Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.351 Posts
Pagina: «« 1 ... 983 984 985 986 987 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Da Freeze 14 januari 2014 09:07
    quote:

    Bud Fox (= adison) schreef op 13 januari 2014 23:54:

    [...]
    Dan zal ik het ook nog een keer rustig uitleggen .... Niet erg hoor. Doe ik graag! Voor vandaag wel even de laatste keer.

    WoCos hebben vele tientallen miljarden aan subsidies ontvangen (en verdienen nog steeds miljarden door garanties van het Rijk en steun van gemeenten). Door al deze staatssteun zijn de sociale huren kunstmatig zeer laag. (dit alles nog geheel los van de huursubsidie)

    Deze staatsgesteunde WoCos zijn erg goed voor de mensen die dat echt nodig hebben. En die gun ik mijn betaalde belasting van harte!

    Voor mensen met een redelijk inkomen (43k) is deze kunstmatig lage huur (door die miljarden aan overheidssubsidies) totaal niet nodig en zeer onterecht! En is dus uiterst logisch dat deze subsidie voor deze rijke huurders in de sociale huursector wordt afgebouwd dmv hogere huur die via de verhuurdersheffing weer terug naar de staat gaan. Niet meer dan eerlijk!

    Door deze staatssteun is het daarnaast ook niet mogelijk gebleken een gezonde huurmarkt te ontwikkelen, juist omdat commerciele verhuurders (zonder subsidies) niet kunnen concureren. Juist door deze recente anti-subsidie maatregelen kunnen ook deze commerciele partijen weer tot de markt toetreden. Waardoor er ook een beter werkend middensegment in de huurmarkt ontstaat. Een lagere toetredingsgrens voor de sociale huurwoningen zou dit proces alleen maar sneller verbeteren.

    2012.realissues.eu/wp-content/uploads...

    Morgen nog een keer?
    Wat jij niet wilt begrijpen wat al door meerdere mensen op dit forum is opgemerkt is dat WoCo`s al JAREN geen subsidies meer krijgen van de staat.
    Van Wikipedia:
    In deze wet uit 1994 werd geregeld dat er voortaan geen objectsubsidies meer werden verleend. Doordat corporaties nu zelf het benodigde geld bij elkaar moesten halen, werden er minder goedkope sociale huurwoningen gebouwd - de huuropbrengsten van deze woningen ten opzichte van de bouwkosten zijn niet rendabel. Ook gingen woningbouwcorporaties over tot het slopen van goedkope woningen, hier kwamen minder en duurdere woningen voor terug.
    nl.wikipedia.org/wiki/Woningcorporatie

    In mijn ogen lijkt het erop dat je met een vendetta bezig bent om al het geld wat voor 1994 aan Wocos is gegeven, terug te vorderen middels (scheef)huurders. Ik vraag me alleen af wat jij hier zelf mee wilt bereiken.
  2. [verwijderd] 14 januari 2014 09:47
    quote:

    Da Freeze schreef op 14 januari 2014 09:07:

    Wat jij niet wilt begrijpen wat al door meerdere mensen op dit forum is opgemerkt is dat WoCo`s al JAREN geen subsidies meer krijgen van de staat.

    Helaas ben ik genoodzaakt om in herhaling te vallen door mensen die post op dit forum niet goed lezen en vervolgens op de man gaan spelen ;-(

    WoCos hebben hun jaarlijks directe subsidies afgekocht door in 1 klap vele tientallen miljarden van de staat te ontvangen. De Bruteringsoperatie.

    nl.wikipedia.org/wiki/Bruteringsoperatie

    Dat zou net zoiets zijn als dat je nu alle HRA ineens betaald aan huiseigenaren. En dan vervolgens dat huizenbezitters over 30 jaar gaan klagen dat ze nooit subsidie hebben ontvangen. Grote onzin dus!

    Daarnaast staat de overheid garant voor de bijna 100 miljard euro (!) aan leningen van de WoCos. Wocos verdienen daar naar eigen zeggen een miljard per jaar mee door rentevoordeel (35 euro per huurder per maand). Commerciele verhuurders hebben deze staatsteun niet!

    www.wsw.nl/overwsw/watdoenwe

    WoCos zijn en blijven dus zeer zwaar gesubsidieerd!


    Wat het grootste probleem echter is toch echt dat door deze decenia-lange zeer zwaar gesubsidieerde WoCos er nauwelijks commerciele verhuurders actief kunnen zijn in Nederland. Dit heeft de huurmarkt (en dus ook de woningmarkt als geheel) zeer zwaar ontwricht! Zo heeft Nederland in absolute termen Zo heeft Nederland in absolute zin 33% meer WoCo hokken dan heel Duitsland. En Duitsland heeft toch echt 4,5 keer meer inwoners!!!!

    2012.realissues.eu/wp-content/uploads...

    Dat moet worden aangepakt om weer een gezonde woningmarkt te krijgen. Het is niet voor niets dat er van die gigantische wachtlijsten (minimaal 8-10 jaar) voor die zwaargesubsidieerde WoCo hokken. Daarom is het een zeer goede actie (huurverhoging scheefwoners icm verhuurdersheffing) om deze gedrochten van staatsgesteunde WoCos aan te pakken zodat er een gezondere woningmarkt ontstaat.

    Succes met de verdere verwerking van deze nieuwe inzichten in de werkelijkheid! Voor sommige mensen blijkt het moeilijk om in te zien dat de woningmarkt meer is dan alleen de HRA (die ook geheel moet afgeschaft zoals ik al schreef)!

    www.nrc.nl/nieuws/2013/10/29/toptarie...

    werk ze!
  3. Da Freeze 14 januari 2014 10:03
    quote:

    Bud Fox (= adison) schreef op 14 januari 2014 09:57:

    [...]
    Heb je ook een inhoudelijke bijdrage? Of is deze inhoudsloze zin het beste wat je kan?

    Fijne dag kerel!
    Gelukkig speel je verder niet op de man.

    Je maakt nu zelf duidelijk dat, ondanks de subsidies aan de wocos, de huizenprijzen veel te hoog zijn. Hierdoor wordt automatisch de huur dus ook te hoog. Dus nu moeten huurders ook bloeden voor de door subsidies verstierde huizenmarkt.
  4. [verwijderd] 14 januari 2014 10:17
    quote:

    Da Freeze schreef op 14 januari 2014 10:03:

    Je maakt nu zelf duidelijk dat, ondanks de subsidies aan de wocos, de huizenprijzen veel te hoog zijn. Hierdoor wordt automatisch de huur dus ook te hoog. Dus nu moeten huurders ook bloeden voor de door subsidies verstierde huizenmarkt.
    Geweldig om te zien hoe sommige (vooringenomen) hersenen werken. Ik schrijf een betoog over de zeer zwaar gesubsidieerde woning coorperaties waardoor commerciele verhuurders geen kans maken in Nederland ... en dan koppele sommige dat direct aan (de volgens hen) te hoge huizenprijzen (heb het woord niet eens genoemd!).

    Geniaal! Onnavolgbaar ... maar geniaal!

    Wist je al dat de ECB juist vindt dat de huizenprijzen in Nederland (tot wel 40%) te laag zijn?
    www.rtlnieuws.nl/economie/home/ecb-hu...

    En zo denken de kopers er blijkbaar ook over gezien de 1,5% prijsstijging in het laatste kwartaal!
    www.rtlnieuws.nl/economie/home/huizen...

    Succes kerel!
  5. [verwijderd] 14 januari 2014 12:24
    FNV ziet pensioen als onderpand hypotheek

    Werknemers en werkgevers werken aan een plan waarbij het enorme pensioenvermogen van Nederlandse werknemers de huizenmarkt vlot kan trekken zonder dat de pensioenopbouw verloren gaat.

    Door pensioengelden op een slimme manier in te zetten als onderpand voor hypotheken wordt rust gecreëerd en kan ook de economie opbloeien.

    FNV stelt voor dat werknemers hun pensioenvermogen eventueel kunnen inzetten bij de aflossing van de restschuld op hun hypotheek. De pensioenaanspraak geldt dan als waarborg voor de bank als de opbrengst bij een verkoop van de woning lager is dan de hypotheek. „Het pensioenvermogen dient dus als onderpand”, zegt FNV-bestuurder Gijs van Dijk over het voorstel. „Op die manier willen we rust op de huizenmarkt creëren en de koopkracht bevorderen.”

    Het plan is het nieuwe paradepaardje van de FNV in onderhandelingen met het kabinet over een nieuw pensioencontract.


    www.nujij.nl/politiek/fnv-ziet-pensio...
  6. forum rang 6 NewKidInTown 14 januari 2014 12:39
    Ja bent er maar druk mee, geeft niet hoor.

    Desalniettemin zal de gemiddelde woningprijs herstellen naar het 400-langjarig gemiddelde, dus circa 100.000 euro en met een beetje overdrijving in de markt gaan we naar de 50.000 euro INCLUSIEF grond.

    marketupdate.nl/nieuws/economie/wonin...
  7. Da Freeze 14 januari 2014 15:33
    Dit:
    FNV ziet pensioen als onderpand hypotheek
    Werknemers en werkgevers werken aan een plan waarbij het enorme pensioenvermogen van Nederlandse werknemers de huizenmarkt vlot kan trekken zonder dat de pensioenopbouw verloren gaat.

    En dit:
    De pensioenaanspraak geldt dan als waarborg voor de bank als de opbrengst bij een verkoop van de woning lager is dan de hypotheek. „Het pensioenvermogen dient dus als onderpand

    matchen niet met elkaar. Je kan pensioenopbouw niet NIET verloren laten gaan als pensioengeld naar de bank gaat als onderpand bij verkoop van een verlieslatend huis.

    Als ik dit zo bekijk lijkt mij dit weer een voordeel voor de bank en een koude kermis voor de huizenkoper. Maar deze laatste komt daar pas achter als de pensioengerechtigde leeftijd is bereikt.
  8. @iPlof 14 januari 2014 16:14
    quote:

    KidBackInTown schreef op 14 januari 2014 12:39:

    Ja bent er maar druk mee, geeft niet hoor.

    Desalniettemin zal de gemiddelde woningprijs herstellen naar het 400-langjarig gemiddelde, dus circa 100.000 euro
    Die 100.000 afgezet tegen inflatie van 2,5% is over 35 jaar pakembeet 237.500,-

    Zou een huis van nu van 2 ton zeer gematigd gemiddeld onder inflatie stijgen met een half procent per jaar de komende 35 jaar dan komt het daar ook op uit.

    Ik denk dat er komende jaren prijsdruk en dalingen blijven bij alles boven de 3 ton en in krimpgebieden maar lange duur gemiddeld zeer gematigde prijsontwikkeling is reëel (en bovendien door velen het meest gewenste scenario) en dan krijgen we in de modale huizenmarkt geen crash.

  9. Brievenbus 14 januari 2014 17:36
    quote:

    KidBackInTown schreef op 14 januari 2014 12:39:

    Ja bent er maar druk mee, geeft niet hoor.

    Desalniettemin zal de gemiddelde woningprijs herstellen naar het 400-langjarig gemiddelde, dus circa 100.000 euro en met een beetje overdrijving in de markt gaan we naar de 50.000 euro INCLUSIEF grond.

    marketupdate.nl/nieuws/economie/wonin...
    Wat?

    Pot, ketel, en dat nota bene van de veelposter van dit draadje.
    Dat je inmiddels hebt ingezien dat dit draadje door de werkelijkheid is ingehaald en daarom minder post doet daar niets aan af, je hebt dit draadje maandenlang met tientallen postings per dag vervuild / gedomineerd.

    En, nee, kid, je kan onzin blijven herhalen tot je een ons weegt, het blijft onzin.
    Dus, helaas, geen huisje voor jou voor 50K.....
  10. [verwijderd] 14 januari 2014 18:10
    quote:

    Bud Fox ;-) schreef op 14 januari 2014 09:47:

    [...]
    Helaas ben ik genoodzaakt om in herhaling te vallen
    WoCos zijn en blijven dus zeer zwaar gesubsidieerd![/b]

    Je luistert te veel naar wat de politiek en de media vertellen
    over woco's , maar die geven een verdraaid beeld van de
    werkelijkheid.

    Voor 2008 was Vestia een van de rijkste woco's in Nederland
    al het geld wat ze verdiende werd opgebracht door huurders
    en gemeentes die ze weer spekte met gesubsidieerde grond
    aankopen , zo heeft Vestia hele wijken in Den haag plat
    gegooid en er koopwoningen neer gezet, die vervolgens weer
    met dikke winsten werden verkocht , de huurwoningen die ze
    daarvoor hebben terug geplaats kosten nu rond de 800,- euro
    in de maand terwijl er vroeger huisjes stonden van 300,- euro
    in de maand , Vestia en de top van Vestia heeft zich in al
    die jaren alleen maar verrijkt
    Het kon bij Vestia ook echt niet op , zo lagen er plannen op
    tafel , dat ze terminals gingen aanleggen voor cruiseschepen
    met hotels en winkelboulevards in Scheveningen.
    Nu dit allemaal fout is afgelopen door de crisis , krijgen de
    huurders ineens de schuld , omdat de huur die ze betalen
    ineens te laag zou zijn.



  11. @iPlof 14 januari 2014 18:32
    quote:

    henk38 schreef op 14 januari 2014 18:10:

    [...]

    Je luistert te veel naar wat de politiek en de media vertellen
    over woco's , maar die geven een verdraaid beeld van de
    werkelijkheid.

    Voor 2008 was Vestia een van de rijkste woco's in Nederland
    al het geld wat ze verdiende werd opgebracht door huurders
    en gemeentes die ze weer spekte met gesubsidieerde grond
    aankopen , zo heeft Vestia hele wijken in Den haag plat
    gegooid en er koopwoningen neer gezet, die vervolgens weer
    met dikke winsten werden verkocht , de huurwoningen die ze
    daarvoor hebben terug geplaats kosten nu rond de 800,- euro
    in de maand terwijl er vroeger huisjes stonden van 300,- euro
    in de maand , Vestia en de top van Vestia heeft zich in al
    die jaren alleen maar verrijkt
    Het kon bij Vestia ook echt niet op , zo lagen er plannen op
    tafel , dat ze terminals gingen aanleggen voor cruiseschepen
    met hotels en winkelboulevards in Scheveningen.
    Nu dit allemaal fout is afgelopen door de crisis , krijgen de
    huurders ineens de schuld , omdat de huur die ze betalen
    ineens te laag zou zijn.

    Helemaal waar, maar net als Bud Fox stelt was dit tevens allemaal zwaar gesubsideerd.

    Woco's hebben daarnaast verenigd in de Aedes jarenlang bepleit voor hogere en marktconforme huren. Nu ze dat geld echter niet zelf mogen houden maar moeten afstaan aan de staatskas als verhuurderheffing om iets terug te doen voor de eeuwig durend afgekochte brutering en subsidies en de vele miljoenen die zijn verdiend door de vastgoedboom is het huilen met de wolven.

    Niet alleen worden de eigen miljoenenverliezen door mismanagement afgeschoven op dit kabinet, ook de sociale huurder wordt misbruikt omdat men zogenaamd niet meer kan investeren etc, wat echt onzin is gezien de gestegen huren.

    Zo snel mogelijk de sector minimaliseren en daar waar nodig onder curatele zetten. Sociale huur moet betaalbare woningen zijn voor de minima, niets meer en niets minder.

    Wel moet de vrije markt veel verder geliberaliseerd worden en grondprijzen fors omlaag zodat de burger die modaal verdient of meer tegen redelijke prijs kan wonen waar en hoe hij wil. Dit naar goed voorbeeld van Belgie, Duitsland, Verenigde Staten etc etc.
  12. [verwijderd] 14 januari 2014 18:38
    quote:

    Bud Fox ;-) schreef op 14 januari 2014 09:47:

    [...]
    Dat moet worden aangepakt om weer een gezonde woningmarkt te krijgen. Het is niet voor niets dat er van die gigantische wachtlijsten (minimaal 8-10 jaar) voor die zwaargesubsidieerde WoCo hokken.
    Ook dit klopt niet , als je op huurwoningen.nl kijkt zie je dat
    er in den haag ruim 300 woningen te huur staan , die onder de
    norm sociale huurwoningen vallen , huren tot 700,- euro
    waar huurders huurtoeslag op kunnen krijgen.

    Tussen de 700e a 800e staat het aanbod bijna op 400 woningen

    Ik zit zelf ook in de verhuur en sta de laatste tijd ook verbaast
    te kijken dat er ineens zoveel huurwoningen worden aangeboden
    en ik merk ook dat de huurprijzen flink onderdruk staan.
  13. [verwijderd] 14 januari 2014 18:52
    quote:

    henk38 schreef op 14 januari 2014 18:38:

    Ook dit klopt niet , als je op huurwoningen.nl kijkt zie je dat
    er in den haag ruim 300 woningen te huur staan , die onder de
    norm sociale huurwoningen vallen , huren tot 700,- euro
    waar huurders huurtoeslag op kunnen krijgen.
    Goed om te horen ... al die mensen die 8-15 jaar wachttijd moeten hebben om een WoCo woning te kunnen huren verzinnen hun verhaal gewoon. Ook de zwaar gesubsidieerde WoCos hebben het zelf over een wachttijd van 13 jaar voor een gesubsidieerde eensgezinswoning in de omgeving Utrecht (zal wel veeeeeel polulairder zijn dan Den Haag). Hahaha

    www.woningnet.nl/slaagkans.asp?IID=7&...

    Mooi dat jij alles beter weet dan de waarheid!

    Vanavond even geen tijd voor jouw onzin posts (= zoveelste grote leugens). Slaap zacht en droom lekker verder in je verzonnen wereld! Je bent mijn aandacht nu even niet waard ;-(.
40.351 Posts
Pagina: «« 1 ... 983 984 985 986 987 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.