Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

KK DD AEX 28-2 2012 : “Niet goed, geld terug ?..”

185 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Mintzkov 27 februari 2012 20:17
    Hij had het echt voor elkaar, vond hij zelf. Selfmade opgeklommen van callcenter medewerker naar hoofd van de afdeling retouren bij de grootste erotische online webwinkel van Europa. Hij gaf leiding aan 15 mensen en rapporteerde rechtstreeks aan het management.

    Niet goed, geld terug maar het was aan hem de claims te beoordelen. Vaak was de pret al genoten, de uitdaging vervaagd en werden technische mankementen aangedragen om het geld terug te krijgen. Hij had hier een neus voor en belde de mensen gewoon na om door te vragen. Meestal lieten ze het er dan bij zitten, online web kozen ze immers vanwege de anonimiteit.

    Na verloop van tijd ging hij steeds meer om met collega’s en werd de plaats van zijn vrienden door hen ingenomen. De werkgerelateerde grappen verdwenen, want die maakten ze overdag wel met elkaar, het ging nu om de persoon achter de retourafdeling. Zijn collega´s waren zijn vrienden en het bedrijf stond op 1.

    Vorige week heeft hij nog met de hele afdeling en een paar van collega´s van de afdeling “sexperiment” zijn 47e verjaardag gevierd, het was een groot feest. Vooral toen uit de taart ineens collega Maria Kutzenkop (zoals wij haar liefkozend noemden) in Eva kostuum te voorschijn kwam. Bewondering alom en hands on voor al het goede werk dat zij leverde.

    Aan het einde van de avond werd er druk gespeculeerd over de ingelaste bijeenkomst van die maandag, opgeroepen door de directie. Er zou nieuws bekend worden gemaakt en het was vooral erg belangrijk om er bij aanwezig te zijn, afmeldingen persoonlijk bij de directie.

    Ook hij wist niet wat het onderwerp zou zijn, maar vreesde wel voor slecht nieuws. De concurrentie in de branche was immers heftig. Met name de Chinezen konden een 1 takt brommertje voor veel minder in elkaar zetten en de kwaliteit werd steeds beter. Op het wat doen jullie vanavond hoorde hij steeds vaker :“we pikken een Chineesje”. Maar de resultaten waren nog steeds prima en de waardering enorm, het concept had zich bewezen, dus hoe erg kon het zijn ?

    Bij het overleg waren niet de minsten aanwezig zeg, kon wel eens heftig worden. De HR manager had de 1e sheet van zijn presentatie per ongeluk al op het scherm staan : “Reorganisatie afdeling Retouren”. Shock effect door de zaal….

    De toelichting op het besluit volgde door de hoogste baas zelf. De markt verhardt (dacht eerst nog, da’s gunstig) en zit niet stil. Wij moeten mee om het bedrijf voor een ondergang te behoeden. We gaan de prijzen van al onze produkten verlagen en compenseren dit ondermeer door het schrappen van de retourservice. Omdat er elders geen plaats is voor jullie, treedt het sociaal plan in werking en zullen jullie het bedrijf helaas moeten verlaten per 1.10 2012. Niet goed, maar wel geld terug..

    Dat kwam even binnen zeg. Alles fitste door zijn hoofd: te jong en te weinig om thuis te zitten, te oud en te duur om elders iets te vinden. Wat nu met zijn specialistische kennis ? Waar lagen de mogelijkheden en is de actuele vraag van de markt : Ahold/Bol.com, Amsterdam Rubber, interieuradviseur kelders ? Thuissituatie, vriendenkring ? (misschien een deel 2; ))?).

    En de CV die hij nu moest opstellen? Bit of shame maar weglaten kan niet meer, na afronding studie en militaire dienst een gat van 23 jaar..,geen kennis en ervaring, nooit gewerkt. Kan ook niet.

    Dan moet je het dus hebben van je netwerk. Naast de vele afnemers die hij kon chanteren waren daar ook de toeleveranciers. Ze stonden bekend om het leveren van K** producten en daar was het ruim kiezen. Maar dat laat ik toch vooral over aan jullie fantasie.

    Gewoon een schets van iemand die te horen heeft gekregen dat hij werkloos wordt, orde van de dag. Ik heb niets willen suggereren en elke vergelijking met personen of situaties is fictief, dat is mijn disclaimer en daar moet u het mee doen.

    Agenda :

    www.geld.nl/beursagenda

    Muziek : Kavinsky met Nightcall (gewoon lekker)

    www.youtube.com/watch?v=5cXGBZNAgcE

    grt Mintzkov
  2. forum rang 4 ramptoerist 27 februari 2012 22:15
    Dit figuur waar het over gaat komt na een maandje de schok te boven, en begint z'n eigen online toko, die hij na 6 jaar verkoopt aan Albert Heijn, waarna hij de rest van z'n leven over de gehele Wereld aan het golfen is, en de NL economie spekt door hier een jacht te laten bouwen, alwaar hij z'n oude dag op doorbrengt.

    Als hij 94 is ligt hij buiten op het strand op Tuvalu, en denkt nog met een glimlach terug aan het moment dat hij verlost werd van z'n loondienst leven. Life is beautiful, alleen had hij 48 jaar nodig om dat te ontdekken.

  3. [verwijderd] 28 februari 2012 08:38
    Goeiemorgen!

    Gisteren flink dom gehandeld. Na op een flinke winst te hebben gestaan, (480 euro + eerdere dagwinst van 120 euro) de boel terug laten lopen naar een verlies van 300 euro.

    Fail.

    Toch wel weer een troost om dan bij sluiting te zien dat de boel gewoon geknalt is (Best Speeder Short 325)
  4. Stokertje 28 februari 2012 08:50
    quote:

    Frupsel schreef op 28 februari 2012 08:38:

    Goeiemorgen!

    Gisteren flink dom gehandeld. Na op een flinke winst te hebben gestaan, (480 euro + eerdere dagwinst van 120 euro) de boel terug laten lopen naar een verlies van 300 euro.

    Fail.

    Toch wel weer een troost om dan bij sluiting te zien dat de boel gewoon geknalt is (Best Speeder Short 325)
    Dat had ik ook met twee put maart 325. Stond €400 in de plus.
    Alleen heb ik ze nog, ze sloten met €60 verlies.
  5. Animah 28 februari 2012 08:57
    quote:

    ONN schreef op 28 februari 2012 08:55:

    En wat gaan we vandaag doen ? Long, short of toch maar afwisselend beide ?
    Met die 500 miljard gratis geld die morgen op de markt komt durf ik een long voor deze week nog wel aan.
    Gisteren op tijd de shorts eruit gegooid en gedraaid, kan nog wel een paar daagjes door. KD toch wel 330 voor deze week.
185 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.