Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Weg met de Vermogensrendementsheffing.

2.213 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 111 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 marique 29 januari 2012 16:24
    Jonas, reserves afromen gaat maar één keer.
    En schaalvergroting door opheffen/samenvoegen van provincies leidt tot meer managementlagen, hogere personeelskosten en minder opbrengsten.
    Weet eigenlijk iedereen, maar organisatiedeskundigen die hun brood verdienen met adviseren bij megafusies vertellen uiteraard een ander verhaal. En besturen/directies die erover beslissen kijken verlekkerd naar het vooruitzicht van hogere salarisschalen.
  2. forum rang 7 ffff 29 januari 2012 16:39
    Beste Kees,

    Je weet best dat die Nederbelgen nu juist géén uilskuikens zijn.... Dus maak je geen zorgen...Die vinden hun wegen wel Hebben we het trouwens al vaak over gehad in de KK.. hetgeen dan altijd leidt tot de heftigste discussies waaraan je onmiddellijk herkent in welk kamp men zit; Bij de uitkeringstrekkers, die ik echt gemeend vaak hangmatters noem of bij die mensen die dertig, veertig, zelfs vijftig jaar hard gerwerkt hebben en dan snob genoemd worden. Gelukkig, Kees, heb ik bij het begrip snob een totaal ander idee en voel mij niet aangesproken.

    Prachtig ook om te zien dat Ben nu net precies een paar categorieën NIET noemt om te bezuigingen. Voor België geldt sowieso de werkloosheidsuitkeringen, want die zijn hier de hoogste van Europa. Hetgeen aanleiding geeft tot werkweigering, omdat men er nauwelijks op vooruit gaat.

    Huursubsidie heb ik altijd al absurd gevonden: Een mens huurt wat hij kan betalen en anders huurt hij maar wat minder. Wij kunnen nog heel wat van andere landen leren.

    En om nog eens een categorie te noemen: Een geleidelijke, maar absolute aanpak van alle mogelijke fiscale constructies en de vele subsidieregelingen als trusts, vennootschappen, die ertoe leiden dat alleen de slimmeriken ( dus niet die domme uilskuikens) er gebruik van maken, maar waarvan ik natuurlijk ook best aanvoel dat het niet eerlijk is. Er is in onze westerse maatschappij wat dat betreft sprake van ongelijkheid.
    Het belangrijkste probleem blijft echter: Onze bewierookte democratie: Maatregelen die de meerderheid van de bevolking treffen worden niet aangenomen ( Kiezers kiezen uiteindelijk altijd voor Sinterklazen) en maatregelen die een kleine groep kapitaalkrachtigen treft, zoals Kees zo graag wil, zijn snel geaccepteerd. Maar ach die worden al....vijftig jaar met dat probleem geconfronteerd en trekken hun conclusies en handelen ernaar. Stakende vakbonden die morgen weer eens heel België platleggen ten spijt. Er zijn ook bijna 65-jarigen die morgen om 7.40 hr weer aan de slag gaan en voor 8 hr s'morgens al meer verdiend hebben dan een hele dag vakbondsuitkering voor een dag staken. Kwestie van keuzes maken en je prioriteiten stellen.

    Peter
  3. [verwijderd] 29 januari 2012 16:52

    Marique correct Provincies moeten ook allerlei oneigenlijke taken afstoten en fors in het personeel snijden. Hierover is er trouwens een proefschrift geschreven. Kern daarvan was: provincies zijn allerlei oneigenlijke taken gaan verrichten. Samenvoeging is snijden en doelmatigheid verhogen.

    Waterschappen is stuctureel: juist weghalen politiek waterhoofd, mes in management en vereenvordiging van de heffingen.

    Scholenhuisvesting komt in het huidig systeem dikwijls neer op hobbyisme en geldverdienen door vage adviesbureau's. Kan wel uit de doelmatigheid worden gehaald. Hoog ik op tot 1 mld o.m. door die adviesbureaus verplicht te doen uitknikkeren.

    Ik bepleit helemaal niet: schaalvergroting is goed. Dat hangt namelijk af van de aard van de taak.

    Trouwens ik had het over een begin. Doe ik er 5 mld bij.

    4. Eigen bijdrage E 10 huisartsenbezoek, idem Fysio e.d met bij specialisten E 20. Boek maar in voor 2 mld.

    5. Verkorting studieduur HBO naar 3 jaar en verhoging eisen en puur beroepsgericht maken plus afschaffing HBO-raad e.d 3 mld.

    Groet, Jonas
  4. Robin Good 29 januari 2012 16:59
    quote:

    ffff schreef op 29 januari 2012 16:39:

    Het belangrijkste probleem blijft echter: Onze bewierookte democratie: Maatregelen die de meerderheid van de bevolking treffen worden niet aangenomen ( Kiezers kiezen uiteindelijk altijd voor Sinterklazen) en maatregelen die een kleine groep kapitaalkrachtigen treft, zoals Kees zo graag wil, zijn snel geaccepteerd.

    Peter
    Peter,
    Laat je vooral geen zand in de ogen strooien.
    Maatregelen die de meerderheid van de bevolking treffen worden wel degelijk genomen, maar (de werkelijke effecten ervan) zijn vaak voor de gemiddelde burger niet direct zichtbaar omdat ze pas in een later stadium (bijvoorbeeld tijdens het invullen van de belastingaangifte) tot uitdrukking komen.
    Verzet heeft dan geen nut meer.
  5. [verwijderd] 29 januari 2012 17:17
    quote:

    ffff schreef op 29 januari 2012 16:39:

    Beste Kees,

    Het belangrijkste probleem blijft echter: Onze bewierookte democratie: Maatregelen die de meerderheid van de bevolking treffen worden niet aangenomen ( Kiezers kiezen uiteindelijk altijd voor Sinterklazen) en maatregelen die een kleine groep kapitaalkrachtigen treft, zoals Kees zo graag wil, zijn snel geaccepteerd. Maar ach die worden al....vijftig jaar met dat probleem geconfronteerd en trekken hun conclusies en handelen ernaar.
    Peter
    In veel opzichten ben ik het wel me je eens, Peter. Maar om de bovenstaande quote moet ik wel een beetje glimlachen. Ik las onlangs dat er momenteel in Nederland zo’ n 160.000 miljonairs zijn, een paar duizend minder dan vorig jaar, meer als gevolg van de afnemende beurskoersen, dan als gevolg van emigratie. Als het democratisch bestel inderdaad zo slecht zou werken, zouden die allemaal al wel “een kopje kleiner” zijn gemaakt.

    Gelukkig is er in een maatschappij, die in het algemeen welvarend kan worden genoemd, een groep mensen, die er van dromen om ook de status van “rijk” te bereiken. Verder zijn er voldoende mensen die de “rijken” hun bezit gunnen, mits de indruk bestaat dat ze dat op een eerlijke wijze hebben verworven en ook een deel afdragen middels belastingheffing. Als dat niet het geval was, zou het politieke landschap in een groot deel van Europa er vast heel anders uitzien
  6. [verwijderd] 29 januari 2012 17:26
    quote:

    ffff schreef op 29 januari 2012 16:39:

    Gelukkig, Kees, heb ik bij het begrip snob een totaal ander idee en voel mij niet aangesproken.

    Peter,

    Het gaat om de combinatie: altijd maar je miljoenen noemen en mensen die weinig verdienen noem je uilskuikens. Niet iedereen is zo briljant als jij.
    En erg veel mensen maken zich grote zorgen over de hoge jeugdwerkloosheid in bijv. een land als Spanje maar volgens jou hebben die individuen dat allemaal aan zichzelf te danken. Want jij kent immers een 18-jarige die op een zondag 100 euro verdient.
    Wat een bewijsvoering, wat een simplisme. Die Tunesiër die zichzelf uit wanhoop in brand stak, het begin van de opstand, was in jouw ogen natuurlijk ook een gemakzuchtige hangmatter die alles aan zichzelf te danken had.
  7. [verwijderd] 29 januari 2012 17:47
    quote:

    ffff schreef op 29 januari 2012 16:39:

    Huursubsidie heb ik altijd al absurd gevonden: Een mens huurt wat hij kan betalen en anders huurt hij maar wat minder. Wij kunnen nog heel wat van andere landen leren.

    Wat kunnen wij van welke landen leren?
    En dak-en thuislozenzorg ook maar afschaffen? Eigen schuld, dikke bult?
  8. [verwijderd] 29 januari 2012 17:54

    Realist schets een realistisch beeld zoals bij een realist past. V.O.D.A. je verwart. De discussie door Tunesië erbij te halen. We leven namelijk hier in Nederland. Laat ik nu bijvoorbeeld in mijn tijd als parttime docent hebben geconstateerd dat er behoorlijk wat leerlingen zijn die hun toekomstige ruiten ingooien door hun schooltijd te verlummelen.

    Komt bij dat ons onderwijssysteem helemaal is verziekt door drammerige politici, onderwijskundigen, pedagogen die zonder echt wetenschappelijke onderbouwing allerlei kulmethoden, leer doelen/strategie-onzin, competentiegerichte nonsens, studiehuiskwats etc etc erin hebben geramd.
    Resultaat: ze kunnen amper meer rekenen en schrijven in de oude 6e klas.

    Niets geen extra geld naar onderwijs, want dat is water naar de zee dragen. Terug naar harde orde en regelmaat zal eerder tot meer kansen voor jongeren leiden dan zielige praat of extra geld.

    Groet, Jonas
  9. forum rang 10 voda 29 januari 2012 18:06
    quote:

    ffff schreef op 29 januari 2012 13:42:

    Mijn 18 jarige zoon verdient vandaag meer dan 100 Euro netto...Waar een wil is, is een weg!

    Peter
    Hallo Peter,

    Ik ben toch wel heel erg benieuwd naar die baan.
    Ik kan wel extra geld gebruiken. Een tweede baan erbij nemen maakt mij niet uit. (dat doe ik toch al, gratis dan).

    Alvast bedankt.

    Hans
  10. [verwijderd] 29 januari 2012 19:16
    ja, dat is heel erg goed bezuinigd. eerst de LOM school wegbezuinigen, want die kinderen kunnen best gewoon onderwijs volgen mits extra begeleid dmv rugzakjes. dan de rugzakjes wegbezuinigen. resultaat is dat goede en normale leerlingen geen aandacht van de juf meer krijgen, want die 2/3 moeilijke kinderen in de klas vragen alle aandacht.

    zo komen we er wel.

    je schrikt je kapot van het niveau(verschil) al in groep 4/5 van de lagere school.
  11. [verwijderd] 29 januari 2012 19:23
    quote:

    jonas schreef op 29 januari 2012 17:54:

    Niets geen extra geld naar onderwijs, want dat is water naar de zee dragen. Terug naar harde orde en regelmaat zal eerder tot meer kansen voor jongeren leiden dan zielige praat of extra geld.
    Want jullie niet (willen of kunnen) bevatten, is dat armoede en werkloosheid een relatief begrip is (binnen bepaalde afgebakende regio). Ja, een individu kan door harder werken hogerop komen en meer van zijn leven maken. Nee, als iedereen dat doet komt niet iedereen hogerop.

    Dit soort simplistisch middenstands redeneren voert altijd de boventoon in politieke discussie maar leidt nergens toe.

    Vroeger was er harde orde en regelmaat. En hoeveel werkloosheid en armoede was er toen wel niet? Let wel, ik ben helemaal voor orde en regelmaat, maar dat is geen oplossing voor macro problemen.

    Wat betreft onderwijs en geld. Het beste onderwijssysteem kent men in Singapore. Daar ook orde en regelmaat. Maar ook zeer hoogopgeleide en goedbetaalde leraren. En nog hoger opgeleide en beter betaalde leraren voor de minder begaafde kinderen. Om in Nederland als hoog opgeleide met talent voor het onderwijs te kiezen moet je dat echt een roeping vinden. Voor het geld wat je krijgt in relatie tot de werkdruk hoef je het hier echt niet te doen. En when you pay peanuts ... you get monkeys.
  12. [verwijderd] 29 januari 2012 19:33
    quote:

    BAH schreef op 29 januari 2012 18:03:

    Kijk, dat is mijn taal, Jonas. Zo denk ik er ook over.
    Valt nog zat te bezuinigen in het onderwijs.
    In Nederland is een op de tien volwassenen 'functioneel analfabeet', volgens een onderzoek dat het Max Goote Kenniscentrum, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, een jaar geleden afsloot. Functioneel analfabeten hebben wel enige scholing gehad, maar kunnen niet genoeg lezen en schrijven om zich staande te houden in de maatschappij.

    retro.nrc.nl/W2/Lab/Profiel/Lezen/ana...
    Zonder commentaar!
  13. eigenwijs 29 januari 2012 20:53
    [quote alias=marique id=6083127 date=201201291506]
    [...]
    Weet nu al dat de VRH-haters hier geen antwoord op hebben.
    Voor mij liever VRH zoals die nu is dan welke van deze alternatieven dan ook.
    [/quote

    wachtgeld regeling.
    koningshuiskosten
    bonussen
    salarisbeperking van mensen in de top van ambtenaren, zorg, onderwijs, media.
    kinderbijslag van mensen die de kbs slechts als zakgeld ervaren.
  14. [verwijderd] 29 januari 2012 20:55

    Roemer MP,

    Het onderzoek dateert uit 1997 en is een jaar daarvoor afgerond , het is dus uit 1996 of nog vroeger.
    Toen was ik nog zo klein dat ik ook nog niet kon lezen en schrijven.
    Wat dat niet kunnen lezen betreft zou het nu wel eens meer dan tien procent kunnen zijn als ik dit draadje zo eens doorlees, het gaat over van alles maar niet meer over de VRH.

    Terug naar waar dit draadje over gaat, iedereen die zijn inkomen op de beurs verdient zal volgens mij hier niet komen klagen over de 1,2% VRH, mij hoor je dus ook niet klagen en ik mag hopen dat je het ongemoeid laat als je MP wordt

    PS, volgens mij moet je die miljoenen van die Nederbelg nog terugrekenen van Belgische franken naar de Euro, dus delen door ongeveer 50
    Normale rijke mensen blijven overigens gewoon in Nederland, zij hebben immers genoeg geld om hier hun belasting te kunnen betalen.
    Beetje triest vind ik die Nederbelgen daarom wel, uit Nederland vertrekken maar dan wel weer op Nederlandse fora tot vervelens toe komen vertellen hoe rijk ze wel niet zijn, voor mij zijn het armoedzaaiers .
  15. forum rang 5 DurianCS 29 januari 2012 20:55
    quote:

    eigenwijs schreef op 29 januari 2012 20:53:

    [quote alias=marique id=6083127 date=201201291506]
    [...]
    Weet nu al dat de VRH-haters hier geen antwoord op hebben.
    Voor mij liever VRH zoals die nu is dan welke van deze alternatieven dan ook.
    [/quote

    wachtgeld regeling.
    koningshuiskosten
    bonussen
    salarisbeperking van mensen in de top van ambtenaren, zorg, onderwijs, media.
    kinderbijslag van mensen die de kbs slechts als zakgeld ervaren.

    Ah, dit zijn dus de maatregelen waar je zelf geen last van hebt?
  16. [verwijderd] 29 januari 2012 20:58
    quote:

    eigenwijs schreef op 29 januari 2012 20:53:

    wachtgeld regeling.
    koningshuiskosten
    bonussen
    salarisbeperking van mensen in de top van ambtenaren, zorg, onderwijs, media.
    kinderbijslag van mensen die de kbs slechts als zakgeld ervaren.

    en levert dat 3,5mrd op?

    bonussen bij wie trouwens?
2.213 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 111 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.