Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Intereffect japan warrant

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 november 2003 14:40
    Rond de 9700 vindt de nikkei steun (vorige weerstand)

    Maandag ga ik weer eens even weer wat intereffekt shoppen, je moet echter bij dit fonds 2 zaken enorm goed in de gaten houden

    a) het lijkt altijd harder te dalen dan te stijen
    b) enorm sentiments afhankelijk (in neergaande markt ben je de lul)
  2. [verwijderd] 22 november 2003 18:25
    Het fonds heeft totaal geen hefboomwerking meer sinds de scherpe dalingen afgelopen drie jaren. Ik heb zelfs het idee dat de dalingen wel hefboomwerking hebben maar de stijgingen niet meer. Logisch alle geinvesteerde premie van afgelopen jaren is verspeelt en dan blijft er met zo'n fonds niets meer van over. Als men er niet voor gezorgd had dat er op het laats volgens mij zo'n 40% in kas zat,stonden we nu zelfs op 0,40. Ze hebben geluk dat er nog steeds nieuwe aandelen worden uitgegeven anders waren ze helemaal uitgespeeld!!Immers van dat geld wat er nu door die beleggers in gepompt wordt kan men weer in japan warrants kopen maar let wel we moeten het totale relatief lage fondsvermogen steeds met meer aandelen delen. Daarom heb ik na 5 jaren hierin belegd te hebben alles verkocht.als de nikkei index aankomende jaren een zijwaartse beweging maakt dan zul je zien wat er met dit fonds gebeurt!
  3. [verwijderd] 22 november 2003 19:04
    iid Peterlins,
    De fut is er helmaal uit!
    Een voorproefje hebben we deze week al gehad.
    Afgelopen donderdag maakte de Nikkei een rebounce van plus 2.6%.
    Jap.warrant was hier woensdag gesloten op € 1.23 (ik was ingestapt voor een kleine bounce, nasdaq groen enz.) en opende donderdag op 1.21 t/m 1.26.
    Dus geen bounce....helemaal niets.
    Ik heb ze weer vlug weggedaan voor 1.23.
    gr.fes
  4. dominee 26 november 2003 21:57
    Beste Dik,

    De IJW is inderdaad voor het grootste deel afhankelijk van de Nikei. Maar zijn koers wordt ook bepaald door andere factoren, neem alleen al de Warrantsconstructie, de fondsmanager, en het sentiment op de beurs waarop de IJW stukken verhandeld worden, in dit geval o.a. Amsterdam. Ik denk daarom dat je ta-gereedschappen mag toepassen op de koers van IJW, zij het op de korte termijn. Je ziet dat IJW soms een eigen koers vaart, los van moeder Nikei.
    Ik vraag me af of ik deze stukken moet houden.

    Ds
  5. [verwijderd] 26 december 2003 02:05
    Goede vraag, maar niet zo'n makkelijk antwoord. Het hangt toch allemaal van de Nikkei af, alhoewel de warrant die niet helemaal eenduidig volgt zoals hierboven bediscussieerd.

    De Nikkei zit in een stijgende driehoek waardoor een uitbraak boven de 10.500 aanstaande lijkt. Ook de EB indicator is alweer positief gedraaid. Dat zou dan ook een goed koopmoment opleveren voor de warrant.

    Dik
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.