaat gebeuren wat met (bijna?) alle economieën in het verleden is gebeurd, laat men het zover komen.
    ("to big to fall", "Centrale Banken kunnen wel een oplossing verzinnen" enz.)
  4. jrxs4all 15 januari 2015 18:16
    quote:

    BEN belegt schreef op 15 januari 2015 17:17:

    eur/chf op 1,20 niet usd/chf

    Dat begrijp ik wel, maar als euro en dollar naar pariteit gaan moet EUR/CHF naar 1,2 om de euro/frank peg te handhaven op het oude niveau van 1,2.

    Daar zou fors voor bijgedrukt moeten worden en ook om de frank ten opzichte van pond, yen, etc omlaag te trekken.

    Dat het bijdrukken zo'n beetje gestopt was klopt volgens mij niet, in december moeten ze ook flink bijgedrukt hebben gezien de forse stijging van de reserves (30 miljard frank). Dat kan maar deels door de waardestijging van de niet-euro reserves zijn gekomen. Ook wel logisch, gezien de versnelling van de euro daling.
  5. [verwijderd] 15 januari 2015 18:28
    om eur/chf op 1,20 te houden maakt het niet uit wat eur vs usd of gbp doet...

    inderdaad was snb voor het eerst sinds 2 jaar in december weer gedwongen om chf te verkopen op de markt.

    overigens is er niet echt een limiet om je eigen munt bij te drukken. eerder andersom zoals de UK in 1992 mee mocht maken.
  6. pautje 15 januari 2015 20:21
    Niet te euforisch, houd de weerstanden goud-zilver in de gaten.
    Goud 1260 plus slotkoers.
    Zilver 17500 slotkoers.
    Beide in dollars.
    Heb mijn bestelling bij tov hazel al klaar staan.
    Alleen goud, zilver moet nog 3 procent.
    Ben al vaker met edelmetaal op mijn plaat gegaan, vandaar.
    Goud en zilver kunnen morgen zomaar zwaar minnen.
    Succes!
  7. pautje 15 januari 2015 20:33
    quote:

    Harrie schreef op 13 januari 2015 10:28:

    [...]

    3% wint op gouden maple van 1000 = 30
    10% winst op zilveren maple van 18 = 1,8

    waarbij de kosten voor de handelaar min of meer gelijk zijn om het in te kopen.

    hoe hoger de prijs van iets, hoe (onder normale omstandigheden) lager de spread is

    ook moet er btw berekend worden over de marge bij zilver. van die 10% is de handelaar dan al 2% kwijt, bij goud is dit niet het geval.

    gr
    Harrie

    Nog bedankt Harrie voor de uitleg, heb gekozen voor gouden tientjes en oud nederlands muntzilver,
    voor de kleine koper het beste denk ik, inkoop verkoop is maar 3 procent,
    thanks

  8. forum rang 10 voda 15 januari 2015 20:55
    Zilver staat op uitbreken

    Het is dit jaar geen slecht jaar voor grondstofbeleggers. Zowel de goud- als de zilverprijs kennen nu een mooi koersverloop. Tel daar ook nog eens de mooie rendementen binnen de goud- en zilvermijnsector bij op, en we kunnen voor januari spreken van een meer dan prima beleggingsmaand. De analisten van Slim in Trading, hebben vandaag eens gekeken naar de zilverprijs. Een grafiek om blij van te worden!

    In het TA-rapport van afgelopen week, zijn we al veel dieper ingegaan op de mooie kansen die zich voordoen bij de goud- en zilvermijnsector. Een snelle handelaar had met het rapport al zo enkele procentpunten rendement kunnen pakken in de eerste twee handelsdagen van deze week. Nog geen lid van het TA-rapport? Klik dan hier om je aan te melden.

    Ook Slim in Trading heeft goed kunnen profiteren van het vuurwerk bij de goud- en zilvermijnssector. Zo is er vorige week al een winst van 7,7% geboekt. Daar is het niet bij gebleven, want deze maandag initieerden de traders bij Slim in Trading een nieuwe positie: Silver Wheaton Corp stond op uitbreken, en daardoor was een longpositie kansrijk. Binnen 24 uur werd deze positie al weer met een winst van 5,2% afgesloten.

    Rendementen om blij van te worden, zeker met de huidige markt. Zo staat de S&P 500 sinds de start van dit jaar op een verlies van 1.68%. Zet dat eens af tegen de 12,9% die Slim in Trading binnen 2 weken bij elkaar heeft gehandeld. Klik hier om aan te melden.

    Meer vuurwerk verwacht

    Er lijkt meer in het vat te zitten. Zo steeg de zilverprijs gisteren hard door. En daar hoeft het niet bij te blijven. Kijk eens naar de onderstaande grafiek van de zilverprijs. Wij behandelen vandaag de zilver ETF: SLV, omdat dit voor veel beleggers de makkelijkste manier is om in zilver te handelen.

    De blauwe ingetekende lijn, is een weerstandslijn. Hierboven is sprake van een uitbraak, en dat zou wel eens een beweging kunnen inluiden naar minimaal 17.50.

    Niet alleen de zilverprijs kan dan hard doorstijgen, ook zilvermijners zijn dan erg kansrijk. Misschien nog wel iets kansrijker dan de zilverprijs zelf. In het TA-rapport bijvoorbeeld verschillende zilvermijners, die vanaf het huidige niveau nog 10 tot 15% in waarde kan stijgen.

    etc, zie link:

    slimintrading.com/zilver-staat-uitbre...
  9. forum rang 10 voda 15 januari 2015 20:57
    De goudmijnsector staat op uitbreken: 6 interessante goudmijnaandelen

    Soms ontstaan er mooie kansen bij afgestrafte sectoren. En zo’n kans lijkt zien we nu bij de goudmijnsector. Na maanden van dalende koersen, zien we veel meer bodemprocessen ontstaan. Ervaren handelaren weten dat goudmijnaandelen vaak explosief kunnen stijgen, en dat er met een beetje geduld en snelle beslissingen, grote fortuinen kunnen worden verdiend.

    Dat de goudmijnsector nu lijkt te bodemen, heeft vooral te maken met de positieve ontwikkelingen op de goudmarkt. De meest toonaangevende ontwikkeling is de correlatie met de dollar en goudprijs.

    Normaliter beweegt de goudprijs redelijk tegenovergesteld van de dollar. Als de dollar in waarde stijgt, dan daalt de goudprijs en als de dollar daalt dan stijgt de goudprijs. Kijk eens naar bovenstaande grafiek, en zoom dan in op de laatste maand: we zien een forse (erg forse) stijging van de dollar. De goudprijs blijft echter heel goed liggen. Dit is een effect dat niet mag worden onderschat, omdat een dergelijke verbreking van een correlatie niet vaak voorkomt.

    De huidige situatie mag als positief worden geïnterpreteerd en is een van de redenen waarom wij nu naar longkansen kijken binnen de sector.

    6 kansen in het nieuwe TA-rapport

    De Technisch Analisten van Slim in Trading hebben de afgelopen week goed lopen speuren, en wel 6 kansrijke goud- en zilvermijnen gevonden die op het punt van uitbreken staan. In de grafieken de beschrijving en eventuele koersdoelen. Leden die ook een abonnement hebben op het Trading Rapport, ontvangen een bericht zodra Slim in Trading een positie inneemt.

    Bekijk het nieuwe rapport via deze link

    etc., zie link:

    slimintrading.com/6-interessante-goud...
  10. forum rang 4 Willempie3 16 januari 2015 16:34
    In heel 2014 steeg goud van 876 Euro naar 978 Euro.
    Nu in 2 weken van 978 Euro naar 1108 Euro.

    Een mooi begin. Volgende week zondag de Griekse verkiezingen: Wel of geen Syriza aan de macht. Het gaat er om wie de grootste wordt, want die krijgt 50 extra zetels bonus op een totaal van 300 zetels. De grootste krijgt dus 90 + 50 is 140 zetels terwijl de 2e partij dan 89 zetels krijgt. Wint Syriza dan kunnen ze met de 15 zetels van de communisten een meerderheid van 155 zetels van de 300 halen.
    Imn de peilingen kan de partij van de huidige premier Samaras ook nog altijd winnen want hij ligt maar 3 procent achter. De huidige regering kan dus ook de meerderheid behouden dankzij de bonus van 50 zetels voor de grootste.
    Het worden dus alles of niks verkiezingen.
    Wint Syriza dan kan goud verder omhoog. Wint Samaras dan gaat goud waarschijnlijk hard omlaag. Misschien dus toch wat winst nemen voor het weekend van zondag 25 januari.

    W3.
8.849 Posts
Pagina: «« 1 ... 294 295 296 297 298 ... 443 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.