Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

Laatste koers (eur) Verschil Volume
5,175   -0,040   (-0,77%) Dagrange 5,100 - 5,175 26.592   Gem. (3M) 261,1K

Maandag 27-01-2014

186 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 januari 2014 20:23
    quote:

    Maandag schreef op 26 januari 2014 18:26:

    [...]De shorters hebben al jaren de grootste invloed erop, dus shorters negeren vind ik naïef en kop in het zand steken.
    Trouwens, hoe kun je zeggen dat long partijen meer invloed hadden vorig jaar?
    De shorters hadden flink gecoverd, dus in dit geval waren de shorters flink verantwoordelijk voor de stijging.
    De stijging van aex van bijna 20% vorig jaar had ook invloed.
    Wie zegt dat short partijen de grootste invloed hebben? Dat weet je niet. Als een koers daalt kan dat zowel door longs komen (uitstappers) of door shorts (instappers). En vice versa als de koers stijgt kan dat komen door shortcovering of door "nieuw geld". Dat voorbeeld van Allianz is een voorbeeld van nieuw geld. Staar je dus niet teveel blind op de AKO-tjes. Zonde van je energie. Er zal altijd armpje drukken zijn door longs en shorts. Dat AKO diepe zakken heeft is ook geen argument, want grote pensioenclubs die long zitten hebben dat net zo goed.
  2. [verwijderd] 26 januari 2014 22:36
    quote:

    Maandag schreef op 26 januari 2014 22:24:

    [...]

    Wordt dat niet gezien, beter niet beleggen dan.

    Ik ontken TOTAAL NIET dat er hedgefunds zijn, maar waar ik tegen ben is doen alsof deze er alleen maar zijn en andere factoren niet. Probeer er eens een beetje boven te staan en kijk eens naar de GEHELE context. Shortsellers maken daar onderdeel van, net zoals partijen die wel iets in tomtom zien, zoals een aantal beleggingsfondsen. investors.morningstar.com/ownership/s... En zo zijn er wel meer invloeden, zoals het macro klimaat en ga zo maar door.

    Je bent gewoon verblind geraakt door 1 factor en hebt zelf verzonnen dat die factor allesbepalend is, maar dat kan je totaal niet aantonen. Vervolgens zeg je dat anderen dat ook vinden. Je denkt namens anderen te spreken, terwijl dit forum de laatste tijd voor 50% bestaat uit JOUW berichten dat het allemaal geboefte en gespuis is dat het aandeel manipuleert en dat het aandeel alleen maar geshort wordt. Het aantal namen waaronder je dat gedaan hebt is al niet meer te tellen.

    Wat ik daar op tegen heb is a) de stemming die je daarmee creëert en b) dat je het totaal niet kunt onderbouwen maar wel anderen 'jouw' waarheid door de strot duwt.

    Bij ieder aandeel heb je ups en downs en TomTom doet het wat dat betreft helemaal niet slecht sinds medio 2013. Ook zie je sommige grote beleggers instappen. Dus wie heeft er nou een brilletje nodig? Je zit de hele dag te turen naar de orderboeken en als er een getalletje langs ziet komen dat je niet kan duiden, dan komen hier de verhalen weer tot in den treuren herhaald.

    PS
    Vertel me niks over banken, ik weet er genoeg van. Libor is in deze context echter niet relevent. Wellicht ergens een klok horen luiden... Ik zeg niet dat je alles moet vertrouwen, maar je moet ook niet alles wantrouwen!

  3. [verwijderd] 26 januari 2014 22:51
    quote:

    Maandag schreef op 26 januari 2014 22:48:

    [...]volgens jou is het niet waar wat ik zeg en kan ik dat niet bewijzen, maar dat geldt ook voor jou.
    Dat het NIET zo is kun jij niet aantonen.
    Dus laat mij zeggen wat ik wil, mag jij zeggen wat jij wilt, is toch niet zo moeilijk.
    Omdat je vaak mij persoonlijk aanvalt, maak je het steeds erger.
    Je was een stuk milder tegen Bart die dagelijks de boel afkraakte, dat is veel erger.
    Ik zeg niet dat TomTom slecht is, anders zat ik er niet voor 109% in, ik zeg alleen dat het gemanipuleerd wordt, en niet een beetje.
    Bart zei jarenlang dat het bedrijf slecht is, en daar deed je nooit moeilijk over, raar hoor, omdat het volgens jou juist zo top is allemaal.
    Daar deed ik zeker wel moeilijk over toen Bart dat deed. Ik heb hier veel discussies gevoerd met Bart. Discussies die naar ik hier lees zelfs door sommigen worden gemist (niet door mij, want ik werd er een beetje moe van). Dus ik mag nu best een keer iets tegen jou zeggen.

    Je zou het ook als tip kunnen zien, om je horizon wat te verbreden en naar het geheel te kijken. Ik heb het idee dat je ergens een jaar geleden een beetje bent afgegleden (misschien toen je meer te weten kwam over shortsellers en het register) en sindsdien allerlei niet tastbare factoren de schuld geeft van jouw tegenvallende rendement.
  4. [verwijderd] 26 januari 2014 23:02
    quote:

    Maandag schreef op 26 januari 2014 22:54:

    [...][Modbreak IEX: Gelieve niet voortdurend dezelfde niet onderbouwde positieve of negatieve berichten op het forum te plaatsen, bericht is verwijderd.]
    Er was een tijd vroeger toen je nog 'HarryA' heette, dat je normaler postte. Of misschien verbeeld ik me dat. Op een gegeven moment ging het meer en meer over het shortsellen. En op een gegeven moment ging het daar voor 99% over en ging je in je eentje op een eigen forum dagelijks uit je dak. Dat bedoelde ik met afglijden. Ik ken je persoonlijke situatie niet, dus misschien moet ik mijn woorden nuanceren en zeggen dat je post-gedrag is afgegleden. Want dat vind ik zeker...

    Uiteraard is er veel manipulatie in de financiële wereld, op dit moment wordt Turkije even vakkundig te grazen genomen door een zooi sprinkhanen. Dat zie ik ook wel. Maar als je achter iedere boom een misdadiger ziet en bij ieder schaduw denkt dat er een 'boefje' is dan zou ik niet lekker slapen en stoppen met beleggen.

  5. [verwijderd] 26 januari 2014 23:36
    quote:

    Maandag schreef op 26 januari 2014 23:09:

    [...][Modbreak IEX: Gelieve niet voortdurend dezelfde niet onderbouwde positieve of negatieve berichten op het forum te plaatsen, bericht is verwijderd.]
    Zelfs op zondag wordt er gemanipuleerd haha Harry!.Als je vorig jaar in maart had gekocht en onlangs op 6,20 had verkocht hadden we je niet gehoord Harrie.Of was dat ook manipulatie?.Dagelijks dat gezeur:hou toch eens op man!.Of ga jeu de boulen i.p.v. beleggen.
  6. [verwijderd] 26 januari 2014 23:48
    quote:

    Hoopmazzel schreef op 26 januari 2014 23:36:

    [...]

    Zelfs op zondag wordt er gemanipuleerd haha Harry!.Als je vorig jaar in maart had gekocht en onlangs op 6,20 had verkocht hadden we je niet gehoord Harrie.Of was dat ook manipulatie?.Dagelijks dat gezeur:hou toch eens op man!.Of ga jeu de boulen i.p.v. beleggen.
    Als je dan het kleine balletje wegkegelt, dan is het manipulatie van het jeu de boules spel!
  7. B_B 27 januari 2014 00:09
    Op 31-12-'13 om 02:33 uur schreef bennie:

    Volgende week begint de correctie in Amerika.
    2014: GOUD herstelt minimaal 40%.

    The first few months of a new Fed Chair's term are marked by a very specific type of volatility in the markets.
    Specifically, gold prices will rally faster than stocks or stocks will fall faster than gold.
  8. B_B 27 januari 2014 01:20
    Something Ominous May Be Coming
    By David I. Kranzler | Market Overview | Jan 24, 2014

    Earlier this week 30-day/4-wk T-Bills were auctioned off a 0% rate. Intra-day, after the auction, the rate went negative. Negative short term rates were last observed in 2008, before the Lehman/AIG/Goldman collapse occurred.
    .....
    The point here is that negative T-bill rates only occur when very big investors are concerned about the return OF their money and not the return on their money. Think about what a negative T-bill rate means. It means that someone is paying more for the T-bill than they get in return when it matures a few weeks later. Why would someone do that? It's the "safest" place to park large sums of cash.
    .....
    www.investing.com/analysis/something-...
  9. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 27 januari 2014 06:57
    quote:

    Bobbel schreef op 26 januari 2014 09:19:

    Beste TT-volgers,

    Natuurlijk was vrijdag geen leuke dag. Maar laten we eerlijk zijn, in het verleden zakte TT wat verder door het ijs. Tevens zijn er geen grote aantallen over de toonbank gegaan. Kortom ik blijf positief en heb de daling aangepakt om mijn positie verder uit te breiden met de aanschaf van call opties 3,50 juni 2015. Binnenkort komen de cijfers er aan. Het moet gek lopen wil hier geen positief verhaal uit komen. Als je ziet wat er in 2013 is gebeurd en wat er het komende jaar staat te gebeuren dan moet je voor de persconferentie wel een netje citroenen opeten om niet iets positiefs te vertellen. Waar ik naar uitkijk zijn de cijfers van Apple maar vooral wat ze gaan doen met hun cashpositie. Zouden ze iets roepen over ???
    ...
    AB, Bobbel. Een inhoudelijke en terzake opening. Helaas wordt je dag/weekopening direct weer overschaduwd door gezeik over ene Harry en shorters en hun invloed.
    Hoewel Justin daaraan meedoet, ben ik het wel met hem eens dat het op (M)LT irrelevant is.

    Het is om moe van te worden. Echt inhoudelijke posts, positief of kritisch, worden steeds schaarser.

    Je aanschaf van calls jun 2015 strike 3,50 (intrinsieke waarde bijna 1,90) is overigens wel een eye-opener. Met een laatste quote van ca 2,10 is de tijdwaarde ca 0,20€.
    Het verlies daarvan wordt grotendeels goedgemaakt door het rentevoordeel in 1,5 jaar: € 1,90 x (zeg) 5% x 1,5 = € 0,14.

    Waarom neem ik 5%? Dat is natuurlijk niet de huidige spaarrente (belachelijk laag), ook niet creditcardrente (belachelijk hoog), maar iets als het dividendpercentage op een degelijk aandeel als RDS, of bijna de rente op effectenkrediet.

    Met die call kom ik 'rentetechnisch' dus nog 20-14 = 6 cent te kort. Maar dan wel rustiger slapen, en bovendien: bij evt. daling van de TT-koers stijgt de tijdwaarde van deze calloptie. (Neem bijv. de huidige koers van de call jun2015 strike 4, die is ca 1,75, dus tijdwaarde 0,40). Dus het verlies op deze call is in dat geval minder dan op het aandeel zelf.

    Kortom: terzake post, Bobbel, AB-tje. Geen gezeik iedereen rijk (om met Koot en de Bie te spreken). Mits er geen rampen gebeuren. Dat is het netje citroenen waar je het over hebt. Onwaarschijnlijk, maar die kan je evt. later altijd nog uitpersen...
  10. Mojo 27 januari 2014 07:18

    Patentdeal tussen Google en Samsung

    Gepubliceerd: 27 jan 2014 06:18Laatste update: 27 jan 2014 06:18Economie

    Samsung en Google hebben een tienjarige overeenkomst gesloten over het delen van elkaars huidige en toekomstige patenten. Dat maakten beide bedrijven zondagavond bekend.

    De deal is bedoeld om de posities van beide bedrijven bij rechtszaken over patenten door concurrenten, met name Apple, te verstevigen. Samsung en Apple zijn al jaren verwikkeld in slepende juridische procedures rond patenten over de Android-apparaten van het Zuid-Koreaanse bedrijf. De financiële details van de overeenkomst, die wereldwijd geldt, zijn niet bekendgemaakt.

    Samsung is de grootste fabrikant van mobiele apparaten ter wereld. De meeste van Samsungs smartphones en tablets werken met Google's Android-systeem. Google nam in 2012 de smartphonefabrikant Motorola over om zo meer patenten op mobiele technologie te krijgen.

    In een verklaring stelt Samsung dat beide bedrijven 'de rest van de industrie tonen dat er meer is te winnen met samenwerking dan met het starten van onnodige patentgeschillen'.
186 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.