Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel ASM International AEX:ASM.NL, NL0000334118

Laatste koers (eur) Verschil Volume
601,200   -10,200   (-1,67%) Dagrange 596,200 - 609,200 77.048   Gem. (3M) 124,2K

GEEN EINDE VAN DE CYCLUS!!!!

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. elkokko 10 oktober 2000 16:16
    Publicatiedatum: 10/10/2000 16:09 IBM investeert $ 5 mrd in expansie chipcapaciteit AMSTERDAM (De Financieele Nieuwsdienst) - Het Amerikaanse technologieconcern IBM gaat haar capaciteit voor de productie van halfgeleiders fors uitbreiden. Het bedrijf gaat voor $ 2,5 mrd een nieuwe chipfabriek bouwen nabij New York en besteedt daarnaast nog eens $ 2,5 mrd aan de capaciteitsuitbreiding van bestaande productievestigingen in de VS, Japan en Frankrijk. Dat heeft het bedrijf vanmiddag bekendgemaakt. De nieuwe chipfabriek gaat chips produceren op basis van 300 mm 'wafers'. Deze schijfgrootte wordt de nieuwe standaard in de chipproductie. Tot nu worden computerchips nog grotendeels gebakken op 200 mm schijven. De Amerikaanse chipproducent hoopt met de capaciteitsuitbreiding de enorme vraag naar chips bij te kunnen houden. Volgens IBM-bestuursvoorzitter Lou Gerstner is met name de vraag in drie segmenten 'witheet'. Dat zijn chips die worden gebruikt in computerservers, in apparaten die toegang verschaffen tot het internet en in netwerkapparatuur. De algehele halfgeleidermarkt groeit nog steeds met dubbele cijfers en analisten verwachten dat die groei voorlopig zal aanhouden. Arthur van der Poel, bestuursvoorzitter van Philips ' halfgeleiderdivisie zei vorige week nog steeds geen tekenen te zien van afzwakking in de sector. Hij ontvouwde een krachtige groeistrategie voor de chipdivisie, waarbij de chipomzet in 2002 moet zijn verdubbeld. Van der Poel verwacht een eventuele afzwakking naar enkelcijferige groei of zelfs krimp pas op zijn vroegst in de tweede helft van 2002. IBM verwacht dat haar nieuwe fabriek in New York in de tweede helft van 2002 operationeel zal zijn.
  2. [verwijderd] 10 oktober 2000 16:51
    Dat is één ja. Grote expansies vinden plaats. Waarschijnlijk is Intel gewoon aan het wegzakken. Het is met spanning wachten op de cijfers van Motorola van vanmiddag. Die zitten ook zwaar in chip prodcutie. Dan AMD nog, en als dat allemaal slecht blijkt te zijn, dan is de cyclus inderdaad op haar eind. Overigens heb ik een bericht terug van de Volkskrant op mijn klacht over die K/W's: Geachte heer, Dank voor uw reactie. We zullen er naar kijken. De koerspagina's worden overigens over enkele maanden vernieuwd en als alles goed gaat verbeterd. met vriendelijke groet, Ben van Raaij
  3. [verwijderd] 10 oktober 2000 19:42
    Zelfs Intel zit nog goed. Die analist die een aantal weken terug een waarschuwing gan voor Intel en een downgrade van strong buy naar buy met alle gevolgen van dien (reken maar dat hij de dagen daarna binnen de muren veel kritiek gehad heeft) was alleen voor de korte termijn negatief voor Intel maar voor de lange termijn vond hij het fonds nog zeker koopwaardig bleek uit toen uit het intervieuw met hem op CNBC. Blijkbaar heeft hij er meer verstand van dan de meeste analisten en Intel zelf die een week na de waarschuwing van deze analist nog aangaven dat er geen vuiltje aan de lucht was. (tot Intel nog een week later zelf met een winstwaarschuwing kwam)
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.