Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Fondsmanager Gezocht« Terug naar discussie overzicht

Fonds mbp

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Manager Fonds mbp 27 november 2012 09:45
    Fonds mbp is van start!

    De eerste posities zijn ingenomen (Akzo Nobel, CSM, Randstad en Unilever). Deze week wordt de portefeuille aangevuld
    om tot de benodigde spreiding te komen. Een goede spreiding is de basis van deze portefeuille die zal bestaan uit aandelen genoteerd
    in Amsterdam.
  2. Manager Fonds mbp 20 januari 2013 12:22
    Fonds mbp heeft ondertussen 12 posities ingenomen (en nog een klein beetje cash achter de hand). Ik probeer het saldo aan cash zo klein mogelijk te houden. Het kan goed zijn dat er in de toekomst meer posities aan toegevoegd worden, het aantal zal niet snel kleiner worden. Dit om de spreiding, waar ik een groot voorstander van ben, op pijl te houden.

    Voor wat betreft de aandelenselectie blijft Fonds mbp dicht bij huis. De portefeuille zal bestaan uit aandelen die in Amsterdam genoteerd zijn. Er zal geen gebruik worden gemaakt van derivaten.

    Het doel van het fonds is het verslaan van de AEX. Naar mijn mening zal dat uiteindelijk leiden tot een toename van het geïnvesteerde vermogen, ongeacht de koersbewegingen (en eventuele dalingen van het fonds) op korte termijn.

    De aandelenselectie bestaat uit twee delen. In eerste instantie worden de aandelen beoordeeld op lange termijn vooruitzichten. Binnen de groep met aandelen die onstaan is wordt vervolgens gekenen naar aandelen met goede korte termijn vooruizichten. Daarnaast zal er af en toe een speculatief aandeel gekozen worden. De belegging in
    PostNL valt in deze laatste categorie.

    PostNL is 29,9% aandeelhouder van TNT Express. De overname door UPS gaat niet door, maar de strategie blijft om het belang te verkopen. Met een waardevermindering van het aandeel PostNL van zo'n 35% (tot aan de opname binnen Fonds mbp) is het aandeel wel erg hard afgestraft. Analisten van SNS en Rabobank hebben het koersdoel verlaagd naar 3 Euro, wat een flink stuk hoger ligt dan de huidige waarde van 1,78.
  3. forum rang 7 am1993 1 augustus 2013 10:28
    Mededeling die eigenlijk bestemd is voor alle traders:
    Het lijkt misschien gelet op alle posts, dat er weinig reactie is, maar gelezen worden jullie wel veel denk ik.
    Ik verheug me over de diverse strategiën die voorbijkomen.
    Van TF met dagelijkse handel (volle dagtaak lijkt mij) tot Slapend Rijk, die (m.i. even te vroeg, want ik denk dat we weer een stijgertje krijgen, maar wel heel herkenbaar voor mijn eigen handelen destijds) een langlopende positie inneemt omdat hij een daling voorziet.
    En alles daartussenin, zal ik maar zeggen.
    Knap en vooral zo doorgaan, dames en heren.
    Jammer dat er geen algemene reactie gegeven kan worden, want dan kon iedereen kennis nemen van dit soort algemene opmerkingen en aanmoedigingen.
    Zegt het voort en veel succes allen.
    AM1993
  4. Manager Fonds mbp 29 november 2013 10:08
    Gisteren heb ik een flink aantal wijzigingen aangebracht in Fonds mbp. In de afgelopen maanden hebben meerdere aandelen (o.a. Akzo en Delta Lloyd, Ten Cate) een mooie stijging laten zien. Op een aantal hiervan heb ik winst genomen.

    Ik ga de focus van Fonds mbp iets verleggen, de inzet blijft de lange termijn. Het switchen tussen aandelen ga ik nauwelijks of niet meer doen, dit om de transactiekosten flink te verminderen. Daarnaast heeft DeGiro een wijziging in de tariefstructuur aangebracht waardoor de transactiekosten mbt kleine dividenden wegvallen en het veel interessanter wordt om goede dividendaandelen te kiezen. Tot slot heb ik de categorie Aandelen Nederland omgezet in een vrije categorie. Het aantal mooie dividendaandelen in Nederland is naar mijn mening te beperkt.

    Voor de aandelen die overgebleven zijn (Aalberts, Unilever en Vopak) heb ik de verwachting dat ze een jaarlijkse groei zullen laten zien. Hiernaast zit in de portefeuille voor het hoge dividend.

    Ook zijn er twee nieuwe aandelen toegevoegd aan de portefeuille. Van zowel L’Oreal als AB Inbev heb ik de verwachting dat deze ondernemingen groeiende omzetten kunnen omzetten in een stijgende winst per aandeel. Hierop volgend verwacht ik ook dat de trend van jaarlijks stijgende dividenden zich door zal zetten.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.