Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

SNS Reaal« Terug naar discussie overzicht

SNS Januari 2013

2.831 Posts
Pagina: «« 1 ... 100 101 102 103 104 ... 142 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 mvliex 1 28 januari 2013 19:36
    quote:

    Razor schreef op 28 januari 2013 16:11:

    [...]
    tja de uitspraak "de emotie mag dan anders zijn" wat zegt dat eigenlijk?
    Persoonlijk beleg ik niet graag in kleine bedrijfjes die het zwaar hebben, en op deze aandelen speculeren vind ik zelfs getuigen van geen hoogstaande moraal. Immers ook bij,nee juist bij deze bedrijven werken huisvaders hard voor hun gezin met steeds een zwaard van damocles boven het hoofd, "houd ik mijn baan, of verlies ik hem?". Het gaat mij te ver om daar geld aan te verdienen, daar voel ik me onverkwikkelijk bij.
    Zo draag je ook niets bij aan de economie, je investeerd niet echt, het bedrijf en de brave huisvader heeft niks aan jou.
    Daarbij komt bij aandelen met lage notering, deze notering daardoor altijd gevaar loopt, en dus ook het bedrijf, en daar draagt je aan bij met speculeren. Dat gratis geld van anderen idee, daar hoef je helemaal niet zo prat op te gaan. Arristotelles leerde ons al dat geld "an sich" niet iets is om na te streven, maar alleen het juiste nastrevenswaardig wat je er goeds mee doen kunt. En wie dat niet begrijpt kan beter in de bleombollenhandel gaan, als ook dat dan mislukt heb je tenminste nog wat te eten.
    Daarmee zeg jij dus als de banen van die huisvaders gered kunnen worden door beleggers die bij een aandelenemissie aandelen kopen, "nee, niet doen, laat maar kapot gaan die tent..........".

  2. [verwijderd] 28 januari 2013 19:52
    quote:

    mvliex 1 schreef op 28 januari 2013 19:36:

    [...]

    Daarmee zeg jij dus als de banen van die huisvaders gered kunnen worden door beleggers die bij een aandelenemissie aandelen kopen, "nee, niet doen, laat maar kapot gaan die tent..........".

    Nee dat zeg ik niet... beleggers zijn namelijk geen speculanten, daar is een wezenlijk verschil tussen. Het is juist toe te juichen als beleggers aandelen kopen, met dien verstande dat een belegger dan wel een commitment aan gaat voor een langere tijdsspanne. Op koersafromers en volatiliteitsstropers zit niemand te wachten. Wel is het overigens zo dat de markt de markt is en de overheid de overheid. Het kan niet zo zijn dat er een vermenging plaats gaat vinden zoals nu weer bij sns, en de belastingbetaler de kooltjes uit het vuur moet halen.
    Dan komt er ergens een moment dat men wel zeggen moet! laat maar kapot gaan die tent. leve de Koning.
  3. [verwijderd] 28 januari 2013 20:23
    quote:

    mvliex 1 schreef op 28 januari 2013 19:36:

    [...]

    Daarmee zeg jij dus als de banen van die huisvaders gered kunnen worden door beleggers die bij een aandelenemissie aandelen kopen, "nee, niet doen, laat maar kapot gaan die tent..........".

    -in geval van een aankondiging van grote aantallen ontslagen, gaat de koers meestal flink omhoog! dat is dus goed voor de aandeelhouders en slecht voor de huisvaders.
    -als de huisvaders ook aandelen van het bedrijf heeft dan heeft hij geluk bij een ongeluk,
    of dubbel geluk (de koers omhoog en hij heeft z'n vrijheid !)

    in het belang van banenbehoud zou ik persoonlijk natuurlijk graag een grote daling van de koers accepteren. ook al zou me dat 10.000 euro kosten.
    maar helaas, ik heb geen sns-aandelen in bezit....
  4. [verwijderd] 28 januari 2013 22:05
    Ik heb even een rekensommetje gemaakt. Huidige marktwaarde 200 miljoen met in totaal bijna 300 miljoen aandelen. Stel er komt een emissie van in totaal 2 miljard er zijn dan 10 keer zoveel aandelen als nu. Als alle verliezen zijn afgeboekt moet er weer gemakkelijk 300 miljoen winst gemaakt kunnen worden. Dat is dus 10 cent per aandeel. Met de huidige koers van 70 cent is dat dus een koers winstverhouding van 7. Bij een winst van 200 miljoen is dat nog altijd 10. Ik begrijp de huidige paniek dan ook niet, jij wel ?
    Ik verwacht een flinke koersstijging de komende weken met 30 tot 50 %.
  5. snipper 28 januari 2013 22:19
    quote:

    playsafe schreef op 28 januari 2013 19:56:

    De shortlist bij AFM is gigantisch. Op een gegeven moment zullen de shorters toch een keer moeten kopen. Het gaat dan heel erg hard omhoog met tientallen procenten tegelijk. Vraag is wanneer is de koers genoeg in elkaar getrapt voor die lui...

    www.afm.nl/nl/professionals/registers...

    Volgens de meest recente meldingen bedraagt de totale netto shortpositie van GLG Partners, BlackRock Investment Management en TT International tezamen 6,4 procent van het uitstaande kapitaal van de bankverzekeraar. Daarmee is SNS Reaal een van de meest geshorte aandelen op het Damrak.

    ..mm...ik denk de meest geshorte....
  6. Risktaker 28 januari 2013 22:19
    Private investeerders uit binnen- en buitenland zullen deze kans niet laten liggen. Nadat er een oplossing is gevonden voor de verlieslijdende vastgoedtak Property Finance zal SNS Reaal weer een winstgevende onderneming worden. De koers van het aandeel SNS zal geleidelijk aan weer stijgen, ook dit is in het belang van private investeerders!
  7. [verwijderd] 28 januari 2013 22:21
    quote:

    Blutter schreef op 28 januari 2013 20:17:

    Zullen de private investeerders de aandeelhouders niet uitmelken. Wat blijft er over van het aandeel van de aandeelhouders.
    Dat wordt de grote vraag.
    1 ding altijd onthouden:
    bij problemen is de gewone aandeelhouder is in beginsel altijd de pineut.

    en, oh ja: voorlopig bij de SNS koers niet meer in euros denken.......
    (in centen dus)
  8. forum rang 9 rationeel 28 januari 2013 22:50
    quote:

    Espanjolles schreef:

    en die kl*te GLG-partners maar verdienen over de rug van anderen (positie 3.84% short)...
    blijft een raadsel waarom dit nog steeds mogelijk is. Bedrijven de verdoemenis toe wensen.
    Waarom andere landen shorten verbieden en wij niet? Heeft ons land zo'n hekel aan beleggers?
2.831 Posts
Pagina: «« 1 ... 100 101 102 103 104 ... 142 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.