Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

De Rabo Doorstroomhypotheek. Hoezo geen bubble?

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 oktober 2003 19:10
    De Rabobank verdenkt steeds gekkere producten. Kwamen ze eerst met de generatiehypotheek(=overcreditering zoals we bij aandelenlease zagen), nu komen ze met de doorstroom hypotheek!!

    Met deze hypotheek kun je eerst een nieuw huis kopen en daarna je bestaande huis verkopen. Met de doorstroom hypotheek 'profiteert U van een extra lage rente'.

    Wat een onzin allemaal. Iedereen die denkt dat markt niet op een top bevindt moet eens gaan nadenken! Wat een onzinproducten worden er toch bedacht zeg! Die lage rente van de doorstroomhypo geldt slechts 12 maanden, dus wat nou als je niet binnen die tijd verkocht krijgt? Dat verteld de Rabo niet. Wat ze ook niet vertellen is wat te doen als tussentijds de prijzen stevig dalen!

    Ook gemeenten zijn bubble-de-bubble bezig. Zo bieden ze startersleningen aan. Pas zag ik op een regionale zender een wethouder van een klein plaatsje hier in de buurt. Die bieden startersconstructies aan. Tijdens een interview gaf hij aan dat bij verkoop de starter het huis moet aanbieden aan de gemeenten voor de oorspronkelijke prijs. Die journalist was niet zo slim om te vragen wat er zou gebeuren als de prijzen zouden dalen. Stel je koopt een extra goedkoop huis voor 100.000. Nu daalt de prijs tot 75.000 en je wilt je huis snel verkopen aan de gemeente. Gaat de gemeente nu voor dit risico opdraaien? Ach, ja dan gaat de OZB wel weer wat omhoog.

    Al die optimistische gasten moeten eens NA GAAN DENKEN! Ik word hier zo boos van. Er gaan weer veel (jonge) mensen straks in de problemen komen. En maar zeggen dat er niets aan de hand is.

    Jos
  2. @iPlof 22 oktober 2003 19:45
    Aanbevolen.

    De overheid is zoo aso bezig.
    Jarenlang alleen maar groot bouwen 9en kantoren!) en nu dat niet lekker in de markt meer ligt met rare constrcuties te dure kleine huizen aan de man brengen.

    De grootste woningnood van na de oorlog en tegelijk een record aan te koop staande huizen.

    een zeer grote tegenstrijdigheid waar niemand met invloed in dit land over na wil denken.

    Als het fout gaat is het duidelijk wie de lul is.

    Verder kunnen gezien de uitgebodemde rente, de prijzen alleen nog maar stijgen als de inkomens/welvaart stijgt. Nu dat laatste dus niet op gaat lijkt me duidelijk dat de prijzen zuidwaarts gaan. Gezien het enorme overaanbod kan het best snel gaan.

    Yep lekker landje. Er wordt veel geluld en iedereen een schuld.

    plof
  3. [verwijderd] 22 oktober 2003 20:06
    Jos, een bank biedt een product aan. De consument beslist of hij daar gebruik van maakt. Bedenk wel dat het niet verplicht is dat JIJ zult doen.

    Ik ken de details niet, maar er zijn genoeg mensen die willen of moeten verhuizen. Op het eerste gezicht lijkt het product niet zo gek. Je loopt altijd risico, ook als je niet gaat verhuizen. Als Al Quaida besluit om vannacht je (koop)huis te bombarderen, dan krijg je ook geen cent van de verzekering.

    Wat is het?
    U hoeft niet te wachten totdat u uw huidige woning verkocht hebt. De Doorstroomhypotheek biedt u de kans om een nieuw huis te kopen, zonder dat u uw oude huis al verkocht hoeft te hebben. Want de maandelijks te betalen hypotheeklasten worden hiermee niet opeens twee keer zo hoog. En met de huidige lage rente is kopen nu extra aantrekkelijk.

    Wat zijn de kenmerken?
    12 maanden geen zorgen over hoge dubbele hypotheeklasten
    met een gerust hart op zoek naar uw droomhuis
    hypotheekbescherming waarmee u uw maandlasten beschermt tegen werkloosheid en ziekte
    overbruggingshypotheek met een extra lage rente
    een hypotheek die perfect bij u past
    kopen zonder eerst te verkopen
  4. vlieman 23 oktober 2003 10:28
    Goed dat je de kenmerken ff noemt, want daaruit blijkt weer welke truc de Rabo nu weer uithaalt...

    In de lengte of in de breedte maar de Rabo verdient zijn centjes toch altijd wel.

    Waar gaat het in dit geval weer om??? Hypotheekbescherming !!!
    Oftewel de Rabo financiert weer een leuke koopsom mee ter verzekering van WAO en WW risico bv. voor een looptijd van 10 jaar. Want met 2 hypotheken zul je vast wel weer extra verzekerd moeten zijn :(

    Deze bescherming is zo duur vgl. met betere marktalternatieven, dat je er waarschijnlijk de extra maandlasten van 2 hypotheken wel 3 jaar mee kan betalen voordat je het verschil terugverdiend hebt.
    En kom je in de WAO terecht, dan staat er in de kleine letters dat je max. 3 jaar uitgekeerd krijgt. Bij WW max. 1 jaar.
    Daarna mag je alsnog je huis uit...dus je kan in dat 1e jaar nog net het huis tegen een goede prijs verkopen en het executierisico van Rabo minimaliseren.

    Boeven zijn het, andere woorden heb ik er niet voor.

    www.rabobank.nl/info/execute/node?nod...
  5. [verwijderd] 23 oktober 2003 10:39
    Er is natuurlijk wel een oplossing: de Euro-bubble laten ploppen. Geef Frankrijk en Duitsland maar lekker de ruimte en hup met de inflatie!

    Dat is wel slecht voor onze spaarcenten en pensioenen, maar goed voor de huizenmarkt, schulden, hypotheken etc.

    En als je met pensioen wilt, dan verkoop je toch gewoon de boot (of je huis)?

    Arme sloebers die nu nog voor veel te veel geld een huis aanschaffen. Snif...

    Dikkedeur
  6. [verwijderd] 23 oktober 2003 11:15
    Je ziet het helemaal goed!!! Ik ben, net als Jos, zelf ook aktief in de advisering van hypotheken / financiele constructies. Ik sta er alleen maar achter dat mensen eerst hun huis verkopen en dan pas op zoek gaan naar iets anders. In deze tijden gaat zekerheid voor alles. Als het allemaal tegen zit, dan kun je je altijd nog terugtrekken met de verkoop. Wat gebeurt er na die 12 maanden bij de Rabo??? Inderdaad: ellende dus!

    Het is echt weer zo'n poging om de omzet op peil te houden, het risico voor de verkoper is van ondergeschikt belang.

    Groet, Marijn

  7. [verwijderd] 23 oktober 2003 15:22
    Geen hypotheek is een ideale siuatie. Zelf heb ik in 1996 een huis gekocht met met eigen geld betaald. Ook al lijkt het belastingvoordeel zo mooi, je wordt "genaaid" waar je bij staat. Zo kreeg ik op een woonbeurs de vraag van een bank of ik belangstelling had voor een hypotheek. Nee, antwoordde ik, maar wel voor dat schijfje. Een spaarhypotheek was toen 't gunstigst voor de klant, want hij hoefde de minste maandlasten te betalen. Als je 30 jaar jaar een bepaald bedrag stort en de rentevergoeding is 4%, dan is de eindsom xxx. Ik heb gerekend met die 4%. Dat bleek geen 4% te zijn maar slechts 2%. Die smeerlappen van de bank staken 2% in de zak.

    Maar ik heb een collega die 1 1/2 jaar lang twee huizen had: zijn oude woning en een nieuwbouwwoning. Hij was ten einde raad en bood toen beide huizen maar te koop aan. Gelukkig voor hem was hij zijn oude woning binnen een maand kwijt. Misschien was zo'n hypotheek iets voor hem geweest.
  8. [verwijderd] 23 oktober 2003 15:44
    Het is een kwestie van gevoel: de een voelt zich happy zonder hypotheek, de ander profiteert ervan omdat hij met zijn spaargeld betere dingen kan doen (en denk dan niet alleen aan op de bank zetten, beleggen of in een polis stoppen, maar ook aan een zelfstandig ondernemer die in zijn eigen bedrijf wil investeren bijv.).
    Persoonlijk ben ik van mening dat het hebben van een hypotheek, zeker met een saldo op de bank, een betere optie is dan geen hypotheek. Wat is tenslotte de schuld als je ieder moment de hypotheek zou kunnen aflossen?
    Nogmaals, het is persoonlijk. Daarom moet een goede adviseur iemand als jij zonder hypotheekadvies (is ook een goed advies overigens) naar huis sturen.
    Groet, Marijn
  9. [verwijderd] 23 oktober 2003 15:55
    Marijn, dit antwoord is niet bedoeld om je voor de schenen te schoppen, maar er zijn vele partijen die aan een hypotheek verdienen. De bank, de adviseur, de verzekeringsmaatschappij, de notaris, noem maar op. Er zijn maatschappijen die 1000 gulden per contract betalen. Nou zo'n adviseur loopt zich het vuur uit de schoenen. Mijn overbuurman is zo'n figuur. Alleen 's avonds naar de mensen toe, want dan zijn ze thuis. Keurig in pak. En overdag? Hij is al eens overspannen geweest. Het valt ook niet mee als je palen onder water tegen brand wilt laten verzekeren.

    Dit is niets ten nadele van jou of je beroep. De meeste mensen hebben een hypotheek nodig. En gelukkig zijn er vele adviseurs en maatschappijen om dergelijke mensen een handje te helpen. Maar helaas is een adviseur, die een verkooptraing heeft gehad (kosten 100.000 euro) niet aan 't werk voor een liefdadigheidsinstelling.
  10. [verwijderd] 23 oktober 2003 16:20
    Mij schop je niet zo snel voor de schenen hoor, dan moet je van goed huize komen.
    Jouw buurman is een Verkoper, geen adviseur. Verkoper gaan over lijken ten gunste van hun eigen portemonnaie. Ik ben degene die jou naar huis stuurt.

    Over het nut van aflossen: het is een totaalplaatje, je kunt alleen maar goed adviseren als je de hele financiele situatie van een klant meeneemt, niet een "product" op tafel legt. Dat kunstje kan de grootste clown waar ter wereld ook.

    Neem maar van mij aan dat op dit moment het kaf van het koren gescheiden wordt, vraag dat ook maar eens aan Jos Koets.

    Groet, Marijn

  11. [verwijderd] 23 oktober 2003 16:27
    Eerlijk gezegd weet ik weinig van je branche af. Van die rentevergoeding (1/2 van 4%) is me goed bijgebleven. Mijn buurman werkt voor de RVS, basisloon + provisie. Mijn naaste buurman heeft een jaartje bij dezelfde club gewerkt en die heeft later een andere baan genomen. Daardoor weet ik dat van die verkooptraining.

    Jullie doen ook vreselijk veel goed werk. Maar 't wil er bij mij niet in dat je er iets mee opschiet als je rente betaald. Je verhoogt 't risico. Netto kun je er iets mee opschieten, maar dat hoeft van mij niet.
  12. Jos Koets 23 oktober 2003 18:46
    Hoi Marijn en Hythloday,

    Leuke discussie om te lezen. Het klopt wat Marijn schrijft dat de snelle jongens langzaam verdwijnen. Met de toekomstige WFD volgend jaar zal dit nog sneller gaan gebeuren.

    Marijn is een zeer goede adviseur. Ik heb het genoegen gehad hem persoonlijk gesproken te hebben en zijn kennis is bovenmatig goed. Zijn visie en advies komt overeen met die van mij en dat is altijd fijn om te horen dat er nog anderen zijn die dezelfde denkwijze en werkwijze hebben.

    Groetjes beide.
    Jos
  13. Jos Koets 23 oktober 2003 18:46
    Hoi Marijn en Hythloday,

    Leuke discussie om te lezen. Het klopt wat Marijn schrijft dat de snelle jongens langzaam verdwijnen. Met de toekomstige WFD volgend jaar zal dit nog sneller gaan gebeuren.

    Marijn is een zeer goede adviseur. Ik heb het genoegen gehad hem persoonlijk gesproken te hebben en zijn kennis is bovenmatig goed. Zijn visie en advies komt overeen met die van mij en dat is altijd fijn om te horen dat er nog anderen zijn die dezelfde denkwijze en werkwijze hebben.

    Groetjes beide.
    Jos
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.