Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

KK Vrijdag de 13de April 2012! Startschot Bulls oder ....

152 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 13 april 2012 16:09
    Beurzen omlaag door China en Spanje
    Gepubliceerd op 13 apr 2012 om 16:01 | Views: 119

    AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen vrijdag eensgezind omlaag. De graadmeters stevenden daarmee af op het vierde weekverlies op rij. Een lager dan verwachte groei van de Chinese economie wakkerde de bezorgdheid over de economische vooruitzichten aan. Ook bleven beleggers zich zorgen maken over Spanje.

    De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 1 procent lager op 307,69 punten. De MidKap-index daalde 1 procent tot 517,43 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren respectievelijk 1,9 en 2 procent. Londen zakte 0,8 procent. Op Wall Street stond de Dow-Jonesindex kort na opening 0,5 procent lager.

    In Madrid zakte de IBEX 3 procent. Uit cijfers van de Europese Centrale Bank (ECB) bleek dat de Spaanse banken in maart voor een recordbedrag hebben geleend bij de centrale bank.

    China

    De Europese beurzen stonden vanaf op de opening onder druk door een teleurstellend Chinees groeicijfer. De economische groei van China kwam in de eerste 3 maanden van het jaar uit op 8,1 procent. Economen hadden gerekend op een groei van 8,3 procent. Het is de traagste groei in het land in bijna 3 jaar en het vijfde kwartaal op rij dat de groei afneemt. In het vierde kwartaal van 2011 groeide de Chinese economie nog met 8,9 procent.

    In Parijs was L'Oréal een van de weinige stijgers met een winst van 1,4 procent. De Franse cosmeticagroep behaalde in het eerste kwartaal van 2012 meer omzet dan verwacht, dankzij een sterke groei in de opkomende markten. Ook handhaafde het bedrijf de verwachtingen voor het gehele boekjaar.

    Dalers

    Sterkste dalers onder de Amsterdamse hoofdfondsen waren roestvrijstaalproducent Aperam en luchtvaartcombinatie Air France-KLM met verliezen van 3 procent. Bank en verzekeraar ING behoorde ook tot de grootste verliezers met een min van 2,6 procent.

    Olieconcern Shell was de grootste stijger in de AEX met een winst van ruim 1 procent. Onderzoekers bij Shell hebben geconstateerd dat de olievlek in de Golf van Mexico een natuurlijke oorzaak heeft. Donderdag liet het olieconcern al weten dat er geen aanwijzingen waren dat het laagje olie tussen de platformen Mars en Ursa van Shell afkomstig was.

    Midkap

    In de MidKap voerde bouwbedrijf BAM de dalers aan met een verlies van 3,4 procent. Grootste stijger was metalengroep AMG met een plus van 2,5 procent. Detacheerder Brunel volgde met een winst van 1,8 procent.

    De euro was 1,3115 dollar waard, tegen 1,3171 dollar aan het eind van de Europese beurshandel donderdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,3 procent tot 103,30 dollar per vat en Brentolie zakte 0,2 procent tot 121,50 dollar per vat.
152 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.