Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

Laatste koers (eur) Verschil Volume
3,608   +0,044   (+1,23%) Dagrange 3,556 - 3,608 4.766.175   Gem. (3M) 9,8M

KPN 25 Feb t/m 1 Maart

1.566 Posts
Pagina: «« 1 ... 51 52 53 54 55 ... 79 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 februari 2013 21:55
    quote:

    Dureau1 schreef op 28 februari 2013 21:49:

    28-2-2013 11:49

    Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s heeft de hybride obligaties ter waarde van 1 miljard euro van KPN gewaardeerd op BB, een junkrating. Daarmee zijn de stukken lager gewaardeerd dan de investment grade BBB- rating voor KPN zelf.

    Volgens Standard & Poor’s gaat het om “zwaar achtergestelde hybride” obligaties. Daarbij wijst de kredietbeoordelaar op de constructie dat KPN naar eigen goeddunken kan bepalen of het wel of geen rente betaalt op de uitkeringsdatum aan de effectenhouders. KPN zal uiteindelijk de uitgestelde rente alsnog moeten voldoen in contanten.

    dit zegt toch alles
    junk status, het word alleen maar erger. Wat een zieke bende. Vandaar ook al die shorters. Ik kijk toch nog morgen even aan met mijn long positie.
  2. forum rang 5 charlieb 28 februari 2013 21:59
    quote:

    Snel thuis schreef op 28 februari 2013 21:14:

    Waarom heeft KPN geen toekomst en t-mobile, vodafone en Tele2 wel? Volgens sommigen op het forum heeft KPN in Duitsland geen kans omdat ze geen kabel hebben, naar mijn weten hebben t-mobile en Vodafone hier geen kabel? En toch worden ze als grote Concurenten gezien......En is KPN kansloos.... Snap ik niet. volgens mij is dat alleen naar de positie praten. Als slim wil overnemen heeft hij belang bij een lage koers als slim niet wil overnemen heeft hij een belang bij een hoge koers om anderen weg te houden of zie ik dat verkeerd. Een hogere koers is namelijk ook fijn voor am zelf want die hebben ook aandeelhouders die niet erg blij zijn..... Zijn balans wordt er beter van, ik hou vertrouwen dat wat er ook gebeurt de koers hoger zal worden dan wat het nu is. Nu mogen de shorters maar die gaan ook weer verder als de emissie er is geweest.
    Beste Snel Thuis, jij ziet het tenminste goed, zo denk ik ook erover, Slim is niet voor niks Slim en Rijk!! en hij is een Telecom freak/fanaat, denk maar niet dat hij voor niks die 28% belang in Kpn heeft genomen en daarbij ook nog de emissie steunt....?? Charlie
  3. [verwijderd] 28 februari 2013 22:00
    Beroerde cijfers in het kort
    De claimemissie is niet het enige slechte nieuws voor beleggers. Ook de onderliggende prestaties van het concern lieten in 2012 te wensen over.
    * De nettowinst kwam 55 procent lager uit op 693 miljoen euro in 2012. De reden hiervoor was een lagere operationele winst, een eenmalig belastingvoordeel in 2011 en hogere herstructureringskosten. Het bedrijfsresultaat, meer een maatstaf om de operationele gang van zaken te beoordelen, slonk 11 procent tot 4,7 miljard euro.

    * In Nederland blijft de mobiele tak onder druk staan als gevolg van minder bel en sms verkeer. De omzet kromp hier met 8,6 procent. De uitrol van 4G moet moet het tij keren. KPN is de eerste aanbieder in Nederland die 4G diensten aanbiedt.

    * Het Duitse onderdeel E-Plus werd door KPN altijd geprezen als groeibriljant met een hoge winstgevendheid. Het feestje lijkt een beetje voorbij. “In 2012 is de groei van de omzet uit mobiele diensten afgenomen, terwijl de marge sterk bleef”. KPN verwacht dat de marges op korte termijn hier ook een knauw krijgen als gevolg van investeringen om de groei weer aan te wakkeren.

    * Het negatieve kwartaalbericht sluit af met een positieve noot. “KPN verwacht een dividend per aandeel van 0,03 euro in 2013 en 2014. Daarna wordt weer groei van het dividend per aandeel verwacht, afhankelijk van de operationele prestaties en de financiële positie”.
  4. [verwijderd] 28 februari 2013 22:01
    quote:

    charlie b schreef op 28 februari 2013 21:52:

    [...]
    Rustig blijven, is zeker shit als je ziet dat het vrlies met de dag groter wordt, ff een vraagje, voor wlk gemid. zit jij in kpn..?? Kijk als je niet voor al te hoog in zit, kun je middelen.....Charlie
    momenteel 3€. Heb wel al een ritje achter de rug omlaag. Was tijdelijk eruit. Middelen, liever niet. Ik denk eraan om uit te stappen en terug te komen als alle shorters eruit zijn. Die hebben nml best veel kennis in huis. Meer als de doorsnee belegger. Als de koers dan nog gunstig is dan opnieuw in te stappen.
  5. duc1 28 februari 2013 22:02
    quote:

    Dureau1 schreef op 28 februari 2013 21:53:

    [...]

    Over een paar jaar of wellicht volgend jaar is kpn allang van de beurs
    Dat weet je nooit maar ik denk dat KPN nog wel even blijft maar dat we eerst hier doorheen moeten, claimemissie afronden, waarde aandeel op een dieptepunt ben ik bang, maar daarna langzaam toch weer opbouwen. Hr. Slim zal er alles aan doen om KPN in de lucht te houden voordat hij overweegt om zijn verlies te nemen denk ik.
    Veel wijsheid voor de zittenblijvers, ben er zelf ook 1 op een gemiddelde van 2,92 euro

    groet duc1
  6. SanderW123 28 februari 2013 22:02
    quote:

    *Joris* schreef op 28 februari 2013 21:12:

    [...]
    Om op beide terug te komen.
    Ten eerste zou het mij niet verbazen als immateriële activa sneller mag worden afgeschreven. De belastingtelefoon zal het je zo kunnen vertellen.
    Software (hoe duur dan ook) mag als ik het goed heb in één keer geheel worden afgeschreven ook al gaat de software 10 jaar mee.

    Dergelijke afschrijvingen kunnen in de toekomst (volgend jaar al)
    Ook een forse meevaller opleveren.
    Want als er door de afschrijvingen geen winst gemaakt wordt.
    Hoeft KPN veel minder belasting te betalen, en kunnen ze wellicht ook nog belasting over vorige jaren verrekenen.
    Al met al zal KPN volgend jaar mogelijk een aanzienlijke belasting meevaller tegemoet kunnen zien waardoor er minder gefinancierd hoeft te worden.

    Ik durf m'n hand er niet voor in het vuur te steken.
    Maar als je serieus wilt beleggen in KPN is dit het uitzoeken waard denk ik.

    De frequenties die verworven zijn zijn geen software, maar een concessie waarmee ze op bepaalde frequenties gegevens mogen verzenden. Ook staat er, zoals ik in mijn aanvulling enkele posts verder aangaf, in het jaarverslag over 2012 dat de licenties over de gehele looptijd worden afgeschreven, onder aftrek van eventuele bijzondere waardeverminderingen. Je hebt gelijk dat, mocht het dus wel in één keer afgeschreven zou mogen worden zoals u stelt, dan zou dit inderdaad voor een belastingmeevaller zorgen, maar ik denk niet dat het positief is voor de waarde van het aandeel.
  7. [verwijderd] 28 februari 2013 22:05
    Fitch Ratings verwacht pas een opwaardering van KPN’s kredietrating te doen als de operationele activiteiten van het telecombedrijf verbetering laten zien. Dit meldt de kredietbeoordelaar.



    Een aanzienlijke verbetering van de vrije kasstroom zal volgens de kredietbeoordelaar in 2013 en 2014 niet plaatsvinden.

    Dit is heel slecht de vrije kasstroom is nl heel belangrijk
  8. [verwijderd] 28 februari 2013 22:08
    ik ben benieuwd waar die bodem ligt er zijn nl geen enkele factoren waardoor de koers hoger zou kunnen komen overname de komende maanden is uitgesloten, dan die shorters die erop springen.

    lijkt mij een makkelijke prooi om snel geld te pakken voor shorters. Er zijn nl. geen up kansen voor het aandeel
  9. Snel thuis 28 februari 2013 22:09
    Het enige waar ik wel van schrik is dat de banken geen beter product hebben kunnen maken van de hybride lening. Wel is het zo dat in een groter verband het nu nog een relatief goed moment is om geld op te halen. Banken moeten posities afbouwen en financiering wordt alleen nog gegeven aan kredietwaardige partijen. met de huidige balsn per einde 2012 was geen herfinanciering meer te krijgen. Door versterking eigen vermogen, deels aflossen en een kritische RvC ( eindelijk........)moet vertrouwen van de markt terugverdiend worden. Daar geloof ik in en zal ik hier af en toe verkondigen.

    Ik hoop dat scheepbouwer zijn aandelen ook nog heeft en af toe blok belt wanneer het dividend nou komt. Dat was toch wel anders dan toen hij aan het roer stond :-)
  10. forum rang 5 charlieb 28 februari 2013 22:10
    quote:

    ralph1978 schreef op 28 februari 2013 22:01:

    [...]momenteel 3€. Heb wel al een ritje achter de rug omlaag. Was tijdelijk eruit. Middelen, liever niet. Ik denk eraan om uit te stappen en terug te komen als alle shorters eruit zijn. Die hebben nml best veel kennis in huis. Meer als de doorsnee belegger. Als de koers dan nog gunstig is dan opnieuw in te stappen.
    Tja is voor iedereen inderdaad persoonlijk.....?het is helemaal niet slecht om bv de helft van je porto nu te verkopen en wachten dat bv kpn naar de 2 euro gaat wat vele hier voorspellen om dan terug te kopen, maar ja nogmaals is ieder eigen keuze en wijsheid! Zit zelf nu voor gemid. 2,91 erin, maar heb vandaag nog een partij gekocht op 2,60, dus mijn gemid. is nu mss 2,85!. maar ook ik kijk het ff aan en mocht de koers nog verder omlaag gaan, dan verkoop ik mss ook wl de helft van mijn porto Kpn en wacht rustig af waar de koers van Kpn naar toe gaat en dan koop ik ze wl weer terug. Gr. Charlie
  11. [verwijderd] 28 februari 2013 22:11
    quote:

    Dureau1 schreef op 28 februari 2013 22:00:

    Beroerde cijfers in het kort
    De claimemissie is niet het enige slechte nieuws voor beleggers. Ook de onderliggende prestaties van het concern lieten in 2012 te wensen over.
    * De nettowinst kwam 55 procent lager uit op 693 miljoen euro in 2012. De reden hiervoor was een lagere operationele winst, een eenmalig belastingvoordeel in 2011 en hogere herstructureringskosten. Het bedrijfsresultaat, meer een maatstaf om de operationele gang van zaken te beoordelen, slonk 11 procent tot 4,7 miljard euro.

    * In Nederland blijft de mobiele tak onder druk staan als gevolg van minder bel en sms verkeer. De omzet kromp hier met 8,6 procent. De uitrol van 4G moet moet het tij keren. KPN is de eerste aanbieder in Nederland die 4G diensten aanbiedt.

    * Het Duitse onderdeel E-Plus werd door KPN altijd geprezen als groeibriljant met een hoge winstgevendheid. Het feestje lijkt een beetje voorbij. “In 2012 is de groei van de omzet uit mobiele diensten afgenomen, terwijl de marge sterk bleef”. KPN verwacht dat de marges op korte termijn hier ook een knauw krijgen als gevolg van investeringen om de groei weer aan te wakkeren.

    * Het negatieve kwartaalbericht sluit af met een positieve noot. “KPN verwacht een dividend per aandeel van 0,03 euro in 2013 en 2014. Daarna wordt weer groei van het dividend per aandeel verwacht, afhankelijk van de operationele prestaties en de financiële positie”.

    Tsja. Die psitieve noot als afsluiter. Ze hebben tot het laatst volgehouden het dividend te handhaven. Zomaar een streep doorgezet. Da's terecht, maar het doet twijfelen aan de geloofwaardigheid van de uitspraken van het "management" natuurlijk. Vervolgens belooft men dividendgroei vanaf 2015, tenzij...... Kortom: gebakken lucht tot de derde macht, hopeloze zaak waar een BELEGGER niets te zoeken heeft. Als dobbel is het hartstikke leuk natuurlijk, voor een paar centen kun je je het komende jaar prima vermaken.
  12. [verwijderd] 28 februari 2013 22:13
    quote:

    charlie b schreef op 28 februari 2013 22:10:

    [...]
    Tja is voor iedereen inderdaad persoonlijk.....?het is helemaal niet slecht om bv de helft van je porto nu te verkopen en wachten dat bv kpn naar de 2 euro gaat wat vele hier voorspellen om dan terug te kopen, maar ja nogmaals is ieder eigen keuze en wijsheid! Zit zelf nu voor gemid. 2,91 erin, maar heb vandaag nog een partij gekocht op 2,60, dus mijn gemid. is nu mss 2,85!. maar ook ik kijk het ff aan en mocht de koers nog verder omlaag gaan, dan verkoop ik mss ook wl de helft van mijn porto Kpn en wacht rustig af waar de koers van Kpn naar toe gaat en dan koop ik ze wl weer terug. Gr. Charlie
    helemaal fout je hebt te vroeg gekocht de koers zal nog veel verder zakken omdat er simpelweg geen factoren zijn waardoor de koers hoger zou kunnen wees nou eens eerlijk wat kan de koers nou hoger zetten ?

    je had gewoon de helft moeten verkopen en dan rond de 2,30 weer in delen kunnen gaan kopen

    Ik zit goed met mijn puts kassa elke dag ..........
  13. [verwijderd] 28 februari 2013 22:14
    quote:

    Snel thuis schreef op 28 februari 2013 22:11:

    @dureau, slim zit erin, die zal afdwingen dat er goed nieuws komt, ook voor zijn eigen aandeelhouders. Die zijn ook niet blij.
    helemaal niet hij heeft juist belang bij een zo laag mogelijke koers uiteindelijk wil hij kpn voor een appel en een ei inlijven dus...
  14. [verwijderd] 28 februari 2013 22:16
    quote:

    chiel schreef op 28 februari 2013 22:11:

    [...]Tsja. Die psitieve noot als afsluiter. Ze hebben tot het laatst volgehouden het dividend te handhaven. Zomaar een streep doorgezet. Da's terecht, maar het doet twijfelen aan de geloofwaardigheid van de uitspraken van het "management" natuurlijk. Vervolgens belooft men dividendgroei vanaf 2015, tenzij...... Kortom: gebakken lucht tot de derde macht, hopeloze zaak waar een BELEGGER niets te zoeken heeft. Als dobbel is het hartstikke leuk natuurlijk, voor een paar centen kun je je het komende jaar prima vermaken.
    is een zoethoudertje wat geen waarde heeft want tegen die tijd is kpn allang van de beurs, slim pakt dat dividend in zijn geheel ......
  15. forum rang 5 charlieb 28 februari 2013 22:19
    [quote alias=Dureau1 id=6771202 date=201302282213]
    [...]

    helemaal fout je hebt te vroeg gekocht de koers zal nog veel verder zakken omdat er simpelweg geen factoren zijn waardoor de koers hoger zou kunnen wees nou eens eerlijk wat kan de koers nou hoger zetten ?

    je had gewoon de helft moeten verkopen en dan rond de 2,30 weer in delen kunnen gaan kopen

    Ik zit goed met mijn puts kassa elke dag ..........
    [/quot
    Ik hoop het voor je....??, maar ook jullie moet oppassen, er kan zomaar weer eenkeer goed nieuws komen, dus be carefull!! Ik hoop van harte dat Slim de shorters eenkeer goed gaat uitroken, heerlijk....!!
    Charlie
  16. [verwijderd] 28 februari 2013 22:20
    quote:

    Snel thuis schreef op 28 februari 2013 22:09:

    Het enige waar ik wel van schrik is dat de banken geen beter product hebben kunnen maken van de hybride lening. Wel is het zo dat in een groter verband het nu nog een relatief goed moment is om geld op te halen. Banken moeten posities afbouwen en financiering wordt alleen nog gegeven aan kredietwaardige partijen. met de huidige balsn per einde 2012 was geen herfinanciering meer te krijgen. Door versterking eigen vermogen, deels aflossen en een kritische RvC ( eindelijk........)moet vertrouwen van de markt terugverdiend worden. Daar geloof ik in en zal ik hier af en toe verkondigen.

    Ik hoop dat scheepbouwer zijn aandelen ook nog heeft en af toe blok belt wanneer het dividend nou komt. Dat was toch wel anders dan toen hij aan het roer stond :-)
    scheepbouwer zal z'n spul wel aan slim overgedaan hebben voor 7 euri nog wat.
  17. [verwijderd] 28 februari 2013 22:20
    WAT IK NIET SNAP is dat bijna iedereen hier gelooft dat de koers zal herstellen.

    Waarop is dat gebaseerd, al die afwaarderingen, de slechte resultaten, de emissie KPN die helemaal onder curatele staat van AMX lees Slim

    wat kan die koers nou hoger zetten ?? Ik zie het niet wie kan mij helpen ?

    Ben ik nou zo dom of zijn jullie nou zo "Slim"
1.566 Posts
Pagina: «« 1 ... 51 52 53 54 55 ... 79 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.