Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Perpetuals, Steepeners« Terug naar discussie overzicht

Achmea perps

540 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 27 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 The Third Way... 22 mei 2012 08:58
    Waarschijnlijk het meest genoemde bedrijf, maar nog geen eigen draadje. Bij deze, openend met een negatieve trading update over KW1:

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Achmea heeft over het eerste kwartaal een slechter resultaat behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder, door hogere claims na stormen in de maand januari en een aantal grote claims door met name bedrijven uit de agrarische sector, maakt de verzekeraar dinsdag voorafgaand aan de analistendag bekend.

    Daarnaast heeft Achmea 25% op de vastgoedportefeuille, voornamelijk kantoren, moeten afschrijven, maar de verzekeraar meldt desalniettemin een positief resultaat op het Nederlandse vastgoed te verwachten in 2012.

    Achmea meldt dat de prestaties binnen de gezondheidstak goed zijn geweest, waar de markt voor mensen met een beperking werd gekenmerkt door een hoger aantal claims, met name vanwege de economische cyclus.
    Verder geeft de verzekeraar aan dat de operationele kosten slechts beperkt zijn gedaald, maar dat de solventie robuust is.

    May 22, 2012 02:53 ET (06:53 GMT)
    © 2012 Dow Jones & Company, Inc.

  2. forum rang 5 The Third Way... 22 mei 2012 15:36
    Afgelopen wat betreft Capital Position. Belangrijkste voor ons is:
    - opmerking boven over 5.125%: het is mij niet duidelijk of de nadruk ligt op het eerste of laatste deel v/d zin. Ik zal daar meer duidelijkheid over vragen bij IR. Gezien dat de zaal niet reageerde, en er derhalve niets schokkends werd geinterpreteerd, lijkt het me dat het laatste deel de leidraad biedt.
    - retail perps worden niet afgelost binnen afzienbare tijd.
    - EV: e0.6 mia boven S&P AA rating.
    - bevestiging dat winsten op safe-havens oblies (e1.5 mia in 2011 tot totaal e2.7mia!!!) niet via de P&L (of EV) gaan, maar in een potje worden gestopt. Herinnering van mijn kant: anderen doen dit wel en in het bijzonder de P&L van ASR kreeg hierdoor een enorme boost (zie draadje).
    - een kwart van kantoren vastgoedportefeuille is "impaired". Brrrr...
    - indien IGD solvency wordt berekend op ecb aaa curve zoals concurrentie dan is die niet 208 maar 225%;
    - de solvency eis van DNB voor Health is in 2012 verhoogd. Impact IGD Achmea: 10%. Hoe zou dat zijn voor de anderen?

  3. benito c. 23 mei 2012 22:39
    Goed initiatief en goede update, TTW.
    Achmea blijft solide , geen zorgen.
    Ik blijf het raar vinden dat de perps zo onder druk komen, als er onrust is. De markt ´´beloond´´ Achmea niet voor zijn solide profiel. Enfin, dit is niet de eerste keer, dat de koersen van deze perps even hard met de markt meedalen. Zoals in een ander draadje gemeld, heb ik het grootste deel van de 8 3/8 verkocht en wacht nu meer liquide de
    (euro)ontwikkelingen af.
  4. WJ-12 26 mei 2012 17:30
    quote:

    The Third Way... schreef op 22 mei 2012 15:36:

    Afgelopen wat betreft Capital Position. Belangrijkste voor ons is:
    - opmerking boven over 5.125%: het is mij niet duidelijk of de nadruk ligt op het eerste of laatste deel v/d zin. Ik zal daar meer duidelijkheid over vragen bij IR.
    Wellicht ten overvloedde, maar zou je de reactie van IR hier met ons kunnen delen?
  5. forum rang 5 The Third Way... 28 mei 2012 09:46
    Op mijn vraag over de zin v/d CFO zoals hierboven weergegeven en de vraag of er ondermeer hierdoor confusie was gecreerd die tot een lagere koers leidde, kwam het volgende antwoord:

    In de regelgeving is het zo dat op het moment dat een bedrijf een uitspraak doet een lening te callen, dat vanaf dat moment de lening niet meer tot het tier 1 of tier 2 vermogen gerekend mag worden.

    Om die reden is het vanuit onze optiek niet verstandig nu al concrete uitspraken te doen over het callen van de obligatie. Wij gaan er vanuit dat de institutionele beleggers op de hoogte zijn van deze regelgeving en dat dit niet zou moeten resulteren in een lagere koers.

    Ik hoop u zo voldoende te hebben geïnformeerd.
  6. 112 30 mei 2012 11:12
    Ok, dat is dan afgesproken...:-) er is alleen 1 dingetje wat mij nog tegenhoudt en dat hier niet aan de orde komt.

    De koers van de Euro tegenover andere valuta is dalende. Dit houdt een goed rendement in, maar in steeds minder waard wordende Euro's.

    Er zijn grote beleggers die hun beleggingen in Euro's hierom afbouwen!
    Is dit niet iets om over na te denken?
  7. benito c. 30 mei 2012 16:35
    quote:

    112 schreef op 30 mei 2012 11:12:

    Ok, dat is dan afgesproken...:-) er is alleen 1 dingetje wat mij nog tegenhoudt en dat hier niet aan de orde komt.

    De koers van de Euro tegenover andere valuta is dalende. Dit houdt een goed rendement in, maar in steeds minder waard wordende Euro's.

    Er zijn grote beleggers die hun beleggingen in Euro's hierom afbouwen!
    Is dit niet iets om over na te denken?
    Helemaal mee eens. Echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het lukt mij niet mijn weerstand tegen de US$ te overwinnen, en t-bonds te gaan kopen, vrijwel geen rendement, uiteindelijk ook een zwakke valuta, en ik verdenk de beleidsmakers er van via inflatie hun schulden beheersbaar te willen maken.

    Ik heb wel eens gekeken naar beleggingsfondsen in niet-euro obligaties, maar ben daar niet veel verder mee gekomen, hoge kosten in de fondsen, en het is een stap in het onbekende. Dat heb ik nooit gedaan met mijn geld.

    Dan zou je futures kunnen gaan kopen om je euro´s af te dekken. Dat lijkt me een redelijk begaanbare weg, maar ik heb daar weinig ervaring mee, dus ben er nog op aan het studeren. Je kunt ook nog wel met turbo´s werken, maar dan zit je bij weinig handel aan de veelal hoge spread vast.

    Andere mogelijkheid is zelf wat rommelen met valutarekeningen, kan heel makkelijk bij Interactive Brokers, ze geven nog wel wat rente ook, of obligaties in andere valuta kopen. Zo heb ik laatst een postje van wat BNG-obligaties in noorse kronen gekocht. En ik heb goud, het ultieme geld.

    Ik voel in toenemende mate de behoefte meer beleggingen buiten de euro te kopen, maar dit gaat, als je perps verkoopt, onmiddelijk ten koste van het rendement. Timing is dus ook hier van belang.
  8. jrxs4all 30 mei 2012 16:56
    quote:

    benito c. schreef op 30 mei 2012 16:35:

    Dan zou je futures kunnen gaan kopen om je euro´s af te dekken. ....

    Ik voel in toenemende mate de behoefte meer beleggingen buiten de euro te kopen, maar dit gaat, als je perps verkoopt, onmiddelijk ten koste van het rendement. ...
    Als je de euro gaat shorten met een future is dat altijd tegen een andere valuta, dat zullen dan wel weer dollars worden. Dat heeft overigens hetzelfde effect als geld lenen in euro's en dan in dollars rente ontvangen, dat kost dus een stukje rente.

    Ik heb al een hele tijd geleden een groot stuk van mijn portefeuille in dollars assets gestoken en daar ben ik nog elke dag blij mee.

    Ook in dollars heb je high yield assets. Zoals prefered stock, vergelijkbaar met perps.

    Zelf heb ik gewone high yield obligaties (HYG) en daarnaast NLY en AGNC, gemiddeld rendement ligt boven de 10%,

    JR
  9. WJ-12 9 juni 2012 17:10
    quote:

    The Third Way... schreef op 22 mei 2012 14:36:

    De CFO voegde toe dat er geen beslissing is genomen over de 5.125% maar dat het hem zeer duidelijk is wat er verwacht wordt door de markt cq. de aanwezigen in de markt.
    Naast de 8 3/8 (Die wat mij betreft voorlopig niet wordt afgelost),
    toch maar ook de 5.l25 gekocht. Nu maar hopen dat hij in
    2015 inderdaad wordt afgelost (of hopen dat de markt
    dit denkt, zodat ik heb tegen 100% kan verkopen).
540 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 27 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.