Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel ASM International AEX:ASM.NL, NL0000334118

Laatste koers (eur) Verschil Volume
601,200   -10,200   (-1,67%) Dagrange 596,200 - 609,200 77.048   Gem. (3M) 124,2K

K/W

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 oktober 2000 14:09
    Beste Weet, je schreef dat je ASMI prefereert boven ASML op grond van de waardering. Nu ben ik het met je eens dat als ik kijk naar de K/W van de twee bedrijven (of laten we BEsi er ook bij nemen, de drie bedrijven) dat ASMi onderaan staat. Maar ik zie: ASML: 187 Besi: 127 ASMi: 71 En dan pak ik mijn gouden regel erbij. K/W > %WPA = duur aandeel K/W < %WPA = goedkoop aandeel Nou kan je me veel vertellen, maar veracht ASMi dat de winst per aandeel met meer dan 70% toeneemt? Ik denk het niet. Dus het aandeel is en blijft duur. En met een mogelijke slumb in de semiconductors op komst, samen met mogelijke mindere beurstijden (o.a. door de weer stijgende olieprijzen als er oorlog uitbreekt in Israel), denk ik niet dat ik hier mijn geld in wil steken.
  2. [verwijderd] 8 oktober 2000 16:51
    Hoe kan ik dit bericht eigenlijk nog serieus nemen, als je de achtergrond van ASMi en ASML al niet kent, en met een KW van 187 en 71 voor ASMi komt. Zeker de Volkskrant gelezen !!! :-) Met de WPA van 2000 en de huidige koers heeft ASMi een KW verhouding die kleiner is dan 10 !!!! En met die olie zal het ook niet zo'n vaart lopen, heb daar al leuke (positieve) berichten over gelezen en gehoord. Ciao, Jimbo
  3. [verwijderd] 8 oktober 2000 16:53
    Beste Jimbo, ja, ik lees die K/W's in de Volkskrant. En als deze niet kloppen wil ik graag van je vernemen waar ik volgens jouw kloppende K/W's kan vinden. En ik ben erg benieuwd op wiens verwachtingen die gebaseerd zijn (net als ik dat bij de Volkskrant ben, en ze dat ook zeker zal gaan vragen).
  4. [verwijderd] 8 oktober 2000 17:41
    Met een beetje eigen initiatief zou je een eind komen. Zelfs op de Research van IEX (die achter loopt) zijn de taxaties van ASM-I re-eler. 2 euro moet makkelijk haalbaar zijn dit jaar. Ook een voordeel is dat de orderportefeuille goed vol zit. ASM-I kan hier 2 a 3 kwartalen op teren. Nieuwe orders vallen nooit in ene keer stil dus mocht er een dip aankomen dan zou dat pas over een jaar of 1,5 aan de winstcijfers te zien zijn. Ik blijf vertrouwen houden temeer omdat ASM-I al bijna goedkoper is dan Van de Moolen (Degene die jarenlang een van de laagst w/p/a verhoudingen had) Cees P.
  5. [verwijderd] 8 oktober 2000 19:50
    Eschuur, dank je voor de info. Ik zal zeker de Volkskrant eens een bericht sturen met de vraag waar ze mee bezig zijn. Beste Cees P. Ik heb gekeken op de IBES research hier op de IEX site, maar het feit dat het wat achterloopt is voor mij een reden daar zo min mogelijk gebruik van te maken. Vandaar dat ik een zo betrouwbaar mogelijke bron zoek.
  6. elkokko 8 oktober 2000 20:56
    Goed, om alle misvattingen over de KW voor (hopelijk) eens en altijd de wereld uit te helpen. FEIT 1 winst Q1 = 0,28 EUR winst FEIT 2 winst Q2 = 0,54 EUR winst FEIT 3 ASMI heeft gezegd bij de presentatie van Q2 dat Q3 + Q4 BETER zullen worden dan Q2. Dat weten ze ZEKER, omdat ze dat aan de hand van hun eigen tot de nok gevulde ORDERPORTEFEUILLE kunnen uitrekenen. FEIT 4 Historisch gezien wordt in Q4 de beste resultaten geboekt in de semi-industrie. HET REKENWERK Q1 + Q2 = 0,82. Deze winst is al geboekt! Dat geeft dus zo-ie-zo een KW van 24 (koers van 20 EUR) HALVERWEGE 2000. Q3 = minimaal 0,54 (zie feit 3) Q4 = minimaal 0,54 (zie feit 3) 0,82 + 0,54 + 0,54 = 1,90 EUR Dat geeft een KW van 10,5 (koers van 20 EUR). VERWACHTINGEN De verwachtingen zijn echter dat ASMI dus nog meer winst zal boeken. Het management van ASMI heeft gezegd zich "comfortable" te voelen bij een consensus winst verwachting van minimaal 2 EUR. Dit geeft dus een KW van 10. Er zijn echter ook analisten die 2,25 EUR verwachten = KW 8,8 De verwachtingen voor 2001 lopen voorlopig naar een winst van rond de 3,00 EUR = KW 6,67. Deze informatie is voor IEDEREEN die een beetje z'n huiswerk doet eenvoudig van het web af te halen. Ik stel dan ook voor dat er voortaan alleen meningen op dit forum gegeven worden die goed onderbouwd zijn, om vele misverstanden en reacties daarop te voorkomen. Zo kunnen we het dan over wezenlijkere zaken hebben zoals de vraag: waarom wordt ASMi zo laag gewaardeerd momenteel? elkokko
  7. [verwijderd] 8 oktober 2000 23:57
    Hoi Elkokko, Je weet dat ik een fan van je ben, ook nu ziet je berekening en presentatie er weer netjes uit. Alleen ik mis iets; reageer nu ook eens op de berichten van de Volkskrant. Voorts worden hier geen meningen over de KW's gegeven, maar keiharde bewijzen, die ieder mens in bladen kan lezen, maar ook zeer eenvoudig zelf kan uitrekenen. Ik snap je irritatie in bericht niet echt. Groet Rico.
  8. elkokko 9 oktober 2000 00:16
    Hoi Rico, Kijk, irritatie is een groot woord. Maar ik lees de laatste tijd wel iets te veel berichten (zie ook column van Van Zeijl) van mensen/analisten die maar wat roepen, zonder goed naar (de juiste) bronnen te kijken. Natuurlijk is de Volkskrant een gerommeerde krant, maar dat betekent nog niet dat je niet kritisch naar info hoeft te kijken. Als ik mij niet vergis (want ik heb de krant niet voor me liggen) staat in de Volkskrant KW 1999 vermeldt. Dat is dus vorig jaar en niet echt actueel. Als je je ook maar een beetje zou verdiepen in het fonds (bv de winstrapportages) dan zie je toch vrij snel dat de cijfers niet kloppen met de actualiteit. Ik zou niet weten hoe ik nog anders op onjuiste berichten zou kunnen reageren dan gewoon de feiten te vermelden. Waar ik me alleen enorm over verbaas is dat veel mensen maar ergens achter aan lopen zonder zelf hun huiswerk te doen. Het is hetzelfde principe dat ervoor gezorgd heeft dat zoveel mensen in WOL getrapt zijn... elkokko
  9. [verwijderd] 9 oktober 2000 01:14
    Hoi Rico, Ik weet eigenlijk niet wat jij van dit forum verwacht, dat we allemaal braaf lezen (en niet reageren), ook al wat er maar wat geroepen door mensen die blijkbaar niet verder kijken dan hun neus lang is. Er zijn mensen hier die een groot gedeelte van hun kostbare tijd de moeite nemen om ASMi (en daarbij ook de SEMI-sector) onder de loep te nemen. Daarom ben ik het met Elkokko eens, dat men niet zomaar wat moet roepen, vraag het dan eerst als je het niet weet. Zoals, "Klopt het dat ASMi een KW heeft van 71?", i.p.v. van ASML KW 187 en ASMi heeft een KW van 71. En zoniet, dan is het toch niet vreemd dat door de mensen die er wel verstand van hebben gereageerd wordt (misschien niet altijd even vriendelijk, maar soms wordt je moe van al die onzin die geplaatst wordt). C U, Jimbo
  10. [verwijderd] 9 oktober 2000 10:32
    Hoi Jimbo, Ik verwacht zeker niet, dat we alles klakkeloos moeten lezen en accepteren. Maar sommige mensen willen zich door berichten op een forum te ventileren, positief presenteren. Dit gaat niet altijd even goed, dat realiseer ik me heel goed, maar als de berichten later door bijvoorbeeld Elkokko of door wie dan ook gecorrigeerd worden, hebben ze daar zelf veelal het meeste last van. Wat ik probeer te zeggen, is, laten we een beetje aardiger tegen elkaar doen, het is ten slotte geen wetenschappelijk forum, waar je als je iets verkeerds presenteert meteen tot de grond toe wordt afgebroken. Maar oké, iets kritischer naar jezelf kijken is nooit weg. Groet Rico.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.