Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Versatel« Terug naar discussie overzicht

Wat is eigenlijk een warrant?

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. guyvg1 8 oktober 2003 13:32
    warranten geven u het recht om tot/op 8 oktober 2004 aandelen Versatel te kopen, per 4,8 warrantjes én mits opleg van 1,5 euro bekom je één aandeel Versatel.
    De warranten kunnen ook elke beursdag ge- en verkocht worden tot 8 okt. 2004.
    De warranten bezitten momenteel een intrinsieke waarde: (1.95 - 1.50)/4.8 = 9,3 eurocent, wat je nu méér moet betalen noemt men de tijdswaarde, die tijdswaarde gaat naar nul op 8 oktober 2004.
    Warranten zijn enkel interessant als de sterke stijging aanhoudt, ze zijn ook zeer gevoelig voor een eventuele tijdelijke daling van het aandeel, in dat geval is een verlies van 50% op de aankoopprijs van vandaag zeer wel mogelijk.
  2. guyvg1 8 oktober 2003 14:24
    normaal krijg je enkele weken voor 8 oktob. 2004 een berichtje van de bank of broker met de vraag of je kiest voor:
    1. warranten verkopen op 08/10/2004
    2. omzetting naar aandelen mits bijbetaling van 1,50 euro per 4,8 warrants.
    Er staat ook bij wat ze doen als je NIET antwoordt, in dit geval zal dat zeker de verkoop van de warranten op 8 okt. 2004 aan de koers van de dag, in principe de intrinsieke waarde, normaal gaat dat zonder kosten gepaard, dus géén verkoopkosten, alles netto.
    Ik ben niet helemaal zeker dat zoiets zonder kosten gaat, weet iemand het zeker?
  3. [verwijderd] 8 oktober 2003 15:32
    Volgens mij ben je nu in de war met call opties. Bij de optie expiratie moeten de schrijvers van opties namelijk hun posities sluiten door de opties terug te kopen, als ze niet aangewezen willen worden om de aandelen te leveren (wat meestal duurder is).

    Bij de warrant zijn er geen schrijvers. Dus ik denk niet dat je broker je zal vragen of je de warrant op de expiratie wilt verkopen. Want wie zou nog willen kopen? De volgende dag zullen ze waardeloos zijn!
  4. [verwijderd] 8 oktober 2003 16:43
    een warrant is net zo iets als een optie.

    Je hebt gewoon een recht om een aandeel versatel te kopen in oktober 2004. In dit geval geven 4,8 warrants + een betaling van 1,50 recht op een aandeel versatel.

    Indien het aandeel versatel meer waard is dan 1,55 dan is de warrant in die tijd meer dan 0,01 waard. Bij een koers van 1,60 is je warrant 0,02 waard .....

    En er zijn altijd personen die de warrant ook willen kopen op het moment van uitoefening. Want daar kan je dan je voordeel mee behalen, omdat er dan nog wel eens een aantal centen te verdienen zijn door vraag en aanbod.

    Aan de ene kant loopt de tijdswaarde eruit, aan de andere kant met deze koers komt de warrant in the money en zijn er hogere procentuele winsten, maar ook verliezen te behalen dan met het aandeel zelf.

    Groeten Wouter
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.