Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

uniQure« Terug naar discussie overzicht

Wat is de waarde van uniQure?

7.819 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Partner 8 augustus 2013 12:37
    Ik zie niet veel speculaties over de waarde van Uniqure. Met nog een kleine week te gaan wel benieuwd wat de heersende opinie is hierover. Niet de werkelijke waarde want daar zijn genoeg speculaties over maar waar gaat de koers heen volgende week? Met de recente stijging in het achterhoofd ben ik geneigd om te zeggen dat het deze keer niet zo heftig zal zijn, mede ook door de vakantieperiode maar aan de andere kant, het spel was de laatste keer niet uitgespeeld, dat kon je duidelijk zien. Gezien de huidige biedingen verwacht ik persoonlijk een koers rond eur 1,60 - 1,65 wat ook weer ca. +15% is. Wat is jullie idee?
  2. Partner 8 augustus 2013 14:25
    Precies zoals je het zegt "daar kijk je naar uit" maar kan je verder zelf niet forceren.... ondertussen wat verwachtingen uitspreken houdt het wel leuk moet ik zeggen, al moet het ook niet worden zoals bij Imtech als je daar een uur niet heb opgelet moet je drie bladzijden doorscrollen. Als de updates en conclusies gemaakt zijn zal de koers daar toch ook weer op reageren en een forum geeft ook de kleine beleggers informatie bij de overwegingen om in te stappen.... Ik zie het wel als zinvol een beetje te fantaseren over wat komen gaat, een week later word je toch aan je uitspraken herinnerd.....
  3. Prof. Dollar 8 augustus 2013 16:09
    Ik heb de fora Pharming, Imtech en KPN wel eens gezien... ben toch blij met uniQure. ;)

    Een voorspelling blijft lastig... ik ga uit van consolidatie.

    Overigens, ik was deze nog vergeten:
    - Resultaat van onze "professionele patiënt".

    Dit zou een mooie opsteker zijn.

    blogs.scientificamerican.com/observat...
  4. [verwijderd] 8 augustus 2013 19:52
    Volgens mij zijn er mensen genoeg die a.s. donderdag willen instappen en dus willen meeliften op het succes van Uniqure. Als je certificaten wilt hebben zul je dus hoog moeten inzetten! Nu kun voor een relatief laag bedrag nog instappen, over een paar maanden kan dat heel anders zijn. Ik verwacht dan ook dat we naar 1,80 gaan stijgen.
  5. [verwijderd] 8 augustus 2013 19:58
    ik blijf erbij dat UniQure op de NPEX nauwelijks vindbaar is...daarbij, voor wie het wel weet, kan de lage waardering wel eens weinig uitnodigend zijn om überhaupt een notering op te gaan zoeken (hoe verklaar je een IPO op bijv. 15$ terwijl je aandelen op NPEX 1,41euro doen).

    Alle biotech-hosanna op Nasdaq ten spijt...veel beleggers snappen nog veel minder van biotech dan ik en stappen in iets dat ze niet begrijpen op de emotie vd markt.
    UniQure zal hoe dan ook meer geld en partners nodig hebben in de toekomst en heeft belang bij een hogere waardering....20-30$...het doet daar niet zo toe, maar 1,41euro slaat nergens op indien je groot geld wilt aantrekken.
  6. Partner 8 augustus 2013 20:26
    Als de resultaten die Prof Dollar noemt gepubliceerd worden en ze zijn ook nog positief en het bedrijf komt in een flow dan komen er serieuze bedragen op de borden en ben je definitief penny-stock af. Wat Frenky vertelde over Crucell is een teken aan de wand, ook laag begonnen en we weten dat ze op een beurswaarde van eur 8,50 ongeveer, een bod kregen...
  7. Prof. Dollar 8 augustus 2013 23:58
    @invoorentegenspoed Ik zou me niet druk maken om de huidige waardering. Als uniQure zou kiezen voor IPO dan moeten ze een goed verhaal hebben voor nieuwe investeerders - en dat hebben ze vast! Wat vroege certificaathouders er voor betaald hebben doet niet ter zake, die namen immers een groter risico.
  8. [verwijderd] 9 augustus 2013 13:45
    Ja, dat veronderstelt dat tussen nu en een eventuele hernieuwde beursgang nog richtinggevend nieuws komt. Ben het eens mer de Prof. Dat FDA voorbespreking waarschijlnijk het belangrijkste event is dat de koers voor de beursgang gaat bepalen. In watje nu hebt aan koersen zit geen USA premium verdisconteerd denk ik.
    Mooiste zou zijn als NPEX koers de aankoopkoers van C-shares gaat naderen en er dan nog wat richtingevend nieuws komt. Dan kan je een beursgang tegen een hogere koers wel rechtvaardigen denk ik.
  9. diknek1 9 augustus 2013 18:30
    Een bedrijf gaat de beurs op voor extra geld voor overnames of onderzoek.
    Wil uniQure een ander bedrijf overnemen: nee
    Heeft uniQure extra geld nodig voor onderzoek: hopelijk niet, omdat de inkomsten dit gaan dekken.
    Wil uniQure overgenomen worden, misschien willen ze alleen mensen genezen en willen ze dat niet.
    Als ze niet overgenomen willen worden en geen dividend uitkeren is de waarde; wat de gek er voor geeft.
    Willen ze wel overgenomen worden is de waarde: hoeveel een bedrijf voor de techniek/inkomsten over heeft.

    Ergens tussen de 0 en 3 euro op het moment
  10. BNP 9 augustus 2013 19:25
    @diknek1

    Ik ben het niet met je eens. Allereerst gaan bedrijven soms ook gewoon naar de beurs om de bestaande investeerders een (gedeeltelijke) exit te bieden.

    Verder zijn bij mijn weten het merendeel van de aandelen in handen van professionele investeerders. Die zitten er aan het eind van de dag gewoon in om geld te verdienen. En op die agenda liften wij hier mee. Dat is althans hoe ik het zie. :)
  11. Prof. Dollar 9 augustus 2013 21:47
    Aanvullend. Er is nog een reden voor IPO, namelijk status. In de US verkrijg je zo veel aandacht, vergroot het je aanzien en versterkt het je imago. Dit moet je niet onderschatten.

    Daarmee heb je ook een groot nadeel: turbulentie uit externe omgeving. Daarom denk ik dat uniQure voorlopig beter gedijt zonder een IPO. Rustig eerste Glybera behandelingen uitvoeren, Hemophilia onderzoek voortzetten, Glybera goedgekeurd krijgen in de US en -ook niet onbelangrijk- het portfolio uitbreiden met nieuwe toepassingsgebieden. De huidige kas maakt het mogelijk. Over twee / drie jaar wordt die mooie exit vast wel gemaakt.

  12. [verwijderd] 9 augustus 2013 22:43
    een beursgang kent vnl 2 belangrijke redenen: cashen....of geld aantrekken omdat buiten de beurs om geen partijen zijn te vinden die er heil in zien.

    UniQure, toen nog als AMT, was één grote (beredeneerde) gok...nu hebben ze een hele belangrijke stap in de goede richting gezet. De reden om al dan niet naar de beurs te gaan zal om die 2 redenen gaan: cashen en zo goed mogelijk verkopen m.b.v. een IPO... of geld aantrekken omdat de potentie ook de huidige grootaandeelhouders boven het hoofd groeit.

    Een lage waardering maakt een bedrijf als UniQure misschien een makkelijker prooi voor geldschieters die invloed naar zich toe trekken.
    Eenmaal in handel van vele aandeelhouders, zullen een Forbion, Coller Capital, en Chiesi minder invloed geven...misschien hoop ik daar meer op dan gewin voor mijzelf. Naast een hoge waardering ook een betere uitgangspositie voor bestaande aandeelhouders dus.

    Groot geld kan uiteindelijk worden afgekocht door nog groter geld...met beduidend minder perspectieven voor kleinere aandeelhouders.
  13. [verwijderd] 12 augustus 2013 11:00
    Even over de waarde van een aandeel:

    Zoals IVET al opmerkte: "wat de gek er voor geeft" Dat is echter een beetje kort door de bocht, aangezien we geen van allen een boompje in de tuin hebben staan waar de €'s als appeltjes van geplukt kunnen worden.

    Iets meer nuance is dus op zijn plaats. Bij Biotech bedrijven is het vooral de verwachting die de prijs bepaalt, wordt vaak gezegd, maar de vraag is natuurlijk de verwachting waarop?

    Uiteindelijk is de waarde van een aandeel afhankelijk van het resultaat van de onderneming. En dat is dus de winst, waarover dividend wordt uitgekeerd. Nog ver weg, maar zoals gezegd 'de verwachting' hierop. Iedereen wil namelijk rendement op zijn centen zien en dat is dus rente of dividend. Dus de vraag is nu: hoe hoog wordt het dividend van UniQure? Gezien de vooruitzichten kan dat best wel eens een heleboel gaan worden. In andere draadjes zijn de revenuen van Hemofilie al uitgebreid aan de orde geweest en het draadje voor Parkinson is net gestart. Dat worden echte cash cows als alles naar verwachting verloopt. Weer het woordje verwachting, want daar draait het dus allemaal om.

    Tegen de tijd dat deze verwachtingen uit gaan komen is UniQure inmiddels wel overgenomen door een grote jongen, dus dat gaan we allemaal niet meemaken, maar wat wel interessant is, is dat die overname ook op verwachting geschiedt. Anders wordt het namelijk te duur. Dat hebben we eerder gezien bij Crucell. Dus als je het over de waarde van UniQure hebt, heb je het over de verwachte opbrengsten op de lange termijn. Daarin verschilt de biotech sector dus van de rest omdat de mogelijke uitkering van dividend geen rol lijkt te spelen. Let wel: lijkt, want uiteindelijk zal een J&J of Pfizer natuurlijk wel winst willen zien om hun aandeelhouders dividend uit te kunnen keren. Daar draait het dus allemaal om.

    Dit om weer even "back to the basics" te gaan. Een (nieuwe) IPO is voor uniQure een mooie gelegenheid om weer meerwaarde te genereren, maar een poosje in de luwte werken en veel voortgang te boeken heeft ook zijn voordeel. Een notering aan de beurs heeft namelijk ook een hoop verplichtingen en geeft meer exposure. Nu kan uniQure lekker door werken en straks met een paar mooie resultaten komen. Wanneer Glybera inkomsten gaat geven, is nieuw geld niet meer zo heel hard nodig en kan op eigen benen het hemofilie en Parkinson programma worden afgewerkt. Dan naar de beurs gaan om te cashen (of een overname) heeft mijn voorkeur. Hiervoor is wel heel veel geduld nodig (minstens een 5-10 jaar).

    Ik houd mijn stukjes dus lekker vast ;)

    Groet :) Frank
  14. [verwijderd] 12 augustus 2013 11:37
    aanvullend: dividend is niet zaligmakend, want waarde is in vele vormen en berekeningen denkbaar. Goud keert ook geen dividend uit en net zo min keert uw hypotheek dividend uit en kost alleen maar geld/rente, maar dat betekent nog niet dat uw huis waardeloos is (al gaat het hard achteruit, maar daar zijn weer andere IEX-draadjes voor).

    Zelfs zonder blockbusters kan UniQure's waarde bestaan uit belangrijk intellectueel eigendom voor de gentherapiebranche (nog steeds in handen van het bedrijf!), produktiefaciliteiten, toeleverancier voor derden/partners, strategische samenwerkingen, etc.

    In de luwte van de beurs kan voor het bedrijf handig zijn, maar voor aandeelhouders (en dus ook degenen die AMT indertijd vd beurs haalden) geschiedt het aantrekken van extra geld tegen een lage waardering en daarmee een sterkere verwatering voor bestaande aandeelhouders.
    Hoe hoger de koers, des te minder aandelen uitgegeven hoeven te worden om het benodigde kapitaal aan te trekken.
    De positie van A-aandeelhouders kan betekenen, dat zij of zichzelf/elkaar aandelen tegen lage koersen leveren, of aan partijen naar -hun- keuze, waarbij belangen niet altijd de overige (B- en C-) aandeelhouders dienen(denk ik, maar een tegengeluid/afzwakking is welkom).

    ivet
  15. [verwijderd] 12 augustus 2013 13:05
    Er is hierboven veel gezegd dat in algemene zin waar kan zijn, maar toespitsend op uniQure zijn er een aantal drijvers die m.i. de doorslag geven:
    1. Investeerders willen cashen linksom of rechtsom. Ze zitten er al veel te lang in. Dus of onderhandse verkoop aan een 3e partij of IPO lijkt me.
    2. Met hun technologie kan uniQure wel 30 researchrpojecten beginnen, want er zijn nog tientallen belangrijke mongenetische aandoeningen waar geen remedie voor is. Ook hier is veel meer geld en productiecapaciteit voor nodig. Elke dag die ze wachten is weer een dag verloren.
    3. Er is veel honger op de biotech beurs

    Kortom: ........ (vul zelf maar in)
  16. Prof. Dollar 13 augustus 2013 10:14
    Gene Therapy for the Treatment of Hemophilia B: Andrew M. Davidoff, MD at TEDxSonomaCounty

    Andrew Davidoff, MD is the Chairman of the Department of Surgery at St. Jude Children's Research Hospital and the St. Jude Children's Research Hospital Endowed Chair in Surgical Research.

    youtu.be/CN61zN8pg8I
  17. henrico26 14 augustus 2013 13:30
    Ik ben benieuwd wat morgen zal brengen en wat de gem. prijs zal worden van een certificaat. Wel lijkt duidelijk te worden dat ook de grotere investeerders NPEX gevonden hebben. Zo zag ik dat er onlangs een bod van € 1,40 is uitgebracht op 28.000 certificaten. Ook staan er nu grotere partijen te koop dan de eerste maanden op NPEX het geval was, tegen een prijs van een paar euro per certificaat. Het wordt natuurlijk interessant als men echt de vraagprijs gaat bieden, dit drijft de intrinsieke waarde flink op. Zelf heb ik 3 maanden terug mijn positie ook uitgebreid, omdat de grotere partijen voor investeerders interessanter zijn dan zo nu en dan een plukje te kopen. Ook omdat ik op dat moment meer vertrouwen had in Uniqure dan in al mijn andere beleggingen, van de spaarrente bij de banken word ik ook niet vrolijk.

    Voorlopig houd ik mijn certificaten vast omdat ik van mening ben dat er nog veel meer in het vat zit en de certificaten steeds schaarser zullen worden. Tenminste als iedereen op dezelfde manier redeneert als ik dat doe. Iedereen veel succes toegewenst bij de veiling van morgen.

  18. [verwijderd] 14 augustus 2013 17:06

    dat die grote pluk een koper vindt verbaast me niets...als iemand bij Chiesi of Coller Capital, of een andere grotere belegger met fikse korting wil inslaan, dan snap ik dat wel. Voor kleine beleggers misschien een groot bedrag, maar voor grotere beleggers peanuts!(die winnen of verspelen zo'n bedrag in enkele minuten ad roulettetafel als ze zin hebben).

    Dergelijke partijen zijn weer blij dat ze niet op 28 porties van 1000 stuks hoeven te bieden op 1 seconde voor 12!
7.819 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.