Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

Laatste koers (eur) Verschil Volume
4,474   +0,088   (+2,01%) Dagrange 4,360 - 4,480 906.332   Gem. (3M) 897,8K

BAM lijkt veel op Heijmans

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. gerrit 69 23 augustus 2013 20:41

    De resultaten van Heijmans vielen tegen, maar die van BAM ook.

    De koers van BAM was in verhouding veel harder opgelopen dan die van Heijmans, omdat beleggers dachten dat BAM het veel beter zou doen met haar resultaten.
    Daarom is de terugval des te groter.

    Het merkwaardige doet zich voor, dat de grote daling niet veroorzaakt word door shorters, maar wel door grote partijen.
    Dit sterkt mij in het idee, dat er een onderhandse emissie kan komen net als bij Heijmans.

    Op de ruim 241 miljoen uitstaande aandelen kunnen er dan 24 miljoen bijkomen.
    Grote beleggers drukken nu de koers omlaag, want zij krijgen bij inschrijving altijd een ruime korting en BAM hoeft bij een emissie van 10 procent geen toestemming te hebben van de aandeelhouders.

    BAM kan dan de nieuwe aandelen aan grote partijen verstrekken tegen bijvoorbeeld een koers op € 3,00 wat dan tegen de 24 miljoen nieuwe aandelen ruim 72 miljoen Euro oplevert.
    Grote beleggers kunnen het aandeel BAM lekker dumpen tussen de € 3,30 en € 3,50 want zij krijgen toch het recht op nieuwe aandelen met korting.

    Kleine beleggers zijn hier van de dupe en dumpen dan angstvallig mee.
    Omdat bij Heijmans de emissie al achter de rug is, word daar niet meer gedumpt en kon de koers vandaag zelfs licht herstellen.

    Na een onderhandse emissie van 10 procent is het dumpen van de koers gelijk voorbij, want de grote beleggers gaan hun nieuwe aandelen niet verkopen, omdat zij ook wel weten dat BAM de komende jaren fors kan herstellen.

    In principe worden kleine beleggers met deze vorm van emissie eigenlijk genept, omdat ze zelf niet mee kunnen doen met inschrijving op deze nieuwe aandelen.
    Het voorbeeld is al gegeven bij Heijmans.

    Mijn theorie is nu, dat met de aankondiging van een onderhandse emissie de aap uit de mouw komt en daarmee de koersdruk gelijk wegvalt, omdat deze al veroorzaakt is door de afbouw van grote partijen, die nu hun slag kunnen slaan met een leuke korting.

    Mvrgr. van Gerrit

    ps. Dit is mijn hypothetische verklaring van de grote koers-daling van BAM

  2. arreno 24 augustus 2013 09:03
    het lijkt me toch appels met peren vergelijken
    Ik zie ook absoluut niet de noodzaak van een emissie. Ik zie ook niet in waarom je er bij voorbaat van uit moet gaan dat de kleine belegger genept zal gaan worden.Als er al een vergelijk zou zijn tussen beide bedrijven dan in ieder geval niet de koers. BAM is heel wat harder gestegen op 12 maanden
  3. Guus_Geluk 24 augustus 2013 19:59
    Ik snap niet helemaal waarom er een emissie nodig zou zijn. Er is genoeg cash voorhanden.

    Verder kan je BAM en Heijmans niet helemaal met elkaar vergelijken. BAM is veel groter en zit ook in het buitenland. BAM heeft de afgelopen tijd in het buitenland de ene opdracht na de andere binnen gehaald. Helaas was de marge hierop nihil maar bij een betere economie zullen deze marges wel weer hoger worden. Ik denk dat BAM door deze buitenlandse projecten eerder uit de crisis zal komen dan Heijmans. Op de KT/MLT denk ik dat je met BAM meer rendement kunt halen. Maar als de bouw ook in Nederland weer een beetje gaat aantrekken, kan het bij Heijmans nog wel eens veel harder gaan herstellen. En dan heb ik het nog niet over de innovatieve projecten zoals de "glow in the dark" highway.
    www.youtube.com/watch?v=xPVkT6FKhv4
    Als dit gaat aanslaan, kan de koers nog vele malen over de kop gaan. Maar ook hier: het staat nog allemaal in de kinderschoenen dus het heeft even wat tijd nodig. Voor mij geldt dus KT/MLT: BAM en LT: Heijmans

    Disclaimer: Ik heb beide fondsen in mijn portefeuille zitten.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.