Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

uniQure« Terug naar discussie overzicht

Wat is de waarde van uniQure?

7.817 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 augustus 2013 10:01
    als er 2 partijen zo'n grote pluk aandelen willen aanschaffen, dan kan dat al aardig wat stof doen opwaaien! Die gaan niet uitwijken naar een ordertje van 500stuks om toch maar wat binnen te halen...

    Het is m.i. daarom betrekkelijk of kleine of grote orders tegen de hoogste prijs weg gaan en het hangt af van wie zijn zinnen heeft gezet op wat en tegen welke prijs men maximaal wil gaan (al steekt het abrupte einde daar vaak een stokje voor).
  2. [verwijderd] 15 augustus 2013 11:00

    na de laatste veiling toch 2 berichten waarop gereageerd kan worden;

    uniqure.com/

    uniQure to build 55,000 square foot state-of-the-art gene therapy production plant in US to leverage AAV-manufacturing strength

    Jul 30, 2013 > Read More

    uniQure announces start of Parkinson’s disease gene therapy Phase I trial by UCSF/NIH to test its GDNF gene in patients

    Jul 29, 2013 > Read More

    Voor mij is dit het meest veelzeggende:

    "Het succes van gentherapie voor aandoeningen van het centraal zenuwstelsel is in belangrijke mate afhankelijk van geavanceerde toedieningstechnologie. Door de unieke en brede samenwerkingsovereenkomst met UCSF, in het bijzonder de uitmuntende groep in het laboratorium van Dr Bankiewicz, krijgen wij toegang tot state-of-the-art technologie voor gentherapie in het centraal zenuwstelsel en dragen wij bij aan de verdere ontwikkeling van deze technologieën. De Parkinson-studie toont ook aan dat het potentieel van uniQures gentherapie-technologieën verder reikt dan weesziekten. De modulaire opzet van ons productieplatform en het gebruik van AAV5 staan ons toe om snel een portfolio te bouwen met veelbelovende programma’s die zich richten op aandoeningen van het centraal zenuwstelsel,” zei Jörn Aldag, CEO van uniQure.
  3. [verwijderd] 15 augustus 2013 12:49
    de waarde na de veiling van vandaag komt op 1,68euro gemiddeld.

    Ik kan alvast een voorspelling doen voor volgende maand: om die grote pluk van 28k aandelen werd gestreden (plm 57% vd totale omzet) en dan gaat het dus om grotere beleggers.

    Er zijn 1 of meerdere grotere partijen die naast het net visten en die zouden best opnieuw in de volgende veiling terug kunnen komen. Een gokje van 50k euro schuwen ze blijkbaar niet en een prijs die weer hoger zou kunnen liggen is goed denkbaar.

    En inderdaad...UniQure is momenteel goed bezig en elk positief bericht kan de koers verder doen oplopen.
  4. [verwijderd] 15 augustus 2013 13:06
    quote:

    invoorentegenspoed schreef op 15 augustus 2013 12:49:

    de waarde na de veiling van vandaag komt op 1,68euro gemiddeld.

    Ik kan alvast een voorspelling doen voor volgende maand: om die grote pluk van 28k aandelen werd gestreden (plm 57% vd totale omzet) en dan gaat het dus om grotere beleggers.

    Er zijn 1 of meerdere grotere partijen die naast het net visten en die zouden best opnieuw in de volgende veiling terug kunnen komen. Een gokje van 50k euro schuwen ze blijkbaar niet en een prijs die weer hoger zou kunnen liggen is goed denkbaar.

    En inderdaad...UniQure is momenteel goed bezig en elk positief bericht kan de koers verder doen oplopen.
    Daar heb ik net naast gepiest; die 28k, ben er nog van aan het bijkomen.
    Mijn bod was 10 seconde voor tijd gelijk aan een ander bod. Baal ervan.
    Nu voor de korte termijn maar even kijken bij MDXH,GENFIT en Thrombogenics.
    En dan hopelijk in september bijkopen; hopelijk komt er nog een order gelijk aan deze te koop te staan.
  5. [verwijderd] 15 augustus 2013 14:32
    quote:

    Uperdepup schreef op 15 augustus 2013 13:06:

    [...]

    Daar heb ik net naast gepiest; die 28k, ben er nog van aan het bijkomen.
    Mijn bod was 10 seconde voor tijd gelijk aan een ander bod. Baal ervan.
    Nu voor de korte termijn maar even kijken bij MDXH,GENFIT en Thrombogenics.
    En dan hopelijk in september bijkopen; hopelijk komt er nog een order gelijk aan deze te koop te staan.
    dat is nu het lastige met NPEX; de koper had waarschijnlijk een maximum in gedachte en was bang in de laatste seconde overtroefd te worden.

    Daarom gaf deze blijkbaar zijn maximum in op 1,67 (investering van plm 47,5k incl. kosten)

    Bij een Ebay-achtige veiling loopt het langzaam op richting eindtijd...bovendien kan je evengoed een maximum ingeven zonder dat je er ook aangehouden wordt. Ook een uitloop had kunnen helpen, zodat uitgekeken kon worden naar andere plukken indien een prijs het budget overschrijdt en/of er elders misschien wat achterbleef (die 8000stuks gingen na drukkere biedingsstrijd voor 1,75euro per stuk vd hand).

    Het is m.i. een signaal dat grotere beleggers de weg naar NPEX vinden en plukjes van 250 links laten liggen, waar de kleine belegger zich weer meer op stort. Sommige van die kleinste plukjes liggen qua prijs weer aan de onderkant van de range.

    Ik heb in september een afspraak bij NPEX om te bekijken of de handel aldaar beter/effectiever/overzichtelijker kan....dus input op deze site kan daar zeker bij helpen.

    Ik heb al e.e.a. verzameld aan argumenten via dit forum.

    ivet
  6. Prof. Dollar 15 augustus 2013 14:54
    Diegene die het NPEX systeem willen verbeteren doen aan symptoombestrijding; het echte probleem wordt daarmee niet verholpen.

    NPEX is een zoethoudertje voor ex-AMT-ers. Ondanks de goede bedoelingen zouden verbeteraars dat zoethoudertje wel eens in stand kunnen houden. Het is beter om uniQure aan te zetten in de richting van de NASDAQ.

    Na vandaag zeggen dat grote beleggers de weg naar NPEX hebben gevonden is ridicuul (en misleidend). De feiten: we hebben het over 1 a 2 transacties, tegen de andere transacties (ruim 70%) met een transactiewaarde van ruim onder de 5.000 euro.

    Andere statistieken... veiling 15 augustus.

    Aantal transacties: 13
    Aantal certificaten: 49.150

    Hoogste bod: € 1,75 (8.000 certificaten)
    Laagste bod: € 1,52 (300 certificaten)
    Hoogste waarde: € 45.760 (€ 1,67 x 28.000 certificaten)
    Totale waarde: € 82.696

    Intrinsieke waarde: € 1,68 (vorige maand 1,41, maakt deze maand +19%)
  7. [verwijderd] 15 augustus 2013 16:02
    subtiel verschil; ik heb het over grote-re beleggers, waarmee ik doel op beleggers die enkele tienduizenden euro's kunnen besteden aan een fonds als dit.

    Nu zijn ze misschien op 1 hand te tellen, maar als dat al 2 handen worden, dan kan dat zeer goed merkbaar gaan worden!

    Als -grote- beleggers aan de slag slaan, dan zetten ze 2,50 euro neer op elke pluk die aangeboden wordt en zullen daarmee vrijwel elke bieder overtroeven. Als een Coller Capital de koers op 2,50 wil zetten op de NPEX, dan is dat peanuts voor ze.
    Maar daar hebben grote beleggers geen belang bij. Daarbij zullen nieuwe verkopers hun aandelen tegen steeds hogere limieten gaan invoeren...getuige ook die 1000 op 22,50euro. Het risico dat iedereen dan ook vnl vast gaat houden ipv aanbieden wordt dan steeds groter.

    De gang naar een Nasdaq, of welke andere beurs ook, zal met deze waardering minder serieus genomen kunnen worden. Daarbij zal het ook de nodige tijd nog vergen en zolang dat duurt, why hurry?

    Voortgang van zaken zal de koers steeds hoger zetten en als de tijd rijp is voor een beursgang, dan is die waardering zo opgeschroefd. Als dat gelijk op gaat met meer goede berichten, dan trekken ze dat zo gelijk.

    mvg ivet
  8. [verwijderd] 15 augustus 2013 17:43
    quote:

    SamSung1 schreef op 15 augustus 2013 17:19:

    Hallo,
    Heeft er iemand misschien een overzicht van de gemiddelde slot prijs per maand van het afgelopen jaar? Ik kan deze helaas niet vinden op de NPEX site.
    zie bijlage (komt uit een nieuwsbrief)

    juli 2013 was dus 1,41 euro
    aug 2013 wordt waarschijnlijk 1,68 euro

    mvg ivet
  9. Prof. Dollar 15 augustus 2013 19:09
    Toch denk ik dat het belangrijk is dat uniQure nu nadenkt over een toekomstige beursnotering. Gezien de laatste ontwikkelingen lijkt mij een NASDAQ notering niet zo vreemd. En vergeet niet, als Forbion haar stukken onderhands verkoopt aan een grote farmaceut dan is het uit met de pret.

    Over de NPEX-waardering maak ik mij geen zorgen; het gaat om het verhaal van uniQure. Eind volgend jaar hebben ze een krachtig verhaal te vertellen: eerste omzet Glybera EU, aanvraag Glybera US (wellicht al goedgekeurd), vordering productiefaciliteit US en vordering hemophilia B onderzoek.

    Tegen die tijd heeft men weer nieuw geld nodig voor dagelijkse activiteiten en deel 2 hemophilia B onderzoek. Als men ondertussen het portfolio met nieuwe toepassingen heeft weten uit te breiden dan is dat mooi meegenomen. Kortom, een mooi verhaal voor een exit van beleggers van het eerste uur, maar dan moet daar nu wel (hetzij op de achtergrond) aan gewerkt worden.
  10. [verwijderd] 16 augustus 2013 05:47
    Dat de grote belegger de weg heeft gevonden is wat mij betreft ook flauwekul. Ik was (blijkbaar) net als Uperdepup 1 van degenen die op de partij van 28 k bood. Behalve wat ik al aan Uniqure certificaten heb is de waarde van mijn overige beleggingen ongeveer 12 k dus om nou te zeggen dat ik een grote jongen ben is wat overdreven. ;-)
    Ik geloof gewoon in Uniqure, that's it. En baal dus behoorlijk dat ik er naast gegrepen heb....
  11. [verwijderd] 16 augustus 2013 12:30
    quote:

    Joey R schreef op 16 augustus 2013 05:47:

    Dat de grote belegger de weg heeft gevonden is wat mij betreft ook flauwekul. Ik was (blijkbaar) net als Uperdepup 1 van degenen die op de partij van 28 k bood. Behalve wat ik al aan Uniqure certificaten heb is de waarde van mijn overige beleggingen ongeveer 12 k dus om nou te zeggen dat ik een grote jongen ben is wat overdreven. ;-)
    Ik geloof gewoon in Uniqure, that's it. En baal dus behoorlijk dat ik er naast gegrepen heb....
    Ik heb er ook echt een tijdje naar toe geleefd, wilde niet teveel betalen; 11.45 stond het hoogste bod nog op 1,41 dus ik dacht dat gaat me wel lukken onder de 1,70. Maar goed had ik 1,75 geboden dan was ik waarschijnlijk ook weer overboden. De volgende keer beter!

    We hebben in ieder geval de prijs opgedreven, waarmee als ik over mezelf spreek, mijn ceftificaten die ik al in bezit had weer een aardig stukje meer waard zijn geworden.
  12. [verwijderd] 16 augustus 2013 13:05
    quote:

    Uperdepup schreef op 16 augustus 2013 12:30:

    [...]

    Ik heb er ook echt een tijdje naar toe geleefd, wilde niet teveel betalen; 11.45 stond het hoogste bod nog op 1,41 dus ik dacht dat gaat me wel lukken onder de 1,70. Maar goed had ik 1,75 geboden dan was ik waarschijnlijk ook weer overboden. De volgende keer beter!

    We hebben in ieder geval de prijs opgedreven, waarmee als ik over mezelf spreek, mijn ceftificaten die ik al in bezit had weer een aardig stukje meer waard zijn geworden.
    Met de cijfers van MDXH en Thrombogenics op komst, en mogelijk een samenwerking/ goede testresultaten bij Genfit, ben ik benieuwd wat de UniQure aanhangers vinden van deze 3 bedrijven en in welke jullie zouden beleggen voor de korte termijn ?
  13. Hunter300 16 augustus 2013 13:45
    wat gebeurt er eigenlijk als Forbion onderhands verkoopt? Ik heb daar geen ervaring mee. Moet ik denken aan een goede prijs (voor Forbion) onder tafel en boven tafel een relatief laag bedrag per aandeel?

    Zou dit mogen, formeel gezien?

    Daarnaast vraag ik me af wat er gebeurt bij de volgende ronde op NPEX. Er worden nu niet zo veel aandelen meer aangeboden. De prijzen worden relatief hoog. Ik kan me indenken dat het vast gaat lopen, zeker zolang er geen resultaten bekend worden gemaakt. Ik vind het bijvoorbeeld een grote stap mijn aandelen aan te vullen met stukjes voor bijv. 2 euro terwijl ik de rest voor gemiddeld 70ect heb bemachtigd. Heeft iemand een idee wanneer er theoretisch resultaten verwacht zouden kunnen worden?

    Nogmaals een fijn/prettig Forum vooralsnog. Tijdens mijn lange vakantie gevolgd en ben blij met de kwaliteit.

    Met vriendelijke groet.
  14. BNP 16 augustus 2013 14:24
    @Hunter300

    Ik deel jouw zorg niet. Forbion heeft gewoon belang bij een zo hoog mogelijke opbrengst op hun investering. Er zijn altijd trucjes denkbaar, maar ik kan me niet voorstellen waarom ze dat zouden doen. Men had bij de overname van de activa van AMT ook al alle toenmalige beleggers kunnen laten zitten. Het feit dat ze de experimentele route via NPEX hebben gekozen geeft mij ook vertrouwen voor de toekomst.

    De afgelopen veiling was volgens mij vanwege de vakantie weinig aanbod. Ik zie nu in september al weer veel meer aanbod. Los daarvan zie je ook op het forum hier nog steeds veel mensen die op deze koers wél bij willen kopen. Als je kijkt naar recente IPO's op de Nasdaq in deze sector zou op de huidige stand van zaken de waarde van een certificaat (naar mijn mening) in de range van 5 tot 8 euro moeten worden gewaardeerd.

    Ik zeg dit nadrukkelijk niet op basis van de fundamentele inhoudelijke analyse, daarvoor heb ik te weinig info, maar op basis van de waardering van de markt voor sectorgenoten.
  15. Prof. Dollar 16 augustus 2013 14:32
    @Hunter300

    Een verkoop van Forbion is nagenoeg per definitie onderhands. En daar bedoel ik mee dat zij aan nagenoeg niemand toestemming hoeven te vragen.

    Inzicht in de financiële condities van zo'n transactie zal moeilijk worden. Het scenario wat jij omschrijft riekt naar bedrog, en lijkt mij niet te mogen.
    Toegegeven: aan de ene kant heeft Forbion zich een stevige positie verworven (min of meer ten koste van kleine beleggers), anderzijds hebben ze die kleine belegger wel gered van AMT. Het lijkt mij niet dat zij zo'n daad nodig hebben.

    Ik meende dat er wel een regel was waarbij B-certificaathouders opgenomen kunnen worden in een verkoopdeal van A-certificaathouders, mits je binnen periode x na bekendmaking van de deal dat kenbaar hebt gemaakt aan uniQure. Raadpleeg zelf de reglementen of de STAK.

    Mijn bezwaar is eerder de afhankelijkheid van kleine beleggers. Er is amper toezicht, je hebt geen stemrecht en de verhandelbaarheid is beperkt. Als Forbion verkoopt aan een grote farmaceut dan moet je eigenlijk wel mee. Of dat slecht of gunstig is? Niemand weet het. Ik vermoed wel dat je de fantasiemarge kan vergeten.

    Met een internationale beursnotering mag je dan wel geen inspraak krijgen in de bedrijfsvoering, maar wel meer grip op je eigen investering.
  16. [verwijderd] 16 augustus 2013 22:50
    je mag je het volgende afvragen:

    -waarom zou Forbion willen verkopen?
    -waarom zou een partij van Forbion willen kopen?

    Forbion gaat voor geld en rendement...het is geen club wetenschappers die beter in staat is dan sommigen leden op IEX in te schatten wat UniQure kan.

    Wel hebben ze een betere positie; kunnen beslissingen nemen die B- en C- certificaathouders niet kunnen.
    Daarbij zitten ze op de eerste rang als het gaat om kapitaal verschaffen en verwerven van meer aandelen ten bate van zichzelf (B-certificaathouders verwateren). Dat zullen ze doen zolang er in hun ogen buitengewoon veel perspectief bestaat. Toch komt het voor hen aan op een keer cashen....ondanks dat het sterke financiële partijen zijn, zit er ook voor hen een beperking aan grotere risico's aangaan.

    Een onderhandse verkoop zal eerder ten gunste komen van een grote partij die heel goed in staat is, misschien wel beter dan zijzelf, om de waarde in te schatten van UniQure en diens potentie.
    De markt biedt betere perspectieven...ook van overdrijving en daarmee een kans op een veel hoger rendement! (dat sluit aan op het comment van Prof.Dollar)
  17. Partner 16 augustus 2013 23:08
    Zit in hetzelfde schuitje als Hunter300. Ooit gekocht aan ca. 65 cent en dan de overname, zakken nnar 30 cent, vooral geen verlies nemen, voorzichtig omhoog met de Glybera vooruitzichten, hopen ... en dan valt de positieve beslissing. Verder weinig beweging en blij als je weer boven water staat en dan ineens toch dat positivisme, oplevend forum, sterke stijging.... Bijkopen op een koers van 1,41 ? even wachten wat het verder wordt 1,68 ? kijken wat september doet? Wordt wel een investering met deze prijs inmiddels.... moeilijk, moeilijk..... kan nergens een zelfde rendement maken maar op een of andere manier blijft het kwetsbaar omdat je er geen grip op hebt. Op het Damrak knal je het er uit als je het niet meer vertrouwt, op welke manier dan ook. Ze worden wel steeds duurder, hoe langer je wacht.... Succes lotgenoten...
7.817 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.