Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

Laatste koers (eur) Verschil Volume
24,820   +0,160   (+0,65%) Dagrange 24,800 - 25,200 44.050   Gem. (3M) 80,2K

koers Galapagos 2013

4.219 Posts
Pagina: «« 1 ... 89 90 91 92 93 ... 211 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 egeltjemetstekel 15 mei 2013 17:54
    tsja de dalingen kunnen aantal oorzaken hebben
    probeert er iemand paniek te zaaien om vervolgens zelf goedkoop in te stappen?
    of is de volatiliteit vergroot door de tegenwoordigheid van optiehandel?
    worden er weer warrants in aandelen omgezet?
    wie het weet mag het zeggen...
    ik weet het zelf niet.
    ik weet wel wat mn favoriete scenario is...

    kunnen we binnenkort een verhelderend pb verwachten??
  2. [verwijderd] 15 mei 2013 19:59
    quote:

    CallHans revisited schreef op 15 mei 2013 18:10:

    Krijg zoals anderen ook het Crucell gevoel weer helemaal terug. Morgen maar weer eens extra inslaan op 16,50 of zo.
    Ik heb voor de zekerheid maar niet gewacht tot morgen en vandaag al wat bijgekocht voor de LT.

    Het zou mij niets verbazen als wij morgen al een bericht van Gala krijgen over een van ee zaken die vrijdag gepubliceerd worden.
  3. [verwijderd] 15 mei 2013 20:00
    quote:

    bioscience schreef op 15 mei 2013 11:53:

    Zojuist gemaild met Elisabeth van Galapagos met dezelfde vragenen binnen een kwartier antwoord.



    CSO Piet Wigerinck heeft daarna een interview aan Bloomberg gegeven met weerwoord op de analyse van BMO.

    Strakke actie bioscience, doe mij (ons) een plezier en reply het antwoord van Elisabeth met het dringend verzoek om een samenvatting van het interview. Deze info is naar mijn mening koersgevoelige info....zie de afgelopen dagen.
  4. [verwijderd] 16 mei 2013 08:15
    Goedemorgen .
    Het lijkt erop dat : BMO analyst Alex Arfaei een EIGEN negatieve draai aan de info heeft gegeven zonder Galapagos om uitleg te vragen .
    Ze hebben dus onnodig schade berokkend(of was het opzet om goedkoper in te kopen ?) bij de zittende aandeelhouder . (mijn mening)

    In een telefonisch interview met Bloomberg(met dhr Simeon Bennett) heeft Galapagos de volgende punten uitgelegd/verdedigd .
    Als je het mij vraagt had Galapagos dit direct in een aanvullend persbericht naar buiten moeten brengen om verdere(onterecht leed/daling)speculatie ter voorkomen . Een gemiste kans helaas .Hopelijk vrijdag uitgebreide uitleg .(mijn mening)

    telefonisch interview tussen Bloomberg en Galapagos/ Piet Wigerinck

    By Simeon Bennett
    May 14 (Bloomberg) -- Galapagos Chief Scientific Officer
    Piet Wigerinck says comparison of data from phase 2a trial of
    GLPG 0634 with Pfizer’s Xeljanz is unfair, in phone interview.
    * GLPG 0634 showed 45% ACR50 improvement, compared with 35%
    ACR50 improvement in Xeljanz trial: Wigerinck
    * ACR20 improvement of 65% was positive, anything above 55% is
    considered good
    * Trial wasn’t powered to show statistical significance
    * High placebo response in ACR20 group was “bad luck,” not
    design flaw
    * Galapagos is developing GLPG 0634 with AbbVie
    * NOTE: Galapagos fell 5.4% in Brussels trading after BMO
    analyst Alex Arfaei wrote that trial results disappoint when
    compared indirectly to Xeljanz


    Mijn conclusie :

    -Zeer onterechte daling dus !
    -BMO heeft misschien een eigen agenda om Galapagos(onnodig)te beschadigen.
    Of ze kunnen slecht lezen .
    -Galapagos had duidelijker moeten communiceren , aangezien er dus zeer snel twijfel kan ontstaan over hoe iets uitgelegd kan worden
    -Galapagos had in mijn ogen direct met een aanvullende verklaring in de pers moeten komen om (indien onterechte uitleg BMO)verdere daling /speculatie te vermijden.

    ben verder heel de dag weg

    Nogmaals : ALs er echt belangrijke vragen zijn , kan je altijd naar Galapagos mailen . Je krijg zeer snel antwoord , waarvoor mijn lof .

    Heb echter wel liever dat ze vanaf nu nog gedetailleerder met de aandeelhouder /media communiceren . Je ziet wat er gebeurd bij een verkeerde uitleg door 1 of andere partij .
  5. harrysnel 16 mei 2013 10:53
    Dank voor de info Bioscience, dit is waar een forum m.i. voor bedoeld is. Uitwisselen van info/meningen om kennis te vergaren.

    Vind het onverstandig om de mening van deze analist af te doen met "eigen draai", "belangen om zelf laag in te stappen" etc. Dat hij verantwoordelijk is voor "leed" bij de bestaande aandeelhouders is helemaal van de gekke. Accepteer gewoon dat er mensen zijn met een andere mening en doe er je voordeel mee. Rapport over Abbvie van deze analist is zeker lezenswaardig (mooie schets van concurrentieveld RA bv) en ik kan iig een hoop van hem leren.

    Reactie van CSO Galapagos (als hij dat idd zo gezegd heeft):
    "..High placebo response in ACR20 group was “bad luck,” not design flaw"..
    vind ik op zijn minst "niet zo wetenschappelijk". Wetenschappelijk onderzoek doe je toch juist om toeval uit te sluiten? En hoe zit het dan met het eerdere POC 0634 onderzoek waar ook zo'n groot effect in de placebogroep geconstateerd werd, ook gevalletje van "bad luck"? En de scheve verdeling qua aantal jaar gediagnostiseerd RA? Het kan allemaal toeval zijn maar ik zou graag zien dat de CSO dat uitsluit op basis van onderzoek.

    Heb zelf wel een verklaring (dus geen "bad luck") voor het placebo-effect en ook al kan ik dit natuurlijk niet met zekerheid stellen wil ik het toch nog eens hier neerzetten. Het is voor mij nml de belangrijkste reden om geen aandeelhouder van Galapagos te zijn.

    Een goede kennis van mij lijdt aan psoriatische reuma. Hij had eerst wel baat bij (hoogste) dosering methrotrexaat nu is dat niet meer afdoende. Wil daarom graag een medicijn erbij voorgeschreven krijgen en de vraag die reumatoloog vervolgens had was of hij zich netjes houdt aan het spuitschema van de methrotrexaat. Dit is niet het geval, de bijwerkingen van methrotrexaat zijn zeer vervelend en voorspelbaar. Als mijn kennis belangrijke afspraak heeft op werk dan stelt hij toediening uit/slaat een keertje over als hij weet dat spuiten volgens schema tot misselijkheid/hoofdpijn leidt tijdens die afspraak. Conclusie reumatoloog: geef de methrotrexaat nog even de kans. Volgende afspraak reumatoloog, nog steeds niet netjes aan schema gehouden want veel aan hoofd op sociaal gebied (huwelijk/ziekte familielid etc.). Reumatoloog denkt dat ziekte eerst geaccepteerd moet worden om te dwingen aandacht erop te focussen. Verschillende dagen observatie in ziekenhuis, gesprekken met ergotherapeut, maatschappelijk werkster, lotgenoten, fysio, andere reumatoloog.. Kortom: om te kunnen zeggen dat methrotrexaat niet werkt moet patient zich netjes aan therapie houden en dat is zelfs in Nederland (met moderne gezondheidszorg) lastig.

    Galapagos doet onderzoek in Oost-Europa en selecteert daarvoor mensen die geen baat hebben bij methrotrexaat. Tijdens onderzoek gaan proefpersonen door met methrotrexaat en krijgen daarbij hetzij placebo dan wel bepaalde dosering 0634. Toediening gaat volgens wetenschappelijk protocol en wordt streng gecontroleerd door arts.

    Ik denk dat in een land als bv Moldavie correct gebruik van methrotrexaat (dus netjes volgens schema) veel lager ligt dan in Nederland. Hoe vaak ziet een reumapatiënt daar zijn/haar arts? Zijn de middelen altijd beschikbaar in apotheek? Hoe komen mensen aan het geld om middelen te kopen (wordt het vergoed door verzekering?). Is het geaccepteerd om niet op werk te verschijnen ivm bijwerkingen of verlies je gelijk je baan? Zijn mensen daar misschien harder en denken het komt wel goed ook als ik methrotrexaat keertje oversla? Zijn mensen wel eerlijk dat ze geen baat hebben bij methrotrexaat of willen zij graag buitenkansje grijpen om aan onderzoek mee te doen en toegang krijgen tot zorg? Verkopen mensen vanuit financiele nood hun medicijnen door?

    Bovenstaande kan ik niet hard maken maar ook in wetenschappelijke literatuur is bekend dat onderzoek in Oost-Europa/India weliswaar goedkoper/eenvoudiger is maar ook meer risico met zich mee brengt.

    Als bovenstaande kern van waarheid bevat (let op is mijn persoonlijke visie)dan kan je het placebo-effect verklaren door een beter gebruik van methrotrexaat. Ook de groepen die wel 0634 gebruiken tijdens dit onderzoek profiteren van het netjes volgens schema gebruiken van methrotrexaat. De absolute score's zullen door dit effect in alle groepen daarom ook nog eens hoger liggen en de effectiviteit van 0634 is minder dan het onderzoek doet vermoeden.

    Galapagos kan bovenstaande weerleggen door 0634 te gaan testen als monotherapie (dat gaan ze idd doen in fase 2b). Nogmaals, wat ik hier beschreven heb is hoe ik aankijk tegen het onderzoek. Dit is subjectief en niet altijd onderbouwd. Toch vind ik het wetenschappelijker dan het placebo-effect te duiden als "bad luck":).

  6. zakgeld 16 mei 2013 12:37
    Als ik een kennis had die misschien gebaat is met een toekomstig medicijn zou ik minstens 1 aandeel kopen van desbetreffend bedrijf en bij elke presentatie/jaarvergadering die bezocht kan worden aanwezig zijn om ze het hemd van der lijf te vragen ipv van alles te suggereren bij leken op een forum.
  7. k2es 16 mei 2013 13:02
    @zakgeld: Voordat een medicijn op de markt komt duurt het wel 10 jaar om het onderzoek en de registratie af te ronden, ongeveer 1 op de duizend onderzochte middelen levert een medicijn op dat geregistreerd wordt, de rest valt af of komt niet door de registratie. Verder moet daarna nog beslist worden of het vergoed wordt door de zorgverzekering, hetgeen natuurlijk essentieel is voor de toekomst van het medicijn. Het zou een dure grap worden als je al die vergaderingen in de tussentijd wilt gaan bijwonen. Daarnaast wordt in de regel pas informatie gegeven die geschikt is om naar buiten te brengen, anders zou het registratieproces ondermijnd kunnen worden, dus of je veel wijzer wordt van zo'n vergadering of presentatie wordt is de vraag.
4.219 Posts
Pagina: «« 1 ... 89 90 91 92 93 ... 211 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.