Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

Laatste koers (eur) Verschil Volume
19,805   +0,040   (+0,20%) Dagrange 19,420 - 19,925 1.595.738   Gem. (3M) 2,8M

WEEKDRAADJE 16 T/M 21 SEPTEMBER

343 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Superdude 18 september 2013 10:15

    AMSTERDAM (Belegger.nl) - ArcelorMittal is het grootste staalbedrijf ter wereld. Het bedrijf wordt sterk beïnvloed door de vraag en productie vanuit China, waar de vraag in 2013 met 4,5 procent is gegroeid. In Europa heeft het concern echter recent 14 van de 30 fabrieken stilgelegd. Gemende berichten dus. Wat kunnen beleggers verwachten voor het aandeel? Tom Muller van Theodoor Gilissen bespreekt het in een rapport dat hij vandaag publiceert.


    ArcelorMittal heeft een marktaandeel van 8 procent en een productiecapaciteit van 119 miljoen ton staal per jaar. Wereldwijd wordt de staalmarkt het sterkst beïnvloed door de productie en vraag vanuit China, dat volgens aandelenanalist Tom Muller een marktaandeel van bijna 50 procent geeft.

    ‘Hoewel de vraag naar groei in 2013 in Noord Amerika met 1 procent toenam en in China met 4,5 procent, daalde de vraag in Europa met 1,5 procent. Hierdoor zijn 14 van de 30 fabrieken van Arcelor in Europa stilgelegd. Het bedrijf streeft nu naar resultaatsverbetering mede door kostenbeheersing’, zo schrijft de analist.

    De resultaten van ArcelorMittal worden volgens Muller sterk beïnvloed door de grondstofkosten van onder andere ijzererts, kolen en olie. Door de grote vraag vanuit China zijn de grondstofprijzen gestegen, maar deze kunnen volgens Muller in Europa niet geheel worden doorberekend. ‘In de komende jaren zullen de jaarlijkse kostenbesparingen van in totaal 3 miljard dollar (in 2015) invloed hebben op het ebitda niveau, dat voor 2013 wordt geschat op 6,5 miljard dollar.’

    Zelfvoorzienend

    ‘Door de aankoop van ijzerertsmijnen is het bedrijf voor 60 procent zelfvoorzienend is geworden in de afgelopen jaren. Daarmee is het bedrijf dus minder afhankelijk geworden van prijsschommelingen’, zo schrijft Muller. Daarnaast stipt hij aan dat de nettoschuldpositie is gedaald van ruim 21 miljard dollar (eind 2012) naar 16,2 miljard dollar (juni 2013). Dit dankzij lagere investeringen, lagere voorraden en de gedeeltelijke verkoop van dochterondernemingen. ‘De winstverbetering die verwacht wordt dankzij de sterke internationale positie, kan zorgen voor een nog lagere nettoschuldpositie. Dit mede dankzij de geschatte ruime vrije kasstroom (2 miljard dollar voor 2013).’

    Margeverbetering

    De vergroting van de eigen belangen in ijzererts en kolenmijnen draagt volgens Muller bij aan de operationele marges. Ook de (tijdelijke) sluiting van onrendabele fabrieken en verdere kostenbesparingen, ondersteunen volgens hem de winstgevendheid van ArcelorMittal. Daarnaast heeft het bedrijf een verbeterende financiële positie dankzij de verkoop van onderdelen, de vermindering van investeringen en herstructureringsmaatregelen die samen zorgen voor lagere rentelasten. Uiteindelijk zijn het echter de verbeterende marktomstandigheden in de staalindustrie die zullen moeten zorgen voor de stijging van omzet en resultaat moeten zorgen volgens de analist.

    Koersdoel

    Het op de AEX verhandelbare bedrijf keert voor 2013 een dividend van 0,15 euro per aandeel uit. Dit komt neer op ruim 1,4 procent. In 2011 en 2012 lag het dividendrendement nog op ruim 4 procent. Voor 2014 wordt een licht lager dividendrendement verwacht door de analist van Theodoor Gilissen, dankzij een gelijke dividenduitkering maar een nipt hogere koers.

    Waar de koers van het aandeel momenteel zo rond de 10,65 euro staat, staat het koersdoel van de analist voor ArcelorMittal op 13,50 euro. Hoewel voor het aandeel bij Theodoor Gilissen het advies ‘Aanbevolen’ geldt, is dit een verlaging van her koersdoel. Op 18 april van dit jaar zetten analisten van de bank het koersdoel namelijk nog op 15 euro.
  2. forum rang 6 Candelll 18 september 2013 11:45
    Vakbonden verlaten overleg bij ArcelorMittal Luik
    My sector >Manufacturing/Industry17 sep 2013MT-0.28 %
    Philippe HuguenHet sociaal overleg bij het staalconcern ArcelorMittal in Luik is opnieuw vastgelopen. De vakbonden beslisten om de gesprekken stop te zetten. Reden is het voornemen van de directie om de plannen voor het verder functioneren van de overblijvende installaties rechtstreeks aan het personeel te presenteren. Volgens de syndicale vertegenwoordiging pleegt het management daarmee een inbreuk tegen het overeengekomen engagement om de gesprekken vertrouwelijk te houden tot een volgende bijeenkomst van de vakbonden en directie met de regering later deze maand. De vakbonden zeggen het gevoel te hebben dat de directie absoluut zijn plan wil doordrukken, want er is volgens hen geen enkel overleg geweest over de voorziene maatregelen. Vooraleer het plan kan worden voorgesteld, willen de vakbonden eerst een debat over de vermindering van de sociale impact van de hele herstructurering bij het staalconcern. De vakbonden benadrukken de sociale dialoog niet op te blazen, maar zeggen dat de directie zijn werkmethode dient te herzien. (MH)

  3. tompoes31 18 september 2013 13:15
    Ik vind het heel moeilijk nu.
    De afgelopen weken heb ik leuk verdiend aan Mittal. 2x een leuk ritje meegemaakt vorige week.
    Gister weer ingestapt met de sprinter long 8,263 (nl0010356200) omdat het ineens zo snel herstelde. Had er vandaag meer van verwacht. Gister ingestapt voor een deel voor 2.46 en een deel 2.53. Vanochtend weer 8000 stuks eruit voor 2.50 dus een paar honderd euro verlies.
    Ik vertrouw het niet. Er wordt niet heftig (eigenlijk helemaal niet) gereageerd op koersdoel verhogingen. Ik vertrouw het niet. Die tapering is waarschijnlijk een not event. Dan kan het best eens terug gaan zakken. Maar voor hetzelfde geld wordt er nog 1x leuk (+1 a 2%) op gereageerd. Dat kan zo maar. Maar ik vertrouw het toch niet. Ik heb mezelf nu maar de dicipline opgelegd om pas weer iets te gaan doen als de beurzen weggezakt zijn. Misschien eind november een goed moment? We kunnen best morgen of de komende dagen naar 390 Dan is het zeker een leuk shortmoment!!! En staat die 390 er dan staat Mittal waarschijnlijk wel op 11.50 maar ik vind het risico nu te groot
  4. forum rang 7 rene l 18 september 2013 16:26
    Mittal ligt er vandaag bij als een uitgebluste beer.
    Het uur U nadert, de spanning loopt op en de sfeer is om te snijden.
    Doet ie het of doet ie het niet?
    De doemdenkende slimste belegger van het jaar 2006 verschijnt ook weer op de homepage van IEX, voorspelt wederom een complete afstort, krijgt hij opnieuw eeuwige roem of wordt hij voor eeuwig afgeserveerd.
    September doet wat hij wil, oktober roert zijn staart.
    Gratis geld voor failliete banken die er hun eigen zakken mee spekken, burgers en bedrijven kermen, het is een hele gekke wereld.
    Brakke zooi.
343 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.