Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel TITAN AEX:TITAN.NL, NL0010389508

Laatste koers (eur) Verschil Volume
1,410   +0,010   (+0,71%) Dagrange 1,410 - 1,410 250   Gem. (3M) 6,1K

reverse stock split kost 30% van het vermogen van Tie

108 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 marcello106 5 maart 2013 18:04
    quote:

    aextracker schreef op 4 maart 2013 23:00:

    Ik ben benieuwd marcello, wat er in jouw geval is gewijzigd nu ik begrijp dat je enthousiast bent gemaakt na een goede bak koffie :).
    Spreken we elkaar voor aanvang ? Je mening als onafhankelijk particulier intrigeert me.

    Tracker

    Tracker,

    Ik ben niet enthousiast gemaakt voor de RS. Ik ben al langere tijd enthousiast over dit aandeel dat in mijn ogen sterk is ondergewaardeerd. Voor mij is de RS, zoals eerder aangegeven, op zich geen reden om anders naar dit aandeel te kijken.

    Ik heb afgelopen vrijdag een beeld gekregen wat er de komende maanden op IR-gebied staat te gebeuren. Ik verwacht dat TIE dit op de AvA met de aandeelhouders zal delen om draagvlak voor de RS te genereren.

    We spreken elkaar voor aanvang!

  2. forum rang 6 ff_relativeren 5 maart 2013 19:11
    De meeste deelnemers aan dit forum lijken het er over eens te zijn dat het aandeel TIE (ver) ondergewaardeerd is. Ook de uitzonderlijke prestaties van het huidige management en alle medewerkers, zijn niet onopgemerkt gebleven. Nieuw management, nieuw kapitaal, goede produkten voor een bestaande markt, uitstekende cashflow, en een 'footprint' in steeds meer landen.
    Als er een gedragen overeenstemming is over de onderwaardering en over de positieve ontwikkelingen,winstgevendheid + potentieel, welk steekhoudend argument heb je dan nog voor een redenomination ? Niet een vermindering van de nominale waarde, maar het afronden van het Samar-verleden zal m.i. versneld leiden tot verhoogd vertrouwen van institutionele beleggers. De overige pluspunten zijn immers al 'in place'?

    Wie durft ?

    groeten van ff_relativeren
  3. forum rang 4 marcello106 5 maart 2013 20:58
    Vorig jaar was een capital reduction noodzaak. Dit jaar lijkt die er niet meer te zijn (>50%). De huidige koers, terecht of niet terecht zo laag, noodzaakt echter ook om vooruit te kijken.

    Met Ascention is een earn-out regeling in aandelen overeengekomen. Dus als Ascention keurig netjes aan de voorwaarden voldoet en de koers is nog steeds op het huidige niveau, is er een probleem.

    Daarnaast is TIE op dit moment niet in staat om middels uitgifte van aandelen grote tegenvallers op te vangen. Dus als Epicor en CNET tegelijk failliet gaan....... Kortom de capital reduction is een "just in case" actie.

    Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon waar dat TIE in theorie eerder tot uitbetaling van dividend uit zou kunnen gaan. Voorlopig worden echter alle verdiende euro's eerst geinvesteerd in verdere groei.
  4. [verwijderd] 5 maart 2013 22:50
    ff_relativeren het management zit er vanaf 2006, niet bepaald nieuw te noemen. Het management heeft geen uitzonderlijke prestatie geleverd, slechter dan onder Raman kon het bijna niet. Het huidige management (vanaf 2006) heeft qua overnames (verspreiding bedrijfsactiviteiten en geografisch) en qua aandelenverwatering (van 40 mln naar 90 mln) hetzelfde gedrag vertoond.

    Verschil is dat er nu een positieve kasstroom is, dat er echt geld wordt verdiend. Dit verschil is onvoldoende om de waardering voor het bedrijf significant te doen stijgen. De lijn doortrekkend zal het een heel lange termijn verhaal worden eer de waardering gaat groeien, meer dan de inflatie plus economische groei. Ik vermoed dat deze startpunten zwaar mee hebben gewogen om tot een RSS over te gaan.
  5. forum rang 6 ff_relativeren 7 maart 2013 16:20
    Arminius, er zijn op dit forum ook beleggers die een positief beeld hebben over TIE. Die zijn er zelfs veel meer dan de enkeling op dit forum die er niet in wil stappen. Voordat je een keuze maakt over wel of niet beleggen in TIE zou je eens naar de kwartaal- en jaarcijfers moeten kijken over de afgelopen paar jaren. Alsmede naar de organisatie- en produkt/diensten ontwikkelingen in diezelfde periode. En trek dan je eigen conclusie. En wacht eventueel ook de publicaties af na de AVA van 13 maart ...
    Maakt het daarbij nog iets uit of je nu instapt of na de conversie ? Ik denk persoonlijk dat TIE op een interessant punt is aangekomen. En er is op dit moment nog ruimschoots aanbod van TIE aandelen. Als je besluit om te wachten tot na de conversie, is TIE geen pennystock meer. Maar misschien heb je daar juist op gewacht en staan opportunities hoog in je blikveld ...
    Succes met je keuze !
  6. forum rang 4 marcello106 9 maart 2013 12:09
    Ik ben benieuwd of de 50% gehaald gaat worden. Vorig jaar lang niet....

    De voorzitter constateert dat, zoals blijkt uit de presentielijst, zich voor deze vergadering éénendertig (31) stemgerechtigde aandeelhouders zich hebben aangemeld, met een totaal van 28.598.234 stemmen. Aanwezig zijn achtentwintig (28) stemgerechtigde aandeelhouders, met een totaal van 28.598.132 stemmen, met elk een nominale waarde van 10 cent (EUR 0,10), rechtgevende op het uitbrengen van evenzoveel stemmen (28.598.132). Het aantal vertegenwoordigde stemmen bedraagt 30,65% van het aantal uitstaande aandelen ten tijde van het plaatsvinden van de aandeelhoudersvergadering.
  7. forum rang 8 aextracker 9 maart 2013 14:55
    Het is volgens mij geen onmogelijke opdracht de de 50% via "cold cavassing" te ontdekken en te bereiken.
    Het zal i.m.o. een hele hijs worden de meerderheid van stemmen voor de consolidatie te laten stemmen.

    Waarom ?
    Het overgrote deel van de sinds 2006 geemiteerde aandelen kan TIE achterhalen. Dat betreft dan 43 Mln stuks.
    Van de 50.8 Mln stuks die er voor de komst van PvS & Co tesamen met JS aan het stuur waren zullen er veel "in waarde verdampt zweven en mogelijk in verkeerde handen verkeren".
    Als ik de koersdruk afgelopen week zie, dan is er een houder van TIE aandelen die er a.) genoeg heeft om mee te manipuleren en b.) er behoefte aan heeft dat de TIE koers nu reeds onder nominaal verkeert.

    Ik kan TIE slechts aanraden via de AFM diepgaand te laten uitzoeken of er met het aandeel gemanipuleerd wordt of niet.

    Ik ben benieuwd hoeveel TIE zelf wil investeren in de handhaving\stuwing van de koerswaardering. In zo'n dunne handel zal een koers al heel snel omhoog kunnen, echter ook TIE zelf stopt er geen middelen in , noch de nieuwe aandeelhouders , m.u.v. E Honee afgelopen jaar (ter borging van het feit om de > 50% grens te bereiken ?)
    Wanneer er geconsolideerd wordt en tegelijkertijd neerwaarts genominaliseerd stelt TIE ontstaat ruimte om dividend te verstrekken onder aandeelhouders (dus ook onder manipulanten !).

    Ik zie nog een andere optie;
    TIE werkt (nu de egroei erin komt) eerst toe naar een betere winstratio\aandeel. Normaliter is dat goed voor de waardering van het aandeel. Waarmaken wat men zegt is altijd goed voor vertrouwen !
    Vanuit een evenwichtiger en stabielere winst\omzetgroei en inzage in een verder vullende volle pipeline in 2013, maakt TIE een rondje langs de financiele velden (droogzwemmen).
    Inmiddels koopt TIE vanuit de ontstane cash\marge ruimte aandelen uit de markt via een "performance based" inkoopprogramma.
    Vanuit een hogere koerswaardering , let's say 0.15 - 0.20 consolideerd TIE met een factor 1 : 10 naar euro 1.50 - 2.00, bij een handhaving van de nominale waarde a euro 1,-.
    TIE is daarmee penny af, kent een koerswaarde die laag en aantrekkelijker wordt qua K\W en passend bij de dan ca. euro 17 - 18 Mln omzet in 2014. Daarna maakt TIE zich op voor de volgende groeispurt middels een volwaardig acquisitie programma en aantrekkelijk voorstel voor financiele partijen om in te stappen, met een verplichting om aandelen in de markt te kopen i.c.m. met een "preferent investeringsprogramma.

    De huidige keuze vind ik een riskante voor de zittende aandeelhouders, zonder dat er voldoende borging lijkt gewaarborgd te kunnen worden voor een verdere terugval van de waardering tot opp het nieuwe nominale niveau.

    We hebben woensdag vooraf even tijd. Je ziet me vanzelf zitten aan de bekende lange ronde bar beneden. Ben benieuwd dan te vernemen welke positie je tijdens de stemming woensdag inneemt.

    Tracker
  8. forum rang 4 marcello106 10 maart 2013 13:00
    Tracker,

    Er zijn inderdaad meerdere wegen die naar Rome leiden.

    In mijn ogen is het echter van belang dat de penny-status z.s.m. achter ons wordt gelaten.

    Zoals je weet waardeert men in de US dit soort bedrijven iets anders dan hier. Een verwijzing naar de koers van Demandware wordt niet voor niets gemaakt.

    Institutionele beleggers mogen simpelweg niet in pennies investeren en daarom blijft de deur daar dicht. De RS zorgt ervoor dat Tie wel bij deze partijen aan tafel komt. Ik hoef denk ik niet uit te leggen wat er gebeurd als 1 of meerdere partijen een belang van enkele procenten in TIE gaan nemen. Ik heb het idee dat je met name een probleem hebt met de verhouding 100:1 en de vermeende slechtere verhandelbaarheid. Dat onderbuikgevoel had ik ook, maar dat wordt geregeld.

    Op basis van een verwachte hogere waardering van dit aandeel na de RS zal TIE eerder in staat zijn om een majeure overname te doen. Nu moet men in feite op zoek naar een overnamekandidaat die nog slechter is gewaardeerd dan TIE. De voorwaarde is immers dat de wpa zal moeten verbeteren.

    Vorige week was men bij TIE nog niet zeker van het halen van 50%. Aangezien een hernieuwde oproep is uitgebleven zal de 50% inmiddels inderdaad wel behaald zijn. Met de aanwezigheid van een flink aantal insiders zal een meerderheid m.i. geen enkel probleem zijn.
  9. forum rang 8 aextracker 11 maart 2013 21:32
    quote:

    marcello106 schreef op 10 maart 2013 13:00:

    Tracker,

    Er zijn inderdaad meerdere wegen die naar Rome leiden.

    In mijn ogen is het echter van belang dat de penny-status z.s.m. achter ons wordt gelaten.

    Zoals je weet waardeert men in de US dit soort bedrijven iets anders dan hier. Een verwijzing naar de koers van Demandware wordt niet voor niets gemaakt.

    Institutionele beleggers mogen simpelweg niet in pennies investeren en daarom blijft de deur daar dicht. De RS zorgt ervoor dat Tie wel bij deze partijen aan tafel komt. Ik hoef denk ik niet uit te leggen wat er gebeurd als 1 of meerdere partijen een belang van enkele procenten in TIE gaan nemen. Ik heb het idee dat je met name een probleem hebt met de verhouding 100:1 en de vermeende slechtere verhandelbaarheid. Dat onderbuikgevoel had ik ook, maar dat wordt geregeld.

    Op basis van een verwachte hogere waardering van dit aandeel na de RS zal TIE eerder in staat zijn om een majeure overname te doen. Nu moet men in feite op zoek naar een overnamekandidaat die nog slechter is gewaardeerd dan TIE. De voorwaarde is immers dat de wpa zal moeten verbeteren.

    Vorige week was men bij TIE nog niet zeker van het halen van 50%. Aangezien een hernieuwde oproep is uitgebleven zal de 50% inmiddels inderdaad wel behaald zijn. Met de aanwezigheid van een flink aantal insiders zal een meerderheid m.i. geen enkel probleem zijn.
    Marcello,

    Dank voor je informatie.
    Ik heb me de afgelopen weken uitvoerig en diepgaand laten informeren door externe specialisten en objektieve kenners uit het betreffende vakgebied.

    Ik krijg een beter beeld rondom een RSS proces, alsook aan welke voorwaarden een RSS moet voldoen wil er enige kans zijn op een positief resultaat voor aandeelhouders.
    Er zijn tal van studies die onomstotelijk aantonen (in NL en USA) dat een RSS verbonden is aan grote waarde-risico's voor aandeelhouders.

    De 1 : 100 is slechts 1 aspekt die mijn bedenkingen voedt.

    Tot woensdag. We hebben nog even tijd om er 2 nachtjes over te slapen :).

    Sweet dreams !

    Tracker
  10. viermeiden 12 maart 2013 09:08
    L.s.,

    AMSTERDAM (AFN) - Facilitair dienstverlener Samar heeft van de rechter uitstel van betaling gekregen. Dat meldde Tie Holding, dat een langlopend juridisch conflict met de onderneming heeft, dinsdag in een persverklaring.

    Samar is in 2004 opgericht door Rob Raman, die ook een van de oprichters van Tie Holding was. Het bedrijf leverde facilitaire diensten, zoals schoonmaakwerk en catering aan het softwarebedrijf.

    In 2010 bepaalde de rechtbank in Haarlem dat Tie 804.000 euro schadevergoeding aan Samar moest betalen vanwege contractbreuk. In oktober vorig jaar werd echter bepaald dat Tie daarvan weer 250.000 euro terug moest krijgen.

    Tie meldde dinsdag ook dat het SNS Securities wil aanstellen als Permanent Liquidity Provider. De voordracht is onder meer afhankelijk van de goedkeuring van de aandeelhouders met de 100 voor 1-aandelensplitsing.

    viermeiden
108 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.