Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Xeikon« Terug naar discussie overzicht

overname Xeikon

2.095 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 105 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. stef1984 9 januari 2013 15:14
    In mei 2010 wilde NPM Capital Xeikon, toen Punch Graphic overnemen voor 4,65. Toen ik de koersgrafiek bekeek stond het aandeel aan het begin van 2010 op 1,50. Toen ging de koers gestaag omhoog en volgens mij rond 2,75 werd dat bod toen gelanceerd. Nu staat, zoals Petito ook zegt, het bedrijf er veel beter voor dus kan me niet voorstellen dat de grootste aandeelhouder, Punch Int. voor minder dan 4,65 verkoopt. Zelf denk ik dat men Xeikon wil verkopen aangezien De Standaard al meldde dat de aandeelhouder van Xeikon op 1 januari van dit jaar Ceo werd bij Punch Int.
    Verwacht een bod tussen 5 en 5,50
  2. [verwijderd] 9 januari 2013 15:15
    In principe zou er altijd moeten boven de 4,65 euro geboden worden. Lijkt me weinig waarschijnlijk dat heb bod onder dat zou liggen gezien het aantal orders dat xeikon binnengehaald heeft. Drupabeurs was een succes. Een bedrijf die slecht bezig is kan geen orders binnen halen ook. Er hangt een spanning hier op dit forum, (van mijnen twege ook), hopen op het beste.
  3. [verwijderd] 9 januari 2013 15:27
    @Stef1984

    Dat klopt wat je zegt, rond het punch graphix ging een slechte naam, dus hebben ze om het imago om te poetsen terug gekozen voor de naam Xeikon. Een artiest met een slecht imago verkoopt ook geen platen hé. Ik begrijp ten zeerste dat er veel negativiteit hangt rond de naam Punch en Mr. Dumarey, heeft aandeelhouders al meer dan één keer liggen gehad, maar nu 2 dagen geleden was hij zelf begonnen met het aankopen van punch international aandelen. Sommige denken hier dat het een stunt zal zijn terug om het aandeel te pumpen, zolang er geen openbaar bod komt, leven wij tot zolang in onzekerheid. Je hebt hier nu eenmaal drie mogelijkheden, ofwel houd je ze en gok je door en komt er een bod van rond de 5 euro, ofwel kies je eieren voor je geld (winst is winst), ofwel gok je door en loop je kans dat het op niets uitdraait. En gok op mogelijkheid 1, want heb nu al drie jaar geduld en mocht het toch niet doorgaan verlies ik wel geen geld, maar zie ik wel een rendement van 50 % procent aan mijn neus voorbij gaan. Het leven is aan de durvers zegt men soms, maar wie teveel durft loopt ook het risico van tegen de muur te lopen, aan iedereen de keuze. :p
  4. Guus_Geluk 9 januari 2013 15:28
    quote:

    Diegy schreef op 9 januari 2013 15:14:

    Je heb ook kans dat er een bod van rond de 4,25 word gedaan en dat Xeikon straks zegt daar gaan we niet akkoord mee en de koers knalt weer naar beneden als er geen hoger bod word gedaan.

    Koop ze nou maar en maak het ritje even met ons af naar 6 euro! ;-)
  5. [verwijderd] 9 januari 2013 15:30
    @pele

    Dat kan je hoegenaamd nog niet weten. Er is enkel speculatie van wie de eventuele bieder zou kunnen zijn. (NPM capital, waterland en Gilde). Het zou natuurlijk schitterend zijn dat ze met z'n drietjes beginnen te bieden, maar laat ons eerst beginnen met eentje. Beter eentje dan geentje nietwaar? :p
  6. [verwijderd] 9 januari 2013 15:35
    @Diegy

    Jij bent niet bepaald de optimist hier in het gezelschap, hoeft ook niet. Maar de boekwaarde van Xeikon is eigenlijk rond de 6 euro gelegen en ook al is het aandeel al 50 procent gestegen, dat maakt niets uit. Denk nu ook persoonlijk niet aan 6 euro, maar je weet immers nooit.

    @Guus_Geluk

    Probeer toch een beetje voorzichtig te zijn in je voorspellingen, want wie te veel verwacht kan achteraf zwaar ontgoocheld zijn. (6euro kan wel welteverstaan, maar alles boven de 4,65 euro is al goed) :)
  7. Guus_Geluk 9 januari 2013 15:41
    quote:

    petito schreef op 9 januari 2013 15:35:

    @Guus_Geluk

    Probeer toch een beetje voorzichtig te zijn in je voorspellingen, want wie te veel verwacht kan achteraf zwaar ontgoocheld zijn. (6euro kan wel welteverstaan, maar alles boven de 4,65 euro is al goed) :)
    Elke partij weet dat de verkoop in het verleden is afgeketst op 4.65
    Inmiddels is de koers een stuk hoger. Het gaat beter met het bedrijf.
    Het is dan toch waarschijnlijk dat een potentiele koper nu niet met 4.65 aan komt kakken want dan weet hij op voorhand al dat het niet doorgaat.
    Ik ben tevreden met mijn stukken @ 4.68, laat het bod nu maar snel komen.
    O ja, de AFM zit er nu bovenop, er zullen nu geen spelletjes (meer?) gespeeld worden.
  8. bakkie koffie 9 januari 2013 15:43
    quote:

    Guus_Geluk schreef:

    Eens kijken hoe de koers vlak voor het einde weer een boost krijgt. Je zou toch zomaar een overname missen..
    Als er een bod komt wordt er imo niet gekeken naar de laatste koers, maar naar koersverloop over achterliggende periode. Nu op gerucht/berichtgeving al ruim 30% gestegen in twee dagen. In de weken daarvoor ook al zo n 20%
    Misschien komt er nog 10 a 20 % bij, maar dat zal al veel zijn. Misschien wel helemaal niets en dan ....
  9. [verwijderd] 9 januari 2013 15:53
    quote:

    petito schreef:

    @Guus_Geluk

    Ik volg je volledig in je redenering. Het AFM zit er bovenop, dat stelt mij enigzins ook "een beetje gerust". Dan mag je er normaal vanuitgaan dat het ditmaal geen spelletje is, waarom denk je dat ik voor mijn eerste optie ga en ze bijhoudt? :p
    omdat je verwacht er meer voor te krijgen zou ik zeggen.
  10. [verwijderd] 9 januari 2013 16:07
    Op dit moment is er meer koopdruk in het orderboekje van punch international, zie het aantal orders in de beid. Bij xeikon is er meer verkoopdruk, zie het aantal orders in de laat. Ook logisch, want bij een bod op Xeikon zit er een hefboom voor het aandeel punch international. Logisch ook dat Punch international hoger gaat, aangezien ze bij 66 procent Xeikon aandelen in handen hebben.
2.095 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 105 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.