Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

Laatste koers (eur) Verschil Volume
3,688   -0,030   (-0,81%) Dagrange 3,684 - 3,729 7.016.649   Gem. (3M) 8,1M

KPN Long onder beleid van Slim

58 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 guusje 11 augustus 2013 09:59
    Ik snap niet dat veel beleggers zo happig zijn om zo snel de aandelen KPN van de hand te doen.
    ten eerste plaats is de 2.40 al gegarandeerd door slim, Tweede plaats is KPN verders een leuk Gewild gok aandeel geworden wat eigenlijk nog alle kanten op kan gaan. Die paar dubbeltjes die Slim meer bied is op dit moment heel veel voor sommigen beleggers.
    Ik bied mijn aandelen pas aan aan als het Moet en niet anders Gaat,
    tot die tijd zal Slim geduld moeten hebben
  2. patient 11 augustus 2013 10:41
    quote:

    DeGoedeHuisvader schreef op 10 augustus 2013 22:13:

    Na wat wikken en wegen ben ik tot het besluit gekomen om KPN aan deze prijs te verkopen. Niet tegenstaand ben ik nog steeds van mening dat KPN een stuk onder zijn waarde wordt verhandeld in vergelijking met het potentieel in de toekomst (2015+). MAAR ik ben de intenties van Slim beginnen wantrouwen. Ik heb met deze verkoop van KPN een winst van 23% gerealiseerd en dat wil ik niet verliezen door nu met onderzekerheid te speculeren met wat Slim van plan is. Ik geef jullie ook de raad om niet verder jullie hoofd te breken en te speculeren op KPN en jullie kapitaal te investeren in andere aandelen. Er zijn in deze periode trouwens zoveel koopjes op de beurs te doen waarbij men de spreekwoordelijke dollar tegen 50 cent kan kopen.

    Wat bedoel je met speculeren?
    Speculeren is aandelen kopen op basis van geruchten, verwachtingen omtrent winst en waarde. Bij KPN is met de deal tussen KPN en Telefonica aangetoond wat de waarde is van een telecombedrijf (Eplus).
    Het bod van Slim is gebaseerd op een gemiddelde koers van de laatste tijd.
    Die tijd wordt gekenmerkt als de laagste koers die KPN ooit gestaan heeft.
    Een koers die een jaar lang geleden heeft onder shorters, die met toestemming van Slim konden blijven dumpen. Ik weet zeker dat Slim de koers van E2,40 voor heel KPN in zijn hart ook veel te laag vindt, maar wel heel blij zal zijn met al die stukjes die hij van jou cadeau krijgt.
    succes met je komende beleggingen.
  3. forum rang 4 guusje 11 augustus 2013 12:05
    Waar maken jullie je eigen nou zo druk over, de een zegt dit en de ander zegt weer wat anders.
    Je bent verzekert door Slim van 2.40 per aandeel, waarom zou je dan zo snel je aandelen verkopen.
    Blijf lekker zitten waar je zit en zo heb Slim minder kans van slagen om die 51% in bezit te krijgen.

  4. [verwijderd] 11 augustus 2013 12:29
    quote:

    Circle123 schreef op 11 augustus 2013 12:07:

    Je bent nergens van verzekerd. Er is helemaal geen bod. Dit is alleen een INTENTIE tot een bod. Precies hetzelfde als zijn INTENTIE tot een bod op 8 euro. Toen viel er ook niet te verkopen op 8 euro
    Er viel maar een klein deel te verkopen op 8 euro.......
  5. Circle123 11 augustus 2013 12:33
    quote:

    Hearts23 schreef op 11 augustus 2013 12:29:

    [...]

    Er viel maar een klein deel te verkopen op 8 euro.......
    Nee, niks. Er is nooit een moment geweest dat je daadwerkelijk kon aanmelden en 8 euro ontving. Er was alleen inkoop op de beurs en voor zover ik weet is de koers niet eens 8 euro geweest.
  6. [verwijderd] 11 augustus 2013 13:02
    quote:

    Circle123 schreef op 11 augustus 2013 12:07:

    Je bent nergens van verzekerd. Er is helemaal geen bod. Dit is alleen een INTENTIE tot een bod. Precies hetzelfde als zijn INTENTIE tot een bod op 8 euro. Toen viel er ook niet te verkopen op 8 euro


    Zeer juist, zo begrijp ik het ook. Er heeft niemand een bod gedaan op KPN.

    Ondanks de vele verslaggevers en zelfs enkele analisten die anders meldden, hebben noch CS noch AMX een bod uitgebracht op KPN.

    Bovendien heeft AMX alleen gemeld een bod te overwegen tot de helft + 1% van die aandelen. Zodra welke partij dan ook 30% van de aandelen bezit, moet die partij volgens de regels een openbaar bod doen op alle aandelen van dat bedrijf.

    Dat betekent dus (aangezien zo'n bod niet gedaan is), dat het belang van CS nog steeds niet 30% kan zijn, tenzij hij de regels overtreedt.

    Gevolg van de mededeling over het mogelijke voornemen om een bod te gaan doen op 51% minus 28% van de aandelen tegen een koers van €2,40 is nu wel dat:

    (1) de koers KPN direct steeg tot even onder €2,40
    (2) de koers natuurlijk voorlopig niet makkelijk meer hoger kan komen dan €2,40, althans zolang je denkt dat genoemd bod er komt (en geen ander)
    (3) enkele analisten hun mening verkondigden over iets wat ze totaal niet konden weten - een eventueel feitelijk bod op KPN - omdat er verder geen enkele begeleidende voorwaarden genoemd werd (immers, het bod zelf werd niet uitgebracht) of welke andere 'specifics' dan ook bekend kunnen zijn
    (4) AMX of CS zich nog kunnen bedenken, zonder enige boete-clausule, omdat er nog geen enkele toezegging is; dus een eventueel bod kan hoger uitvallen, lager uitvallen, bepaalde voorwaarden bevatten of uitsluitingen, of helemaal bij nader inzien niet doorgaan.

    Overigens zie ik zelfs in krantenberichten, commentaren enz. nog steeds een bod van €8 op de oude aandelen vergeleken worden met een bod op de 3:1 gesplitse nieuwe aandelen. Dat is natuurlijk een grote fout. Volgens mijn krant had de VEB zelfs geschreven dat Slim destijds ongeveer 8 miljard had betaald voor nauwelijks 30% van de KPN aandelen.

    Misschien heeft de krant dat fout, maar anders de VEB: dat is dus echt niet zo, dat moet hoogstens ongeveer 3,2 miljard zijn geweest. Waarschijnlijk minder. Echt niet méér.

    Heb ik weliswaar ook even niet contant, maar CS waarschijnlijk destijds ook niet, dus geleend.

    Neo
  7. [verwijderd] 11 augustus 2013 13:41
    quote:

    Circle123 schreef op 11 augustus 2013 12:33:

    [...]
    Nee, niks. Er is nooit een moment geweest dat je daadwerkelijk kon aanmelden en 8 euro ontving. Er was alleen inkoop op de beurs en voor zover ik weet is de koers niet eens 8 euro geweest.
    Doe je huiswerk nog maar eens opnieuw: na aanmelding werd (slechts) een gedeelte gehonoreerd en gekocht tegen 8 euro:

    Als multimiljardair Carlos Slim met zijn bedrijf América Móvil had willen doorpakken, had hij nu ruim 64 procent van KPN in handen gehad voor een gemiddelde koers onder de 8 euro per aandeel.
    De Mexicanen hadden namelijk zelf al 24,91 procent van de aandelen van het Nederlandse telecomconcern opgekocht, beleggers boden vervolgens nog eens 39,66 procent van de uitstaande aandelen aan onder het bod van 8 euro.

    De Mexicaanse telecomgigant had echter gezegd maximaal 27,7 procent van de aandelen KPN te willen hebben, en daar moet het bedrijf zich nu aan houden. América Móvil koopt nu nog maar veertig miljoen aandelen bij onder het bod van acht euro.

    Dat is zo’n 2,82 procent van het totaal. Beleggers die hun aandelen KPN hebben aangeboden mogen verwachten dat zij ongeveer 7 procent van hun aandelen kwijt raken op 8 euro.
  8. taurus86a 11 augustus 2013 13:47
    Hoe verliep de bieding op Hoogovens destijds ook al weer? Eerst een proefballonnetje en toen een knock out bod, dat ruim hoger lag. Trouwens ook een kroonjuweel dat Nederland niet meer nodig dacht te hebben. Iedereen ging toch in de secundaire en tertiaire industrie werken. Nu heerst daar hoge werkloosheid, maar ja... wie moet je daar nu op aankijken?
  9. [verwijderd] 11 augustus 2013 15:34
    quote:

    Rooney1 schreef op 11 augustus 2013 09:26:

    Als je op veilig wil spelen dan had je rds moeten nemen en niet kpn. Nu kun je beter blijven zitten en de hele rit meemaken. Nu verkopen is werk voor en van dwazen, zoals herman zingt.
    Er zit nog veel meer in het vat en het risico downhill is praktisch nihil.
    haha praktisch nihil?

    heb jij de goedkeuring van brussel al dan?

    als zowel e-plus als bod van slim niet doorgaat staan we zo op 1,30...
    want iedereen die erin zaten omdat ze hoopten op een overname gaan er dan uit.
58 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.