Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Corbion AEX:CRBN.NL, NL0010583399

Laatste koers (eur) Verschil Volume
20,920   +0,040   (+0,19%) Dagrange 20,740 - 21,020 19.049   Gem. (3M) 81,8K

CSM Lekkerrrr Snoepje .......

5.041 Posts
Pagina: «« 1 ... 136 137 138 139 140 ... 253 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 juni 2013 11:06
    Meestal gaan wij ervan uit, dat een bedrijf een aantrekkeijke prooi is vanwege de cash. De msste grote bedrijevn hebben in deze tijd geen probleem op dit gebeid. Overname kassen e.d. zijn nog steeds goed gevuld.
    Dan krijg je het dilemma, dat een bedrijf dat de cash aantrekkelijk vindt dat nodig heeft voor zijn eigen operaties en dat zou dus geen goede huisvader/optie zijn voor futureCSM.

    Ik geloof overigens niet zo in het door XEA - overigens zeer gewaardeerd- geschetste overname scenario. dan zouden er allang berichten bij DFT of ING zijn verschenen, die in die richting wijzen. Zo werd ook de voortgang van de verkoop van Bakery wereldkundig gemaakt.

    Bij een eventuele overname zou er toch een prijs van 25 of meer op tafel moeten kunnen komen.
    Zoef
  2. sun666 9 juni 2013 16:39
    Persoonlijk hoop ik op een overname dan zelfstandig verder gaan. Zelfstandig verder gaan levert op de lange termijn natuurlijk meer op maar er zijn veel onzekerheden. Bekwaamheid management, vraag naar product, toekomstige pijplijn etc.

    Ik denk dat er wel een overname in zit. Er zijn al geruchten/speculaties geweest over een overname en ing geeft al aan dat de kans groot is dat csm wordt overgenomen. Ing heeft een 10% belang dus ik denk dat ze wel meer weten dan ons. De nieuwe csm zit in een groeimarkt en hebben goede producten plus een netto kaspositie.

    Het blijft natuurlijk alleen maar speculaties. Op korte termijn weten we meer.
  3. Bir 10 juni 2013 14:33
    quote:

    la rinconada schreef op 10 juni 2013 08:50:

    gaan we vandaag weer verder richting de 16 euro


    Ik ben daar helaas nog niet al te zeker van. Kijkend naar de Laat zie ik dat na elke cent omlaag er steeds behoorlijke stootblokken (enkele duizenden stukken) worden gevormd direct boven de actuele koers.

    Voor mij is dat een teken dat bepaalde partijen de koers hoe dan ook omlaag willen drukken, en dat met behoorlijk geweld doen (Shorters gebruiken doorgaans kleine aantallen).

    Lijkt er op dat nog niet iedereen is ingestapt voor de trein die volgende week gaat, en dat nu sommigen dat alsnog willen.

    Vraag is waar we vandaag eindigen, maar 16€ lijkt mij niet echt een haalbare kaart. Al hoewel het snel kan veranderen, is het sentiment momenteel niet opwaarts.

    Grtn Bir.
  4. Bir 10 juni 2013 17:56
    Dat denkt bijna iedereen op dit forum. Wat het spannend maakt, is de vraag of CSM de opbrengsten van de verkoop van BS gaat uitkeren aan aandeelhouders of niet, wat de verkoopcondities zijn, en wat er precies gebeurt met de delen die overblijven.

    Als het nieuws meevalt kunnen we zomaar 5 euro in koers omhoog, valt het tegen, tja dan kunnen we een stukje lager, maar in mijn beleving niet zoveel. De intrinsieke waarde van CSM is niet onaardig.

    Grtn Bir.
  5. poolbeer 10 juni 2013 20:47
    Concurrentie voor Purac? In weekend FD een artikel over Avantium in 2000 opgericht door enkele grote internationale bedrijven en instituten uit de petrochemie en de farmacie. o.a. Shell, Akzonobel,Gsk en Pfizer waren aandeelhouders. Inmiddels zijn dat durfkapitalisten als Sofinnova en Aescap. Heb helaas geen abonnement op FD. Heb een gedeelte overgetypt van het artikel. Verder staat er dat Coca Cola, Danone, en flessenproducecent Alpla steken miljoenen in het opschalen van industriele productie van Avantiums vinding: pef-korrels gewonnen uit plantaardig materiaal, ter vervanging van de huidige petflessen voor producenten van frisdranken, mineraalwaters en vruchtensappen. Zou toch iets voor Purac moeten zijn een klant als Coca Cola. Of zie ik dit verkeerd?
  6. [verwijderd] 10 juni 2013 22:13
    de door avantium ontwikkelde pef materialen zijn niet bioafbreekbaar. Uit natuurlijke bronnen worden suikers gewonnen en omgezet in een furaandicarboxylaat analoog aan tereftalaat uit pet. De bron is dus wel biologisch, maar het product is net zo goed of slecht als pet. Voor coca-cola en dergelijke een mooie reclame stunt.ze hebben nog meer pannetjes op het vuur. gg
  7. Bir 11 juni 2013 15:47
    Ze zullen toch iets moeten doen voor ons, @Arreno. Na jaren van winstwaarschuwingen en onrust is vertrouwen wel belangrijk. Anders wil straks geen hond CSM nog hebben. Of zie ik dat verkeerd?

    By the way, heb jij aandelen of opties, turbo's of een mix? En indien aandelen, zijn ze gedekt?

    Grtn Bir.
  8. arreno 11 juni 2013 16:32
    quote:

    Bir schreef op 11 juni 2013 15:47:

    Ze zullen toch iets moeten doen voor ons, @Arreno. Na jaren van winstwaarschuwingen en onrust is vertrouwen wel belangrijk. Anders wil straks geen hond CSM nog hebben. Of zie ik dat verkeerd?

    By the way, heb jij aandelen of opties, turbo's of een mix? En indien aandelen, zijn ze gedekt?

    Grtn Bir.

    Ik heb ongedekte aandelen, zijn nog maagdelijk :)
5.041 Posts
Pagina: «« 1 ... 136 137 138 139 140 ... 253 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.