Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

Laatste koers (eur) Verschil Volume
21,250   -0,040   (-0,19%) Dagrange 21,210 - 21,380 505.398   Gem. (3M) 2,8M

Weekdraag 16-22 july "Vakantie weer"

88 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 rene l 16 juli 2012 11:29
    Mittal ligt er weer nagenoeg onveranderd bij, het zal wel weer een kwakkelweek worden zonder al te grote uitslagen.
    Het is ook geen weer, afgelopen zaterdagavond ook bedonderd door de buienradar, even een stukje fietsen, overvallen door werkelijk een moesson bij een volledig wegvallende wind.
    ThyssenKrupp zit al weken in een mooie uptrend.
    Deze week weer genoeg cijfers, benieuwd wat er uit komt, Ben doet ook nog een boekje open, het lijkt allemaal mee te vallen.
    Ik begin dat geleuter uit Europa zat te worden, de bemoeizucht c.q. hebzucht neemt wel hele gekke vormen aan.
    Wat wil je ook, het wordt doorzichtig, we worden ook geleid door hoogbegaafde studenten die zelf nooit echt gewerkt hebben.
    Edele metalen zakken, VIX staat ook laag.
    Ministers blijven dit jaar in eigen land vakantievieren, ik hoop niet dat ik er eentje tegenkom, met een beetje mooi weer wil ik de BBQ best wel aanzetten voor een dikke zalm.
  2. [verwijderd] 16 juli 2012 13:21
    quote:

    rene l schreef op 16 juli 2012 11:30:

    excuses voor de spelvoud.
    LOL, tis spelvaut ;-)

    Ik snap je punt over Thyssenkrupp in vergelijk met de kwakkelende koersontwikkeling van MT. Maar TK heeft een grotere glijbaan gekend dan MT. Het bevreemdt me niet dat TK een sterker herstel kent. Het is alleen de vraag of het een "technisch" herstel is.
  3. [verwijderd] 16 juli 2012 18:13
    Vier juni stond de AEX op 283 en Mittal op 11.00. En nog steeds probeert het aandeel zich van de strop te bevrijden. De overcapaciteit op de staalmarkt blijft voorshands. De vooruitzichten zijn even zwart als de kolenmijnen die Mittal bezit. Volgens EUROFER komt er pas in het 2de kwartaal van 2013 enige verbetering. Ik zit sinds anderhalve maand in Mittal. Maar het schiet allemaal niet erg hard op. Je zou zeggen dat er een keer een einde komt aan de verliezen van de drie laatste jaren. In 2010 (-166%), 2011 (-52.2 %) en de 1ste helft van 2012 (-17.2%). Maar alles is mogelijk. In 2001-'02 werden koersen rond de 2 Euro genoteerd. Wie toen had gekocht, had nu een paar honderd % winst gehad. Ja, toen.... (Toen het altijd mooi staalweer was). Voordeel van Mittal: Bij elk stijginkje kun je vrijwel blind short gaan. Op naar 25 juli: de cijfers. We zien wel.
  4. forum rang 10 voda 16 juli 2012 20:30
    quote:

    de volharder schreef op 16 juli 2012 18:43:

    [...]
    De meesten zijn murw gebeukt op vakantie gegaan
    Ik ben dan niet murw gebeukt, ben wel moe na zo'n tijd actief zijn zonder vakantie. BTW, vakantie zit er hoogstwaarschijnlijk niet in dit jaar. Nog even sparen/aflossen. Ik zie licht aan het eind van de tunnel!
  5. forum rang 7 rene l 16 juli 2012 23:01
    quote:

    de volharder schreef op 16 juli 2012 18:43:

    [...]
    De meesten zijn murw gebeukt op vakantie gegaan
    Als je nu in je sleurhut in Nederland bivakkeert zal de sfeer er niet beter op worden, het is een volwaardige campinghoos.

    Vandaag ook weer een overvloed aan nieuws, de massa is blijkbaar verheugd over de "meevallende" cijfers van banken en andere woekeraars die gewoonweg niets produceren, laat ze maar.

    Lichtelijk geschrokken van de werkelijk dramatische jeugdwerkeloosheid van bepaalde groepen in ons land, tsja, ze moeten toch centen hebben, de criminaliteit zal hoogtij vieren, je mag er niets van zeggen toch doe ik het wel, dit gaat binnenkort gigantisch uit de hand lopen.
    Recent gaf n.b. een wat oudere leraar van onze zoon dit zelf aan, een groot deel dat gewoonweg in Nl geboren is weigert op school buiten de lessen onze taal te spreken, spreek je hun ouders er op aan wordt je zonder schroom uitgescholden en bedreigd.
    Een groot deel past zich overigens wel uitstekend aan.

    De markt lijkt rustig, het is nu wachten op de a.s. cijfers van Mittal, volgens mij is er al genoeg gewaarschuwd en wereldwijd is er nog steeds groei die volgend jaar gewoon doorzet.
    Niets is echter zeker.

    @Hans,
    Een wijs besluit, voor mij is de situatie ook niet veel anders, thuis je situatie op orde brengen/houden is belangrijker dan 2 weken vakantie, in je woning breng je tenslotte de overige 50 weken door.

    Ik las nog dat vandaag een oude legende overleden is die muziek maakte waarmee ik opgegroeid ben:

    www.youtube.com/watch?v=OorZcOzNcgE
  6. forum rang 10 voda 16 juli 2012 23:22
    quote:

    rene l schreef op 16 juli 2012 23:01:

    Ik las nog dat vandaag een oude legende overleden is die muziek maakte waarmee ik opgegroeid ben:

    www.youtube.com/watch?v=OorZcOzNcgE
    www.ad.nl/ad/nl/5602/Muziek/article/d...

    Mooi afscheid Rene. Bedankt, dit wist ik nog niet.
    Ik denk dat jij ook een "vijftiger" bent, dus?

  7. forum rang 7 rene l 17 juli 2012 15:11
    quote:

    de volharder schreef op 17 juli 2012 13:57:

    Goedenmiddag: Heeft er niemand iets te berichten.
    Ook goede morgen Volharder.
    Het is een slaapverwekkende dag, maar eens een uitgebreide middagslaap gehouden, vanmorgen hard gewerkt.
    Het lijkt wel hoog zomer gezien de volumes.
    Cijfertjes vallen niet tegen, ook niet mee.
    Benieuwd wat Bennie uit zijn helikopter gaat roepen, er is geen peil op te trekken.
    Mittal sukkelt lekker voort.
  8. forum rang 7 rene l 17 juli 2012 17:19
    quote:

    no-sa schreef op 17 juli 2012 16:11:

    Het rode feest. Beest, bedoel ik, de trage staalslak.
    IEX is ook zo traag als een slak.
    Woorden van Ben missen zijn uitwerking niet, wat een negativisme.
    Je zou hem even een paar uur in de gloeioven moeten zetten om te normaliseren, hij vind zo'n 2% groei blijkbaar onvoldoende.
    Bedrijvigheid neemt toe, huizenbouwers zijn vol vertrouwen, productie stijgt, arbeidsmarkt blijft zwak, ja dat krijg je met automatisering.
    Bedrijven doen het niet echt slecht.
    Zo zijn er altijd wel weer redenen.
  9. [verwijderd] 17 juli 2012 19:48
    Drie stappen vooruit en vijf achteruit. Ik kijk het nog even aan, maar het liefst stapte ik morgen uit. Mittal blijft ver achter bij de index die in bijna twee maanden tijd nagenoeg 35 pt. won. Met zo'n aandeel is iets fundamenteel (!) mis. Ik vraag me af wie er de afgelopen twee, drie jaar ooit enige winst met Mittal heeft gemaakt, afgezien van de dividenduitkering(en). Volgens mij geen hond. Volgende week de cijfers. Ik heb er weinig vertrouwen in, en dat is meteen ook de reden waarom ik overweeg om uit te stappen. Vandaag schiet de Dow 100 pt. omhoog en wat doet MT? Die viert haar eigen comafeest.
  10. [verwijderd] 17 juli 2012 20:36
    quote:

    no-sa schreef op 17 juli 2012 19:48:

    Drie stappen vooruit en vijf achteruit. Ik kijk het nog even aan, maar het liefst stapte ik morgen uit. Mittal blijft ver achter bij de index die in bijna twee maanden tijd nagenoeg 35 pt. won. Met zo'n aandeel is iets fundamenteel (!) mis. Ik vraag me af wie er de afgelopen twee, drie jaar ooit enige winst met Mittal heeft gemaakt, afgezien van de dividenduitkering(en). Volgens mij geen hond. Volgende week de cijfers. Ik heb er weinig vertrouwen in, en dat is meteen ook de reden waarom ik overweeg om uit te stappen. Vandaag schiet de Dow 100 pt. omhoog en wat doet MT? Die viert haar eigen comafeest.
    Helemaal mee eens ,overweeg zelf ook uit mittal te stappen.Er zit totaal geen vertrouwen in.
  11. forum rang 10 voda 17 juli 2012 20:52
    Mede posters, gooi die frustaties (aandelen) er maar uit!
    Heb ik ook al meer dan een jaar geleden gedaan op bijna de dubbele koers van nu (en toch nog stevig verlies).

    Tja, het kan verkeren....

    Om eerlijk te zijn, ik zie voorlopig geen "herstel" .

    De AEX (nix) vertoont al een langer tijd een zijwaartse trend.
    MT zit gevangen, en al het staal nieuws duid niet op een snel herstel. (dat is mijn mening na het lezen van honderden zoniet duizenden staalberichten (niet alles geplaatst) natuurlijk.)

    Disclaimer:

    Heb geen aandelen meer in porto, doch slecht enkel beleggingsfondsen voor de levensloop (waar ik amper naar kijk, LT werk)

  12. [verwijderd] 17 juli 2012 21:38
    Een van de oorzaken van de val van Mittal ligt bij de schuld waar het bedrijf onder bedolven is, iets wat ook geldt voor bij voorbeeld een onderneming als Air France/KLM, al zo'n hoogvlieger. Over dit schuldenprobleem het volgende:

    "In his autobiography, "My Cross to Bear," legendary rocker Greg Allman of the Hall of Fame group "The Allman Brothers" noted, in a rare moment of introspection, that "After about my fifth wife, I realized that maybe I shouldn't be married." Despite disaster after disaster, corporations continue to pile on massive quantities of debt in ill-fated marriages. Like Greg Allman, it is soon realized just how truly expensive and draining such an event can be after tremendous costs and lost opportunities.
    (...)
    ArcelorMittal is the world's largest steel company, created by a series of very expensive and counter-productive mergers and acquisitions when times were better. Now trading around $15 a share, ArcelorMittal was trading around $100 in 2008. The profit margin for ArcelorMittal is low at 1.26% and its debt-to-equity ratio is high at 0.50. By contrast, Posco (NYSE: PKX), a South Korean steel firm pretty much the same size in terms of market capitalization, has a profit margin of 15.23% and a debt-to-equity ratio of just 0.16. As a result, its shareholders benefit from much more rewarding valuations."

88 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.