Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

Laatste koers (eur) Verschil Volume
14,960   0,000   (0,00%) Dagrange 14,930 - 15,300 147.217   Gem. (3M) 214,7K

AMG - wordt het eindelijk zomer?

294 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Jossiek 4 juni 2013 12:20
    Ik als leek ben een jaar geleden ingestapt in AMG en heb nog wel even te gaan voor ik weer wat goed gemaakt heb. Ooit stond AMG echt veel hoger, stel dat alles weer een beetje aantrekt, zou AMG dan weer kunnen stijgen naar hogere waarde. Laten we zeggen ergens rond de 20 euro om maar eens wat te noemen, of is de waarde van het bedrijf veel minder dat die waardes uitgesloten zijn. Ik ben wel eens benieuwd wat de kenners denken over de mogelijkheden voor AMG bij een aantrekkende economie.
  2. gerrit 69 4 juni 2013 21:26
    quote:

    Jossiek schreef op 4 juni 2013 12:20:

    Ik als leek ben een jaar geleden ingestapt in AMG en heb nog wel even te gaan voor ik weer wat goed gemaakt heb. Ooit stond AMG echt veel hoger, stel dat alles weer een beetje aantrekt, zou AMG dan weer kunnen stijgen naar hogere waarde. Laten we zeggen ergens rond de 20 euro om maar eens wat te noemen, of is de waarde van het bedrijf veel minder dat die waardes uitgesloten zijn. Ik ben wel eens benieuwd wat de kenners denken over de mogelijkheden voor AMG bij een aantrekkende economie.
    AMG is na de introductie in juni 2007 op een koers van € 28,00 korte tijd een hype geweest.
    De koers liep binnen een jaar op naar een top rond de € 66,00 en deze koersstijging werd grotendeels veroorzaakt door het belang wat AMG had in Timminco, dat grondstoffen leverde voor zonnepanelen.
    Helaas was de pret gauw over toen de recessie in 2008 wereldwijd uitbrak en Timminco in geen velden of wegen meer kon concurreren met China.
    Timminco is verleden tijd en dat heeft AMG aardig wat geld gekost in 2009 en 2010 om dat belang weer af te schrijven.
    AMG is wel een veelzijdig bedrijf met groei-potentie als de wereld-economie verder verbetert.
    Het nadeel van AMG is het veel te hoge salaris van de huidige CEO en het vooruitzicht op een eerste dividend-betaling kun je voorlopig ook vergeten.
    Om een koers op € 20,00 te bereiken zal het management van AMG uit een ander vaatje moeten tappen en helaas heb ik zo mijn twijfels bij de huidige CEO Schimmelbusch, die wel goed is voor zijn eigen portemonnaie maar voor de aandeelhouders totaal geen waarde weet toe te voegen.
    Hoewel ik het aandeel AMG al bijna 4 jaar in portefeuille heb, is en blijft het een gok aandeel en daarom heb ik het aandeel de laatste twee jaar niet meer bijgekocht maar voor het bijkopen gekozen heb voor BAM wat ook nog dividend betaalt.

    Groet van Gerrit

  3. [verwijderd] 4 juni 2013 22:32
    Toch best wat pessimisme over amg, zelfs onder de eigen aandeelhouders als ik het goed begrijp allemaal. Op zich ook niet gek met de huidige koers, maar men weet ook dat het erg hard kan gaan wanneer we straks weer door de 7,20-7,40 stijgen. Daarnaast is amg ook engszins overnamekandidaat en vinden er behoorlijke transacties plaats op de optiemarkt. Aan de aandelen merk je nog niet veel, maar de ver out of the money calls zijn enorm populair en hier zie ik bijzondere dingen gebeuren. Of de wens de vader van de gedachte is, uiteraard, maar er worden behoorlijk wat calls ingeslagen door een grote bieder dat is een feit. We zullen zien wat de komende maanden brengen, maar ik verwacht dat het niet lang meer duurt voordat we behoorlijk hogere koersen gaan zien.
  4. gerrit 69 5 juni 2013 18:23

    Het is altijd weer hetzelfde liedje.
    Sell in may and go away, but remember to come back in september.
    Wij zijn trouwens met de AEX weer eens de meest dalende beurs in Europa vandaag.
    Hoewel AMG niet eens de grootste daler is, oogt het totaal plaatje uiterst vermoeiend bij dit aandeel.

    Gerrit
  5. [verwijderd] 5 juni 2013 19:01
    Sell in may....kijk eens op je kalender als je wil...

    Amg oogt moeizaam? De beurs laat een correctie zien, dat heeft weinig met het individuele aandeel amg te maken. Volgens mij kijk jij al veel te lang tegen een verlies in amg aan. Laat het gewoon een tijdje met rust (ookal zit je er al jaren in), amg gaat goed komen in de loop van dit jaar. Succes en ontspan.
  6. [verwijderd] 6 juni 2013 22:31
    De vlag is een van de meest betrouwbare voortzettingspatronen, de oorspronkelijke beweging wordt vrijwel altijd vervolgd. Het wordt voorafgegaan door een steile lijn (de vlaggemast) en moet gezien worden als een pauze in de stijging of daling waarna de trend zich voorzet. De vlag staat meestal halverwege het patroon (als het ware halfstok) en dat maakt het mogelijk een koersdoel te bepalen. De lengte van de beweging voor de vlag is vaak ook de lengte van de beweging vanaf het punt van uitbraak
294 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.