Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Nokia PSE:NOKIA.FR, FI0009000681

Laatste koers (eur) Verschil Volume
3,846   -0,076   (-1,95%) Dagrange 3,842 - 3,897 143.818   Gem. (3M) 158,7K

Andere aandelen van Nokia aandeelhouders

462 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 24 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Balimoney 18 november 2013 09:58
    quote:

    Pannenkoek1979 schreef op 18 november 2013 09:53:

    ik had ze er op $ 8,55 uitgegedaan, ik was er heilig van overtuigd wel onder de $ 8,25 weer op te kunnen pakken rond de cijfers. Maar toen spoot `ie er weer vandoor.. Jammer!
    Wel in de US nog 2000x Real Solar liggen, als staan deze momenteel fors onder water.
    Ja, het was met kromme tenen dat ik ze vast hield. Geukkig voor $10,12 kunnen verkopen.
  2. [verwijderd] 20 januari 2014 16:54
    Deze week cijfers Nokia en dinsdagavond amd. Voor mij spannende week want ik zit vol in beide aandelen. Verwacht bij Nokia niet zoveel: dit kwartaal nieuwe ceo, nieuwe strategie, dividend en defintieve overgang devices naar msft belangrijker dan cijfers. Behalve natuurlijk als cijfers fors afwijken van de verwachting..
    bij AMD is het retespannend. Afgelopen twee kwartalen een sell-of ondanks prima cijfers, waarbij de koers in de maanden erna herstelt. De vraag is natuurlijk hoe het dit keer zal gaan. Het succes van de turnaround (sinds nieuwe ceo rory read) wordt steeds duidelijker en groei in omzet zal groot zijn. Hoe meer ik over amd lees hoe overtuigder ik ben: afgelopen maand de stukken van ken luskin op sribd met reëele prognoses. En zelfs al doe je het wat conservatiever dan nog is amd minimaal een 10$ aandeel.
    opvallend is op de Engelstalige sites de hoeveelheid nokia-aandeelhouders (huidig en voormalig) die in amd zijn gestapt. Vergelijkbare turn-arounds van bijna failliet naar zeer veel potentie. Hier geloof ik alleen beeldscherm?
  3. [verwijderd] 20 januari 2014 18:14
    @Til10,

    Ben in November weer ingestapt op $3,50 en vorige week uitgestapt op $4,50. Ik denk dat AMD op korte potentie heeft om richting de $5 a $6 te gaan. Maar op lange termijn zie ik geen reden waarom ze richting de $10 zouden gaan.

    - PC verkopen en marges staan onder druk
    - Qua server processoren kunnen ze niet concurreren met Intel
    - ARM chip productie en console sales zal hun omzet en winst doen groeien, maar niet genoeg om te compenseren met de PC afname.
    - Ze hebben tot nu toe geen strategie voor de mobiele markt, behalve de productie voor ARM chips, waar nauwelijks marge op zit.

    Hoe denk jij dat AMD een verdubbeling maakt en naar de $10 gaat?
  4. [verwijderd] 20 januari 2014 22:26
    Lisad, dank voor je reactie. En mooie trade! Ik ben zelf niet zo van de korte termijn trades. Voor mij is van belang dat het bedrijf een goede turnaround maakt; dan stap erin voor een periode van een paar jaar. Vertrouwen in management, geloof in de strategie en zichtbare executie in de cijfers en marktontwikkelingen zijn voor mij doorslaggevend.
    de strategie van amd is om minder afhankelijk van pc-markt te worden, begint al te werken en werd afgelopen q zichtbaar in de cijfers: forse omzetstijging en verlies omgezet in winst. de divisie Graphics and visual solutions (GVS) was bijna even groot als de divisie Computing Solutions (CS)en zal morgen bij de cijfers groter blijken. Binnen de divisie CS worden ze minder afhankelijk van pc-markt en zullen ze de groei van de serverdivisie moeten hebben: aankoop SeaMicro en Verizon deal zijn een begin. Komende jaren zal amd marktaandeel van Intel winnen (vanwege sterke stijging Cloud computing).
    De console sales zal hun omzet en winst met vele malen het verlies in de pc-markt overtreffen voor de komende paar jaar.

    het nieuws tijdens afgelopen kwartaal is meer dan goed te noemen met verizon deal, hoger dan verwachte PS4 en Xbox one sales. Uitverkochte Apple mac pro. Uitverkochte high end retail GPUs (mede door LiteCoin miners).

    ik verwacht voor 2014 minimaal 7 mld $ omzet en minimaal 500 $ winst. Deze cijfers zijn voldoende voor 10$ aandeel (er zijn 765 mln uitstaande aandelen). Komende 2 jaar verwacht ik de grootste koersstijging omdat deze jaren de grootste opbrengst van de turnaround zullen laten zien: van verliesgevend naar winstgevend bedrijf met sterke omzetstijging.
  5. [verwijderd] 20 januari 2014 23:13
    Zit ook met beperkte hoeveelheid in Imtech. Doe bijna alles in opties en hoop bij Imtech dat ze momentum van deze maand kunnen vasthouden want ze lopen juni af. Heb vertrouwen in hun management maar turnaround van het vertrouwen kan wat langer duren dan ik had ingeschat.
    hoe dan ook Nokia en amd zijn voor mij beter te volgen en toekomst in te schatten, terwijl Imtech nu vooral toch nog sentiment is.
  6. [verwijderd] 20 januari 2014 23:31
    quote:

    Til10 schreef op 20 januari 2014 23:13:

    Zit ook met beperkte hoeveelheid in Imtech. Doe bijna alles in opties en hoop bij Imtech dat ze momentum van deze maand kunnen vasthouden want ze lopen juni af. Heb vertrouwen in hun management maar turnaround van het vertrouwen kan wat langer duren dan ik had ingeschat.
    hoe dan ook Nokia en amd zijn voor mij beter te volgen en toekomst in te schatten, terwijl Imtech nu vooral toch nog sentiment is.
    Nokia heeft de grote groei al achter de rug en amd zit in een krimpende markt. Imtech zit in een groeimarkt.
  7. [verwijderd] 20 januari 2014 23:56
    Ben ik niet met je eens: Nokia wordt na msft-deal eindelijk 'normaal' gewaardeerd en heeft veel lt-potentieel want zit in 3 groeimarkten met smartphones met patenten, nsn en here en dan nog het onbekende Advanced technologie als joker.
    AMD zit ook in meerdere sterke groeimarkten en maakt zich steeds minder afhankelijk van krimpende pc-markt.
    beide zitten (Nokia met nsn en amd met consoles) overigens ook aan het begin van een meerjarige cyclus.
    overigens vind ik vooral de individuele turnaround van een bedrijf van belang, ook al zit ik ook bij voorkeur in groeimarkten.
  8. [verwijderd] 21 januari 2014 22:57
    @Til10

    Q4 cijfers van AMD waren zoals analisten hadden verwacht en zelfs ietsjes beter, maar outlook voor Q1 lijkt negatief. 16% afname in omzet en nog altijd beter dan de Q1-2013 omzet.

    Markt reageert iets te heftig naar mijn mening. Ben ingestapt op 3,80 en als het morgen naar de 3,60 gaat koop ik wel bij. +-$4 is naar mijn mening de juiste waardering, met de potentie om naar de $5 te gaan.
  9. [verwijderd] 22 januari 2014 00:16
    Klopt weer zelfde patroon als vorige kwartalen. Cijfers wat beter dan verwachting analisten, toch opnieuw sell of. Denk dat ze bij omzet fout in de presentatie maakten door alleen QoQ te geven ipv YoY. Niet handig bij seizoensterk q4 naar zwak q1. De sterke kwartaaldaling krijgt nu nadruk. Terwijl amd voor dit jaar verdere omzetstijging verwacht en winstjaar. Verwacht ze nog steeds op 10$ binnen 2 jaar. Zit er nu al met veel in, maar zal bij verdere daling ook meer bijkopen. Heeft afgelopen kwartaal goed gewerkt.
462 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 24 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.