Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

nieuwe hype

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 januari 2004 09:21
    komende jaren zal duidelijk worden dat er een nieuwe hype zit aan te komen!!!
    We hebben al weer een tijdje geen beurslievelingen meer gehad zoals in het verleden de financials en later de IT en internetfondsen.
    Kijkend naar het verleden moet je zorgen dat je er op tijd bij bent!
    Diegenen die 15 jaar geleden de juiste vooruitziende blik hebben gehad, en zich toen wat Cisco of Microsoft aangeschaften, hebben het rijk worden niet tegen kunnen houden!!!

    Naar mijn mening " en ik heb me hier goed in verdiept", worden de komende decennia die van de zich onwikkelende waterstofeconomie!
    Waterstof wordt de brandstof van de toekomst, is onbeperkt voorradig, schoon, veilig, en de technologie is op dit moment volop in ontwikkeling.
    Vooral de bedrijven die zich toeleggen op de ontwikkeling van de brandstofcel zullen een explosieve ontwikkeling doormaken.
    Boeren zullen geen suikerbieten meer verbouwen maar met zonnecollectoren op hun land d.m.v. electrolyse, waterstof produceren dat weer als brandstof dient voor de brandstofcel waarmee onze auto wordt aangedreven, en waarmee ons huis wordt verwarmd.
    Ook op onze woningen zullen steeds meer zonnecollectoren verschijnen waarmee we onze eigen brandstof kunnen maken en waarmee we ons huis verwarmen en de auto aftanken.

    Investeren in de afzonderlijke bedrijven kan natuurlijk maar is een loterij omdat pas in de toekomst duidelijk zal worden wie zich als de marktleiders zullen ontpoppen.

    De beste manier om de boot niet te missen is nu investeren in het:

    Ohra New Energie fonds

    Ik heb wat links toegevoegd voor de geinteresserden

    www.rmi.org/images/other/E-H2FutureOf...
    waterstof-energie.pagina.nl/
    www.fuelcellenergy.com/
    www.fuelcell-eur.nl/index.html
    www.waterstofvereniging.nl/
    www.stuartenergy.com/

    met vriendelijke groet

    Rob
  2. [verwijderd] 5 januari 2004 10:21
    Rob
    Aanbevolen natuurlijk. Lees ook het document betreffende
    NANOTECHNOLOGIE. Het zit in de lucht en je hoeft het maar
    te pakken. In de States (US) de hype and booming. Het
    initiatief is gestart door WALLIN. Over enige tijd komt
    er ook nog een artikel op zijn site (MSN) mbt VOID.
    SURFEN op het WEB zonder bord. Voor Nederland geeft hij
    baanbrekende INFO.
    gideon
  3. [verwijderd] 5 januari 2004 11:17
    Shell en BP zijn de grote inverteerders in nieuwe schone energie.

    Het gaat erom dat je er op tijd bij bent voordat de grote omwenteling op gang komt!!

    Deze omwenteling gaat wel 50 jaar duren en duizenden miljaren euro's kosten

    Shell heeft kort geleden 2 hypermoderne fabrieken voor zonnepanelen geopend in Potugal en in Duitsland, en investeert veel geld in research

    Kijk maar eens op:

    www.shell.com/home/Framework?siteId=h...

    gr Rob
  4. [verwijderd] 5 januari 2004 11:27
    De snelheid waarop dit gaat plaatsvinden is natuurlijk ook helemaal afhankelijk van de kostprijs van de nieuwe schone energie!
    Aangezien het zo is dat een aantal grote olieproducerende landen al hebben aangegeven aan hun produktieplafond te zitten oa " Saudie Arabie",
    En voortbordurend daarop Landen als India en China de komende jaren extreem veel olie meer zullen vragen voor hun snel groeiende economie en ook willen al deze miljarden mensen in de toekomst nog eens in een eigen auto rijden. Ik verwacht dat binnen 5 jaar de kosten van olie totaal de pan uit rijzen door de te grote vraag. Je zult eens zien hoe snel dat we dan met waterstof te maken krijgen!!!

    gr Rob
  5. durobinet 5 januari 2004 14:47
    Goede gedachte en als je je eer werkelijk goed in verdiept hebt, heb je ongetwijfeld het boek "The Hydrogen Economy" gelezen van Jeremy Rifkin.
    Een eye opener!
    Alles in deze wereld draait om energie. De huidige fossiele energie (olie, kolen e.d.) lopen op z'n eind en worden straks bijkans onbetaalbaar. Als straks de olieproducerende landen de laatste druppels uit hun grond halen zijn de Arabieren de lachende overwinnaars. Zolang het duurt natuurlijk. Maar intussen kunnen ze vragen wat ze willen tenzij Amerika (en andere landen?) ingrijpen.
    Intussen is het de hoogste tijd dat een nieuwe energievorm wordt klaargestoomd als vervanging van de oude. Voor zover nu bekend biedt alleen waterstof die mogelijkheid.
    Het is zaak de juiste aandelen/bedrijven te kiezen en/of fondsen.
    vr.gr. duro
  6. [verwijderd] 5 januari 2004 14:51
    Hydrogen,
    precies, je moet de bedrijven hebben die essentiele patenten hebben. Ik zou alleen niet weten welke dat zijn. Waarschijnlijk heeft Ballard wel een goede patentpositie, dat zijn toch de grote jongens in brandstofcellen.

    Ohra new energy heb ik al jaren, maar ben er nog niet blij van geworden. Ze zijn fors teruggevallen in 2000-2002 en zijn afgelopen jaar ongeveer vlak gebleven. Ohra doet het sowieso slecht met al zijn fondsen, na de grote successen in de 90-er jaren. Je mag twijfelen aan hun huidige beleggingsbeleid.

    Dik
  7. [verwijderd] 5 januari 2004 17:12
    Je hebt deels natuurlijk gelijk, al heb ik wel gezien dat bijvoorbeeld de autoindustrie al redelijk ver is met auto's op waterstof, of hybryde op elektro en bezine. Ik denk dat op lange termijn de arabische landen weer even arm worden als ze 100 jaar geleden waren. Tenzij ze het goed investeren natuurlijk. Maar daar heeft de gewone bevolking aldaar weinig aan.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.