Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.350 Posts
Pagina: «« 1 ... 725 726 727 728 729 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Pavlov44 14 augustus 2013 16:10
    quote:

    KidBackInTown schreef op 14 augustus 2013 15:16:

    Eens, de afgelopen tientallen jaren is er MEER geconsumeerd dan er werkelijk verdiend werd, veelal door verhypothekeren van de "overwaarde", dat kan dus niet meer, nu breken tientallen jaren aan van terugbetalen en aflossen, er zal dus MINDER geconsumeerd kunnen worden dan er wordt verdiend.
    Zoals ik zojuist elders schreef: "Nederland betaalt gewoon de prijs voor het feit dat er naast het rondpompen in de praktijk al meer dan een decennium lang vrijwel niets meer geproduceerd of anders substantieels gedaan wordt. [..] Maar dat moest een keer misgaan, en heel pennenlikkend Nederland (en dat is 80% van de banen, want heus niet alleen de amtenarij) gaat nu voor de bijl."

    Meer consumeren dan er verdiend werd, en er werd OP PAPIER ook nog eens meer verdiend dan er in werkelijkheid verdiend werd. Want kantoorbanen VERDIENEN NIETS. Het is een fabeltje dat je aan een bureau geld kunt verdienen, op een kleine onderlaag die noodzakelijke/ondersteunende administratie doet na.

    Dus wie is er schuldig aan de krimp van de gehele economie én logischerwijs dus ook de huizenmarkt: alle Nederlanders die aan een bureau werken. Je kan zeggen "de banken zijn schuldig aan de huizencrisis", maar weet wel dat 100.000'en Nederlanders direct bij een bank werken. Zij hadden slechts een baan bij de gratie van een opgeblazen huizenmarkt. Dan zijn er nog 100.000'en Nederlanders wiens baan weer afhankelijk is van de financiele sector, want al die kantoren moeten worden gebouwd, schoongemaakt, en noem maar op. Al die Nederlanders zijn verzekerd, ze bouwen pensioen op, en hopsa, nog eens 100.000'en banen bij verzekeraars, pensioenfondsen etc. En die werknemers van zo'n pensioenfonds koopt gewoon weer een te duur huis gefinancierd met een te dure hypotheek van de bank en het spel begint opnieuw.

    Oh oh, wat was het fantastisch dat in Duitsland en Belgie al de fysieke productie nog gebeurde, en Nederland hoefde alleen maar het papierwerk te doen, en we kregen nog gratis geld door stijgende huizenprijzen als toetje voor een mooie speedboot. Nou vergeet het dus maar, de NL economie inclusie huizenmarkt zakt finaal door het ijs, en nog terecht ook.

  2. forum rang 6 NewKidInTown 14 augustus 2013 16:23
    quote:

    Pavlov44 schreef op 14 augustus 2013 16:10:

    ......."Nederland betaalt gewoon de prijs voor het feit dat er naast het rondpompen in de praktijk al meer dan een decennium lang vrijwel niets meer geproduceerd of anders substantieels gedaan wordt.
    Klopt, naast alle inactieven zoals ziek, zwak en misselijk, zijn er van de werkende bevolking misschien slechts 20 a 25% werkelijk bijdragend aan de welvaart, zij moeten het verdienen voor alle anderen die niets doen, zij die in overheidsdienst zijn en zij die buiten de overheid zich bezig houden met ondersteunend papierwerk en voor een groot gedeelte van de overheid afhankelijk zijn. NL staat er veel slechter voor dan menigeen denkt.

    Ach, in 2014 trekt "het" weer aan .........................
  3. [verwijderd] 14 augustus 2013 16:32
    quote:

    KidBackInTown schreef op 14 augustus 2013 16:23:

    [...]

    Klopt, naast alle inactieven zoals ziek, zwak en misselijk, zijn er van de werkende bevolking misschien slechts 20 a 25% werkelijk bijdragend aan de welvaart, zij moeten het verdienen voor alle anderen die niets doen, zij die in overheidsdienst zijn

    Ik zou toch niet willen beweren dat de al die leerkrachten die door de overheden betaald worden, niets doen. Het is maatschappelijk een grote winst dat zij er in slagen zoveel kinderen, inclusief adhd, dyslexie, discalculie enz. etc. te leren lezen en schrijven. Ja, en ook rekenen.

    Onderwijs en net als infrastructuur een diepte-investering. Ook veel andere overheidstaken zijn nuttiger dan ze soms lijken.

    (En nu maar hopen dat Prc7 dit niet leest ;-)
  4. forum rang 6 NewKidInTown 14 augustus 2013 16:51
    Ook dat klopt Groenvoer, net als mensen die hard werken in de ziekenhuizen en andere zorginstellingen, politie, brandweer, vuilnis en ik vergeet er vast nog wel een paar.
    Punt is dat ze allemaal ondersteunend zijn en alleen betaald kunnen worden van wat er werkelijk verdiend wordt als er iets verdiend wordt.
    Anders kunnen alle door jou en mij genoemden gaan stoppen.

    EDIT en HERSTEL, het was een opsomming, misschien een beetje onduidelijk, ik bedoelde: "alle anderen die niets doen EN zij die in overheidsdienst zijn en zij die buiten de overheid zich bezig houden met ondersteunend papierwerk"
  5. 2008drama 14 augustus 2013 17:47
    quote:

    zonnedaal schreef op 14 augustus 2013 04:58:

    [...]

    Sinds de bruteringsoperatie in 1994 gaat er naar sociale huurwoningen geen cent subsidie naar toe. Ook betalen de scheefwoners de volle mep belasting, want ze hebben geen aftrekposten (op woongebied). Het scheefwoon 'probleem' bestaat dus in feite niet en is er met de haren bijgesleept om de geëxplodeerde uitgaven aan de HRA af te leiden.
    Sociale woningbouw wordt gesubsidieerd door het vergeven van grond van de gemeente aan de woco voor de halve prijs. Daardoor kan een bewoner die daarvoor in aanmerking komt een huis van 200K bewonen voor plusminus 500 Euro, (even afgezien van de individuele huursubsidie) waardoor het lager uitvalt. Een bewoner die het huis ernaast koopt in de vrije sector is 280K kwijt omdat de grond is verdisconteert.

    Het wordt ook steeds erger omdat de WOCO's nu vanwege te kort liqiditeit nu deze "gesubsidieerde "woningen op de markt gooien met "korting". Het zal je buur maar wezen...

    Hoezo geen subsidie?

  6. [verwijderd] 14 augustus 2013 17:59
    quote:

    martini99 schreef op 14 augustus 2013 10:55:

    [...]

    Omdat het voordeel direct gerelateerd is aan de hoeveelheid belasting die je betaald...

    Dus betaal je veel belasting omdat je een hoog inkomen hebt, dan krijg je ook meer aftrek....Lijkt mij niet meer dan logisch en eerlijk...
    Ja, het lijkt veel mensen logisch omdat ze er gewoon mee zijn opgegroeid. Echter is er helemaal niks logisch aan. Dan zou ik ook minder huur willen betalen als ik veel verdien omdat ik al veel belasting betaal. Ik zou bv ook een auto goedkoper moeten krijgen omdat ik veel belasting betaal, ik moet eigenlijk alles goedkoper krijgen bij een hoog inkomen want ik betaal al zoveel belasting
  7. forum rang 4 New dawn 14 augustus 2013 18:01
    quote:

    Insider01 schreef op 14 augustus 2013 07:17:

    [...]

    En waarom zou HRA voor een hele groep moeten gelden waarbij hoe hoger het inkomen hoe groter het voordeel geldt en huursubsidie alleen voor de laagste inkomens?
    Het ene heeft vanuit de historie gezien niet veel met het andere te maken.

    Sociale woningbouw is enkel en alleen opgezet om mensen die onvoldoende eigen middelen hebben te helpen aan voor hun betaalbare woonruimte. Het is dus niet bedoeld voor mensen met voldoende inkomen. De woco's hebben de oorspronkelijke doelstelling verkwanseld en hebben bovendien wanbeleid gevoerd ten koste van de huurders met lagere inkomens.

    De HRA is in een ver verleden opgezet voor iedereen.

    Nu in deze tijd wordt de HRA en huren politiek met elkaar verbonden.
  8. [verwijderd] 14 augustus 2013 18:36
    totaal niet interessant, er zijn spelregels voor wat mag worden verhuurd tot bepaald inkomen en wat ze vrij mogen verhuren. Op het moment dat de huurder wordt geaccepteerd dan heeft iedereen zich aan de spelregels te houden. Bovendien heeft dit ook helemaal niks te maken met dat het feit dat het niet eerlijk is dat als je meer verdient je meer mag aftrekken. Dat hele verhaal over dat je al zoveel belasting betaalt is klinklare onzin. Dan kan je net zo goed stellen dat je ten op zichte van alles voordeel mag hebben bij een hoog inkomen vanwege je belastingtarief. Tevens hebben we ook nog de vrije huurmarkt en die mensen hebben ook niet het belastingvoordeel tov huiseigenaren. Gewoon afschaffen, hoef je het voordeel ook niet meer voor te financieren, minder financiering nodig voor de banken en de mensen die in de problemen komen gaan maar lekker worden gecompenseerd door de oude garde met hun giga overwaarden. Groot gedeelte van die Henk Krol clan heeft geprofiteerd, time to pay back.
  9. forum rang 6 Chiddix 14 augustus 2013 19:14
    De partij van Henk Krol is in opkomst. De VVD en de PvdA krijgen er uiteraard flink van langs.
    Het moet niet zo worden, dat de 50 plussers in de watten gelegd worden met vette subsidies van de HRA etc als 50+ eventueel straks gaat regeren.
    Krol richt zich o.a op verbetering van de ouderenzorg in verpleegtehuizen en instellingen.
    Daar is wat voor te zeggen.
    Leefbaar Nederland is eigenlijk opgegaan in 50+.
    Of z on partij de bakens kan verzetten, weet je niet.
    Men zit met een erfenis van vorige kabinnetten. En de puinhopen zijn groot.
    Rutte wil nu dat burgers de baten van hun levensverzekeringen gaan gebruiken, om hun hypotheekschuld af te bouwen.
    Nog even en hij heeft het over het inzetten van pensioengelden , die burgers hebben opgebouwd naast de AOW uitkering op 66/67 jaar.
    De rekening van een falend regeringsbeleid en de capriolen van de bankmaffia, wordt op het bordje van de burgers geworpen.

    Vandaag hoorde je , dat er groei in de eurozone is. CPB verwacht 0,75% groei in 2014.
    De werkloosheid is gestegen tot 8,7%(694000) en dat is dramatisch te noemen.
    Volgend jaar zakt de werkloosheid tot 670000 werklozen. Moet het nog zien.
  10. forum rang 6 Chiddix 14 augustus 2013 20:03
    Een paar punten uit het partijprogramma van 50+.
    Belastingontduiking van 30 miljard per jaar en het mislopen van 5 miljard per jaar aan BTW en vennootsbelasting aanpakken.
    Geen huurverhoging.
    Jongeren aan het werk zetten i.p.v de pensioenleeftijd verhogen.
    Peiling M de Hond(21/7):

    PVV 30,VVD 21,PvdA 14!,SP 23, 50+, 11 zetels.

    Eventueel nieuw kabinet: PVV,SP,50+,Groen Links en CU.
  11. forum rang 6 Chiddix 15 augustus 2013 03:07
    De creaviteit van het kabinet in problemen, wordt steeds groter. Allerlei oplossingen worden overwogen zoals, minder premie betalen voor pensioen zodat de consument wat meer overhoudt.
    Leidt wel ertoe ,dat de werknemer bij pensioen minder ontvangt.
    Het is een sigaar uit eigen doos, om de economie aan te zwengelen.
    Economen hebben de politiek gewaarschuwd in de beginjaren 2000 voor de huizenbubble maar de kabinetten hadden er geen boodschap aan.
    Dit alles is te lezen in het eindrapport, kosten koper, van de commissie Verhoeven.
    Een reconstructie van 20 jaar stijgende huizenprijzen waarin de oorzaken van de huizenprijzenstijging worden besproken.
  12. forum rang 6 NewKidInTown 15 augustus 2013 03:56
    Je zou toch bijna zeggen dat er heel, heel, heel langzaam enig besef gaat doordringen richting de politiek:

    "Of het kabinetsbeleid 'gefaald' heeft is een kwestie waar economen en politici over twisten. Tegenstanders van deze stelling leggen de nadruk op de unieke problemen van de Nederlandse economie en dan met name de woningmarkt. Ook minister Dijsselbloem van Financiën verweerde zich woensdag met dit argument. Volgens hem zijn de structurele weeffouten in de Nederlandse woningmarkt te lang verwaarloosd en plukken we daar nog steeds de wrange vruchten van. Ook het lage consumentenvertrouwen heeft voor een groot deel te maken met de stagnerende woningmarkt. Dat los je niet even in een paar kwartalen op."

    www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenla...

    "lelijk Europees eendje", was het maar een zwaan ;-)
  13. forum rang 6 Chiddix 15 augustus 2013 04:18
    Nederland, lees kabinet Rutte, houdt koppig vast aan de 6 miljard bezuinigingen voor 2014.
    Het CPB heeft berekent dat het 3,9% kan worden in 2014 i.p.v de 3% EU norm. Dus zou er meer bezuinigd moeten worden dan 6 miljard.
    De Grieken zullen erom moeten lachen.
    De lening van Nederland aan het noodfonds t.a.v Griekenland, kan men op hun buik schrijven.
    Komt waarschijnlijk nooit meer terug. Maar dat is van latere zorg.
    De politiek heeft hun handen vol , om 6 miljard bezuinigingen door te voeren, wat de koopkracht verder zal aantasten.
    Maar de werkloosheid gaat teruglopen in 2014. Hoe dat kan, weet niemand maar men zegt het.
  14. forum rang 6 NewKidInTown 15 augustus 2013 04:55
    quote:

    Chiddix schreef op 14 augustus 2013 19:14:

    .......De werkloosheid is gestegen tot 8,7%(694000) en dat is dramatisch te noemen.
    Volgend jaar zakt de werkloosheid tot 670000 werklozen. Moet het nog zien.
    Ja, dat moet ik ook nog zien, ik geloof er helemaal niks van.
    In een herstellende economie (moet ik ook nog zien), ijlt de werkeloosheid altijd na, d.w.z. loopt de werkeloosheid nog steeds verder op, een tijdje, terwijl de economie alweer aantrekt.

    ‘Als de hypotheekrenteaftrek niet bestond, zou ik ’m morgen invoeren.’

    Vraagje, goed voor 10 punten, van wie is bovenstaande uitspraak ?

    Meer stoere en nietszeggende praat:

    www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/...
  15. 2008drama 15 augustus 2013 09:16
    quote:

    Chiddix schreef op 14 augustus 2013 20:03:

    Een paar punten uit het partijprogramma van 50+.
    Belastingontduiking van 30 miljard per jaar en het mislopen van 5 miljard per jaar aan BTW en vennootsbelasting aanpakken.
    Geen huurverhoging.
    Jongeren aan het werk zetten i.p.v de pensioenleeftijd verhogen.
    Peiling M de Hond(21/7):

    PVV 30,VVD 21,PvdA 14!,SP 23, 50+, 11 zetels.

    Eventueel nieuw kabinet: PVV,SP,50+,Groen Links en CU.
    Staatrechtelijk heeft de eerste kamer afgedaan als controle instituut en bedrijft steeds meer politiek. Dat gezegd hebbende maakt het niets uit wie er nu of straks aan de macht is.

    De afgelopen jaren is er niets bezuinigd (dus beetje SP), de balans zijn jaar o pjaar van de staat zijn alleeen maar opgerekt als een .door de jaren . En de bezuinigignen op de ambtenaren (zeg maar VVD) zijn nog nooit uitgevoerd, behalve een beetje natuurlijk verloop omdat er ook wel eens ambtenaren dood gaan of met pensioen... En alles er tussen in bla bla..

    De afgelopen honderd jaar werden veelverdieners gecompenseert in de hoogste belastingschijf (de hoogste van Europa) om maar vooral mee te doen aan een spel zonder nieten, de huizenmarkt! Met de wijsheid van nu was het veel handiger geweest om tien jaar geleden maar de aftrek de aftrek te laten en je maar naar je kartonnen doos door je chauffeur te laten rijden. Wi had er dan in al die prachtige VINEX huizen moeten wonen (lees VVD) en wie had die allemaal moeten bouwen, lees SP..

    Dit ook nog eens met leverage, een calloptie op waarde stijging, met vruchtgebruik. Immers met een klein gedeelte inleg een groot vermogen kunnen aanschaffen. Eventueel afgedekt met een put als de NHG tegen verindering. Dit wordt al sinds 2008 "getapered".

    Dan kunnen we nu met zijn allen wel zeggen we zagen het niet aankomen net zoals iedreen die tot op de dag van vandaag zijn aandelen koopt maar een huis is niet zo liquide als aandeel RDS maar meer een aandeel in een beleggingsfonds eikenbomen tot in de hemel welke pas na 100 jaar kunnen worden gekapt.

    Uiteindelijk wordt er weer een nieuw evenwicht gevonden, maar niet vandaag en lager.

    De drank is op, je vrienden en vriendinnen zijn is naar huis. Nu opruimen, asbakken legen, condooms uit de planten en sparen voor het volgende feestje!





  16. martini99 15 augustus 2013 09:44
    quote:

    Insider01 schreef op 14 augustus 2013 17:59:

    [...]

    Ja, het lijkt veel mensen logisch omdat ze er gewoon mee zijn opgegroeid. Echter is er helemaal niks logisch aan. Dan zou ik ook minder huur willen betalen als ik veel verdien omdat ik al veel belasting betaal. Ik zou bv ook een auto goedkoper moeten krijgen omdat ik veel belasting betaal, ik moet eigenlijk alles goedkoper krijgen bij een hoog inkomen want ik betaal al zoveel belasting
    Dit is miz een andere discussie, de overheid heeft er voor gekozen om eigenwoning te bevorderen/bevoordelen (en dus niet de huurmarkt), daar is de HRA op gebaseerd. Aan de andere kant stimuleert de overheid (scheef) huren door huursubsidies aan de onderkant vd markt. Door al dat gerommel van de overheid op de huizenmarkt is er een totaal verkloot geheel ontstaan waardoor zowel huren als huisprijzen veel te hoog geworden zijn en per saldo de modale burger de pineut is.

    Op de lange termijn was veruit het beste geweest als de overheid gewoon eens ophield met toeslagen, aftrekken en subsidies en gewoon vraag en aanbod z'n werk liet doen. Wat dat betreft mogen ze van mij de flat-tax morgen invoeren, kan de helft vd ambtenaren en belastinginspecteurs de deur uit en de fraude met alle toeslagen zal ook eindelijk eens afgelopen zijn...

  17. [verwijderd] 15 augustus 2013 11:45
    quote:

    KidBackInTown schreef op 14 augustus 2013 16:51:

    Punt is dat ze allemaal ondersteunend zijn en alleen betaald kunnen worden van wat er werkelijk verdiend wordt als er iets verdiend wordt.
    Anders kunnen alle door jou en mij genoemden gaan stoppen."
    Eigenlijk een hoopvolle constatering. Dat de producties van een klein deel van de werkende bevolking uiteindelijk volstaat om een heel land te voeden. Te overvoeden zelfs.

    Een leuk marco-economisch thema. Weer eens wat anders dan de wederkerende vraag wat nu werkelijk de kostprijs is van een bescheiden eengezinswoning.

    (Waarbij ik overigens van mening blijf dat deze sterk omlaag kan zodra we ons eenmaal openstellen voor de opblaasbare woning. En dan doel ik nadrukkelijk niet op praktijken zoals die op de West Bank te doen gebruikelijk zijn!)
40.350 Posts
Pagina: «« 1 ... 725 726 727 728 729 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.