Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Imtech« Terug naar discussie overzicht

What is going on with Imtech

35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 april 2012 13:52
    manipulatie wordt volop gedaan door professionele partijen.
    Je kunt dat zien als je kijkt naar de times&sales lijst.
    Je ziet dan een daling die wordt veroorzaakt door verkopen van 1 of 2 stuks aandelen zodat er net een cent koersverlaging wordt veroorzaakt!
    Het geknoei stopt wel weer.
    De nma zit dus te slapen want er deugt natuurlijk niets van!
    Maar ... als je even een poos kan wachten zal alles goed komen.
  2. [verwijderd] 10 mei 2012 10:54
    quote:

    JanK1 schreef op 30 april 2012 21:11:

    [...]

    Slot vandaag 21,36

    Het mag wel weer eens up
    Ik denk elke keer weer bij een koerstijging dat het wel goed gaat komen met Imtech. Maar zo langzamerhand krijg ik mixed feelings.
    Ik verwacht een neergang naar de 18...en vanaf dat punt gaat het heel lang duren voordat we weer bij de 25 zijn (40% mijne dames en heren)
  3. [verwijderd] 10 mei 2012 15:08
    quote:

    DirkFrank schreef:

    [...]

    Ik denk elke keer weer bij een koerstijging dat het wel goed gaat komen met Imtech. Maar zo langzamerhand krijg ik mixed feelings.
    Ik verwacht een neergang naar de 18...en vanaf dat punt gaat het heel lang duren voordat we weer bij de 25 zijn (40% mijne dames en heren)

    Ik denk van niet. IM neigt naar oversold (RSI ca. 30). Volgens de MACD oscillator zou de bodem nu gevormd kunnen zijn. De koers kan daarom maar zo weer richting 25-26 euro, waar dit bedrijf ook hoort te staan. Zetje van positief EMU nieuws helpt natuurlijk.
  4. forum rang 10 voda 11 mei 2012 15:29
    Ameriprise verkleint belang in Imtech tot 4,97% - Wft


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Ameriprise Financial Inc. heeft zijn belang in Imtech nv (IM.AE) verkleind tot 4,97%, blijkt vrijdag uit een melding in het kader van de Wet op het financiele toezicht (Wft).

    De meldingsplicht is ontstaan op 4 mei 2012. Het belang wordt middellijk reeel gehouden.

    De vorige melding van Ameriprise in Imtech dateert van 27 april 2012, toen werd een belang gemeld van 5,04%.


    Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@dowjones.com
  5. casalinga 26 mei 2012 15:18
    Mogelijkheden met Imtech

    Woensdag 23 mei 2012

    Het zal u niet zijn ontgaan dat in de achterliggende weken de aandelenbeurzen sterk onder druk hebben gelegen. Verschillende fondsen hebben rake klappen moeten incasseren. Voor enkele fondsen geldt echter dat de huidige zwakte gezien mag worden als een correctieve beweging binnen een groter opwaarts gericht patroon. Een voorbeeld van zo’n fonds is Imtech.

    In de bijgeleverde grafiek is de opwaarts gerichte beweging geaccentueerd door de twee ingetekende diagonaal stijgende trendlijnen. Sinds de bodem van augustus vorig jaar fluctueert Imtech binnen dit trendkanaal. De recente zwakte heeft de koers teruggezet tot aan de trendlijn die getrokken kan worden onder de bodems van augustus en november 2011. De eerste test of deze trendlijn inderdaad als steunlijn kan worden aangemerkt is succesvol verlopen. In de achterliggende dagen is de koers stevig opgeveerd vanaf de trendlijn.

    Ook de ontwikkeling in de RSI is bemoedigend. Bij de test van de trendlijn in de koers zelf heeft de indicator een hogere bodem weten te zetten. Dat niet alleen, deze tweede bodem is ook nog eens boven de belangrijke OS-signaallijn gezet. Met de opleving van de koers gedurende de achterliggende dagen is de RSI daarnaast nog eens succesvol opwaarts uit haar consolidatiepatroon gebroken.

    Deze leidende indicator geeft het startschot voor verder herstel van Imtech. Op basis van de ontwikkeling in koers en indicator luidt de technische verwachting dat Imtech binnen haar langere termijn trendkanaal zal blijven fluctueren. Vanaf de huidige niveaus impliceert dit een stijging waarbij een eerste richtpunt binnen het kanaal rond €22,80 kan worden bepaald.

    Er zijn verschillende manieren waarop op deze technische verwachting kan worden ingespeeld. Naast de aankoop van stukken Imtech zelf biedt ook de AAB Turbo Long Imtech interessante mogelijkheden.

    Geschreven door Geert-Jan Nikken van Erem + Nikken.

    www.analist.nl/berichten/2012/05/23/1...
  6. [verwijderd] 5 juni 2012 12:36
    quote:

    Gerd 2 schreef op 5 juni 2012 12:23:

    Order van 40 milj.maar niemand wil ze hebben.Die daghandelaren maken alles kapot.
    Lijkt me niet meer dan normaal dat Imtech orders krijgt. Hoe meer hoe beter.
    Wat mij wel enige zorg baart is de hoeveelheid overnames. Die kosten altijd veel geld en de vraag is of het dan ook echt toevoegd aan de ROI?

    Afgezien van daghandeleren en shorters...daar hebben alle Nederlandse beurzen last van is wat mij betreft het punt van de overnames de enige reden waarom Imtech zo gedaald is en voorlopig ook even niet meer wil stijgen.
  7. elbwee 5 juni 2012 14:17
    Toch vind ik het positief dat ze consequent overnames blijven doen. Maar die laatste overname van een bedrijf met maar 10 man had wat mij betreft onvermeld mogen blijven.
    Ondanks de positieve berichten blijft de koers helaas zwabberen. Ook vandaag blijft het aandeel ondanks de order van 40 miljoen teleurstellend liggen t.o.v de rest. In de Benelux gaat het moeizaam voor Imtech dus deze opdracht is best positief zou je zeggen. Misschien zit er te weinig marge voor ze in die 40 miljoen. Daar weten de fundamentele analisten wellicht meer van.
  8. Bir 5 juni 2012 19:30
    Niks aan de hand! Volgende week optie-expiratie juni en dus zijn de belangen groot. Er staan in elk geval veel contracten open. En dus wordt de koers zoveel mogelijk in een range gehouden. (zo lijkt het)

    In deze ook niet erg, want 15 juni is het optie-expiratie en 17 juni verkiezingen in Griekenland. Daarna hebbem we meer duidelijkheid en kunnen we wellicht iets omhoog. Tot die tijd is het belangrijk dat IMTECH boven de 19 € blijft. En het zou me zwaar verbazen als dat niet lukt.

    Grtn Bir.
  9. [verwijderd] 5 juni 2012 19:34
    Bron: www.telegraaf.nl/dft/goeroes/sybvansl...

    Imtech voor de lange termijn
    AMSTERDAM -
    De mooie bedrijfsresultaten van Imtech laten de juistheid zien van het in 2001 ingezette transformatieproces. Hierbij werd voorrang gegeven aan de op lange termijn te realiseren aandeelhouderswaarde boven de kortzichtige strategie van groei van de winst per aandeel.


    In 2000 werd besloten de havenactiviteiten, de farmaceutische activiteiten en de chemische distributieactiviteiten te verkopen en met de technische dienstverlener Imtech als enige activiteit verder te gaan. De samenstelling en het trackrecord van Imtech boden het beste perspectief voor het realiseren van aandeelhouderswaarde.
    Het is een verademing om te zien dat Imtech een langetermijnvisie laat prevaleren boven de korte termijn dwang van een steeds toenemende winst per aandeel. Imtech geeft in het jaarverslag 2000 aan dat de desinvestering van een groot deel van de oorspronkelijke activiteiten een tijdelijke druk zal veroorzaken op de winst per aandeel.
    Beheersbare risico’s
    Het huidige Imtech weet goed te profiteren van de steeds belangrijkere rol die technologie speelt bij het oplossen van economische en maatschappelijke vraagstukken. Imtech beschikt over een nagenoeg uniek technologische dienstenportfolio waarbij de technische kerncompetenties elektrotechniek, ICT en werktuigbouw worden gecombineerd tot onderscheidende totaaloplossingen. Imtech kenmerkt zich ook door een breed portfolio in veel verschillende marktsegmenten. Hierdoor blijven risico’s beheersbaar. Circa 55% van de activiteiten is “recurring” (terugkerend, ofwel langlopend). Imtech is verantwoordelijk voor duizenden onderhoudscontracten en acteert voor talloze klanten als vaste technologiepartner. Het aandeel GreenTech ( “groen” technologie en technische duurzaamheidoplossingen) nam in 2011 toe tot circa 30% van de totale opbrengsten.
    Waardecreërend
    Imtech is na de transformatie tot een Europese technische dienstverlener een duidelijk waardecreërende onderneming met een rentabiliteit op het eigen vermogen van gemiddeld 14,2% over de laatste vijf jaar. Iedere ingehouden euro winst had de laatste vijf jaar op de beurs een waarde van ? 1,75. De prognoses van de winst per aandeel voor 2012 en 2013 vertalen zich in een REV van ruim 14,5%.
    Vooruitzichten
    Het strategisch groeiplan van Imtech voorziet in een opbrengstniveau van circa €8 miljard in 2015 bij een operationele EBITA-marge van 6%-7%. Deze groei zal evenredig verdeeld zijn over autonome groei en groei door acquisities. Voor de financiering van deze groei beschikt Imtech over voldoende financiële middelen waaronder een oorlogskas van circa €500 miljoen. Met de implementatie van deze strategie ligt Imtech goed op koers. De markt van technische dienstverlening is sterk gefragmenteerd met vele goed presterende, middelgrote en kleine ondernemingen. Dit maakt een actief acquisitiebeleid mogelijk.
    Imtech heeft sinds 2009 als politiek 40% van de netto winst vóór bijzondere baten en lasten uit te keren in de vorm van een keuzedividend. Over 2010 werd per saldo 18,5% uitgekeerd in contanten.
35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.