Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Mediq« Terug naar discussie overzicht

Advent voornemens bod uit te brengen op Mediq

35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Haiko 25 oktober 2012 02:05
    En....wat nu? Het bod is uitgebracht, en kunnen we onze aandelen dan nu aanbieden voor Euro 13.25 of is er een datum wanneer we dat kunnen? Wat is die datum? Kunnen we nog een hoger bod verwachten? Welke bedrijven kunnen/zullen er misschien ook geinteresseerd in zijn? Kan het huidige bod worden ingetrokken? Wanneer? Wat vindt Delta Loyd een acceptabel bod?

    Kan er weinig over vinden, en veel stilte.

    Haiko

  2. Haiko 25 oktober 2012 04:39
    Nooit 's avonds stukje schrijven. Kan het allemaal terugvinden op www.adventinternational.com/news/Pres...

    Ga maar eens naar bed.

    quote:

    Haiko schreef:

    En....wat nu? Het bod is uitgebracht, en kunnen we onze aandelen dan nu aanbieden voor Euro 13.25 of is er een datum wanneer we dat kunnen? Wat is die datum? Kunnen we nog een hoger bod verwachten? Welke bedrijven kunnen/zullen er misschien ook geinteresseerd in zijn? Kan het huidige bod worden ingetrokken? Wanneer? Wat vindt Delta Loyd een acceptabel bod?

    Kan er weinig over vinden, en veel stilte.

    Haiko

  3. forum rang 10 voda 25 oktober 2012 16:14
    Mediq cijfers duidelijk slechter dan verwacht - Rabo


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De resultaten van Mediq nv (MEDIQ.AE) zijn duidelijk slechter dan verwacht, aldus Rabobank analist Philips Scholte. De EBITA exclusief de reorganisatievoorziening valt tegen, met name door de slechte prestaties van D&I. Volgens Rabobank geven de cijfers blijk van de moeilijke marktomstandigheden en de bank raadt aandeelhouders aan zijn stukken aan te melden onder het bod van Advent van EUR13,25. Rabobank hanteert een hold advies met een koersdoel van EUR13,25. Omstreeks 10.05 uur noteert het aandeel 0,4% lager op EUR12,74, terwijl de Midkap met 0,2% daalt (RVD)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  4. [verwijderd] 25 oktober 2012 20:05
    quote:

    Haiko schreef op 25 oktober 2012 04:39:

    Nooit 's avonds stukje schrijven. Kan het allemaal terugvinden op www.adventinternational.com/news/Pres...

    Ga maar eens naar bed.

    [...]
    Het tijdschema in het kort:

    www.mediq.com/nl-nl/investor-relation...

    En het bod is nog niet officieel uitgebracht, maar slechts een aankondiging van een bod. Het biedingsbericht ligt nu bij de AFM te wachten op een stempeltje.

    Gezien de tegenvallende cijfers en outlook van Mediq zullen aandeelhouders nu eerder bereid zijn het bod te aanvaarden.
  5. s.lin 31 oktober 2012 07:20
    Overname Mediq wordt loopgravenstrijd
    wo 31 okt 2012, 07:00
    AMSTERDAM - Advent, de private investeerder die op farmacieketen Mediq aast, zal geen hoger bod uitbrengen. Dat zeggen bronnen rond het overnameproces tegen De Financiële Telegraaf. Een aantal zittende aandeelhouders willen echter ’een paar euro’ meer hebben. Gesprekken liggen stil, het is wachten tot iemand met de ogen knippert.

    Het bod dat investeringsmaatschappij Advent op 24 september uitbracht, betekent weliswaar een premie van 53%, maar ruim 30% van de aandelen zal waarschijnlijk niet worden aangemeld bij het huidige bod, bleek uit een eerdere rondgang van deze krant. De betrokken aandeelhouders eisen meer dan de vaak gehoorde twee kwartjes extra. Eén van hen meldt: „Een paar euro erbij, dan kunnen we pas praten.”

    Het Amerikaanse Advent en Mediq hebben in september na maanden van onderhandelingen overeenstemming bereikt over een voorgenomen en aanbevolen openbaar bod door Advent op Mediq van €13,25 per aandeel. De AFM schrijft voor dat binnen 4 weken na een voorgenomen bod, het officiele biedingsbericht naar buiten moet. Dat gebeurde in alle stilte op 5 oktober.

    Bronnen rond het overnameproces melden nu dat een update in voorbereiding is.

    Lees meer over de verwachte update van het bod in De Telegraaf vandaag.
  6. [verwijderd] 31 oktober 2012 20:46
    quote:

    s.lin schreef op 31 oktober 2012 07:20:

    Overname Mediq wordt loopgravenstrijd
    wo 31 okt 2012, 07:00

    [..]
    De AFM schrijft voor dat binnen 4 weken na een voorgenomen bod, het officiele biedingsbericht naar buiten moet. Dat gebeurde in alle stilte op 5 oktober.

    Dat klopt niet, wat in de Telegraaf staat. Het 4-weken persbericht (het bericht op 5 oktober) is niet hetzelfde als het officiële biedingsbericht. Voor het officiële biedingsbericht staat een termijn van 12 weken, na de eerste aankondiging van een openbaar bod.

    www.afm.nl/nl/professionals/afm-voor/...

    Advent melde op 5 oktober dat ze later die dag al een concept biedingsbericht naar het AFM zouden sturen. De goedkeuring van de AFM duurt dus langer dan gedacht. Eind van deze maand, hoopte Advent. Morgen is al november.

    Die 30% blufpokeraars gaan het verliezen denk ik. Nergens is er sprake van een derde partij. En na de laatste cijfers is de onderhandelingspositie niet bepaald sterker geworden. Er komen echt geen euros bovenop het bod.
  7. forum rang 10 voda 8 november 2012 16:07
    Mediq advies naar 'accept the offer' bij KBC


    AMSTERDAM (Dow Jones)--KBC Securities adviseert om het bod van Advent van EUR13,25 per aandeel op Mediq (MEDIQ.AE) te accepteren, waar tot nu toe een hold-advies werd gehanteerd. KBC-analist Jan-Willem Billiet wijst daarbij op de acceptatie van het bod door het bestuur van Mediq en enkele grote aandeelhouders, de premie van 53% ten opzichte van de slotkoers van 21 september, en de ondersteuning door Advent van het door Mediq voorziene groei- en reorganisatiescenario. De analist voorziet een hoge slagingskans voor het bod. Hij tekent daarbij aan dat de zwakke KW3-cijfers twijfelende aandeelhouders alsnog kunnen overhalen om hun stukken aan te bieden. Omstreeks 12.00 uur noteert het aandeel 2,6% hoger op EUR12,81, terwijl de Midkap met 0,5% daalt. (BTK)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  8. forum rang 10 voda 8 november 2012 16:28
    Advent brengt officieel bod uit op Mediq


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Advent International heeft een officieel bod uitgebracht op alle geplaatste en uitstaande aandelen Mediq nv (MEDIQ.AE), melden de bedrijven donderdagochtend in een gezamenlijk persbericht.

    Het bod van Advent bedraagt EUR13,25 per aandeel Mediq en loopt tot en met 4 januari 2013. Zowel de Raad van Bestuur als de Raad van Commissarissen steunen het bod van Advent volledig, en het bod heeft een positief advies gekregen van de centrale ondernemingsraad van Mediq.

    Silchester International Investors, dat een belang houdt van circa 15,1%, en Templeton Investment Counsel en Franklin Templeton Investments met een belang van ongeveer 5%, hadden al toegezegd hun aandelen te zullen aanmelden.

    Mediq heeft een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders uitgeschreven voor donderdag 20 december om over het bod te spreken.

    Mediq eindigde woensdag op EUR12,48.


    - Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com


  9. forum rang 8 aextracker 11 november 2012 10:57
    Je kan morgen gewoon de aandelen Mediq kopen op Euro 13.25 en wachten tot het bod officieel gestand wordt gedaan. De winst pak je dan rond januari 2013 (timing formalisering finaal bod).

    Echter aandeelhouder Delta Loyd wil zijn aandelen niet aanbieden op de geboden koers, dus het is nog niet rond dat Advent de nieuwe aandeelhouder\eigenaar wordt.
    Anderszins is het hele pokerspel rondom waardering door RABO en de Mediq outlook in gang gezet door de RvB * RvC van Mediq. Die willen dat Advent de tent overneemt en zullen er alles aan doen Delta Loyd achter het bod te krijgen.
    Je hoeft niet raar te kijken dat dat gebeurd de komende maand end at weinigen zullen weten waarom Delta Loyd uiteindelijk toch zwicht. dat wordt in de "towers of finance" in Utrecht centraal , danwel aan de Amderdamse Zui-as besloten en zeker niet alhier op een forum.

    Ergo; die euro 13.25 kan je mijns inziens wel als waardevast beschouwen. Gewoon je ordertje inleggen morgen en het risico lopen , dat je met 13,25 blij wordt , danwel in het slechtste geval dat de overname afspringt, het aandeel naar euro 7.50 keldert en vervolgens een nieuwe overname poging wordt ondernomen op een lager bod dan euro 13.25.
    Op euro 7.50 zou ik dan zeker bijkopen :).

    Tracker
  10. forum rang 10 voda 14 november 2012 16:34
    Delta Lloyd blijft tegen overname Mediq
    Gepubliceerd op 14 nov 2012 om 11:14 | Views: 661

    Delta Lloyd 16:14
    EUR 11,49 -0,09 (-0,73%)

    Mediq 16:14
    EUR 12,77 +0,02 (+0,16%)

    AMSTERDAM (AFN) - Delta Lloyd blijft zich verzetten tegen de voorgenomen overname van Mediq door Advent. Dat liet het hoofd van Delta Lloyd Asset Management, Alex Otto, woensdag weten in zijn column in het Financieele Dagblad.

    Delta Lloyd, dat 14 procent van de aandelen Mediq bezit, gaf in oktober al aan het bod van Advent te laag te vinden. Zolang het bod ,,geen recht doet aan een realistische waardering voor Mediq'' blijft de overname een ,,no go'', stelt Otto in zijn column.

    Volgens de belegger keren de kansen voor Mediq. De afgelopen jaren had de medisch toeleverancier het zwaar door steeds wisselende regels voor de verkoop van medicijnen. Otto wijst er op dat een branchegenoot van Mediq onlangs echter een hogere distributievergoeding wist te bedingen bij grote verzekeraars.
  11. forum rang 10 voda 28 november 2012 16:31
    Goedkeuring autoriteiten EU, VS voor overname Mediq door Advent


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Mediq (MEDIQ.AE) en private equity partij Advent International Corporation hebben van de Europese Commissie en betrokken mededingingsautoriteiten in de VS goedkeuring gekregen voor de voorgenomen overname van Mediq door Advent, melden beide partijen woensdag in een persbericht.

    Advent bracht op 8 november een officieel bod uit op alle aandelen Mediq voor EUR13,25 per aandeel en dat bod loopt tot en met 4 januari 2013. Als het bod gestand wordt gedaan, zal Mediq van de beurs verdwijnen. Het bod wordt gesteund door de raden van bestuur en commissarissen en de ondernemingsraad van Mediq, en door twee grote aandeelhouders die samen een belang van 20,1% houden in de leverancier van medicijnen en medische hulpmiddelen.

    Mediq houdt op 20 december een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders (BAVA) om over het bod te spreken.


    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com


35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.