Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

Laatste koers (eur) Verschil Volume
20,620   -0,130   (-0,63%) Dagrange 20,490 - 20,840 1.674.344   Gem. (3M) 2,7M

Weekdraadje 9 t/m 14 september

165 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 rene l 12 september 2013 10:58
    quote:

    André S schreef op 11 september 2013 22:48:

    [...]

    of nog beter....een paar glazen op het raadhuis plein.
    Ik heb nog wel andere plannen met de glazen in het raadhuis zelf na het zien van het 6h journaal gisteravond op de provinciale tv.
    Je krijgt er toch acuut een flinke kramp van in je onderbuik.
    De opper-bobo, één van de vele veroorzakers is inmiddels in onze Hofstad ook al afgeserveerd en schurkt nu in een donker kamertje ergens achteraf gewoon door op het pluche met behoud van salaris.
    We wonen gewoon in Klein-Griekenland.
    Vanavond op naar het centrum.

    Vandaag weer een dag zonder illusies voor Mittal, we waren de afgelopen periode ook behoorlijk "verwend", hopelijk valt de terugval mee.
    Er staat de komende periode nog voldoende nieuws aan te komen, eerst maar eens zien wat a.s. dinsdag de daadwerkelijke plannen worden van de lijders die ons land aan europa verpatsen.
  2. forum rang 7 mvliex 1 12 september 2013 12:54
    Beleggers zoeken naar aandelen die profiteren van herstel in de eurozone

    Roger Cohen (copyright FD)
    donderdag 12 september 2013, 02:48

    Europese beleggers hebben de wind weer mee. Een reeks aan meevallende macrocijfers geeft hoop dat de eurozone voorzichtig op weg is naar herstel. Maandag bleek dat het sentiment onder Europese beleggers voor het eerst in twee jaar per saldo positief is. De zogeheten Sentix Index voor september kwam een stuk hoger uit dan analisten hadden verwacht. Nu de groei weer lijkt terug te keren, gaan beleggers op zoek naar de bedrijven die het sterkst van dit herstel zouden profiteren. Wie nu de aankomende hoogvliegers weet te selecteren, kan weleens een mooie rit maken. Maar hoe vinden beleggers de winnaars van de komende jaren? Analisten hanteren verschillende benaderingen in hun zoektocht naar deze bedrijven.

    Rabobank en ING
    Analisten van Rabobank brachten eind vorige maand hun selectie naar buiten van bedrijven die in hun ogen de meeste kans maken om te profiteren van herstel. Om tot deze lijst te komen vermenigvuldigden ze de verwachte winst per aandeel in 2016 met de gemiddelde koers-winstverhouding over de afgelopen vijf jaar. Het resultaat was de potentiële aandelenkoers en dus de mogelijke koersstijging in de komende twee tot drie jaar. Vooral nu laag gewaardeerde fondsen kwamen goed uit deze berekening. Mocht de groei aanhouden, dan zien de analisten de koers van staalmakers Aperam en ArcelorMittal bijna verdubbelen. Fors herstel is er dan ook voor Ordina (+93%), Grontmij, Brunel, Heijmans en TenCate (alle een slordige +80%). PostNL, Beter Bed en USG zitten rond een plus van 70%.

    Maandag publiceerden analisten van ING hun lijst van ‘top picks’. Hoewel de signalen van een naderend herstel volgens ING al voor een deel in de aandelenkoersen zijn verwerkt, rekenen de analisten voor volgend jaar op een winstgroei van gemiddeld 13%. Voor hun favorieten verwachten ze zelfs een winstgroei van 16%, schrijven ze in hun Benelux Digest, met als ondertitel ‘Let’s go look for the sun’.

    Bescheiden herstel en steilere rentecurve
    In hun zoektocht naar zonnestralen gaan de analisten ervan uit dat de economie in de eurozone volgend jaar een bescheiden herstel zal vertonen. Ook verwachten ze dat de rentecurve steiler wordt (kort lenen blijft goedkoop, lang lenen wordt duurder). Dat is het gevolg van het aangekondigde afbouwen van de monetaire verruiming door de Amerikaanse Federal Reserve. Dit leidt er ook toe dat valuta’s uit opkomende markten, zoals de Braziliaanse real, Zuid-Afrikaanse rand en Indiase roepie, voorlopig onder druk blijven staan — reden voor ING om bedrijven met een bovengemiddelde blootstelling aan deze valuta’s uit te sluiten.

    Bij hun selectie keken de analisten van ING allereerst naar het verwachte herstel van de winstmarges bij bedrijven. Bedrijven die daar goed uitspringen zijn onder andere het Belgische chemieconcern Solvay. ‘Beleggen in dat fonds is de ultieme “recovery play”’, zegt Marco Gulpers, hoofd aandelenanalyse Benelux. ‘Het bedrijf heeft een enorm potentieel om op een hogere koers-winstverhouding uit te komen.’ Hij baseert zijn inschatting op onder andere de verwachting dat het concern zal profiteren van een herstel van de Europese bouwsector. Een andere speler in een vergelijkbare positie is het Belgische technologiebedrijf Econocom. Het relatief onbekende bedrijf verdient zijn geld met het leasen van IT-hardware. ‘De markt schat dat het bedrijf dit jaar een ebitda zal realiseren van €?95 mln. Wij zitten boven €?110 mln.’ Ook van supermarktconcern Ahold verwachten Gulpers en zijn collega’s een verbetering van de winst per aandeel. ‘Als de economie aantrekt gaan consumenten luxere boodschappen doen. Dan komen ze uit bij Albert Heijn.’ Aantrekkelijk is bovendien de ruime balans van Ahold. In maart kondigde het bedrijf een aandelenterugkoopprogramma aan van €?500 mln. Gulpers verwacht dat Ahold nog meer geld zal teruggeven aan de aandeelhouder, bijvoorbeeld in de vorm van een speciaal dividend.

    Vervelende verassingen
    Net als Rabo kijken Gulpers en zijn ING-collega’s ook naar ‘laggards’, bedrijven die dit jaar nog relatief laag gewaardeerd zijn gebleven maar hun winst per aandeel naar verwachting zullen zien stijgen. Onder deze bedrijven scharen ze baggeraar Boskalis, die sinds het begin van het jaar 7% in waarde daalde, maar waarvan de getaxeerde winst wel aan het toenemen is. Andere fondsen zullen met name profiteren van de stijgende rentes. Daaronder rekent Gulpers verzekeraar Delta Lloyd. Bij een hogere rente wordt het makkelijker voor het bedrijf te voldoen aan zijn toekomstige verplichtingen.

    Hoe gedegen de zoektocht van analisten ook is, vervelende verrassingen zijn niet uit te sluiten. Dat blijkt ook uit de halfjaarlijkse lijst van top picks die SNS Securities in juni naar buiten bracht, mede gebaseerd op positieve signalen over de Europese economie. De analisten adviseerden beleggers om long te gaan op bouwbedrijf BAM, ingenieursbureau Grontmij, mediabedrijf Telegraaf Media Groep, postbedrijf PostNL en olieopslagbedrijf Vopak. Bij bierbrouwer Heineken adviseerden ze juist in te zetten op een koersdaling. Sindsdien ‘is het een en ander gebeurd’, erkent hoofd aandelenonderzoek Martijn den Drijver. Hij doelt vooral op bouwbedrijf BAM, dat een flink verlies moest melden op een aantal projecten, wat leidde tot een aanzienlijke koersdaling. Beter verging het de belegger die zijn geld stak in PostNL, dat favoriet is bij ING, Rabo, SNS en ABN Amro. Sinds halverwege juni boekte het fonds een rendement van bijna 40%.
  3. [verwijderd] 12 september 2013 13:02
    Even een TA plakplaatje voor de mensen die interesse hebben in TA, maar nog niet helemaal weten hoe die grafieken moeten lezen. In dit plaatje zie je candlestick formaties met een timeframe van 15 minuten. Elke candlestick stelt dus 15 min. voor. Onderaan zie je de datum staan. Let op de candlestick die omcirkeld is. In het volgende plaatje laat ik zien waarom de koers precies op dat laatste punt is gekeerd.
  4. forum rang 6 Candelll 12 september 2013 14:43
    quote:

    330ix schreef op 12 september 2013 11:53:

    Als je naar de grafiek kijk zit AM nog steeds in een dalende trend.
    De toppen worden lager. Dat zou kunnen betekenen dat de koers zelfs onder de 8,44 euro kan komen. Maar dat is zuiver volgens de grafiek.

    Beste,ik zou graag eens u grafiek bezien,ik denk dat je een stuk mist,we zijn
    Bezig het dalende trendanalyse te verlaten
  5. tvh85 12 september 2013 15:27
    quote:

    %jager schreef op 12 september 2013 15:18:

    Heeft dit te maken met gevalletje Senegal? Na vele dagen groen een zware rode dag in een stijgende AEX. En inderdaad vrijdag daaldag, baaldag. Ik dacht even dat we de 10,70 gingen testen. Yeah wright.
    Die 10,70 zal voor volgende week zijn. Mss morgen de kans om goedkoop terug in te kopen?
  6. [verwijderd] 12 september 2013 16:05
    Nomura noemt staalbedrijven overgewaardeerd.
    Staalbedrijven zijn overgewaardeerd aangezien een sterk macro-economisch herstel uitblijft. Dit schrijven analisten van Nomura, die alleen nog een koopadvies op ArcelorMittal hanteren.

    Volgens de analisten zijn staalbedrijven qua waardering bijna op het piekniveau van 2009. Een signaal dat de markt een sterk herstel van de sector heeft ingeprijsd.

    Nomura betwijfelt of dit wel terecht is. Er zijn signalen die wijzen op een bescheiden herstel, maar een herstel
    van de winsten in de sector als in 2010 met 85 procent zien de analisten niet gebeuren.

    De waardering van ArcelorMittal is volgens Nomura passender. Bij een herstel zou de koers volgens de analisten naar 12 euro kunnen oplopen, maar vooralsnog blijft Nomura vasthouden aan een koersdoel van 10,50 euro.

    ArcelorMittal sloot woensdag op 10,66 euro.

    Gisteren Senegal vandaag nomura ben benieuwd wat ze morgen weer verzinnen !!!!
    Even twee dagen een dipje hoop ik
  7. forum rang 5 Porscheknakker 12 september 2013 16:26
    quote:

    candelll schreef op 12 september 2013 14:43:

    [...]

    Beste,ik zou graag eens u grafiek bezien,ik denk dat je een stuk mist,we zijn
    Bezig het dalende trendanalyse te verlaten
    23.06.2008 64,43
    13.12.2010 28,81
    06.02.2012 16,93
    21.03.2013 13,40

    Nieuwe top zal waarschijnlijk rond de 12 euro komen.

    Mijns inziens duidelijk een dalende "toppentrend" en eveneens lagere bodems. De laatste was 8,44 euro.
165 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.