Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Imtech« Terug naar discussie overzicht

Draadje voor evt adviezen van andere aandelen dan Imtech....

41.365 Posts
Pagina: «« 1 ... 663 664 665 666 667 ... 2069 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 oktober 2014 10:11
    [quote alias=forest19 id=7952934 date=201410121002]
    [...]

    ik heb zopas ook wat brasileiras lastig gevallen in mijn basis portugees ( 3 jaar avondles) en van de meesten kreeg ik een lichte voorsprong voor neves te horen. Sommigen zeiden gelijkopgaand. Silva heeft nog steeds haar steun aan neves niet bevestigd. Afhankelijk van streek tot streek heeft neves een lichte voorsprong van 2 a 3 procent....
    [/quote

    Die berichten lees ik ook: n paar procent winst..

    17% winst voor Neves lijkt mij errug veel, Maran
  2. [verwijderd] 12 oktober 2014 10:11
    quote:

    profitmaker schreef op 12 oktober 2014 10:02:

    Al met al meent Steinebach dat beleggers zich te veel zorgen maken over de economie. „De risico’s zitten in mijn ogen ruim voldoende in de aandelenkoersen verdisconteerd. Bij ABN Amro blijven we zodoende overwogen in aandelen en beleggers zouden de dip kunnen aangrijpen om aandelen voor de langere termijn te kopen.”

    Wij van WC-eend adviseren........:-)
  3. Andre E 12 oktober 2014 12:29
    quote:

    profitmaker schreef op 12 oktober 2014 10:02:

    Ik ben het volledig met Steinebach eens. Ik ben ook volledig op calls overgegaan en zit dus bijna 100% long, alleen mijn turbo shorts Imtech moeten de 16e nog afgewikkeld worden. Ik verwacht dit jaar een echte eindejaarsrally met een AEX minimaal boven de 420. Een echte correctie verwacht ik niet. Andre roept dit al jaren en ook nu neem ik hem niet serieus. Als je dit jaren roept zullen de koersen echt wel een keer wat dalen maar ik zie het op dezelfde manier als Wies. There is no alternative (TINA) dus LONG.

    ’Correctie biedt kansen'
    door Johan Wiering



    Door tegenvallende berichten over de Europese economie zijn de aandelenkoersen vorige week stevig gedaald. Volgens beleggingsstrateeg Ben Steinebach van ABN Amro komt er echter geen nieuwe recessie. Hij adviseert de correctie dan ook te gebruiken om aandelen (bij) te kopen.



    De Amsterdamse beurs bereikte drie weken geleden nog het hoogste niveau in zes jaar, maar inmiddels staat de AEX-index dit jaar op verlies. Inclusief het dividend resteert er nog een minimale winst. Slecht nieuws over de Europese economie zorgde voor een verkoopgolf, zo benadrukt Steinebach. „Het IMF stelde zijn economische verwachtingen neerwaarts bij en dan vooral voor Europa. Ook ECB-president Draghi sprak zijn zorgen uit door de benadrukken dat de lidstaten hun financiële ruimte moeten gebruiken om hun economieën aan te jagen.”

    Beleggers begonnen zich vooral zorgen te maken over groeimotor Duitsland, na een reeks teleurstellende cijfers. De beleggingsstrateeg plaatst daar wel kanttekeningen bij. „De berichten over de industrie en de export waren weliswaar slecht, maar bedacht moet worden dat Duitsland in augustus relatief veel last heeft gehad van de dure euro en de crisis rond Oekraïne. Bovendien gingen bovengemiddeld veel Duitsers die maand met vakantie, nadat de afzonderlijke deelstaten de mogelijkheid kregen zelf hun vakantieperiode vast te stellen. En vergeet niet dat hoewel Duitsland een sterke productiesector heeft, deze amper 30% van de economie vertegenwoordigt. De veel omvangrijkere dienstensector draait nog altijd goed, afgaande op de recente inkoopmanagersindices.”

    Steinebach blijft voorts onverminderd positief over de Amerikaanse economie. „De VS zijn veel meer binnenlands georiënteerd dan Europa. Van de duurder geworden dollar of de economische afzwakking aldaar hebben de VS dan ook weinig last. Zelf denk ik dan ook dat de Fed de Amerikaanse economie medio volgend jaar sterk genoeg acht om tot de eerste renteverhoging over te gaan. Vervolgens kan de rente dan bij elke monetaire vergadering met een kwart procent verder worden opgetrokken.”

    Over de lichte afzwakking van de economische groei in China of de val van de olieprijzen maakt de beleggingsstrateeg zich bovendien weinig zorgen. „Laten we blij zijn dat de Chinese economie afkoelt en minder oververhittingsverschijnselen toont. En een groei van 7-7,5% is in geld uitgedrukt evenveel als de groei van 10% in 2009. Wat de olieprijzen betreft, is een deel van de daling te verklaren doordat ISIS olie is gaan verkopen. Hier staat geen verminderd aanbod door olielanden in de regio tegenover.”

    Al met al meent Steinebach dat beleggers zich te veel zorgen maken over de economie. „De risico’s zitten in mijn ogen ruim voldoende in de aandelenkoersen verdisconteerd. Bij ABN Amro blijven we zodoende overwogen in aandelen en beleggers zouden de dip kunnen aangrijpen om aandelen voor de langere termijn te kopen.”

    Kom je alweer aan met een onzinverhaal. Ik roep dit helemaal geen jaren. Ik roep dit van tijd tot tijd. Een correctie van 10% verwacht ik ja maar daarna weer omhoog. Jij doet net of ik een jarenlange neergaande markt voorspel. Helemaal niet maar een dosis normaal boerenverstand zegt mij dat er nu te veel lucht inzit. En als iedereen roept en er is geen alternatief en zelfs mijn buren en vrienden in aandelen zitten dan weet ik genoeg. Tijd voor een correctie. En zelfs dan zit ik ook aandelen long. En in een opgaande markt zit ik fondsen short. Het interesseert me geen moer waar we heen gaan als er maar beweging is. Maar nogmaals als mijn inbreng je niet bevalt dan sla je het toch gewoon over. Jij hebt de neiging om iedereen maar als een idioot en bleekneus neer te zetten. Alleen profitmaker heeft het gelijk aan zijn kant. Ik denk alleen dat je kwa rendement graag met me wilt ruilen. Ik doe dit al 25 jaar en moet er van leven. Ik werk namelijk niet voor een baas en kan me dus 24 uur per dag bezig houden met deze zeer ingewikkelde materie. En de hele dag maar roeptoeteren over weer 10 fondsen die je long of short moet gaan maakt je ook een beetje ongeloofwaardig. Voor de echte handel kun je je maar concentreren op een beperkt aantal fondsen en zelfs dan heb je de handen vol om een mooi rendement te maken. Ik hoop dat je wat meer respect gaat krijgen voor mensen met een wat andere mening dan de jouwe. Ook op het imtechforum werd ik dagelijks uitgemaakt voor rotte vis omdat ik al vanaf 11 euro short ging en dat ook duidelijk verwoorde waarom ik dat deed. Ik werd uitgemaakt voor debiel en had er totaal geen verstand van. Nou dat hebben we gezien. Verder wens ik je alle succes.
  4. MaranV 12 oktober 2014 14:36
    quote:

    Jan Pal schreef op 12 oktober 2014 10:11:

    [quote alias=forest19 id=7952934 date=201410121002]
    [...]

    ik heb zopas ook wat brasileiras lastig gevallen in mijn basis portugees ( 3 jaar avondles) en van de meesten kreeg ik een lichte voorsprong voor neves te horen. Sommigen zeiden gelijkopgaand. Silva heeft nog steeds haar steun aan neves niet bevestigd. Afhankelijk van streek tot streek heeft neves een lichte voorsprong van 2 a 3 procent....
    [/quote

    Die berichten lees ik ook: n paar procent winst..

    17% winst voor Neves lijkt mij errug veel, Maran
    Het blijven bescheiden peilingen op basis van enkele duizenden mensen natuurlijk maar zelfs dan is zo`n piek opvallend. Iedereen moet natuurlijk zelf beslissen of het een meerwaarde heeft. De peilingen voor de eerste ronde deden Neves immers ook 10% te kort (al was dat wel enigzins te verklaren door zijn sterke performance in het slotdebat voor de stemronde).

    Dat Silva haar steun nog niet officieel heeft gemaakt is gewoon een slimme zet van een vrouw die een mooie plek wil in de nieuwe regering en haar stemmers niet de indruk wil geven dat ze zo maar naar de kant van Neves overstapt en haar ideologie laat varen. Vrijdag zijn haar voorwaarden ingediend en we zullen deze week wel horen of ze er uit is gekomen met Neves.
  5. MaranV 12 oktober 2014 15:02
    "Fed officials say global slowdown could push back U.S. rate hike"

    Gelukkig :) onze vrienden van over de plas kunnen hun onderbroek weer uitwringen na een enge week en maandag weer up up up gaan omdat de FED het handje nog wel een tijdje boven het hoofdje gaat houden nu de wereldeconomie ons bang maakt.
  6. [verwijderd] 12 oktober 2014 17:56

    Nrc:zondag17.00
    BUITENLAND De rechtse kandidaat Aecio Neves krijgt steun van Marina Silva in de aanloop naar de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Brazilië. Silva eindigde bij de vorige ronde als derde. Tijdens de tweede ronde kunnen Brazilianen kiezen voor Neves of huidig president Dilma Rousseff.
    De politica van de Socialistische Partij heeft haar steun voor Neves uitgesproken tijdens een bijeenkomst in Sao Paulo, aldus Reuters.

    MINDER BEMOEIENIS STAAT IN ECONOMIE
    De voormalig minister van Milieu leek aanvankelijk de gedoodverfde oppositiekandidaat van Rousseff, maar tijdens de eerste ronde bleef ze steken op 21 procent. Neves kreeg een verrassende 33,6 procent van alle stemmen en Rousseff 41,5 procent. Dat was te weinig voor een absolute meerderheid.

  7. MaranV 12 oktober 2014 18:13
    Super nieuws Jan, bedankt. Jij blijft PBR long tot (minstens) na de verkiezingen toch?

    Er waren nog wel wat verschillen tussen de 2, (voor zover ik kon vinden) hoofdzakelijk dat Neves jeugdcriminaliteit zwaarder wil bestraffen terwijl Silva daar tegen zou zijn. Hier is ze dus blijkbaar toch mee overstag gegaan vanwege andere beloftes die Neves haar gemaakt heeft (al worden die nog niet geheel duidelijk belicht).

    Dit waren wel duidelijk punten van Silva:

    "On Saturday, he (Neves) announced in an open letter to the nation that he would incorporate into his manifesto issues such as land reform, the demarcation of indigenous lands and environmental concerns"

    www.bbc.com/news/world-latin-america-...
  8. [verwijderd] 12 oktober 2014 18:42
    quote:

    Andre E schreef op 12 oktober 2014 12:29:

    [...]

    Kom je alweer aan met een onzinverhaal. Ik roep dit helemaal geen jaren. Ik roep dit van tijd tot tijd. Een correctie van 10% verwacht ik ja maar daarna weer omhoog. Jij doet net of ik een jarenlange neergaande markt voorspel. Helemaal niet maar een dosis normaal boerenverstand zegt mij dat er nu te veel lucht inzit. En als iedereen roept en er is geen alternatief en zelfs mijn buren en vrienden in aandelen zitten dan weet ik genoeg. Tijd voor een correctie. En zelfs dan zit ik ook aandelen long. En in een opgaande markt zit ik fondsen short. Het interesseert me geen moer waar we heen gaan als er maar beweging is. Maar nogmaals als mijn inbreng je niet bevalt dan sla je het toch gewoon over. Jij hebt de neiging om iedereen maar als een idioot en bleekneus neer te zetten. Alleen profitmaker heeft het gelijk aan zijn kant. Ik denk alleen dat je kwa rendement graag met me wilt ruilen. Ik doe dit al 25 jaar en moet er van leven. Ik werk namelijk niet voor een baas en kan me dus 24 uur per dag bezig houden met deze zeer ingewikkelde materie. En de hele dag maar roeptoeteren over weer 10 fondsen die je long of short moet gaan maakt je ook een beetje ongeloofwaardig. Voor de echte handel kun je je maar concentreren op een beperkt aantal fondsen en zelfs dan heb je de handen vol om een mooi rendement te maken. Ik hoop dat je wat meer respect gaat krijgen voor mensen met een wat andere mening dan de jouwe. Ook op het imtechforum werd ik dagelijks uitgemaakt voor rotte vis omdat ik al vanaf 11 euro short ging en dat ook duidelijk verwoorde waarom ik dat deed. Ik werd uitgemaakt voor debiel en had er totaal geen verstand van. Nou dat hebben we gezien. Verder wens ik je alle succes.

    zolang ik je berichten lees Andre ben je negatief en verwacht je een correctie. Ook nu zal blijken dat je er volledig naast zit want de AEX gaat komende maanden fors omhoog. Ik spreek je 31/12/2014 hierover. Wil overigens niet zeggen dat ik geen respect voor je heb want dat heb ik wel degelijk alleen deel ik je mening totaal niet qua daling die eraan zit te komen. Ik voorzie een stevige rally de komende 2,5 maand. We staan nu op 395 en gaan voor 31/12 naar 420 plus verw8 ik.
    Ik heb overigens zeker niet altijd gelijk want heb dit jaar 3 forse uitglijders gemaakt met Thrombo, Corbion, en GTAT.
  9. [verwijderd] 12 oktober 2014 19:07
    quote:

    Jan Pal schreef op 12 oktober 2014 17:56:

    Nrc:zondag17.00
    BUITENLAND De rechtse kandidaat Aecio Neves krijgt steun van Marina Silva in de aanloop naar de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Brazilië. Silva eindigde bij de vorige ronde als derde. Tijdens de tweede ronde kunnen Brazilianen kiezen voor Neves of huidig president Dilma Rousseff.
    De politica van de Socialistische Partij heeft haar steun voor Neves uitgesproken tijdens een bijeenkomst in Sao Paulo, aldus Reuters.

    MINDER BEMOEIENIS STAAT IN ECONOMIE
    De voormalig minister van Milieu leek aanvankelijk de gedoodverfde oppositiekandidaat van Rousseff, maar tijdens de eerste ronde bleef ze steken op 21 procent. Neves kreeg een verrassende 33,6 procent van alle stemmen en Rousseff 41,5 procent. Dat was te weinig voor een absolute meerderheid.

    Goed nieuws Jan, bedankt! Ik zit niet zo heel zwaar in PBR (meer in Vale) maar dit is goed nieuws voor alle Braziliaanse aandelen als Neves gaat winnen dus mocht dat idd gaan gebeuren dan gaat Vale ook wel een keer draaien.
  10. [verwijderd] 12 oktober 2014 19:10
    TINA? Velen zullen toch liever 1,5% rente achteraf gehad hebben. amx,smallcaps en local zelfde beeld. En wieweet wat er nog tewachten staat.De termen THE NEW NORMAL en TINA zijn door de FINANCIELE WERELD alleen uitgevonden om zolang mogelijk t geld de goede richting op telaten stromen. Hun kant op dus:-)
    one.iex.nl/monitor
    Stijgers & dalers in %
    AEX*
    AMX*
    AScX*
    Indicatoren
    dag week maand YTD
    Heineken* 57,79 +17,75%
    ReedEls* 17,20 +11,72%
    Corio* 36,33 +11,51%
    Ziggo* 36,90 +11,14%
    ING* 11,03 +9,21%
    RoyalDutch* 27,84 +7,47%
    ASML* 71,84 +5,58%
    Unibail* 193,10 +3,68%
    Unilever* 30,34 +3,62%
    Boskalis* 39,74 +3,49%
    Delta Lloyd* 18,25 +1,14%
    KPN* 2,35 +0,17%
    Wolters* 20,01 -3,54%
    Ahold* 12,17 -6,96%
    Aegon* 6,16 -10,17%
    Philips* 23,09 -13,34%
    Akzo* 48,63 -13,69%
    Gemalto* 67,18 -16,04%
    DSM* 47,50 -16,91%
    Arcelor* 9,65 -25,62%
    OCI* 23,95 -26,84%
    SBM Off* 10,43 -29,56%
    TNT Expr* 4,74 -29,73%
    Randstad* 33,10 -29,81%
    Fugro* 20,95 -51,63%
  11. [verwijderd] 12 oktober 2014 19:13
    quote:

    easy56 schreef op 12 oktober 2014 19:10:

    TINA? Velen zullen toch liever 1,5% rente achteraf gehad hebben. amx,smallcaps en local zelfde beeld. En wieweet wat er nog tewachten staat.De termen THE NEW NORMAL en TINA zijn door de FINANCIELE WERELD alleen uitgevonden om zolang mogelijk t geld de goede richting op telaten stromen. Hun kant op dus:-)
    one.iex.nl/monitor
    Stijgers & dalers in %
    AEX*
    AMX*
    AScX*
    Indicatoren
    dag week maand YTD
    Heineken* 57,79 +17,75%
    ReedEls* 17,20 +11,72%
    Corio* 36,33 +11,51%
    Ziggo* 36,90 +11,14%
    ING* 11,03 +9,21%
    RoyalDutch* 27,84 +7,47%
    ASML* 71,84 +5,58%
    Unibail* 193,10 +3,68%
    Unilever* 30,34 +3,62%
    Boskalis* 39,74 +3,49%
    Delta Lloyd* 18,25 +1,14%
    KPN* 2,35 +0,17%
    Wolters* 20,01 -3,54%
    Ahold* 12,17 -6,96%
    Aegon* 6,16 -10,17%
    Philips* 23,09 -13,34%
    Akzo* 48,63 -13,69%
    Gemalto* 67,18 -16,04%
    DSM* 47,50 -16,91%
    Arcelor* 9,65 -25,62%
    OCI* 23,95 -26,84%
    SBM Off* 10,43 -29,56%
    TNT Expr* 4,74 -29,73%
    Randstad* 33,10 -29,81%
    Fugro* 20,95 -51,63%
    verhaal is heel simpel. over een wat langere periode leveren aandelen gemiddelde veel meer rendement dan een spaarrekening. Wat je verder hierboven suggereert mbt Tina is echt lachwekkend en zal ik dus verder ook maar niet op ingaan.
  12. MaranV 12 oktober 2014 20:14
    quote:

    Mr. President schreef op 12 oktober 2014 19:07:

    [...]Goed nieuws Jan, bedankt! Ik zit niet zo heel zwaar in PBR (meer in Vale) maar dit is goed nieuws voor alle Braziliaanse aandelen als Neves gaat winnen dus mocht dat idd gaan gebeuren dan gaat Vale ook wel een keer draaien.
    Vale zal hier zeker ook een paar procent van mee pikken (tenminste zo ging het de vorige maandag ook), misschien nog wel meer omdat het dividend er ook aan zit te komen.

    Ik bedenk me trouwens net pas hoeveel dom geluk ik de laatste weken gehad heb met Vale-PBR switches. Donderdag was ik grotendeels cash gegaan, met alleen een plukje Vale wat ik vrijdag nog op 11 eruit kon krijgen en vrijdag kwam net dat PT/PBR schandaal (verder) naar buiten. En nu de mazzel dat Silva al in het weekend haar steun betuigt aan Neves en ik (te) vol in PBR ben gegaan.

    We zullen zien hoe de beurs dit oppikt (waar ik zoiezo al een rebound verwacht dankzij het Fed praatje). Als het niet winnen van Dilma in de eerste ronde al genoeg was voor een relief rally van de hoge 13 naar 17 kunnen we morgen de 18 wel weer eens gaan testen met Neves die nu niet meer te stoppen lijkt.

    Het is trouwens wel komisch hoe Dilma communiceert: "Wij vallen onze tegenstander niet persoonlijk aan." En de volgende zin is dan "Ze verstoppen hun corruptie en verkochten Braziliaanse bedrijven voor de prijs van een banaan". Zeker na het schandaal wat vrijdag naar buiten kwam heeft ze geen poot meer om op te staan met haar laster campagnes. Dan rest alleen nog het bang maken: "Wij hebben de economie gered! Zonder ons gaat het helemaal kapot!". En dan komen de droge feiten weer om de hoek kijken met de partij van Neves die al in 2002 het werk deed om de hyperinflatie te beeindigen en Dilma (en 12 jaar PT) die het land inmiddels in een recessie gestort heeft (ondanks het veelvuldig misbruiken van PBR om de inflatie te remmen).

    Een kat in het nauw maakt rare sprongen maar zo`n oude poes als Dilma heeft geen schoppen aas meer achter de hand verwacht ik. Desondanks wordt het een hele interessante soap om verder te volgen :)
  13. Garibaldi 12 oktober 2014 20:16
    A consortium led by Petroleo Brasileiro SA (ADR) (NYSE:PBR-A) has signed a letter of intent with Odebrecht Oil & Gas and Teekay to charter a floating production, storage, and offloading vessel for the extended well test campaign at the Libra area of the Santos basin presalt. Delivery of the FPSO and startup of the first extended well test are scheduled for fourth-quarter 2016.
  14. [verwijderd] 12 oktober 2014 22:19
    quote:

    easy56 schreef op 12 oktober 2014 19:10:

    Stijgers & dalers in %
    AEX*
    AMX*
    AScX*
    Mooi overzicht. Misschien even doorsturen aan Klaas Knot ivm z'n zeepbelhypothese. Eventueel met annex koersgrafiekjes van BAM, Imtech, PostNL, Nutreco, AF KLM, Ballast Nedam, Ordina en TMG (O.K. beetje selectief ben ik wel.)
  15. durobinet 12 oktober 2014 22:20
    Texas health worker tests POSITIVE for Ebola: Outbreak of deadly virus on U.S. soil as 'heroic person' who treated Thomas Duncan is confirmed to have the fatal virus DESPITE wearing protective gear

    Read more: www.dailymail.co.uk/news/article-2789...
    Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

    Dus... let op Tekmira morgen!
  16. Chimpie 13 oktober 2014 08:53
    quote:

    profitmaker schreef op 13 oktober 2014 08:50:

    IK verwacht vandaag een opening tussen 390 en 393 maar dit is eveneens het laagste punt deze week. Calls inslaan en long gaan voor de rest van de weekwant vanaf hier hebben we het laagste punt gezien met de opening vandaag. Aex einde jaar 420+ verwacht ik.
    Dat zou mooi zijn, ik hoop met je mee dat we nu het laagste punt zien, maar ik ben benieuwd waar je deze stelligheid vandaan haalt.
  17. vegas 13 oktober 2014 08:56
    quote:

    durobinet schreef op 12 oktober 2014 22:20:

    Texas health worker tests POSITIVE for Ebola: Outbreak of deadly virus on U.S. soil as 'heroic person' who treated Thomas Duncan is confirmed to have the fatal virus DESPITE wearing protective gear

    Read more: www.dailymail.co.uk/news/article-2789...
    Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

    Dus... let op Tekmira morgen!
    De ebola pharmacuiten zijn wel lastig te peilen. Welke heeft nou The cure? De koersen vertonen heftige uitslagen en met wat pech zakt het weg om nooit meer overeind te komen. $CMRX viel laatst ook hard terug. Zeg het maar.
41.365 Posts
Pagina: «« 1 ... 663 664 665 666 667 ... 2069 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.