Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

Laatste koers (eur) Verschil Volume
3,720   +0,068   (+1,86%) Dagrange 3,656 - 3,732 413.692   Gem. (3M) 1M

BAM Groep - Mei 2012

682 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 35 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 mei 2012 17:37
    quote:

    alrob schreef:

    inderdaad Sander, maar het blijft een onzeker verhaal; maar als je bijkoopt, gespreid,in staffels , dat is uiteraard altijd verstandig, maaar nog kan je aardig de boot ingaan. Als de AEX zover teruggaat als hij mogelijk acht, moet je nog lang niet instappen.
    Als Als Als Als Als

    Laat dat Als maar achterwegen.

    Omdat we niet weten wat de dag van morgen ons zal brengen.

    Als ik dat zou weten was ik allang Miljonair.
  2. mr.Franz 30 mei 2012 18:03
    ben benieuwd naar de dag van morgen. Tegen deze bodemprijzen durf ik nog wel een pluk bij te kopen. Alleen moet er nu wel een keer wat gebeuren binnen Europa, wat zo lijken we langzaam uiteen te vallen, de euro/dollar zakt al bijna door de 1,24 heen.

    goed voor de export, maar laat bam het daar nou net niet van moeten hebben.
  3. Guus_Geluk 30 mei 2012 18:45
    Ik had niet verwacht dat BAM ooit onder de 2.17 zou sluiten. De 2.17 is dus geen ATL bodem gebleken. Gezien het relatief hoge volume denk ik dat ING flink aan het dumpen is. Nu voorzie ik dan toch wel een (veel) verdere daling. Het is even niet anders. Het is nu wachten totdat ING klaar is met dumpen. :-(
  4. Bir 30 mei 2012 21:28
    quote:

    Guus_Geluk schreef op 30 mei 2012 18:45:

    Ik had niet verwacht dat BAM ooit onder de 2.17 zou sluiten. De 2.17 is dus geen ATL bodem gebleken. Gezien het relatief hoge volume denk ik dat ING flink aan het dumpen is. Nu voorzie ik dan toch wel een (veel) verdere daling. Het is even niet anders. Het is nu wachten totdat ING klaar is met dumpen. :-(
    @Guus, ING ziet misschien aandelen die ook supergoedkoop zijn in sectoren die sneller herstellen dan de Bouw.

    Grtn Bir.
  5. Guus_Geluk 30 mei 2012 23:03
    Anderhalf jaar geleden stond de koers op bijna 6 euro en zag het er naar uit dat de 10 euro in het vizier lag. Ik had het destijds over een BAM-10-euro feestje. Inmiddels is de koers dramatisch gedaald en lijkt het er op dat het BAM-1-euro feestje veel dichterbij ligt dan het 10-euro feestje. Het is triest te moeten zien dat een pracht bedrijf als BAM steeds verder geslacht wordt. Heb inmiddels ook een flinke positie in Heijmans en ook dat bedrijf wordt ontzettend geslacht. Ik vraag me af of we de oude koersen weer eens gaan zien. Het zal in ieder geval nog een hele tijd gaan duren. Helaas... :-(
  6. Guus_Geluk 31 mei 2012 00:52
    quote:

    Binkie schreef op 30 mei 2012 23:33:

    Guus Geluk.... zijn naam kan niet stuk.
    Zijn budget ook niet?
    Guus kom je op veel IEX draadjes tegen.
    Hij heeft wat met draadjes en wegen.
    De laatste bij voorkeur aangelegd door BAM of Heymans.
    Kop op Guus, op een dag is het geluk met de dommen.
    Leuk gezegd maar ik heb toch liever dat het geluk een keer met de slimmen is! :-))
  7. aandeeltje! 31 mei 2012 02:12
    quote:

    aandeeltje! schreef:

    [quote=Guus_Geluk]
    [quote alias=Guus_Geluk id=6295766 date=201205291446]
    [...]

    Ik denk dat je blij mag zijn als de koers intraday onder de 2.17 komt, je zou dan je slag moeten slaan. Ik denk nog steeds dat BAM niet onder de 2.17 gaat sluiten, dit is een ATL bodem. Succes.
    [/quote]

    Kijk, en daar hebben we de 2.17 weer. Grote partijen proberen de koers laag te krijgen zodat er stop losses af gaan. Deze stukken nemen ze vervolgens goedkoop over en daarna gaat de koers weer omhoog. 2.17 is ATL en dat zal denk ik ook wel blijven. Nu is het de ultieme kans om stukken goedkoop aan te kopen. Zowel BAM als Heijmans zijn nu extreem goedkoop. Profiteer ervan!
    [/quote]

    Het kan nog gewoon lager hoor, let maar op, onder de 2 gaat ie nog komen.
    Enne BAM en Heijmans kunnen ook omvallen hoor (of althans daartoe gelijkwaardige gebeurtenis voor de aandelhouder).
    Ehh drie dagen later al?
  8. [verwijderd] 31 mei 2012 06:09
    Resultaat BAM onder druk

    Bouwreus BAM heeft een uiterst zwak eerste kwartaal gedraaid. Over de volle breedte staat het resultaat onder druk en de vooruitzichten zijn mager.

    Evenals andere Nederlandse bouwbedrijven heeft BAM het bijzonder zwaar. De woningmarkt verslechtert en bij de infra- en bouwactiviteiten staan de volumes en marges onder druk. Daar komt nog eens bij dat de wél lucratieve opdrachten op hun einde lopen. Per saldo zakte de nettowinst met liefst 75% tot een magere €5,1 mln (2 cent per aandeel). Afgezet tegen een omzet van €1,6 mrd (-4%) geeft dat een marge van slechts 0,3%. Houd daarbij in het achterhoofd dat de nettowinst ook nog eens voor €4 mln gedragen wordt door het onlangs verkochte installatiebedrijf Tebodin.

    Nu proberen
    De vastgoedontwikkelingstak wist maar net in de zwarte cijfers te blijven en BAM spreekt dan ook over een zorgelijke situatie.

    De economische teruggang en de politieke ontwikkelingen kunnen de woningmarkt verder onder druk zetten, aldus BAM, dat niet uitsluit verdere afboekingen op de in bezit zijnde grondposities te moeten doen. BAM doet het wel goed met zijn PPS-projecten en in Australië en het Midden-Oosten.

    Het eerste kwartaal is vanwege de winter niet de beste periode voor de bouwsector, maar ook de vooruitzichten zijn allerminst gunstig: aanhoudende volume- en margedruk en een slechte woningmarkt.

    Gezien alle onzekerheid waagt BAM zich dan ook niet aan een winstprognose. Tebodin zal dit jaar een boekwinst van circa €65 mln opleveren, maar daar staan dus mogelijke afwaarderingen tegenover.

    BAM worstelt met aanhoudende volume- en margedruk en een slechte woningmarkt.

    Conclusie:
    Na de verkoop van het winstgevende baggerbelang moet BAM het vanaf nu zonder de bijdrage van Tebodin stellen. BAM behoort tot de betere spelers, maar de bouwmarkt baart ons zorgen. Wij gaan niet verder dan 'houden'.

    Tekst: Peter Schutte, 18 mei 2012

682 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 35 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.